Administrație
România, lider regional la modificările legislative din ultimul an
România rămâne țara cu cele mai numeroase modificări legislative adoptate în ultimul an în rândul a șase state din Europa Centrală și de Est, cu 290 de legi adoptate între august 2014 și august 2015. Vezi detaliile pe radiounirea.ro.
Clasamentul a fost realizat de grupul de firme de consultanță și comunicare Grayling care acoperă țările din regiune, pe baza datelor oficiale de la instituțiile relevante. La nivelul celor șase state analizate, între august 2014 și august 2015 au fost adoptate 1.041 legi. Pe poziția a doua după România s-a situat Polonia (cu 249 de acte), urmată de Ungaria (cu 214 legi). Aproape jumătate din legile adoptate (468 din 1.041) au avut un impact direct asupra companiilor, în vreme ce o treime au avut efect asupra mediului de afaceri în general (36 la sută).
Serviciile financiare și agricultura – cele mai multe modificări
Cele mai multe modificări legislative adoptate au vizat sectorul serviciilor financiare (14 la sută) și agricultura (14 la sută). Sectoarele cel mai puțin afectate au fost IT&C, industria și sectorul energetic. În România, din totalul modificărilor legislative operate în ultimul an, peste o treime (40 la sută) au avut un impact direct asupra mediului de business.
Citeste si ANAF te va ține minte 10 ani – Modificări aduse cazierului fiscal
Raportat la regiunea Europei Centrale și de Est, 17 la sută din legile cu impact asupra activității companiilor au fost adoptate prin procedură extraordinară. În cazul României, mai mult de jumătate (55 la sută) din inițiativele legislative care au avut un impact asupra companiilor au fost adoptate de Guvern prin intermediul unor ordonanțe de urgență.
Raportul Grayling mai indică o creștere semnificativă, de peste 50 la sută, a legilor cu impact asupra mediului de afaceri formulate de parlamentari, acestea reprezentând 21,5 la sută din totalul propunerilor de modificări legislative în perioada 2014/2015, comparativ cu 14 la sută din totalul legilor cu impact asupra activității companiilor în perioada 2013/2014.
Și mai multe schimbări legislative, în așteptarea alegerilor
„Volumul uriaș de legi adoptate zilnic, în medie 3 legi pe zi în ultimele douăsprezece luni, rezultând un total record de 1.041 legi adoptate, este în principal rezultatul activității celor mai active trei piețe: România, Polonia și Ungaria”, a comentat Gergely Ábrahám, director public affairs pentru regiunea Europei Centrale și de Est în cadrul Grayling.
Acesta a arătat că, numai aceste țări, au fost adoptate cu 165 de legi mai mult față de media anului trecut, în vreme ce în celelalte piețe din regiune nu au fost înregistrate evoluții majore. Mai mult, reprezentantul Grayling a avertizat că, în viitor, ne putem aștepta la fluctuații ale acestor cifre, deoarece România se apropie de alegerile locale și parlamentare din 2016, Polonia de alegerile parlamentare, iar activitatea legislativă din Ungaria, cu efecte asupra vieții de zi cu zi, e de așteptat să scadă în intensitate pe fondul crizei imigranților.
Sursa euractiv.ro
Administrație
Ziduri de sprijin pe malurile pârâului Abrud
Ziduri de sprijin pe malurile pârâului Abrud
Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, prin echipa de la Formațiile de lucru Câmpeni din cadrul Sistemului Hidrotehnic Turda, a realizat recent două ziduri de sprijin de 15 metri (pe malul drept) și respectiv 30 de metri (pe malul stâng) pe pârâul Abrud, în intravilanul orașului Abrud.
Zidurile au fost construite din blocuri tip LEGO, fiecare având o înălțime de 2,5 metri, și au fost amplasate pe o fundație rigidă din beton.
Pentru protejarea lucrărilor executate, în aval au fost amenajate un prag de fund din beton și o saltea din anrocamente. În perioada următoare, se vor efectua lucrări de reparații la pragul de fund amplasat amonte de confluența pârâului Abrud cu pârâul Cernița.
Toate lucrările sunt realizate conform Planului Tehnic 2024 al Administrației Apele Române Mureș.
Administrație
La Sebeș, investiții în infrastructura rutieră: Care este stadiul lucrărilor
La Sebeș sunt în derulare mai multe lucrări cuprinse în proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere din oraș
În prezent, se lucrează intens pe străzile Doinei și Moților din municipiu.
Lucrările includ pe lângă modernizarea părții carosabile și amenajarea trotuarelor, parcărilor și spațiilor verzi.
De asemenea, se efectuează lucrări de amenajarea intersecțiilor, dar și a racordurilor cu străzile laterale. Intervențiile includ partea carosabilă, trotuare pietonale, accese la proprietăți, parcări, spații verzi, amenajarea intersecțiilor și racordurilor cu străzile laterale, asigurarea colectării și evacuării apelor pluviale, lucrări de siguranță rutieră. Resursele sunt asigurate printr-o finanțare nerambursabilă obținută prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny, a transmis primarul municipiului Sebeș.
Administrație
Start al turnării primului strat de asfalt pe DJ 107K în Alba
Start al turnării primului strat de asfalt pe DJ 107K în Alba
A început turnarea primului strat de asfalt pe DJ 107 K.
Vorbim de o investiție de 30 de milioane de lei a Consiliului Județean Alba.
Acest drum județean face legătura între DN1, Galda de Jos, Întregalde și Mogoș (intersectie cu Transapuseana). Investiția este derulată prin Programul Național Anghel Saligny.
E o lucrare de amploare care, printre altele, a presupus construirea de patru noi poduri și reabilitarea unui al cincilea. La final, drumul va fi modernizat în totalitate, în clipa de față lucrările vizând porțiunea dinspre Ivăniș spre Mogoș.
Termenul de finalizare a proiectului este aprilie 2026, dar autoritățile județene speră ca lucrările să fie încheiate în avans.
-
Știriacum 2 zile
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 2 zile
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 2 zile
TRADIŢII şi OBICEIURI de 21 noiembrie: Intrarea în biserică a MAICII DOMNULUI (OVIDENIA)
-
Știriacum 6 zile
Costumul popular din Apuseni: Păstrează unitatea portului românesc prin piesele ce îl compun
-
Știriacum 6 zile
Top 10 locuri de vizitat toamna: Casa de Piatră, cătun din Parcul Natural Apuseni, între destinațiile recomandate
-
Știriacum o zi
De când începem să cântăm colinde: Potrivit tradiției, din 21 noiembrie e voie a se cânta despre nașterea Domnului, odată cu sărbătorirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului
-
Știriacum o săptămână
Lăsata Secului în Postul Crăciunului: Tradițiile și obiceiurile zilei de 14 noiembrie
-
Sănătateacum o săptămână
Cum îți dai seama că suferi de diabet: 14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului