Rămâi conectat

Divertisment

Spectacolele pentru copii, experimentele științifice, arta stradală și distracția în aer liber revin în Cetate: Alba Iulia Music& Film Festival, în 20 și 21 august

Publicat

în

Spectacolele pentru copii, experimentele științifice, arta stradală și distracția în aer liber revin în Cetate, în 20 și 21 august.

De data aceasta, Piața Cetății va găzdui nu doar proiecțiile de film și concertele festivalului, ci și copiii și părinții iubitori de știință, artă și mașinării uimitoare, pentru un program plin de activități educative, dedicat întregii familii.

De la spectacolele care au făcut deliciul publicului, inclusiv la „Românii au talent”, până la statuile vivante, distracția va fi asigurată pentru cei mici și mari deopotrivă.

Pauzele dintre proiecțiile de film și concerte vin la pachet cu o doză sănătoasă de distracție, pentru copiii de toate vârstele, la & .
Vrei să afli ̂ tocmai de la Florin Suciu, actorul care îi dă viață iepurelui Octavian, într-un show care a făcut senzație la ̂ ?
Îți plac ̦̦ sau visezi să lansezi ̆ pe cerul verii, direct dintr-un ?
Îți surâde ideea unei întâlniri cu ̦ ̦̆ pe aleile Cetății?
Așa că, orice ai alege, mai rămâne doar să ne vedem, în ̦ ̦̆, pe 20 și 21 august, cu activități pentru întreaga familie și pentru copiii de toate vârstele.
Accesul publicului este gratuit la toate evenimentele din cadrul festivalului, iar programul detaliat e la un click distanță, în link-ul din comentarii.

:
⭐️ : ̂ ?
Pentru că nu vrea decât să doarmă, iepurașul somnoros Octavian fură toată puterea magicianului, iar singurii care îl pot ajuta să și-o recapete sunt copiii. Iată ocazia perfectă pentru a face cunoștință cu simpaticul Octavian, a-l ajuta pe magician să își recâștige puterile și, nu în ultimul rând, pentru a descoperi, împreună, Cine e în joben.
Spectacolul poartă semnătura actorului Florin Suciu, unul dintre fondatorii trupei de teatru de păpuși “Magic Puppet” și participant la ediția din 2021 a show-ului “Românii au talent”, unde momentul său de ventriloc cu iepurele Octavian a cucerit publicul.
⭐️ : ̦ ̆
Hei, copii, mâna sus cine iubește baloanele uriașe de săpun!
A doua zi de festival începe pe ritmuri de distracție în Piața Cetății, acolo unde cei mici vor afla de la prietenii lor mai mari câteva dintre secretele baloanelor uriașe de săpun și le vor lansa, împreună, pe cerul verii.
⭐️ :
Dacă nu ai experimentat încă senzația aceea când statuia din colțul aleii a prins viață și ți-a făcut o reverență tocmai în momentul în care v-ați intersectat, atunci trebuie să ajungi sâmbătă, pe înserat, în Piața Cetății, la acest spectacol îndrăgit de artă stradală.
:
⭐️ : – ̦̦̆
Visezi să devii un savant? Există un început pentru toate. Pregătește-te pentru o mini-inițiere în tainele fascinante ale științei, alături de membrii trupei Magic Puppet, și vino, duminică dimineață, cu prietenii tăi în Piața Cetății! Cu siguranță, veți învăța lucruri interesante.
⭐️ : ̦̦
Uneori, atunci când știința și distracția fac echipă, rezultatul poate fi de-a dreptul impresionant. Vino să te convingi duminică dimineață, imediat după spectacolul trupei Magic Puppet, de ce știința este adevǎrata magie care poate crea lucruri spectaculoase.
⭐️ :
Știi că ești la Alba Iulia Music & Film Festival atunci când, în pauzele dintre proiecții și concerte, pe aleile din Cetate, îți fură ochii o tricicletă echipată cu accesorii dintre cele mai spectaculoase. Ar fi păcat să ratezi o astfel de întâlnire!

Doamna muzicii ușoare românești, , deschide oficial & , cu un recital extraordinar, de neratat, menit să ridice publicul în picioare.
Actriță la bază, Corina Chiriac a debutat pe scena Teatrului de Comedie din București (1968), fiind protagonista unor producții TV și de film, printre care “Aventuri la Marea Neagră” (regia Savel Stiopul), alături de Florin Piersic.
Concertul Corinei Chiriac va fi urmat de proiecția uneia dintre cele mai savuroase comedii ale anului trecut, ̦, în regia spaniolului Fernando León de Aranoa. Filmul, care a strâns șase premii Goya în 2021, oferă o doză sănătoasă de umor și suficiente răsturnări de situație cât să țină spectatorii lipiți de ecrane și după genericul de final.
„Cel mai tare șef” este despre simpaticului Blanco, proprietarul unei mici fabrici de familie, care râvnește un premiu de excelență din partea comunitații locale. Afacerea crește de la o zi la alta, dar vine la pachet cu probleme de tot felul din partea angajaților săi. Pentru a-și atinge scopul, talentatul Blanco va apela la “arma” sa secretă: manipularea mascată de bunăvoință.
Vineri, 19 august, muzica și umorul își dau întâlnire în Piața Cetății. Liber la distracție


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Divertisment

Prigoria, un plus de culoare pentru avifauna judeţului Alba

Publicat

în

Prigoria, un plus de culoare pentru avifauna judeţului Alba

Prigoria este una dintre cele mai colorate păsări de la noi din țară, prezentă şi în avifauna judeţului Alba.

Este o specie de mărime medie, cu o deschidere a aripilor între 36 şi 40 de centimetri și o lungime a corpului între 25 şi 29 de centimetri. Coloritul este foarte viu, în culori contrastante, făcând astfel să fie ușor de recunoscut. Are galben pe gât, albastru pe coadă și pe aripi, roșu-brun pe cap și pe spate și turcoaz pe piept.

Este singura specie a familiei Meropidae din România, majoritatea speciilor din această familie întâlnindu-se în Africa. La noi este un vizitator de vară, ce sosește în luna mai și pleacă la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie.

Este o specie insectivoră și se hrănește în special cu albine și alte insecte zburătoare.Prigoriilor le place să rămână așezate pe un copac sau un tufiș, de unde au o bună vedere asupra zonei de hrănire. Când văd o insectă se reped spre ea și o prind din zbor. Se spune că o prigorie poate observa o albină de la 60 de metri.

Preferă habitatele deschise și calde, cu maluri abrupte și uscate, formate din argilă, nisip, piatră moale, pentru săparea galeriilor și a cuibului. Au instinct gregar, formând colonii relativ numeroase.

Este o specie de interes național care necesită o protecție strictă.

sursa: facebook Consiliul Judeţean Alba

foto: pasaridinromania.sor.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Divertisment

Bazinul acoperit de înot din Blaj, redeschis de marți, 8 octombrie

Publicat

în

Bazinul acoperit de înot din Blaj, redeschis de marțea viitoare

Bazinul acoperit de înot din municipiul Blaj se va redeschide marți 8 octombrie.
Programul de funcționare și tarifele de acces au rămas aceleași ca în ultimii doi ani, anunță Primăria Blaj.
Taxa de acces la bazin este de 30 de lei pentru adulți și adolescenți, iar pentru copiii sub 14 ani aceasta este de 15 lei. Un abonament lunar costă 300 de lei pentru adulți și adolescenți, respectiv 150 de lei pentru copiii sub 14 ani.
Program acces la bazinul acoperit de înot Blaj
*Marți – Sâmbătă
– 07.00 – 13.00: înot agrement;
– 14.00 – 18.00: cursuri inițiere înot;
– 18.00 – 21.00: înot agrement.
*Duminică
– 07.00 – 13.00: înot agrement;
– 14.00 – 21.00: înot agrement.
Bazinul acoperit de înot este închis lunea, pentru curățenie și dezinfectare.
Relații la telefon: 0799 – 500.806.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Tineret

Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina

În perioada 18-23 august 2024, la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud s-a desfășurat Tabăra de vară creștin-ortodoxă intitulată „Vară de poveste. În pas de supererou”, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani.

Evenimentul, proiect al Asociației Start Up Ed, a fost organizat prin programul „Școala de la Găbud”, având ca scop petrecerea timpului liber într-un spirit ortodox. Activitățile au cuprins ateliere cu povești, ateliere de comunicare, ateliere practice și de învățare nonformală, drumeții, jocuri, dar și participarea la programul liturgic al Schitului „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud.

Joi 22 august, tinerii au vizitat Cetatea Alba Carolina, unde i-au avut ca îndrumători, gazde și prieteni pe voluntarii ASCOR Alba Iulia, care au organizat itinerariul și au călăuzit pașii copiilor pe toată durata zilei. Tinerii au vizitat Catedrala Reîntregirii și Încoronării, dar și Muzeul Național al Unirii, unde au fost primiți de către istoricul Dragoș Ursu. Acesta i-a ajutat să descopere tezaurul istoric românesc din vechiul Bălgrad, oferindu-le amănunte prețioase despre Marea Unire de la 1918 și Încoronarea Regilor Ferdinand I și Maria.

Momentele favorite ale copiilor au fost plimbarea cu bus-ul prin Cetatea Alba Carolina, dar și degustarea înghețatei cu care cei mici au fost răsplătiți pentru atenția de care au dat dovadă la muzeu.

foto: Alexandru Samuel Popa


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba