Rămâi conectat

Știri

Wi-fi: ucigaşul silenţios

Publicat

în

In era tehnologiei moderne, wi-fiul este omniprezent. El reprezinta metoda revolutionara de conectare la internet a mai multor dispozitive, fara cabluri.Află pe radiounirea.ro care sunt beneficiile dar și problemele utilizării lui.
Cel mai important beneficiu al acestei tehnologii este evidentiat prin telefoanele mobile, insa companiile producatoare primesc instructiuni precise despre cum sa nu le faca daunatoare sanatatii.
Pentru a ne conecta online, aparatele noastre ca tabletele, laptopurile sau telefoanele folosesc routere. Un astfel de dispozitiv emite unde electromagnetice, cunoscute ca semnale WLAN, care pot fi extrem de periculoase. Adevarul este ca ignoram acest aspect din necunoastere sau din lipsa unor informatii concludente. Dar e dovedit- aceste semnale ne afecteaza corpul.
Agentia pentru Sanatate din Marea Britanie a facut un studiu prin care a dovedit ca routerele au efecte negative asupra cresterii plantelor si asupra oamenilor.
Consecintele expunerii la Wi-fi:
– frecventa durerilor de cap;
– oboseala cronica;
– probleme de somn;
– dureri in urechi;
– lipsa concentrarii.
Trebuie sa recunoastem ca nu putem trai fara tehnologie. Fiind constienti de acest lucru, ce ne ramane de facut este sa invatam sa ne protejam de efectele ei negative.
Va prezentam cateva metode prin care sa fiti mai precauti cand folositi un router si macar sa nu va mai expuneti atat undelor pe care le emite:
– inchide wi-fiul daca nu il folositi;
– inainte de culcare, asigurati-va ca ati inchis toate programele wi-fi;
– evitati sa puneti routerul in dormitor sau in bucatarie;
– inlocuiti telefoanele fara fir din casa cu unele clasice, cu cablu.

Sursa:secretele.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Știri

Spectacol de gală cu ocazia împlinirii a 102 ani de la inaugurarea ”Teatrului Caragiale”, destinația inițială a edificiului în care funcționează în prezent Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia

Publicat

în

Spectacol de gală cu ocazia împlinirii a 102 ani de la inaugurarea ”Teatrului Caragiale”

Iubitorii de teatru sunt invitați marți, 3 decembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, unde se va juca ”O scrisoare pierdută”, binecunoscuta comedie a lui I.L. Caragiale.

Spectacolul este organizat cu ocazia împlinirii a 102 ani de la inaugurarea ”Teatrului Caragiale”, aceasta fiind destinația inițială a edificiului în care funcționează în prezent Casa de Cultură a Studenților (CCS), inaugurat în 1922 cu ocazia Serbărilor Încoronării Regelui Ferdinand I și Reginei Maria.

Din distribuție fac parte Ana Maria Moldovan, Cătălina Grama Ipate, Raluca Rusu Diță, Monica Odagiu, Radu Micu, Doru Bem, Alexandra Ioniță, Beatrice Peter și Irina Teodorescu.

Accesul publicului se face pe bază de invitație, aceasta putând fi ridicată GRATUIT de la sediul CCS (Alba Iulia, str. Ardealului nr. 1) zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 18.00. Informații suplimentare se pot obține la telefon 0258-812692.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Primăria Alba Iulia achiziționează 15 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Primăria Alba Iulia achiziționează 15 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice

Administrația municipiului Alba Iulia, a lansat în data de 27 noiembrie 2024, licitația pe SEAP, care prevede achiziționarea a 15 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice inclusiv serviciu de elaboarare proiect tehnic și detalii de execuție cu verificarea tehnică a proiectului, asistență tehnică din partea proiectantului, montarea echipamentelor și bransarea la rețeaua de energie electrică.

Valoarea estimată a proiectului este de 2.521.008,40 lei, fără TVA.
Proiectul „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de vehicule nepoluante și stații de încărcare”, este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta 10 – Fondul local, Subinvestiția I.1.3 Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, puncte de reîncărcare vehicule electrice” .
Locațiile propuse sunt următoarele:

1. Parcarea de pe – B-dul. 1 Decembrie – stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare tip 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

2. Parcarea de pe B-dul Revoluției 1918 – stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare tip 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

3. Parcarea de pe Str. Septimiu Severus – stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

4. Parcarea de pe B-dul Republicii (Bazin Olimpic) – stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

5. Parcarea de pe Str. Crisan (Arhiva) – stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

6. Parcarea de pe Str. Iașilor – stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

7. Parcarea de pe Str. București – stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

8. Parcarea de pe Str. Trandafirilor – stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.
9. Parcarea de pe Str. Vasile Alexandri (parcare hotel militar) – stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

10. Parcarea din Piața Consiliul Europei – stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

11. Parcare Stadion Micesti – stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2).

12. Parcarea de pe Str. Mitropolit Alex Sterca Șuluțiu – stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

13. Parcarea de pe Str. Francisca – stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

14. Parcarea de pe Calea Moților (Zona Kaufland) – stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC ( încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

15. Parcarea de pe Strada Brândușei (între Strada Lalelelor si Bulevardul 1 Decembrie 1918) – stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

29 noiembrie: Reuniune științifică de biblioteconomie, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Publicat

în

Reuniune științifică de biblioteconomie, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Vineri, 29 noiembrie 2024, cea de-a două zi destinată sărbătoririi Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba va debuta la ora 10:00 cu reuniunea științifică a bibliotecarilor din județul Alba.

Conferința din cadrul acestei reuniuni va fi susținută de doamna Silvia Nestorescu, coordonator al programelor de formare profesională în domeniul biblioteconomiei.

Tema abordată poartă titlul „Un bibliotecar pentru comunitate” iar reuniunea științifică va avea loc în sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.
Conferința cu tema „Un bibliotecar pentru comunitate” va fi urmată de prezentarea unor volume de specialitate și de o sesiune de un dialog între invitata specială și participanți.
Manifestarea științifică face parte din seria de activități culturale destinate sărbătoririi bibliotecii județene, activități organizate de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba