Rămâi conectat

Social-Economic

„SUCCES 4 YOU”, proiect dedicat tinerilor NEETs din Regiunea Centru

Publicat

în

„SUCCES 4 YOU”, proiect dedicat tinerilor NEETs din Regiunea Centru

Proiectul „SUCCES 4 YOU” se derulează pe o perioadă de 18 luni, până la finalul anului 2023, în Regiunea Centru a României, respectiv în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea oportunităților de ocupare și facilitarea integrării pe piața muncii pentru 371 de tineri NEETs din Regiunea de Dezvoltare Centru, prin oferirea de pachete integrate și personalizate de măsuri active corelate cu nevoile pieței muncii.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
• Informarea și conștientizarea a 371 persoane din categoria tineri NEETs cu privire la importanța participării la programe de învățare continuă și nevoia integrării pe piața muncii, cu accent pe cei cu un nivel scăzut de calificare, de etnie romă și persoanele din zone rurale defavorizate;
•Dezvoltarea și certificarea competențelor a 168 persoane din GT prin participarea la programe de formare profesională a adulților;
•Sprijinirea unui număr de 260 de persoane prin aplicarea măsurilor active de ocupare, respectiv servicii de mediere și asigurarea ocupării (inserției pe piața muncii) unui număr de 161 de persoane din GT;
•Dezvoltarea și certificarea competențelor antreprenoriale pentru 28 persoane din GT prin participarea la cursul de „Competențe antreprenoriale” și acordarea a 9 finanțări sub formă de micro-granturi.

Grupul țintă total al proiectului este format din tineri NEETs șomeri, cu accent pe cei din mediul rural și pe cei aparținând minorității de etnie romă, cu vârsta între 16-29 ani, cu domiciliul sau reședința în regiunea de implementare ale proiectului, înregistrați și profilați în prealabil de către Serviciul Public de Operare.

Structura grupului țintă este următoarea:
 371 tineri NEETs sprijiniți, din care 38 tineri NEETs de etnie romă și 76 tineri NEETs din zona rurală;
 din cei 371 tineri NEETs sprijiniți, minim 30% (112 persoane) vor avea niveluri de ocupabilitate C și D, respectiv „greu ocupabil” și „foarte greu ocupabil”;
 260 persoane vor fi beneficiare de servicii de mediere, din care minim 161 tineri NEETs vor obține un loc de muncă;
 168 de persoane vor participa la programe FPC derulate în funcție de nevoile identificate de pe piața muncii, iar 28 vor beneficia de programe FPC în domeniul antreprenoriatului;
 9 persoane vor beneficia de subvenții sub forma de micro-granturi în vederea înființării unei afaceri.

Prin intermediul proiectului se dorește incluziunea pe piață muncii a tinerilor NEETs, fiind propuse metode de atragere și motivare a acestora în ceea ce privește participarea la activitatea de mediere a muncii:
– conștientizarea importanței obținerii unui loc de muncă și participarea activă pe piața muncii;
– creșterea nivelului de trai și a bunăstării personale și familiale prin obținerea unei remunerații lunare;
– importanța implicării lor în dezvoltarea comunității locale și regionale, prin creșterea gradului de ocupare pe piața muncii, ca urmare a participării la activitățile proiectului;
– asigurarea unui sprijin calificat și personalizat de căutare activă a unui loc de muncă adaptat competențelor deținute și a așteptărilor membrilor GT.

De asemenea, participanții vor beneficia de suport în relaționarea cu angajații, vor primi oferte ale locurilor de muncă potrivite nivelului lor de experiență și competențe și vor fi programați pentru susținerea interviurilor de angajare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Societate

„Păduri dacice de fag”, habitat forestier protejat în Alba

Publicat

în

„Păduri dacice de fag”, habitat forestier protejat în Alba

Habitatul forestier 91V0, cunoscut ca „Păduri dacice de fag” (Symphyto-Fagion), este un habitat de interes comunitar din Alba protejat la nivelul Uniunii Europene, inclus în anexele Directivei Habitate.

Acest tip de pădure, endemic Carpaților, este caracteristic regiunii și se dezvoltă pe suprafețe extinse în acest areal. Este format din păduri mixte de fag (Fagus sylvatica), brad (Abies alba) și molid (Picea abies), care cresc pe soluri neutre, bazice sau ușor acide.

Flora caracteristică include specii precum mierea ursului (Pulmonaria rubra), tătăneasa (Symphytum cordatum), breabănul (Dentaria glanduligera), piciorul cocoșului (Ranunculus carpaticus), spânzul (Helleborus purpurascens), omagul (Aconitum moldavicum) și vulturica (Hieracium rotundifolium).

Majoritatea acestor specii înfloresc primăvara, în aprilie-mai.

În județul Alba, acest habitat este protejat în siturile Natura 2000: ROSCI0253 Trascău, ROSCI0085 Frumoasa, ROSCI0002 Apuseni, ROSCI0121 Muntele Vulcan, ROSCI0324 Munții Bihor și ROSCI0339 Pădurea Povernii – Valea Cernița.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Rezervația naturală Iezerul Ighiel: Prin ce impresionează

Publicat

în

Rezervația naturală Iezerul Ighiel: Prin ce impresionează

Rezervația Naturală Iezerul Ighiel este o rezervație naturală mixtă situată în sudul Munților Trascău, la obârșia Văii Ighielului, pe teritoriul comunei Ighiu, în satul Ighiel.

Cu o suprafață de 20 de hectare, rezervația include cel mai mare lac de baraj natural pe calcare din România, înconjurat de o pădure cu biodiversitate ridicată, oferind un peisaj pitoresc.

Lacul are o adâncime maximă de peste 9 metri, adâncimea medie este de 4,3 metri, lungimea maximă atinge 440 de metri, iar lăţimea maximă este de 140 de metri. Între linia oglinzii apei şi fundul cuvetei se acumulează un volum de aproximativ 225.000 de metri cubi de apă.

Vegetația cuprinde păduri de fag, carpen și brad, iar flora erbacee include specii precum vinărița și piperul-lupului, breabăn, iarba câmpului și grizdei.

Cale de acces: Alba Iulia – Șard (DN 74) – Ighiu (DJ 107 H) – Ighiel (DJ 106 H)
Distanţă de la Alba Iulia la Iezerul Ighiel: 24 de kilometri
sursa: facebook Consiliul Județean Alba

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

20 noiembrie: Ziua mondială a copiilor

Publicat

în

Zi universală dedicată copiilor

La 20 noiembrie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua mondială a copiilor, ce susţine solidaritatea internaţională, sensibilizarea copiilor din întreaga lume şi creşterea bunăstării copiilor.

Începând din 1990, Ziua mondială a copiilor marchează adoptarea, în aceeaşi zi, de Adunarea Generală a ONU, atât a Declaraţiei, cât şi a Convenţiei pentru Drepturile Copilului.

Declaraţia pentru Drepturile Copilului, adoptată la 20 noiembrie 1959, defineşte drepturile copiilor la protecţie, educaţie, sănătate, joacă, adăpost şi o alimentaţie potrivită. Preocupată de vulnerabilitatea femeilor şi a copiilor în situaţii de urgenţă şi de conflict, Adunarea Generală a invitat, în 1974, statele membre să respecte Declaraţia privind protecţia femeilor şi a copiilor aflaţi în situaţii de urgenţă şi conflicte armate. Declaraţia interzicea atacurile sau închisoarea femeilor civile şi a copiilor şi susţinea în totalitate drepturile femeilor şi copiilor în timpul conflictelor armate. În 1978, Comisia pentru Drepturile Omului a prezentat un proiect de Convenţie privind Drepturile Copilului, în vederea examinării, unui grup de lucru al statelor membre, agenţiilor şi organizaţiilor interguvernamentale şi neguvernamentale. Anul 1979 a fost declarat Anul internaţional al copilului, pentru a marca împlinirea a 20 de ani de la adoptarea Declaraţiei pentru Drepturile Copilului.

La 20 noiembrie 1989, Adunarea Generală a ONU adopta Convenţia pentru Drepturile Copilului, apreciată ca fiind realizarea majoră pentru drepturile omului, recunoscând rolul copiilor ca actori sociali, economici, politici, civili şi culturali. Convenţia prevede protejarea şi promovarea drepturilor copiilor, precum dreptul la viaţă, la sănătate, la educaţie şi joacă, dar şi dreptul la viaţa de familie, de a fi protejaţi împotriva violenţei, de a nu fi discriminaţi şi dreptul de a-şi face auzite opiniile.

România a fost printre primele state care au semnat şi ratificat Convenţia ONU, în anul imediat următor adoptării sale în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, prin Legea nr. 18 din 28 septembrie 1990. În 2004, a fost adoptată Legea nr. 272 pentru protecţia şi promovarea drepturilor copiilor (republicată în temeiul art. V din Legea nr. 257/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 607 din 30 septembrie 2013, dându-se textelor o nouă numerotare), care reglementează cadrul legal privind respectarea, promovarea şi garantarea drepturilor copilului. Autorităţile publice, organismele private autorizate, precum şi persoanele fizice şi persoanele juridice responsabile cu protecţia copilului sunt obligate să respecte, să promoveze şi să garanteze drepturile copilului stabilite prin Constituţie şi lege, în concordanţă cu prevederile Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite cu privire la drepturile copilului, ratificată prin Legea nr. 18/1990, republicată, cu modificările ulterioare, şi ale celorlalte acte internaţionale în materie la care România este parte.

sursa: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba