Rămâi conectat

Știri

Performanță pentru secția ATI de la Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia: A obținut categoria a II- a, cel mai înalt grad de clasificare pentru un spital din județul Alba

Publicat

în

Progres la SJU Alba Iulia: Secția ATI obține categoria a II-a de clasificare

Secția Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, coordonată de către medicul șef Silviu Tuzeș, a fost încadrată în categoria a II-a de clasificare, acesta fiind cel mai înalt grad de clasificare între spitalele din județul Alba, dar și cel mai înalt grad de clasificare pentru un spital județean de urgență.

În țară, sunt puține spitale județene care sunt încadrate în categoria a II-a de clasificare. Avansarea de la categoria a III-a la categoria a II-a a fost realizată, în luna iunie 2024, în urma acordului Comisiei de Anestezie și Terapie Intensivă a Ministerului Sănătății.
Secțiile ATI de categoria a II-a asigură servicii medicale complete de profil pentru pacientul critic medical sau chirurgical, cu următoarele excepții: chirurgie cardiovasculară, neurochirurgie majoră, transplant de organe, politraumă, chirurgie hepatică majoră, marii arși.
Creșterea gradului de clasificare a fost obținută în urma eforturilor medicilor din cadrul ATI, de a asigura servicii medicale la standarde înalte, dar și cu implicarea conducerii SJU Alba Iulia și sprijinul conducerii Consiliului Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul.
SJU Alba Iulia este singurul spital din județ care reușește să asigure două linii de gardă, o linie care deservește blocurile operatorii din cadrul SJU și alta pe secția ATI. Aceasta reprezintă o condiție esențială pentru încadrarea în categoria a II-a de clasificare (în prima categorie sunt încadrate, de regulă, spitalele clinice și universitare). Încadrarea s-a realizat în urma evaluării resurselor umane, materiale, activității medicale și respectării standardelor de calitate.
În prezent, în cadru SJU Alba Iulia profesează 10 medici anesteziști, care asigură în permanență două linii de gardă, ceea ce presupune un volum foarte mare de lucru. În secţiile ATI de categoria II-a se pot desfăşura activităţi de învăţământ. Secţiile ATI categoria a II-a au în componenţă: posturi de lucru de anestezie; paturi de terapie intensivă (TI); paturi de terapie intermediară/îngrijire postoperatorie (TIIP); paturi de supraveghere postanestezică (SPA), opţional.
Prin această recunoaștere, Secția Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul SJU Alba Iulia demonstrează angajamentul pentru calitatea serviciilor medicale oferite pacienților, precum și dorința de a se ridica la cele mai înalte standarde profesionale. Este un pas important în direcția asigurării unei îngrijiri medicale de calitate pentru pacienții din județul Alba.

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

La Alba Iulia, de astăzi, ”Săptămâna Europeană a Mobilității”: În 20 septembrie, transportul public gratuit pe toate autobuzele STP

Publicat

în

Astăzi începe ”Săptămâna Europeană a Mobilității”

În perioada 16-22 septembrie, se va desfășura a XXIII-a ediție a campaniei ”Săptămâna Europeană a Mobilității”, care promovează schimbarea comportamentului în favoarea mobilității active, a transportului public și a altor soluții de transport curate și inteligente.

În cadrul acestei inițiative, angajații municipalității sunt încurajați să vină la serviciu cu mijloace de transport în comun, cu bicicleta sau pe jos.
”Vineri, 20 septembrie 2024, transportul public va fi GRATUIT pe toate autobuzele STP, pentru toți cei care vor să folosească rețeaua modernă de transport în comun din Alba Iulia.
Tot vineri, dar după orele de program, angajații care doresc pot face un tur al municipiului cu autobuzul electric sau cel etajat, atât ca oportunitate de a petrece timp împreună, în afara spațiului de lucru convențional, cât și de a conștientiza, încă o dată, importanța utilizării transportului public, mai ales că lucrările la proiectele de mobilitate se apropie de final”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Lucrări pe ultimul tronson al loturilor de mobilitate urbană din Alba Iulia

Publicat

în

Lucrări pe ultimul tronson al loturilor de mobilitate urbană din Alba Iulia

În aceste zile a început execuția lucrărilor de dublare a conductei de canalizare din zona cimitirului municipal din Alba Iulia, lucrări pentru care s-a întârziat cu aproape 3 luni finalizarea ultimului lot al proiectului de mobilitate.

La orice ploaie mai serioasă în acea zonă erau mari probleme cu preluarea și transportul apelor pluviale, fiindcă vechea rețea era subdimensionată.

„Chiar dacă, inițial, această problemă nu s-ar fi rezolvat prin lucrările de mobilitate, am preferat să le întârziem decât să „îngropăm gunoiul sub preș” și să ne trezim, la următoarea ploaie, că suntem în aceeași situație. Am hotărât, alături de constructor, proiectanți și colegii de la APA CTTA, să dublăm porțiunea de conductă subdimensionată, anume de la intersecția cu strada Octavian Goga și până la strada Traian. Dublarea, pe toată lungimea de 480 de metri, se va face cu conducte ceramice cu diametrul interior de 100cm și cămine de vizitare, care vor fi așezate în paralel cu vechea conductă.

Sperăm ca până la sfârșitul lunii octombrie să finalizăm aceste lucrări și să scăpăm de disconfortul creat în zonă”, a precizat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Drumul TransRegio Blaj-Teiuș-A10, proiect implementat de Primăria Municipiului Blaj, într-o nouă etapă

Publicat

în

Drumul TransRegio Blaj – Teiuș – A10, proiect implementat de Primăria Municipiului Blaj, intră într-o nouă etapă

Împreună cu Secretarul General al Municipiului Blaj, Sergiu Ștefănescu, primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a participat, la București, la ședința Comisiei Tehnice pentru Siguranța Circulației Rutiere din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), unde a fost susținut proiectul drumului TransRegio Blaj – Teiuș – A10, după avizarea acestuia de către APM Alba, proiect care va fi implementat, pe întreg tronsonul de 20,9 km, de Primăria Municipiului Blaj, a precizat edilul Blajului.

Proiectul a primit avizul Comisiei Tehnice pentru Siguranța Circulației Rutiere și va intra într-o nouă etapă de implementare!

„Sperăm ca până la începutul anului viitor, cel târziu în luna martie 2025, proiectul să beneficieze de toate avizele necesare, astfel încât să fie votat în Guvernul României și să avem Hotărârea de Guvern care să ne permită organizarea licitației pentru lucările de execuție. Ne dorim că investiția să înceapă cât mai repede, pentru a fi finalizată în anul 2028!”, a precizat edilul din Blaj.
„Modernizare DN 14B + Poduri (peste CF M200-Teiuș și CF M300 Crăciunel) (+creșterea siguranței)” este un obiectiv de investiții aprobat în Master Planul General de Transport al României, finanțat exclusiv prin Programul Operațional de Transport 2021 – 2027, care se desfășoară pe raza județului Alba și care traversează teritoriul următoarelor unități administrativ-teritoriale: Teiuș, Mihalț, Crăciunelu de Jos și Blaj, în intravilanul și extravilanul acestora.

În lungime de 20,9 km (foto: traseul verde pe planuri; punct de reper: calea ferată reprezintă traseul roșu), noul drum va cuprinde sectoare care traversează actualul DN 14B și 4 zone de drum nou. Nu vor mai exista localități traversate pe ruta Blaj – Teiuș și nici pasaje de cale ferată, fiind prevăzute construirea a două poduri rutiere peste pasajele de cale ferată de la Teiuș și Crăciunelu de Jos și scoaterea traficului greu din comuna Crăciunelu de Jos. În plus, la ieșirea din Crăciunelu de Jos spre Blaj va exista un sens giratoriu care va face ca drumul TransRegio Blaj – Teiuș – A10 să coboare, pe un sector nou, către lunca râului Târnava, având un punct de apropiere de 12 metri față de râul Târnava, revenind către axul drumului existent doar în proximitatea Heliportului Blaj, evitându-se astfel serpentinele de la intrarea/ieșirea din Blaj.

Drumul TransRegio Blaj – Teiuș – A10 are ca obiectiv principal siguranța rutieră maximă – zero accidente și reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte de mobilitate pentru Blaj și pentru județul Alba. Alături de Varianta Ocolitoare a municipiului Blaj, va asigura o conexiune rapidă a Blajului cu autostrada A10 (Sebeș – Turda).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba