Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Știri

Raftul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba poposește la Bucium

Publicat

în

În luna iunie, Raftul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba poposește la Bucium

Marți, 18 iunie 2024, Raftul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba ajunge la Biblioteca din comuna Bucium, unde va fi inaugurat la ora 10:30, în prezența oficialităților locale și județene, a echipei de proiect condusă de managerul bibliotecii județene Silvan Stâncel, a oamenilor de cultură din zonă, a cadrelor didactice, a elevilor și nu în ultimul rând în prezența locuitorilor din comuna Bucium.

Proiectul este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria Comunei Bucium și Biblioteca Comunală Bucium.

Cu acest prilej va fi semnat un parteneriat de colaborare între Primăria Comunei Bucium și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, care se va constitui într-un prim pas de colaborare în implementarea activităților culturale care să pună în valoarea comuna și personalitățile ei. Proiectul este coordonat de bibliotecarele Daniela Floroian și Liliana Duna iar activitatea metodologică este coordonată de bibliotecara Roxana Dad.

Proiectul 2.9 Fondul Special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba are ca scop, pe de o parte sprijinirea bibliotecilor în diversificarea fondului de carte, iar pe de altă parte îndrumarea metodologică a bibliotecarilor în desfășurarea unor activități de promovare a cărții, a scriitorilor și de implementare a unor activități cultural-educative, totul în beneficiul comunităților locale.

Obiectivele proiectului sunt constituirea, organizarea, administrarea și dezvoltarea unui fond de carte, oferit cu titlu de împrumut de către Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba către bibliotecile publice din județul Alba în scop de informare, consultare, cercetare sau petrecere a timpului liber, respectiv intensificarea relațiilor de parteneriat dintre Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, ca for metodologic, și rețeaua de biblioteci publice din județul Alba. Implementarea proiectului deschide o importantă oportunitate pentru fiecare bibliotecă publică de a-și lărgi sfera de activități cultural-educative și de a veni în sprijinirea nevoilor de lectură din comunitatea respectivă prin creșterea și diversificarea fondului de carte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, trecere la programul de iarnă

Publicat

în

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, trecere la programul de iarnă

Începând de marți 1 octombrie 2024, până în 30 aprilie 2025, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia are programul de funcționare de iarnă.

Programul de funcționare este zilnic între orele 9.00 și 17.00.

„Vă așteptăm în continuare cu același drag, în orice zi, în orice clipă”,  au transmis reprezentanții centrului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Alba Iulia va fi „Capitala Tineretului din România” în anul 2026

Publicat

în

Alba Iulia a câștigat titlul „Capitala Tineretului din România” pentru anul 2026 cu programul #yoUthNITED

Anual, un oraș din țară primește titlul Capitala Tineretului din România în urma unui concurs de concepte și este sprijinit financiar, prin formare și consultanță în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură. Programul este susținut de către: Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română.

Conceptul #yoUthNITED, care a adus titlul ”Capitala Tineretului din România” 2026 orașului Alba Iulia, a luat naștere din nevoia tinerilor de a avea o voce comună pentru a orchestra o schimbare de durată, poziționându-i ca arhitecți ai viitorului pentru orașul lor. Pilonii care stau la baza programului sunt: Sănătate | Dezvoltare profesională | Implicare în comunitate | Educație non-formală | Infrastructură.

Programul #yoUthNITED urmărește crearea unui ecosistem sustenabil și sănătos pentru tineri în Alba Iulia, în cadrul mediului asociativ, prin intermediul unei mișcări dedicate lor și colaborării dintre aceștia, sectorul privat și cel public. Obiectivul principal este implicarea activă a tinerilor în dezvoltarea comunității, oferindu-le sprijin și resurse pentru a deveni actori principali ai schimbării.

Inițiativa își propune să construiască parteneriate durabile, să asigure resurse accesibile și echitabile, să creeze un mediu sigur pentru tineri cu mecanisme de raportare și protecție. Prin activități diverse – educație non-formală și informală, platforme de voluntariat și campanii de informare – programul își propune să susțină dezvoltarea personală și socială a tinerilor. Totodată, se încurajează inovația și coeziunea în comunitate, asigurându-se că nevoile și interesele tinerilor sunt respectate.

Activitățile planificate includ sesiuni educative, workshop-uri, activități recreative, campanii de informare și evenimente tematice, toate menite să ofere un mediu de învățare flexibil și atractiv pentru tineretul local. Ecosistemul creat va beneficia de resurse, spații și mentori, cu sprijin din partea sectorului privat și public, pentru a asigura succesul și sustenabilitatea pe termen lung.

Alba Iulia va beneficia de un premiu în valoare de 50.000 euro, oferit de Banca Comercială Română, ce reprezintă un punct de pornire pentru finanțarea activităților propuse. Titlul ”Capitala Tineretului din România” va oferi orașului Alba Iulia oportunitatea de a atrage alte finanțări din diferite surse, publice și private, dar și dreptul de a găzdui Summitul Tinerilor și Gala Tineretului din România, ediția 2026.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Alba Iulia și Rimetea în topul celor mai căutate destinații turistice

Publicat

în

Alba Iulia și Rimetea în topul celor mai căutate destinații turistice

Comuna Rimetea se situează pe locul 5 în topul celor mai căutate destinații turistice, în funcție de oferta unităților de cazare și rezervări, alături de municipiul Alba Iulia, ce se situează pe locul 10.

Asta reiese dintr-un studiu efectuat de TravelMint, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România, care își propune să devină „Google-ul rezervărilor”.

Conform celor prezentate de Travel Mint, între cele peste 7.500 de oferte prezente și prezentate pe platforma jucătorului pe piața rezervărilor hoteliere din România, comuna Rimetea înregistrează un număr de 49 de unități de cazare, iar municipiul Alba Iulia un număr de 60 de unități de cazare, aflate în topul căutărilor, preferințelor și rezervărilor efectuate de cei care utilizează platforma.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia și Croaţia), cu vânzări de peste 200 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi.

În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziţionat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce şi media din Polonia, cotată la bursă şi cu sediul în Varşovia.

foto: facebook Județul Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba