Administrație
Parcul Arini din Sebeș, pași concreți parcurși de primărie pentru realizarea și finanțarea proiectului de revitalizare
Parcul Arini din Sebeș, pași concreți parcurși de primărie pentru realizarea și finanțarea proiectului de revitalizare
Unul din cele mai așteptate proiecte municipale vizează reabilitarea și revitalizarea Parcului Arini din Sebeș. Marți, 5 noiembrie 2024, la sediul primăriei a avut loc dezbaterea publică privind documentația de avizare a lucrărilor de intervenție.
„Conceptul de amenajare propune realizarea a două zone mari: o zonă destinată cu predilecție activităților de recreere și de socializare, plus o zonă destinată mai mult activităților recreative și fizice. Ne dorim reamenajarea peisajeră a parcului și introducerea de noi funcțiuni: amfiteatru cu gradene în aer liber, zone pentru petrecerea timpului liber și pentru picnic, zonă pentru prepararea grătarului, spații de joacă dotate cu echipamente pentru diferite grupe de vârstă, grupuri sanitare, zonă dedicată sportului în aer liber dotată cu echipamente pentru fitness și crossfit, zonă pump track pentru biciclete, zonă pentru skatepark, toate interconectate de alei pietonale și piste pentru biciclete. Reamenajarea include plantări de arbori, crearea de trasee noi pietonale care, împreună cu pista de biciclete, să conecteze toate zonele facilitând promenada în întregul parc” a declarat primarul Sebeșului, Dorin Nistor.
Fiind vorba de unul din cele mai generoase parcuri din județul Alba, inițiatorii proiectului asigură că se vor face plantări de arbori foioși și rășinoși maturi, de arbuști din diferite specii, plante perene, se va monta gazon în zona amfiteatrului și în cea de picnic.
„Pentru realizarea acestui proiect ambițios mizăm pe obținerea unor finanțări nerambursabile care să completeze alocările de la bugetul local” a menționat Dorin Nistor.
Administrație
Ziduri de sprijin pe malurile pârâului Abrud
Ziduri de sprijin pe malurile pârâului Abrud
Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, prin echipa de la Formațiile de lucru Câmpeni din cadrul Sistemului Hidrotehnic Turda, a realizat recent două ziduri de sprijin de 15 metri (pe malul drept) și respectiv 30 de metri (pe malul stâng) pe pârâul Abrud, în intravilanul orașului Abrud.
Zidurile au fost construite din blocuri tip LEGO, fiecare având o înălțime de 2,5 metri, și au fost amplasate pe o fundație rigidă din beton.
Pentru protejarea lucrărilor executate, în aval au fost amenajate un prag de fund din beton și o saltea din anrocamente. În perioada următoare, se vor efectua lucrări de reparații la pragul de fund amplasat amonte de confluența pârâului Abrud cu pârâul Cernița.
Toate lucrările sunt realizate conform Planului Tehnic 2024 al Administrației Apele Române Mureș.
Administrație
La Sebeș, investiții în infrastructura rutieră: Care este stadiul lucrărilor
La Sebeș sunt în derulare mai multe lucrări cuprinse în proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere din oraș
În prezent, se lucrează intens pe străzile Doinei și Moților din municipiu.
Lucrările includ pe lângă modernizarea părții carosabile și amenajarea trotuarelor, parcărilor și spațiilor verzi.
De asemenea, se efectuează lucrări de amenajarea intersecțiilor, dar și a racordurilor cu străzile laterale. Intervențiile includ partea carosabilă, trotuare pietonale, accese la proprietăți, parcări, spații verzi, amenajarea intersecțiilor și racordurilor cu străzile laterale, asigurarea colectării și evacuării apelor pluviale, lucrări de siguranță rutieră. Resursele sunt asigurate printr-o finanțare nerambursabilă obținută prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny, a transmis primarul municipiului Sebeș.
Administrație
Start al turnării primului strat de asfalt pe DJ 107K în Alba
Start al turnării primului strat de asfalt pe DJ 107K în Alba
A început turnarea primului strat de asfalt pe DJ 107 K.
Vorbim de o investiție de 30 de milioane de lei a Consiliului Județean Alba.
Acest drum județean face legătura între DN1, Galda de Jos, Întregalde și Mogoș (intersectie cu Transapuseana). Investiția este derulată prin Programul Național Anghel Saligny.
E o lucrare de amploare care, printre altele, a presupus construirea de patru noi poduri și reabilitarea unui al cincilea. La final, drumul va fi modernizat în totalitate, în clipa de față lucrările vizând porțiunea dinspre Ivăniș spre Mogoș.
Termenul de finalizare a proiectului este aprilie 2026, dar autoritățile județene speră ca lucrările să fie încheiate în avans.
-
Știri2 săptămâni ago
Sfinții MIHAIL și GAVRIL: Care este semnificația numelor „Mihai” și” Gavril”. Ce alte nume derivate se sărbătoresc
-
Știri3 zile ago
Costumul popular din Apuseni: Păstrează unitatea portului românesc prin piesele ce îl compun
-
Știri3 zile ago
Top 10 locuri de vizitat toamna: Casa de Piatră, cătun din Parcul Natural Apuseni, între destinațiile recomandate
-
Știri7 zile ago
Lăsata Secului în Postul Crăciunului: Tradițiile și obiceiurile zilei de 14 noiembrie
-
Sănătate6 zile ago
Cum îți dai seama că suferi de diabet: 14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului
-
Știrio săptămână ago
13 noiembrie, Ziua internațională a educației copiilor nevăzători
-
Știri2 săptămâni ago
8 noiembrie: Catedrala Încoronării din Alba Iulia îşi sărbătoreşte hramul
-
Știri2 săptămâni ago
SFINŢII MIHAIL ŞI GAVRIL, tradiții și superstiții: Ziua de 8 noiembrie este numită şi vara arhanghelilor