Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Social-Economic

Un nou curs de calificare pentru infirmier/infirmieră finalizat de Crucea Roșie Română Filiala Alba

Publicat

în

Un nou curs de calificare pentru infirmier/infirmieră finalizat de Crucea Roșie Română Filiala Alba

Crucea Roșie Română Filiala Alba a încheiat cu succes un nou curs de calificare pentru „infiermieră/infirmier”.

În urma cursului 17 absolvente sunt pregătite pentru a lucra în clinicile și spitalele din România, dar și din străinătate.

Cursurile s-au desfășurat la Alba Iulia, având o durată de 6 luni (720 de ore de teorie și practică).

În această perioadă, Crucea Roșie Română Filiala Alba se pregătește pentru o nouă serie de curs, care va începe la sfârșitul lunii octombrie. Cursul se va desfășura la Alba Iulia, iar persoanele interesate se pot înscrie până în data de 25 octombrie. Acest program de formare este autorizat și recunoscut la nivel național și internațional, astfel încât absolvenții pot profesa atât în sistemul sanitar din România, cât și în cel din străinătate.

Pentru informații suplimentare și înscrieri puteți suna la 0258/812 257.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

17 octombrie: Ziua internațională pentru eradicarea sărăciei

Publicat

în

Zi internațională dedicată eradicării sărăciei

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a decis, potrivit Rezoluţiei 47/196, marcarea Zilei internaţionale pentru eradicarea sărăciei în data de 17 octombrie.

Prin Rezoluţia 47/196, adoptată la 22 decembrie 1992, Adunarea Generală a invitat toate statele să dedice acestei zile prezentarea sau promovarea, după caz, la nivel naţional, a măsurilor concrete cu privire la eradicarea sărăciei. Rezoluţia invită, de asemenea, organizaţiile guvernamentale şi neguvernamentale să asiste statele, la cererea acestora, în organizarea activităţilor naţionale pentru marcarea Zilei internaţionale pentru eradicarea sărăciei şi solicită secretarului general să ia, în limita resurselor existente, măsurile necesare pentru a asigura succesul marcării acestei zile de către Organizaţia Naţiunilor.

Potrivit ONU, Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei oferă o oportunitate de a recunoaşte efortul şi lupta oamenilor care trăiesc în sărăcie, o şansă pentru ei de a-şi face auzite preocupările şi totodată reprezintă un moment pentru a recunoaşte că oamenii săraci sunt primii care luptă împotriva sărăciei. Marcare Zilei internaţionale pentru eradicarea sărăciei reflectă şi disponibilitatea persoanelor care trăiesc în sărăcie de a-şi folosi expertiza pentru a contribui la eradicarea sărăciei.

Ziua este marcată începând cu data de 17 octombrie 1987.

sursa: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

16 octombrie: Ziua mondială a alimentației

Publicat

în

Zi mondială dedicată alimentației

Ziua mondială a alimentaţiei este sărbătorită la 16 octombrie, în fiecare an.

Milioane de oameni din întreaga lume nu îşi pot permite o dietă sănătoasă, prezentând un risc ridicat de insecuritate alimentară şi malnutriţie. Încetarea foametei nu înseamnă doar aprovizionare. Astăzi se produce suficientă hrană pentru nevoile întregii lumi. Problema este accesul la alimente nutritive şi disponibilitatea acestora, lucruri din ce în ce mai dificile, din cauza provocărilor multiple.

La nivel mondial, peste 80% dintre persoanele extrem de sărace trăiesc în zone rurale şi multe se bazează pe agricultură şi resurse naturale pentru a trăi. De obicei, sunt oamenii cel mai puternic afectaţi de dezastrele naturale şi de cele provocate de om şi sunt adesea marginalizaţi din cauza sexului, originii etnice sau a statutului lor.

Decizia de a se marca Ziua mondială a alimentaţiei la 16 octombrie a fost luată în cadrul celei de-a XX-a sesiuni a Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), care s-a desfăşurat la Roma, în perioada 10-28 noiembrie 1979.

sursa: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Misiune economică germană prezentă la Alba Iulia

Publicat

în

Misiune economică germană prezentă la Alba Iulia

La sediul adminstrativ al Consiliului Judeţean Alba s-a desfăşurat, zilele trecute, Misiunea Economică a Asociației Fermierilor din Districtul Havelland – Landul Brandenburg în Regiunea Centru.

În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe teme.

Acestea au vizat:

*cooperarea în afaceri între agricultori și zootehniști din Alba și reprezentanți ai fermierilor din Brandenburg;

*dezvoltarea Regiunii Centru și cooperarea în afaceri, parteneriate și colaborare economică între companii din Regiunea Centru și Landul Brandenburg;

*dezvoltarea fermelor în România, reziliența acestora la schimbările climatice și la efectele războiului din Ucraina, marketingul pentru produsele agricole etc

*dezvoltarea comunităților locale, ca exemplu de conviețuire cu etnicii sași;

*atragerea de investitori, schimburi de bune practici în sectorul Agro-Food, rolul investițiilor germane în dezvoltarea socio-economică a localităților urbane și rurale;

*formarea profesională în sistem dual, după modelul german etc.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba