Rămâi conectat

Știri

Sisteme de alimentare cu apă și rețele de canalizare menajeră în Galda de Sus și Cetea: Licitație lansată în SEAP

Publicat

în

Licitație pentru sisteme de alimentare cu apă și rețele de canalizare menajeră în Galda de Sus și Cetea

Primăria Galda de Jos a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) licitația pentru atribuirea lucrărilor din cadrul proiectului „REALIZARE SISTEME DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI REȚELE DE CANALIZARE MENAJERĂ ÎN LOCALITĂȚILE GALDA DE SUS ȘI CETEA COMUNA GALDA DE JOS JUDETUL ALBA”.

Licitația are o valoare de peste 13 milioane de lei.

Potrivit caietului de sarcini, necesitatea acestei investiții vine din nevoia de a asigura accesul la ialimentarea centralizată cu apă și nfrastructura de apă uzată în vederea sporirii standardului de viață al locuitorilor comunei Galda de Jos, satele Galda de Sus și Cetea.

Oportunitatea realizării investiției este asigurată de finanțarea prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Data finală la care se pot depune ofertele este 19 iulie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Peste 7 milioane de lei pentru echipament medical la spitalul orășenesc Abrud: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Peste 7 milioane de lei pentru echipament medical la spitalul orășenesc Abrud

Spitalul orășenesc ”Dr. Alexandru Borza” Abrud, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul spitalului. Investiția este de peste 7 milioane de lei.

Valoarea totală estimată a investiției este de 7.209.045.54 lei.

Potrivit caietului de sarcini, obiectivul general al proiectului vizează creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului orășănesc ”Dr. Alexandru Borza” Abrud, în vederea reducerii infecțiilor asociate asistenței medicale.

Creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului orășenesc ”Dr. Alexandru Borza” Abrud se va realiza prin organizarea în cadrul spitalului a unor structuri funcționale de boli infecțioase — de izolare pentru izolarea/gruparea și tratarea pacienților cu IAAM determinate de microorganisme MDR și cu infecții cu Clostridium difficile,

– Organizarea a 4 rezerve cu funcțiunea de izolator pentru izolarea/ tratarea pacienților cu IAAM determinate de germeni
MDR / ICD în cadrul unei clădiri modulare (1 clădire modulară — 4 izolatoare în cadrul Spitalului Orășănesc ”Dr. Alexandru Borza” Abrud – Str. Republicii nr. 13, jud. Alba), spații ce vor respecta toate normele sanitare specifice (structura: 4 izolatoare, 1 Spațiu testare imunologică rapidă, 2 Spații personal medical și monitorizare pacienți, 2 Spații circuit filtru microbiologic, 1 Spațiu tehnic, 1 Spațiu examinare și recoltare), prin achiziționarea de echipamente specifice acestui tip de activități.

Pentru dotările medicale este necesară deținerea Avizului de funcționare ANMDMR, acolo unde este aplicabil, respectiv pentru dotările care se încadrează în categoria dispozitive medicale pentru care se solicită avizarea, conform art. 926 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare și OMS nr. 308 /2015 privind import, distribuție, depozitare și reparare, mentenanță și punere în funcțiune/instalare, unde se va regăsi producătorul echipamentului medical ofertat.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 14.08.2024, ora 15:00, pentru toate loturile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Băile Sărate din Ocna Mureș, locul 10 în topul celor mai bine cotate ștranduri și aqua-park-uri publice din România

Publicat

în

Băile Sărate din Ocna Mureș, locul 10 în topul celor mai bine cotate ștranduri și aqua-park-uri publice din România

Potrivit unui clasament realizat de clubulelevilor.ro, pe baza evaluării din Google Maps, Băile Sărate din Ocna Mureș au obținut un scor de 4,1 pe baza a 1.514 recenzii, plasând complexul balnear pe locul 10 în topul celor mai bune cotate ștranduri și aqua-park-uri publice din România.

Complexul balnear de la Ocna Mureș este o investiție a Primăriei Ocna Mureș în asociere cu Consiliul Județean Alba și a costat circa 8 milioane de euro. „Complexul este în continuă dezvoltare și se fac investiții în partea de restaurant, bazine și în tot ceea ce înseamnă partea de confort a clienților. Săptămâna viitoare urmează să fie montate cabine de schimb și în exterior”, a declarat pentru ziarulunirea.ro edilul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Băile Sărate Ocna Mureș și-au deschis porțile anul trecut, devenind cea mai recentă și modernă investiție publică în domeniul balnear din România. Cu o suprafață totală de 6400 de metri pătrați, baza de tratament include facilități precum trei bazine interioare și trei exterioare, cu apă sărată și apă dulce.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

18 iulie 2024: 48 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. Nadia Comăneci devenea prima gimnastă care primea nota maximă

Publicat

în

Pe 18 iulie 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia Comăneci devenea prima gimnastă din istorie care primea nota 10 pentru exercițiul său

A intrat în istorie și faptul că tabela electronică a afişat 1.00 întrucât nu putea arăta nota maximă.

18 iulie 1976 este momentul cel mai strălucitor al sportului românesc în istoria participărilor sale olimpice. Nadia Comăneci reușea exercițiul perfect la Jocurile Olimpice de la Montreal și avea să schimbe fața gimnasticii, devenind un star cum România nu mai avusese.

În Canada, la doar 14 ani, Nadia Comăneci a câștigat trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și una de bronz (sol).

„Calificativul maxim obţinut de Nadia Comăneci deschide o epocă nouă în istoria gimnasticii mondiale. De acum încolo se va vorbi despre gimnastica dinainte şi de după Nadia Comăneci”, scria presa la acea vreme.

Nadia Comăneci este considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și cea mai bună gimnastă din toate timpurile. A fost primul român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Sursa: realitateasportiva.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba