Muzică
Un cântăreţ român a cucerit America | VIDEO
Află de pe radiounirea.ro cum un cântăreţ român a cucerit America. A cântat la cel mai popular SHOW al Americii cu tricolorul la piept.
Vă mai aduceţi aminte de Costi Ioniţă? Fostul component al trupei Valahia, care făcea furori la începutul anilor 2000, a devenit un adevărat star. Recent, Ioniţă a fost invitat la „Today Show”, o emisiune cu audienţă zilnică de zeci de milioane de telespectatori, unde a interpretat hitul „I Need Your Love”.
Costi Ioniţă e primul român care atinge această performanţă, să cânte pe scena celebrului show. El a făcut spectacol alături de Shaggy, Mohombi şi Faydee, iar piesa a ridicat în picioare publicul newyorkez. „Este o muncă în spate. E, într-adevăr, un sentiment fabulos să vezi că oamenii îţi cântă melodia de la cap la coadă şi nu oriunde, ci în SUA. A fost multă muncă, dar fără ajutorul lui Dumnezeu nu cred că puteam să fac toate astea. Până la urmă, toate stau într-o inteligenţă superioară, care le ordonează aşa cum trebuie. N-am crezut că piesa va avea succes”, a declarat Costi Ioniţă pentru Ziarul Ring.
Despre melodie spune că, aşa cum s-a întâmplat cu toate piesele lui, a vrut să transmită publicului numai lucruri pozitive. „Prin muzica pe care o fac vreau să aduc cât mai multă iubire, folosesc de multe ori cuvântul «love», aşa cum am făcut şi pentru hitul ăsta. După ce compun fiecare melodie spun «Doamne, facă-se voia Ta!». Aş vrea să înţeleagă asta şi producătorii români. Să renunţe la semnele demonice şi să optăm pentru armonie, lumină şi pozitivism”, spune artistul.
„I Need Your Love” a strâns peste 51 de milioane de vizualizări pe YouTube, iar pe site-ul artistului are aproape 300 de milioane, ceea ce îi completează veniturile cu peste 500.000 de euro. Performanţa din Statele Unite nu e singura pentru Costi Ioniţă. „I Need Your Love” a fost pe locul 1 la Radio BBC şi în Orientul Mijlociu (Dubai, Oman, Bahrain), şi pe locul 20 în Billboard, topul oficial al industriei muzicale din SUA. În Rusia, Costi s-a situat pe poziţia a noua, iar în Africa, pe locul cinci.
„Voi promova şi voi arăta lumii întregi, atât cât voi putea, că neamul românesc şi România sunt frumoase. Iar noi, românii, ar trebui să fim mai mândri.”, a încheiat Ioniţă.
Sursa:activenews.ro
Muzică
Concert 3 Sud Est la Alba Iulia: Când va avea loc
Concert 3 Sud Est la Alba Iulia
Un concert 3 Sud Est va avea loc la Alba Iulia în prima parte a anului 2024.
Concertul este programat în 29 martie, de la ora 19.30, și va fi găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor.
„Primăvara sună bine cu 3 Sud Est. Vino să cântăm împreună hiturile lansate de noi in cei 26 de ani de carieră. Încă o dată vom fi INSEPARABILI!”, au transmis membrii trupei.
Muzică
Tradiții de Crăciun, spectacol de colinde cu nume mari ale genului, în 22 decembrie, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia
Tradiții de Crăciun – spectacol de colinde cu nume mari ale genului
Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia organizează joi, 22 decembrie, ora 19.00, a doua ediție a spectacolului ”Tradiții de Crăciun”.
“Vestim Nașterea Domnului!” este îndemnul prin care artiști consacrați, dar și tineri în plină afirmare, vor da viață tradițiilor românești și, mai ales, frumoaselor colinde. Sava Negrean Brudașcu, Corul de Copii “Theotokos”, Duo Art, Cristian Fodor și Gino vor încânta publicul albaiulian, alături de Tudor Limbean (Micul Patriot), Ioana Mărginean, George Drăgan, Georgiana Zbutea și Vlad Lință.
La spectacol intrarea este liberă (în limita locurilor disponibile).
Evenimentul este realizat cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în cadrul Anului European al Tineretului în România
Muzică
2 august: Serată muzicală la Biserica Greco-Catolică din Sebeș
Astăzi, serată muzicală la Biserica Greco-Catolică din Sebeș
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș alături de Biserica Greco-Catolică Sfânta Cruce Sebeș au plăcerea de a vă invita luni, 2 august 2021, la ora 19:00, la sediul lăcașului de cult păstorit de părintele Florin Gatea, situat în Piața Cardinal Alexandru Todea, la o seară de muzică de cameră în compania instrumentiștilor Flavius Ignat (violă), Ana-Teodora Buia (vioară) și Ioana Grünner (pian).
Programul va conține trei lucrări de referință din repertoriul cameral: Sonata în Re minor pentru violă și pian de M. Glinka, Märchenbilder op. 113 pentru pian și violă de R. Schumann, Sonata nr. 2 op.13 în Sol major pentru vioară și pian de E. Grieg.
Momentul muzical va fi completat de vernisajul expoziției de grafică, „Chipuri din temnița Aiudului. Memoria iconică a închisorilor comuniste”, a artistului plastic botoșănean Aida Șușter-Boțan. Expoziţia cuprinde portretele unor mari personalităţi ale culturii și spiritualității româneşti, începând din perioada interbelică până în contemporaneitate, fiind expresia respectului și pioasei aduceri aminte față de înaintași.
Accesul este gratuit, cu respectarea condițiilor de distanțare și cu portul măștii de protecție.
-
Știriacum o săptămână
Cetatea Trascăului din comuna Rimetea, Alba, loc încărcat de istorie și de legende: Povestea maiestuoaselor fortificații
-
Știriacum 7 zile
APRILIE, Prier: Datini, tradiții și obiceiuri românești
-
Știriacum o săptămână
Cugireana, trenul care a făcut naveta 100 de ani între Teiuș și Cugir: Cândva, cel mai lung tren de călători din Europa, ducea zilnic până la 10.000 de navetişti
-
Știriacum o săptămână
Povestea lui Mihăilă Gritta, legenda din Apuseni: Minerul din Roșia Montană a extras din baia ”Despicata” tone de aur, ridicând biserici și școli pentru românii din partea locului
-
Știriacum o săptămână
Podul de fier de la Ocna Mureș, pentru aproape 100 de ani, singurul din Europa cu trafic rutier, feroviar şi pietonal
-
Știriacum 2 săptămâni
Buna Vestire, cunoscută în calendarul popular sub denumirea de Ziua Cucului: În aceasta zi are loc primul său cântec, prin care anunță vestirea primăverii
-
Știriacum o săptămână
28 martie 1923, ziua în care a fost promulgată Constituția României adoptată după Marea Unire
-
Știriacum 7 zile
Ziua Păcălelilor: Originea acestei zile și cum este sărbătorită în alte țări. Nimeni nu are voie să se supere pe 1 aprilie