Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Administrație

Programul Sănătate în Regiunea Centru: Primele două contracte de finanțare semnate, pentru municipiul Târgu Secuiesc și orașul Abrud

Publicat

în

Primele două contracte de finanțare semnate, pentru municipiul Târgu Secuiesc și orașul Abrud, în cadrul Programului Sănătate în Regiunea Centru

Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a alocat primele două contracte de finanțare către Organismul Intermediar Program Sănătate din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Priorității 1 a Programului, Acțiunea: „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor sprijinite prin POR 2014-2020 – operațiuni etapizate”.

Cele două contracte vizează unități medicale din municipiul Târgu Secuiesc și din orașul Abrud, valoarea totală a proiectelor finanțate fiind de peste 2 milioane euro.

Cele două proiecte reprezintă un pas esențial în modernizarea infrastructurii publice a ambulatoriilor de specialitate, contribuind astfel la îmbunătățirea accesului și calității serviciilor medicale pentru locuitorii din aceste zone. Prin aceste investiții, ADR Centru își continuă misiunea de a sprijini dezvoltarea regională și de a asigura condiții mai bune pentru sistemul de sănătate publică. Proiectele pentru Târgu Secuiesc și Abrud au fost selectate în urma unui proces riguros de evaluare, asigurându-se astfel că investițiile vor avea un impact semnificativ asupra comunităților locale. Bugetul total al acestor proiecte este de 10.332.177 lei, din care 3.817.665,18 lei valorează investițiile din municipiul Târgu Secuiesc  și 6.514.512,12 lei pentru investiții la Spitalul Orășenesc din Abrud. Fondurile nerambursabile – în valoare de 3.741.311,88 lei la Târgu Secuiesc și 6.384.221,91 lei pentru Abrud – sunt destinate modernizării și dotării ambulatoriilor, inclusiv achiziționarea de echipamente medicale performante și realizarea de lucrări de infrastructură necesare.

Semnarea acestor două contracte de finanțare în cadrul Programului Sănătate, primele alocate instituției noastre pentru finanțarea operațiunilor etapizate în acest domeniu, aduce beneficii semnificative pentru locuitorii din Târgu Secuiesc și Abrud, deoarece asigură finalizarea lucrărilor la fostele Policlinici din aceste localități. Astfel, unități medicale vor deveni mai moderne și mai bine dotate pentru a asigura tratamentul pacienților din zone bine identificate ale județelor Covasna și Alba. Vom monitoriza modul în care autoritățile publice locale vor încheia aceste proiecte, pentru a susține partenerii noștri instituționali să contribuie la îmbunătățirea infrastructurii de sănătate din Regiunea Centru. Investițiile în sănătate sunt esențiale pentru dezvoltarea durabilă a comunităților noastre, iar noi vom continua să sprijinim astfel de inițiative cu resursele disponibile prin fondurile europene gestionate în cadrul Programului Sănătate”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Programul Operațional Sănătate este unul dintre cele 16 programe finanțate din fondurile Politicii de Coeziune în perioada 2021-2027 în România, având un buget total de 5.88 miliarde Euro, din care 2.274 miliarde Euro reprezintă finanțarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene (1.624 miliarde Euro din FEDR și 650 milioane Euro din FSE+), iar 3.606 miliarde Euro este cofinanțarea națională. Programul Sănătate este structurat în 7 priorități, dintre care Prioritatea 1 vizează creșterea calității serviciilor de asistență medicală primară, comunitară, a serviciilor oferite în regim ambulatoriu și îmbunătățirea și consolidarea serviciilor preventive.

ADR Centru are calitatea de Organism Intermediar pentru implementarea Programului Sănătate, îndeplinind atribuții privind urmărirea implementării  proiectelor finanțate în cadrul Programului, în Regiunea Centru. Această responsabilitate include gestionarea fondurilor europene alocate și asigurarea că proiectele sunt implementate conform planurilor și regulamentelor stabilite.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Vineri, Ziua Porților Deschise la noul Sediu Administrativ al Județului Alba

Publicat

în

Vineri, Ziua Porților Deschise la noul Sediu Administrativ al Județului Alba

Vineri 4 octombrie, începând cu ora 16.00, sunteți așteptați la Consiliul Județean Alba, strada Mihai Viteazu 11, să descoperiți povestea unui centurion al Legiunii XIII Gemina, care în urmă cu 2 mii de ani avea locuința acolo, să descoperiți istoria acestei frumoase clădiri și parcursul ei de la Comisariat de Război până la Sediu Administrativ al Județului Alba.
„Suntem onorați de vizita dumneavoastră și bucuroși să vă întâmpinăm!”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba.
Aceștia au reamintit că în fiecare zi de vineri a lunii octombrie 2024, în intervalul orar 16.00-20.00, Consiliul județean Alba își va deschide porțile pentru vizitatori.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Atenționare din partea Primăriei Alba Iulia: Curățenie pe trotuare și piste de biciclete în mai multe zone din oraș

Publicat

în

Atenționare din partea Primăriei Alba Iulia: Curățenie pe trotuare și piste de biciclete în mai multe zone din oraș

În această perioadă, Primăria Alba Iulia desfășoară lucrări de curățare a pistelor pentru biciclete și a trotuarelor.

Acestea se desfășoară în mai multe zone din oraș.

„În cazul în care utilizați pistele de biciclete în timpul lucrărilor, vă rugăm să circulați cu prudență”, au anunțat, marți, reprezentanții municipalității.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Lucrările de amenajare a stadionului din Tiur, recepționate

Publicat

în

Lucrările de amenajare a stadionului din Tiur, recepționate

A fost efectuată recepția lucrărilor de amenajare a stadionului din Tiur, după ce a fost finalizată montarea gazonului și a sistemului de udare, a fost construită pista pentru instalarea băncilor de rezervă și a fost amenajat gardul de împrejmuire al stadionului.
Pentru ca gazonul să aibă o durată de viață cât mai lungă, stadionul din Tiur va putea fi folosit începând cu primăvara anului viitor.
Noua bază sportivă va fi destinată tuturor amatorilor de mișcare din Tiur și din Blaj, nu doar echipei de fotbal din această localitate aparținătoare, urmând să găzduiască și alte competiții și jocuri pentru iubitorii de sport.
Tot în primăvara anului viitor vor începe lucrările de amenajare a vestiarelor, a instalației de nocturnă, precum și a unei mici tribune pentru spectatori, stadionul din Tiur urmând a fi finalizat complet până în septembrie 2025. Stadionul din Tiur va respecta standardele de omologare pentru liga a patra.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba