Rămâi conectat

Administrație

Școala „Lucian Blaga” din Ocna Mureș va fi reabilitată și modernizată, printr-un proiect european, în valoare de peste 12 milioane de lei

Publicat

în

În 18 noiembrie 2020 a fost semnat contractul de finanțare nr. 6352/2020 pentru proiectul „REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE A ȘCOLII „LUCIAN BLAGA” CLASELE 0-VIII DIN ORAȘUL OCNA MUREȘ” – cod SMIS 2014+: 124656.
Proiectul a fost depus pe Programul Operaţional Regional 2014-2020 Axa Prioritară 10: Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritate de Investiții 10.1: Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare Obiectiv Specific 10.1: creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat învăţământului obligatoriu.
Valoarea proiectului este de 12.432.065,49 lei din care valoare eligibilă nerambursabilă FEDR 10.566.749,93 lei (85%), valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național 1.616.091,15 lei (13%), valoare eligibilă a beneficiarului 248.629,41 lei (2%) și valoare neeligibilă 595,00 lei.
Termenul final pentru implementarea proiectului este 31.10.2022.
Proiectul presupune reabilitarea fațadelor, reabilitarea instalațiilor electrice și a instalațiilor sanitare, reabilitarea interioarelor sălilor clădirilor școlii (uși, ferestre, tencuieli etc), repararea și reabilitarea structurii de rezistență a corpului de clădire vechi și a acoperișurilor ansamblului de clădiri ce definesc Școala gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureș.
În curtea școlii se vor amenaja spații verzi cu mobilier urban, se va reabilita baza sportivă (terenul de sport multifuncțional cu amenajări și utilități corespunzătoare pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis de câmp).
Se vor amenaja și dota corespunzător laboratoare (unul de chimie și unul de biologie).
Mobilierul claselor va fi schimbat (bănci, catedre, scaune), fiecare clasă va fi dotată cu tablă magnetică sau interactivă și videoproiector. Școala va avea panou digital de informare.
Până acum au fost atrase fonduri nerambursabile în proiecte precum construirea Bazei de tratament și agrement (Consiliul Județean Alba), Complexul Sportiv din zona Bazei de tratament și agrement Ocna Mureș (CNI – Compania Națională de Investiții), fonduri europene (proiecte precum „Îmbunătățirea calității vieții în orașul Ocna Mureș” – două blocuri sociale, refacere carosabil pe 11 străzi și piste de biciclete, „Creșterea eficienței energetice în clădirea Spitalului orășenesc Ocna Mureș”, proiect „IMPACT” etc), fonduri norvegiene pentru „Centrală electrică fotovoltaică 500KWp”. Toate proiectele menționate mai sus sunt aprobate și sunt în diferite faze de implementare (licitație execuție sau în execuție).
Iată deci că se pot atrage fonduri nerambursabile și pentru îmbunătățirea infrastructurii de învățământ din orașul nostru, spre disperarea celor ce s-au opus din răsputeri acestui proiect.
Administrația locală rămâne consecventă promisiunii de a dezvolta orașul prin atragerea de fonduri nerambursabile, promisiune care au acoperire în fapte, în realizări concrete, nu vorbe.
În acest moment sunt în stadiul de proiectare sau depuse alte proiecte în valoare de peste 20 milioane de euro, pe diferite surse de finanțare nerambursabile.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Ziduri de sprijin pe malurile pârâului Abrud

Publicat

în

Ziduri de sprijin pe malurile pârâului Abrud

Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, prin echipa de la Formațiile de lucru Câmpeni din cadrul Sistemului Hidrotehnic Turda, a realizat recent două ziduri de sprijin de 15 metri (pe malul drept) și respectiv 30 de metri (pe malul stâng) pe pârâul Abrud, în intravilanul orașului Abrud.

Zidurile au fost construite din blocuri tip LEGO, fiecare având o înălțime de 2,5 metri, și au fost amplasate pe o fundație rigidă din beton.

Pentru protejarea lucrărilor executate, în aval au fost amenajate un prag de fund din beton și o saltea din anrocamente. În perioada următoare, se vor efectua lucrări de reparații la pragul de fund amplasat amonte de confluența pârâului Abrud cu pârâul Cernița.

Toate lucrările sunt realizate conform Planului Tehnic 2024 al Administrației Apele Române Mureș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

La Sebeș, investiții în infrastructura rutieră: Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

La Sebeș sunt în derulare mai multe lucrări cuprinse în proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere din oraș

În prezent, se lucrează intens pe străzile Doinei și Moților din municipiu.

Lucrările includ pe lângă modernizarea părții carosabile și amenajarea trotuarelor, parcărilor și spațiilor verzi.

De asemenea, se efectuează lucrări de amenajarea intersecțiilor, dar și a racordurilor cu străzile laterale. Intervențiile includ partea carosabilă, trotuare pietonale, accese la proprietăți, parcări, spații verzi, amenajarea intersecțiilor și racordurilor cu străzile laterale, asigurarea colectării și evacuării apelor pluviale, lucrări de siguranță rutieră. Resursele sunt asigurate printr-o finanțare nerambursabilă obținută prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny, a transmis primarul municipiului Sebeș.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Start al turnării primului strat de asfalt pe DJ 107K în Alba

Publicat

în

Start al turnării primului strat de asfalt pe DJ 107K în Alba

A început turnarea primului strat de asfalt pe DJ 107 K.

Vorbim de o investiție de 30 de milioane de lei a Consiliului Județean Alba.

Acest drum județean face legătura între DN1, Galda de Jos, Întregalde și Mogoș (intersectie cu Transapuseana). Investiția este derulată prin Programul Național Anghel Saligny.

E o lucrare de amploare care, printre altele, a presupus construirea de patru noi poduri și reabilitarea unui al cincilea. La final, drumul va fi modernizat în totalitate, în clipa de față lucrările vizând porțiunea dinspre Ivăniș spre Mogoș.

Termenul de finalizare a proiectului este aprilie 2026, dar autoritățile județene speră ca lucrările să fie încheiate în avans.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba