Administrație
Școala Gimnazială „Nicodim Ganea” din Bistra va fi dotată cu echipamente digitale: Licitația lansată în SEAP
Școala Gimnazială „Nicodim Ganea” din Bistra va fi dotată cu echipamente digitale
Administrația comunei Bistra a lansat în SEAP licitația pentru achiziționarea produselor necesare pentru implementarea proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice a Școlii Gimnaziale „Nicodim Ganea” Bistra”.
Valoarea totală estimată a contractului este de 575.019,41 lei, fără TVA.
Obiectivul proiectului este de a sprijini transformarea digitală a școlilor și de a facilita învățarea online, de a asigura infrastructura și resursele tehnologice necesare pentru unitățile de învățământ preuniversitar, sporirea calității și siguranței mediilor de învățare, inclusiv în ceea ce privește reglementările pentru materiale didactice, mobilier, echipamente de laborator și ateliere tehnologice.
Proiectul vizează investiții în infrastructura digitala pentru predare și instrumente digitale de predare în unitățile de învățământ din comuna. Oportunitatea investiției este creata de PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE Șl REZILIENTA – C 15 – Dotarea cu mobilier, materiale didactice si echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe.
Obiectul achiziției îl constituie furnizarea de echipamente TIC
Lot 1 – Dotare cu Echipamente digitale pentru laboratorul de informatică
Tablă interactivă + suport-1
Laptop-16
Sistem sunet-1
Imprimante Multifuncționale-1
Camera de videoconferinta-1
Videoproiector-2
Lot 2 – Dotare cu Echipamente digitale pentru sălile de clasă/grupă
Tablă interactivă de min.65 inchi+suport- 23
Laptop-23
Sistem de sunet-23
Camera de videoconferinta-23
Imprimante Multifuncționale-23
Scanere portabile-23
Administrație
Investiție de un milion de lei pentru modernizarea terenului de sport de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia
Investiție de un milion de lei pentru modernizarea terenului de sport de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia
Primăria Municipiului Alba Iulia sprijină educația și performanța sportivă printr-o nouă investiție, de un milion de lei, în infrastructura școlară.
Terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv a beneficiat de lucrări de modernizare, menite să asigure condiții optime pentru desfășurarea activităților sportive pe tot parcursul anului. Terenul de sport a fost dotat cu o structură acoperită, care va permite folosirea terenului și în perioada anotimpului rece, asigurând confort și protecție împotriva intemperiilor și cu porți de mini-fotbal, adaptate standardelor de joc.
Beneficiile sunt evidente, potrivit reprezentanților administrației locale: utilizare pe tot parcursul anului, asigurând o continuitate a programelor de pregătire, protecție împotriva intemperiilor, dezvoltarea performanțelor sportive și, nu în ultimul rând, încurajarea sănătății și a educației fizice, spațiul modernizat și acoperit motivând tinerii să participe la activități sportive, indiferent de anotimp.
„Ne dorim să oferim elevilor din Alba Iulia condiții de antrenament la standarde înalte, indiferent de sezon. Prin această investiție, continuăm să prioritizăm sportul și educația, sprijinind tinerii talentați în dezvoltarea lor”, a precizat primarul Gabriel Pleșa.
Administrație
DJ 762, Drumul Iancului, va fi modernizat: Investiția se ridică la 21 de milioane lei
Drumul Iancului va fi modernizat. Investiția se ridică la 21 de milioane lei, fără TVA
Vorbim despre Drumul Județean 762, porțiunea cuprinsă între localitatea Vidrișoara din comuna Avram Iancu și limita cu județul Hunedoara. Lucrările vizează 5 kilometri de șosea, în cadrul unei investiții care se derulează prin Programul Național “Anghel Saligny”
La acest moment, nu mai puțin de 6 firme au depus, conform prevederilor legale, oferte și își dispută întâietatea pentru asfaltarea acestui tronson.
Lucrările de modernizare sunt ample și vor presupune, printre altele, execuția de terasamente, podețe tubulare, elemente de siguranța circulației ori consolidarea de poduri.
Este o investiție mult așteptată de oamenii locului, dar și de cei care tranzitează zona.
Modernizarea DJ 762 reprezintă încă o realizare a administrației liberale de la nivelul CJ, care consolidează poziția județului Alba în topul zonelor cu cea mai bună rețea de drumuri județene din România, a transmis Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, pe pagina sa de socializare.
Administrație
Acord de înfrățire între municipiul Alba Iulia și municipiul Edineț din Republica Moldova
Acord de înfrățire între municipiul Alba Iulia și municipiul Edineț din Republica Moldova
În data de 1 decembrie 2024, în cadrul Sălii Unirii din Alba Iulia, a avut loc semnarea oficială a Acordului de Înfrățire între municipiul Alba Iulia și municipiul Edineț, Republica Moldova, în prezența delegației din municipiul Edineț, formată din domnului primar Constantin Cojocari, doamna viceprimar Rodelia Vasilcov și domnul viceprimar Ruslan Reșetnic.
„La eveniment au participat prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu, precum și delegațiile din orașele înfrățite cu Alba Iulia din Chișinău, republica Moldova și Sliven, Bulgaria.
Acest parteneriat subliniază relațiile bilaterale dintre România și Republica Moldova, bazate pe legăturile de limbă, istorie, cultură și tradiții comune. Acordul semnat vine în contextul angajamentului României de a sprijini parcursul european al Republicii Moldova, în concordanță cu Parteneriatul Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.
Alba Iulia și Edineț s-au angajat să valorifice potențialul acestui parteneriat prin acțiuni concrete și schimburi de experiență, având ca scop creșterea calității vieții locuitorilor și consolidarea relațiilor bilaterale.
Semnarea acestui acord marchează un nou pas în întărirea legăturilor dintre România și Republica Moldova, reafirmând prietenia și colaborarea dintre cele două comunități.”, a transmis primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Codru Pleșa.
-
Știriacum 4 zile
Tradiții şi superstiții: Ce să faci și ce nu trebuie să faci în sfânta zi de duminică
-
Știriacum 3 zile
Expresii românești: Care sunt originile și semnificația lor
-
Știriacum 2 săptămâni
1 decembrie 1918: Cum s-a făcut Marea Unire
-
Știriacum o săptămână
3 decembrie: Ziua internațională pentru persoanele cu dizabilități: Statisticile spun că 15% din populaţia lumii trăieşte cu anumite forme de dizabilitate
-
Știriacum 2 săptămâni
Noaptea de 29 spre 30 noiembrie este specială pentru fetele de măritat, ele își pot afla ursitul
-
Știriacum 2 săptămâni
Samoilă Mârza, „fotograful Unirii“ din 1918: Un singur fotograf printre 100.000 de români
-
Știriacum 2 săptămâni
Rezoluţiunea Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, exprimarea publică a deciziei de unire a teritoriilor românești
-
Știriacum o săptămână
Sfinții Varvara și Sava, în 4 și 5 decembrie: Tradiții și obiceiuri