Rămâi conectat

Știri

Recensământul populației și locuinței, azi demarează etapa de autorecenzare:. La Alba Iulia, puncte de autorecenzarea asistată

Publicat

în

Recensământul populației și locuințelor, care ar fi trebuit să se desfășoare anul trecut dar care a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19, a demarat oficial anul acesta la 1 februarie iar pe 14 martie va începe și autorecenzarea.

Autorecenzarea va putea fi efectuată de pe orice telefon mobil tip smartphone, de pe tabletă, laptop sau calculator, chestionarul pentru autorecenzare fiind disponibil în limba română şi în limbile minorităţilor naţionale, precum şi în limba engleză.

OUG 19 din 2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România stabilește că salariații care se vor autorecenza online vor primi o zi liberă în plus de la angajator. Potrivit reglementărilor în vigoare, angajatorul va acorda salariatului o zi liberă plătită dar numai după ce salariatul va prezenta dovada autorecenzării online, ceea ce înseamnă că ziua liberă plătită nu poate fi acordată înainte. Dovada încheierii etapei de autorecenzare va fi dată de codul de confirmare ce va fi generat automat după introducerea datelor specifice recensământului în formular. Important de știut este că ziua liberă plătită se acordă unui singur salariat, indiferent dacă acesta a făcut autorecenzarea online doar pentru el sau şi pentru alţi membri ai gospodăriei.

Autorecenzarea, care demarează pe 14 martie și va dura până în luna mai, va începe prin înregistrarea online pe baza unui nume de utilizator și a unei parole, accesându-se un formular propriu al fiecărei persoane care este completat deja parțial cu anumite date obţinute prin colectarea indirectă. Cea de-a doua etapă se va desfășura în perioada mai – iulie, în teren, prin colectarea de date prin interviu față-în-față, asistată de calculator, a înregistrărilor individuale pentru acele persoane care nu au făcut recenzarea online.

Autorecenzarea online presupune completarea unui formular personal, a datelor specifice pentru recensământ.

Colectarea datelor

Persoanele care își vor accesa online formularul de recenzare vor trebui să verifice câteva aspecte care, după caz, ar putea necesita modificări notează Avocatnet. Acestea sunt:

informaţiile deja completate în formular prin colectarea indirectă din surse administrative care nu corespund cu realitatea;

adresa reşedinţei obişnuite în cazul în care aceasta nu corespunde cu adresa de domiciliu;

întrebările din formularul individual;

răspunsurile la toate întrebările din formularul gospodăriei din care face parte dacă acesta nu a fost completat deja de un alt membru al gospodăriei;

răspunsurile la toate întrebările referitoare la clădirea în care este amplasată locuința, în cazul în care răspunsurile la aceste întrebări nu sunt deja completate.

Primăria Municipiului Alba Iulia a făcut publică lista punctelor de autorecenzarea asistată, de pe raza municipiului Alba Iulia, pentru perioada 14 martie – 15 mai 2022.

În conformitate cu O.U.G. nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021 aprobată cu modificări și completări prin Legea 178/2020, cu modificările și completările ulterioare, aduce la cunoștința cetățenilor următoarele informații:

Autorecenzarea asistată (ARA) reprezintă acțiunea prin care înregistrarea informațiilor cuprinse în programul de observare al recensământului pentru o anumită unitate statistică este efectuată de către persoana însăși, cu sprijinul unui recenzor.

Au fost recrutați, selectați și instruiți un număr de 20 recenzori pentru autorecenzarea asistată (ARA) din municipiul Alba Iulia, care în perioada 14.03. – 15.05.2022, în intervalul orar 10 – 18, se vor afla la dispoziția cetățenilor în spațiile special amenajate pentru realizarea auto-recenzării de pe raza municipiului, conform tabelului anexat.

Puncte de lucru recenzori ARA

1 Primăria municipiului Alba Iulia Str. Calea Moților, nr. 5A Holul instituției – Sediul central
2 Direcția de Venituri Alba Str. Ardealului, nr. 1-3 Hol Taxe și impozite
3 Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba Str. Primăverii, nr. 10 Holul instituției ANAF
4 DRPCIV Piața Iuliu Maniu, nr. 14 Hol Înmatriculări auto
5 Direcția de Asistență Socială Alba Iulia Bd. Republicii, nr. 26 Holul instituției DAS
6 Selgros Bd. Republicii, nr. 30
7 Alba Mall Str. Tudor Vladimirescu, nr. 50 A
8 Kaufland Calea Moților, nr. 120
9 Direcția de Sănătate Publică Alba Bd. Revoluției 1989, nr. 23 Acces din curtea Spitalului Județean Alba
10 Biserica Greco Catolică Sf. Spirit Tolstoi Str. Septimius Severus, nr. 8
11 Casa de Cultură a Sindicatelor Str. Mihai Viteazul, nr. 31
12 Consiliul Județean Alba Piața Ion I.C. Brătianu, nr. 1 Holul instituției
13 Casa de Pensii Alba Str. Tudor Vladimirescu, nr. 61
14 Direcția Agricolă Județeană Alba Calea Moților, nr. 112 Holul instituției
15 Agenția pentru Protecția Mediului Alba Str. Lalelelor, nr. 7B Holul instituției
16 Căminul Cultural Oarda de Jos Str. Biruinței, nr. 14
17 Căminul Cultural Pâclișa Str. Carpenului, nr. 129
18 Școala Gimnazială Micești Str. Scărișoarei, nr. 17
19 Școala Gimnazială Bărăbanț Str. Cabanei, nr. 7


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Școala Gimnaziala Crăciunelu de Jos modernizata cu fonduri PNRR: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Școala Gimnaziala Crăciunelu de Jos modernizata cu fonduri PNRR

Primăria comunei Crăciunelul de Jos a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație ce privește dotarea cu materiale didactice în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale din comuna.

În urma analizei de nevoi desfășurate la nivelul Școlii Gimnaziale Crăciunelu de Jos, s-au evidențiat mai multe aspecte legate de resursele educaționale disponibile pentru elevi și cadre didactice. Constatările arată că lipsa materialelor didactice necesare îngreunează procesul de predare-învățare, iar unele activități educaționale nu se pot desfășura la potențialul dorit.

Pentru a sprijini un act educațional modern și a facilita dezvoltarea competențelor elevilor, este necesară dotarea școlii cu diverse materiale didactice. Aceasta include achiziția de resurse de bază pentru diferite discipline, oferind structuri de lecții și informații esențiale, resurse interactive și instrumente didactice adaptate cerințelor actuale. Utilizarea unor astfel de resurse va contribui nu doar la creșterea competențelor cognitive, digitale și de comunicare a elevilor, ci și la îmbunătățirea întregului proces educațional, oferindu-le oportunități mai variate de învățare practică și interactivă. Scopul principal al acestui demers este de a asigura un mediu de învățare adaptat cerințelor moderne, care să motiveze elevii și să contribuie la formarea unor competențe esențiale pentru viitor. Astfel, s-a identificat posibilitatea accesării unei finanțări nerambursabile prin intermediul apelului de proiecte PNRR/2022/C15/MEDU/I9./I11./I13./I14./ Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe.Valoarea investiției este de peste 285 de mii de lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Laboratoarele Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi dotate cu echipamente digitale și mobilier

Publicat

în

Laboratoarele Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi dotate cu echipamente digitale și mobilier

Reprezentanții liceului de arte „Regina Maria” din Alba Iulia au lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede dotarea a două laboratoare din cadrul instituției de învățământ.
Contractul cuprinde furnizarea de echipamente IT&C pentru proiectul de investiție „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, contract de finanțare nr. 95Smart/2023 Valoarea totală maximă estimată a contractului de furnizare pe 6 luni (include valoarea maximă a tuturor loturilor) este de 532.224,79 lei fără TVA.

Pentru cele două laboratoare ale Liceului de arte „Regina Maria” Alba Iulia se vor achiziționa:
LOT 1 – Echipamente IT & C

Tablă interactivă 75” Buc 1
Tablă interactivă 85” Buc 1
Suport mobil tablă interactivă Buc 2
All-in-one (touchscreen) Buc 1
All-in-one (touchscreen) Buc 17
Cameră de documente Buc 2
Servicii de instalare Buc 2
Tabletă lidar – profesională 12,9” + tastatură + stylus Buc 10
Tableta grafică Buc 6
Tableta grafică Buc 10
LOT 2 – Echipamente audio-video

Kit 16 x Ochelari VR Buc 1
Ochelari VR (SL)Buc 10
Kit sistem videoconferință Buc 1
Kit sistem videoconferință Buc 1
Sistem sunet Buc 2
LOT 3 – Echipamente 3D

Scanner 3D Buc 2
Creion 3D Buc 18
LOT 4 – Kit-uri robotice

Robot cu braț multifuncțional Buc 2
Pachet 12 Kituri robotice Buc 2
LOT 5 – Pachete software

Software educațional Buc 2
Conținut educațional – Laborator digital Buc 2
Platformă e-learning creare conținut educațional (20 profesori, 1 an) Buc 1
Software specializat grafică și producție digitală Buc 1
Software specializat arte (muzica & grafica) Buc 1
LOT 6 – Mobilier

Mobilier STEAM (Masa si scaun) Buc 10
Mobilier imprimantă 3D Buc 2


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

22 noiembrie: Minți geniale de Gordon Korman, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Publicat

în

Minți geniale de Gordon Korman, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Vineri, 22 noiembrie 2024, la ora 16.00, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, are loc o nouă întâlnire a Clubului de lectură „Lucian Blaga”.

Cartea lunii noiembrie este „Minți geniale”, scrisă de Gordon Korman și poate fi împrumutată de la Secția împrumut carte pentru copii a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Romanul scris de Gordon Korman este unul captivant și plin de umor, explorând teme precum prietenia, curajul și încrederea în sine.

Cartea spune povestea a patru adolescenți care studiază într-o școală specială pentru copii supradotați, iar acțiunea se centrează pe conflictele lor interioare, dar și pe pericolele care apar atunci când un grup de oameni cu talente extraordinare ajunge să lucreze împreună. Korman reușește să creeze astfel o poveste dinamică, în care cititorul este ținut în suspans, iar umorul subtil și stilul de narare accesibil sunt punctele forte ale romanului.
Dacă v-am trezit interesul, vă așteptăm să faceți parte din clubul nostru de lectură, un club în creștere, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 -14 ani. Cu siguranță discuțiile pe marginea cărții propuse vor fi savuroase!
Proiectul 3.18 Clubul de lectură Lucian Blaga face parte din Programul 2 Animație culturală și este un proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba