Știri
8 aprilie: Viitorul Europei și al României în UE, dezbatere la Alba Iulia, la Universitatea ”1 Decembrie 1918”
O suită de patru dezbateri ce au loc în patru județe din Regiunea Centru va aduce în prim plan felul în care văd tinerii și nu numai, viitorul Europei și al României în Uniunea Euro-peană. La Alba Iulia, Sibiu, Târgu Mureș și Brașov, Centrul Europe Direct Regiunea Centru, din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, invită cetățenii să participe la aceste discuții alături de tineri în dezbaterea pe temele referitoare la viitorul Europei.
Alegem ca Uniunea Europeană să rămână la fel sau vrem o Uniune Europeană cu state mult mai independente? Votul nostru pentru europarlamentare poate influența direcția de dezvoltare a României? Grupurile politice europene și Comisia Europeană ne vor pro-teja pe noi, în calitate de cetățeni și vor susține regiunile să se dezvolte? A câștigat sau a pierdut România de când a devenit stat membru al UE? sunt doar câteva din întrebările la care căutăm răspuns pe baza realității ultimilor ani.
Vă așteptăm alături de noi și fiecare va pleca acasă cu informații și materiale utile, iar cei mai implicați vor câștiga șansa de a participa gratuit la o tabără de vară la munte. ”În contextul în care Brexitul a pus într-o nouă lumină stabilitatea Uniunii Europene, iar ulti-mele evoluții ne arată că rezultatul unui referendum este influențat de cei mai vocali li-deri politici care transmit doar parțial informații, este important să căutăm mai multe informații și să ne implicăm în acțiuni civice, înainte de a decide. Votul, unul dintre puți-nele instrumentele de influență politică pe care-l avem noi, cetățenii, a fost poate mai puțin exercitat în cazul europarlamentarelor, probabil din lipsă de interes sau frustrare. Deoarece această situație apare în multe state, exercitarea dreptului de a vota este o acțiune civică care, chiar dacă nu are efecte imediate, trebuie realizată pentru a ne asuma cu toții responsabilitatea și consecințele acestui act. De data asta situația europeană este ceva mai complicată și deoarece ne cere sprijinul Comisia Europeană și ne consultă, haideți să nu ratăm această șansă și să dăm exemple celor din jur”, a declarat Simion Crețu, Director general ADR Centru.
Cu titlu ”Dezbatem VIITORUL EUROPEI” tinerii și cetățenii din Regiunea Centru sunt aștep-tați să participe la aceste evenimente organizate pentru ei și pentru viitorul nostru. Vom discuta și dezbate impactul UE în viața noastră și cum putem contribui la îmbunătățirea lucrurilor.
Când și unde vor avea loc?
– 8 aprilie 2019 / Loc: Amfiteatrul A9, Universitatea ”1 Decembrie 1918”, Strada Gabriel Bethlen 5, Alba Iulia
– 15 aprilie 2019 / Loc: Aula Magna, Universitatea ”Lucian Blaga”, Strada Lucian Blaga 2A, Sibiu
– 18 aprilie 2019 / Loc: Aula Universității, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie, Strada Nicolae Iorga, Nr. 1, Târgu Mureș
– 23 aprilie 2019 / Loc: Cinema ”Patria” Sala mică, Bulevardul 15 Noiembrie 50, Brașov
Durata eveniment (pentru fiecare locație): între orele12.00-14.00
Pentru a participa vă puteți înscrie aici: http://bit.ly/dezbatere-concurs, sau puteți veni direct la eveniment. Accesul este liber. Puteți fi participant la dezbatere sau participant în public.
LA DEZBATERE: șansa de a fi auzit, de a transmite mesaje și de a influența opinii, de a fi unul dintre cei ce schimbă lucrurile, o echipă, aprecierea ideilor expuse și toate materia-lele primite și de participanții în public. Se mai primește: un tricou (pro sau contra), un set de materiale promoționale, o diplomă de participare. Doi participanți din echipele de dezbatere, selectați de către public și invitați, vor câștiga și un loc gratuit la tabăra de vară.
ÎN PUBLIC: șansa de a participa la discuții, de a afla informații utile sau importante, de a se implica într-o activitate civică, de a susține oamenii care gândesc la fel. Se mai câști-gă: materiale informative pe tema alegerilor europene, un material DIY –o provocare hand-craft, un pix și un semn de carte cu bilete autoadezive. Mai ai șansa să participi la o tabără de vară și de a obține un set de materiale promoționale, dacă ești printre cei ac-tivi.
Evenimentul va fi transmis live pe Facebook și este desfășurat în parteneriat cu Asociația Forum Apulum, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș și Primăria Municipiului Brașov.
Știri
Școala Gimnaziala Crăciunelu de Jos modernizata cu fonduri PNRR: Licitația, lansată în SEAP
Școala Gimnaziala Crăciunelu de Jos modernizata cu fonduri PNRR
Primăria comunei Crăciunelul de Jos a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație ce privește dotarea cu materiale didactice în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale din comuna.
În urma analizei de nevoi desfășurate la nivelul Școlii Gimnaziale Crăciunelu de Jos, s-au evidențiat mai multe aspecte legate de resursele educaționale disponibile pentru elevi și cadre didactice. Constatările arată că lipsa materialelor didactice necesare îngreunează procesul de predare-învățare, iar unele activități educaționale nu se pot desfășura la potențialul dorit.
Pentru a sprijini un act educațional modern și a facilita dezvoltarea competențelor elevilor, este necesară dotarea școlii cu diverse materiale didactice. Aceasta include achiziția de resurse de bază pentru diferite discipline, oferind structuri de lecții și informații esențiale, resurse interactive și instrumente didactice adaptate cerințelor actuale. Utilizarea unor astfel de resurse va contribui nu doar la creșterea competențelor cognitive, digitale și de comunicare a elevilor, ci și la îmbunătățirea întregului proces educațional, oferindu-le oportunități mai variate de învățare practică și interactivă. Scopul principal al acestui demers este de a asigura un mediu de învățare adaptat cerințelor moderne, care să motiveze elevii și să contribuie la formarea unor competențe esențiale pentru viitor. Astfel, s-a identificat posibilitatea accesării unei finanțări nerambursabile prin intermediul apelului de proiecte PNRR/2022/C15/MEDU/I9./I11./I13./I14./ Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe.Valoarea investiției este de peste 285 de mii de lei.
Știri
Laboratoarele Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi dotate cu echipamente digitale și mobilier
Laboratoarele Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi dotate cu echipamente digitale și mobilier
Reprezentanții liceului de arte „Regina Maria” din Alba Iulia au lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede dotarea a două laboratoare din cadrul instituției de învățământ.
Contractul cuprinde furnizarea de echipamente IT&C pentru proiectul de investiție „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, contract de finanțare nr. 95Smart/2023 Valoarea totală maximă estimată a contractului de furnizare pe 6 luni (include valoarea maximă a tuturor loturilor) este de 532.224,79 lei fără TVA.
Pentru cele două laboratoare ale Liceului de arte „Regina Maria” Alba Iulia se vor achiziționa:
LOT 1 – Echipamente IT & C
Tablă interactivă 75” Buc 1
Tablă interactivă 85” Buc 1
Suport mobil tablă interactivă Buc 2
All-in-one (touchscreen) Buc 1
All-in-one (touchscreen) Buc 17
Cameră de documente Buc 2
Servicii de instalare Buc 2
Tabletă lidar – profesională 12,9” + tastatură + stylus Buc 10
Tableta grafică Buc 6
Tableta grafică Buc 10
LOT 2 – Echipamente audio-video
Kit 16 x Ochelari VR Buc 1
Ochelari VR (SL)Buc 10
Kit sistem videoconferință Buc 1
Kit sistem videoconferință Buc 1
Sistem sunet Buc 2
LOT 3 – Echipamente 3D
Scanner 3D Buc 2
Creion 3D Buc 18
LOT 4 – Kit-uri robotice
Robot cu braț multifuncțional Buc 2
Pachet 12 Kituri robotice Buc 2
LOT 5 – Pachete software
Software educațional Buc 2
Conținut educațional – Laborator digital Buc 2
Platformă e-learning creare conținut educațional (20 profesori, 1 an) Buc 1
Software specializat grafică și producție digitală Buc 1
Software specializat arte (muzica & grafica) Buc 1
LOT 6 – Mobilier
Mobilier STEAM (Masa si scaun) Buc 10
Mobilier imprimantă 3D Buc 2
Știri
22 noiembrie: Minți geniale de Gordon Korman, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba
Minți geniale de Gordon Korman, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba
Vineri, 22 noiembrie 2024, la ora 16.00, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, are loc o nouă întâlnire a Clubului de lectură „Lucian Blaga”.
Cartea lunii noiembrie este „Minți geniale”, scrisă de Gordon Korman și poate fi împrumutată de la Secția împrumut carte pentru copii a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Romanul scris de Gordon Korman este unul captivant și plin de umor, explorând teme precum prietenia, curajul și încrederea în sine.
Cartea spune povestea a patru adolescenți care studiază într-o școală specială pentru copii supradotați, iar acțiunea se centrează pe conflictele lor interioare, dar și pe pericolele care apar atunci când un grup de oameni cu talente extraordinare ajunge să lucreze împreună. Korman reușește să creeze astfel o poveste dinamică, în care cititorul este ținut în suspans, iar umorul subtil și stilul de narare accesibil sunt punctele forte ale romanului.
Dacă v-am trezit interesul, vă așteptăm să faceți parte din clubul nostru de lectură, un club în creștere, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 -14 ani. Cu siguranță discuțiile pe marginea cărții propuse vor fi savuroase!
Proiectul 3.18 Clubul de lectură Lucian Blaga face parte din Programul 2 Animație culturală și este un proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.
-
Știriacum o zi
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum o zi
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 2 zile
TRADIŢII şi OBICEIURI de 21 noiembrie: Intrarea în biserică a MAICII DOMNULUI (OVIDENIA)
-
Știriacum 5 zile
Costumul popular din Apuseni: Păstrează unitatea portului românesc prin piesele ce îl compun
-
Știriacum 5 zile
Top 10 locuri de vizitat toamna: Casa de Piatră, cătun din Parcul Natural Apuseni, între destinațiile recomandate
-
Știriacum o zi
De când începem să cântăm colinde: Potrivit tradiției, din 21 noiembrie e voie a se cânta despre nașterea Domnului, odată cu sărbătorirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului
-
Sănătateacum o săptămână
Cum îți dai seama că suferi de diabet: 14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului
-
Știriacum o săptămână
Lăsata Secului în Postul Crăciunului: Tradițiile și obiceiurile zilei de 14 noiembrie