Rămâi conectat

Societate

Prezentare de către ISU Alba a autospecialei noi pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare

Publicat

în

Prezentare de către ISU Alba a autospecialei noi pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a prezentat în premieră mașina specială de primă intervenție echipată pentru a face față situațiilor de urgență ce implică apă sub presiune înaltă și hidroperforare.

Această unitate face parte dintr-un lot inițial de 12 vehicule, dintr-un total de 42, care au fost achiziționate în cadrul ambițiosului Proiect VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Aceste autovehicule speciale vor completa flota Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în timp ce celelalte 30 de unități urmează să fie distribuite către diferite inspectorate pentru situații de urgență până la finele lunii octombrie.

Acest vehicul multifuncțional are ca scop deservirea următoarelor tipuri de misiuni:

1. Stingerea incendiilor în zone atât urbane, cât și rurale.

2. Intervenția rapidă în cazul incendiilor survenite în spații închise.

3. Atacurile ofensive pentru a limita extinderea incendiilor în clădiri afectate.

4. Capacitatea de a penetra și tăia diverse materiale de construcție.

5. Utilizarea unui jet puternic de apă la presiuni ridicate pentru răcirea eficientă a incintei și pentru a combate rapid focul, minimizând consumul de apă.

6. Abordarea incendiilor din exteriorul clădirilor pentru siguranță și eficiență.

7. Controlul focarelor ascunse și gestionarea incendiilor în structuri compartimentate pentru a preveni riscul de reizbucnire sau răspândire a incendiului, limitând astfel pagubele adiționale cauzate de apă.

8. Răspuns rapid și eficient la solicitările de intervenție.

9. Asigurarea unei desfășurări optime a operațiunilor de salvare.

10. Hidroperforarea materialelor de construcție și utilizarea apei sub formă de ceață, cu eficiență maximă pentru răcire și stingere.

Această autospecială aduce numeroase beneficii:

– Eficiență crescută în stingerea incendiilor, datorită utilizării unei cantități mai mici de apă.

– Echipată cu un aparat de termoviziune pentru localizarea focarelor, organizarea operațiunilor de stingere prin hidroperforare, căutarea și salvarea rapidă a victimelor în condiții de vizibilitate redusă, monitorizarea evoluției incendiilor și identificarea opțiunilor alternative de acces și intervenție.

– Spor de siguranță pentru personalul de intervenție.

Caracteristicile principale ale acestei autospeciale includ:

– Șasiu IVECO Daily 70C18H.

– Putere: 131 kW.

– Tracțiune: 4×2.

– Viteză maximă: 130 km/h.

Echipamentul autospecialei include:

– Echipamentul Coldcut Cobra C360 Kit (sistem de hidroperforare).

– Rezervor de apă cu o capacitate de 800 litri.

– Rezervor compus abraziv cu capacitatea de 20 litri (masa de 40 kg).

– Rezervor aditiv spumogen cu capacitatea de 10 litri.

– Furtun de înaltă presiune de 80 m, cu opțiunea de extindere cu încă 40 m.

– Catarg telescopic cu sistem de iluminare robotic.

– Sistem pentru monitorizarea timpului de utilizare a aparatelor de respirat.

– Prelată anti-incendiu auto.

– Unelte electrice combinate pentru descarcerare.

– Fierăstrău electric pendular (de tip sabie).

– Dispozitiv pentru tăierea metalelor.

– Bilă automată pentru stingerea incendiilor.

– Aparat de termoviziune.

Această investiție în autospeciala modernă va consolida capacitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Alba de a face față eficient și în siguranță situațiilor de urgență variate, contribuind astfel la protecția comunității și la siguranța personalului de intervenție.

sursa: ziarulunirea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

5 martie: Ziua Mondială a Eficienţei Energetice

Publicat

în

Zi mondială dedicată eficienței energetice

„Ziua Mondială a Eficienţei Energetice”, marcată pe 5 martie, este sărbătorită în cinstea celei dintâi reuniuni a experţilor din lume, care a avut loc pe 5 martie 1998, în Austria, unde s-a discutat despre criza energetică şi soluţiile sale posibile.

Marcarea zilei este o oportunitate de a reflecta asupra practicilor ce vizează o utilizare durabilă şi raţională a energiei, precum şi asupra angajamentului guvernelor, companiilor şi instituţiilor de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Agenția Internațională a Energiei estimează o creștere a consumului mondial de energie cu 40% în următoarele două decenii, ceea ce înseamnă că guvernele ar trebui să pună în aplicare măsuri speciale, cum ar fi utilizarea de energie din surse regenerabile, dar, mai presus de toate, să promoveze campanii pentru o utilizare mai eficientă și de economisire a energiei.

În acest context, încă din aprilie 2020 a fost elaborat Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030. Acesta cuprinde numeroase direcții de acțiune pentru trecerea la o utilizare a energiei cu o eficiență crescută. De asemenea, sursele de producere a energiei trebuie folosite mai eficient. Tendința este (sau ar trebui să fie) utilizarea unor surse sustenabile, regenerabile și cât mai prietenoase cu mediul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

20 februarie: Ziua mondială a justiției sociale

Publicat

în

Zi mondială dedicată justiției sociale

La data de 20 februarie este marcată, anual, Ziua mondială a justiţiei sociale, la iniţiativa Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) din 26 noiembrie 2007. 

ONU lansează un apel tuturor statelor membre, organizaţiilor care militează pentru justiţie socială, tinerilor şi societăţii civile de a găsi, prin dialog şi cooperare, mijloace eficiente prin care să reducă inegalităţile sociale, conflictele din interiorul societăţilor şi să întărească instituţiile care protejează drepturile celor care muncesc.

ONU atrage atenţia că, în ultimii ani, tensiunile sociale şi problemele economice au fost exacerbate pe fondul pandemiei de COVID-19, dezastrelor naturale, disputelor geopolitice şi conflictelor armate.

Scopul Zilei mondiale a justiţiei sociale este de a atrage atenţia factorilor responsabili asupra unor probleme precum sărăcia, şomajul şi excluziunea socială. În literatura de specialitate, se consideră că un individ este exclus social dacă este rezident într-o zonă geografică a societăţii, dar din motive în afara controlului său nu poate participa la activităţile normale ale cetăţenilor din acea societate, chiar dacă şi-ar dori să o facă.

Totodată, cu prilejul acestei zile sunt promovate valori precum solidaritatea, echitatea şi tratamentul egal oferit cetăţenilor indiferent de sex, rasă, religie, cultură sau stare a sănătăţii. Inegalităţile imense de venit atât pe plan naţional, cât şi internaţional, reprezintă, la rândul lor, un factor ce poate ridica obstacole în calea justiţiei sociale.

sursa: agerpres.ro

foto: un.org


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

17 februarie: Ziua bunătății spontane

Publicat

în

Zi internațională dedicată bunătății spontane

Ziua bunătăţii spontane, marcată în 17 februarie, a debutat în Noua Zeelandă, după ce Josh de Jong, blocat în trafic şi înconjurat de şoferi nervoşi şi agresivi s-a gândit ce bine ar fi, dacă măcar o zi pe an oamenii ar fi mai buni unii cu alţii, fără să aştepte răsplată.

Această zi creşte în popularitate de la an la an, fiind sărbătorită de indivizi, grupuri şi organizaţii, și subiect de carte şi film.

„Join Me” este o carte scrisă de umoristul Danny Wallace şi în care oamenii sunt încurajaţi să facă fapte bune, în special în zilele de vineri, numite „vinerile bune”. Wallace a mai scris şi „Bunătatea spontană: 365 de moduri în care poţi face din lume un loc mai frumos”.

Subiectul este abordat şi în filmul „Evan Almighty” (2007), dar şi în cartea lui Karen McCombie „The Seventeen Secrets of the Karma Club”.

sursa: tvrinfo.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba