Rămâi conectat

Administrație

„Rădăcini în Alba Iulia”: Campanie de plantări de arbori și arbuști, în această primăvară

Publicat

în

Primăria Alba Iulia lansează o amplă campanie de plantări de arbori și arbuști

Sub denumirea „Rădăcini în Alba Iulia”, Primăria și Consiliul Local Alba Iulia vor demara, în această primăvară, o amplă campanie în urma căreia, pe domeniul public al orașului, vor fi plantați câteva mii de arbori și arbuști.

„Rădăcini în Alba Iulia” este un proiect pe care administrația locală îl consideră absolut necesar și pe care plănuim să-l reluăm în fiecare primăvară a fiecărui an. Ne dorim ca Alba Iulia să se dezvolte nu doar prin construcții noi ci și prin menținerea și mai ales extinderea spațiilor verzi, absolut necesare unui oraș în plină dezvoltare, fiind singura modalitate de a contracara în mod eficient gradul ridicat de urbanizare, efectul pe care numărul ridicat de autovehicule și construcții îl au asupra vieții noastre cotidiene.
Nu e nevoie de studii și recomandări din partea specialiștilor pentru a știi că gradul de dezvoltare al spațiilor verzi este direct legat de calitatea vieții într-un oraș. Nu e nevoie de studii pentru a știi că aerul e mai respirabil într-un oraș care îmbină construcțiile edilitare cu spațiile verzi, ori că verile sunt mai suportabile într-un oraș plin de copaci decât între simple betoane.
Din păcate, în ultimii ani, nivelul de dezvoltare al spațiilor verzi din oraș nu a ținut pasul cu nivelul de dezvoltare al construcțiilor, iar acest aspect trebuie remediat.
Ne dorim ca „Rădăcini în Alba Iulia” să nu fie o simplă acțiune ci să devină un veritabil maraton, întins pe mai mulți ani. Ba chiar ne-am dori să devină o activitate uzuală, pe care atât administrația cât și cetățenii să o reia an de an.
În data de 20 martie va avea loc o primă acțiune din cadrul acestui proiect, în cadrul căreia vor fi plantați câteva sute de arbori oferiți de către Direcția Silvică județeană Alba. Au fost identificate câteva zone cu o nevoie acută de vegetație: cartierul Recea, cartierul Orizont, zona Dealul Furcilor, zona istorică, Parcul Unirii și malurile râului Ampoi. Parteneri ai campaniei ne vor oferi ajutor și expertiza necesară, pentru a ne asigura că puieții vor fi plantați în mod corect, că vor prinde rădăcini și că se vor dezvolta armonios.
Odată cu startul campaniei ”Rădăcini în Alba Iulia”, lansăm un apel către întreaga comunitate locală, să ne fie alături și să fie parte activă în acest exercițiu comun pentru un aer cât mai curat în oraș.
Totodată, facem un apel către societatea civilă și către mediul privat, pentru a susține, prin orice metodă posibilă, această acțiune precum și cele similare care îi vor urma.
Responsabil din partea municipalității pentru coordonarea campaniei este dl. Alexandru Dumitru, consilier local al Municipiului Alba Iulia, care vă stă la dispoziție cu toate detaliile necesare despre campanie. Acesta poate fi contactat la numărul de telefon: 0770.475.051

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești (intersecție cu Transapuseana)

Publicat

în

Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești

Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești (intersecție cu Transapuseana), a anunțat Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Marius Hațegan a revenit pe acest șantier în cursul zilei de miercuri, împreună cu colegul său Ciprian Gatea de la Serviciul de Drumuri Județene.

„Sunt mulțumit de felul în care acționează echipele de muncitori care, în aceste zile, intervin pe partea de rigole. Tragem nădejde să finalizăm totul într-un timp foarte scurt, având în vedere că se lucrează complet mecanizat. Adaug promisiunea că încă un drum din județ va arăta impecabil, a declarat Marius Hațegan.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Lucrările la noua Grădiniță 16 din Alba Iulia, recepționate: Din toamnă, spații și dotări moderne pentru 160 de preșcolari

Publicat

în

Lucrările la noua Grădiniță cu P.P. nr. 16 din Alba Iulia au fost recepționate: Spații și dotări moderne pentru 160 de preșcolari

Lucrările la noua Grădiniță cu P.P. nr. 16 din Alba Iulia, prima construită de la zero de Primăria Alba Iulia, au fost finalizate, recepția fiind realizată luni, 24 martie 2025.  Din toamnă, 160 de preșcolari vor beneficia de spații moderne și europene.

După 33 de ani în care a funcționat la parterul unei clădiri a Colegiului „Alexandru Domșa”, improprie din punct de vedere al condițiilor și a spațiului insuficient, cu ajutorul primăriei, grădinița cu program prelungit nr.16 din Alba Iulia, are o locație proprie. Grădinița are două structuri arondate, respectiv grădinița cu program prelungit nr. 14 și grădinița cu program prelungit Bărăbanț.

În noua locație se va muta grădinița nr. 14 și se va forma un tot unitar, grădinița nr. 16, cu un efectiv de 160 de preșcolari distribuiți în 8 grupe, de la grupa mică până la grupa mare. Grădinița va fi dotată conform standardelor europene și va fi o locație în care activitatea se va desfășura conform nivelului de vârstă pe care copiii din grădinița îl vor avea, respectiv de la 3 până la 6 ani. Sălile de grupă vor fi amplasate la etaj, fiecare având vestiar și baie proprie. La parter se va găsi o bucătărie cu sală de mese. De asemenea, vor exista o spălătorie, un cabinet logopedic și un birou de consiliere psihologică pentru copii, părinți și cadre didactice. Grădinița va include și un cabinet medical dotat cu izolator. În exterior, va fi amenajat un spațiu generos de joacă,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Reîncep lucrările de modernizare pe drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos

Publicat

în

A fost dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pe drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos

Acestea au fost iniţiate în septembrie 2024 şi sistate în perioada de iarnă.

Este vorba de un tronson cu o lungime totală de 5097 metri, între localitatea Sebeș, intersecția cu DN7 de la km 0+038 și intersecția cu drumul județean DJ 705B, la km 5+152.
Modernizarea acestui tronson de drum va determina:
creşterea mobilităţii populației din zonele deservite către zone urbane din județul Alba, cum ar fi Municipiul Sebeș, importantă zonă dezvoltată economic, puternic industrializată
diminuarea poluării prin scăderea cantităților de noxe și a prafului generat de traficul auto
reducerea duratei de deplasare prin creşterea vitezei medii de deplasare
posibilitatea circulaţiei pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, în condiţii de siguranţă şi confort
dezvoltarea economică a zonei
crearea de condiţii îmbunătățite de tranzit pentru posibili noi investitori din zonă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba