Ziua femeii se sărbătoreşte la nivel internaţională pe 8 martie din 1975 când ONU a declarat această zi pentru a celebra drepturile femeii şi pacea internaţională.
De fapt, Ziua mamei se serbează încă de pe vremea grecilor antici. În fiecare primăvară, ei o serbau pe Rhea, mama tuturor zeilor.
Mai tarziu, în Anglia anilor 1800, a fost menționată Duminica mamei, serbată în a patra duminică de la începerea Postului Paștelui.
De Ziua Femeii este bine să porți mărțișorul, căci vei avea parte de noroc întregul an. Cel puțin așa spune tradiția pentru această zi specială, Ziua Femeii. Astfel, de Ziua Femeii nu trebuie să își dai jos mărțișorul primit pe 1 Martie și nu trebuie să te certi cu mama sau cu femeia iubita în aceasta zi. Certurile își pot lăsa amprenta pe relația voastră, cu atât mai mult cu cât este o zi atât de specială.
Fiind asociată cu primăvara, ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, este legată simbolic de flori. Mai exact, „mascota” internațională a sărbătorii este laleaua. Această floare reprezintă primăvara și gingășia, deci trebuie oferită femeilor de ziua lor.
Florile nu sunt singurul lucru pe care bărbații îl dăruiesc femeilor de Ziua Femeii. De la produse cosmetice până la bijuterii și dulciuri, orice cadou e binevenit atâta vreme cât femeia este în centrul atenției.
În prezent, Ziua Femeii este o ocazie pentru a sărbători reprezentantele sexului frumos, pentru a le oferi flori sau cadouri. Totuşi, în trecut, ziua de 8 martie însemna cu totul altceva: Ziua Femeii era o sărbătoare inventată de mişcarea socialistă, pentru a promova egalitatea femeilor cu bărbaţii şi nu pentru a celebra feminitatea, mamele sau iubirea, scrie romaniatv.net.