Sănătate
Mierea – cel mai bun medicament natural! Licoarea fermecată previne CANCERUL, alungă ALERGIILE, vindecă ULCERUL, creşte PERFORMANŢA SPORTIVĂ
Licoare fermecată, este cunoscută din timpuri străvechi şi folosită atât ca aliment, cât şi ca medicament. În antichitate era pusă la un loc de cinste, fiind utilizată în ritualurile religioase. Nu degeaba: tratează, previne şi vindecă o sumedenie de afecţiuni.
Lichid siropos produs natural de către albine ca hrană pentru ele însele, mierea are culoarea aurie şi un gust delicios, inconfundabil. După ce albinele culeg nectarul de la o floare, îl amestecă cu produse chimice din saliva lor pentru a rezulta mierea. Ea este recunoscută de mii de ani pentru beneficiile pe care le aduce pentru sănătate, dar şi pentru frumuseţe.
Bun energizant
Numeroase cercetări au arătat că glucoza din mierea de albine împreună cu celelalte tipuri de zahăr natural care se găsesc în compoziţia ei măresc rezistenţa şi oferă energie organismului. În loc să alegi zahărul rafinat, specialiştii recomandă să te bazezi cu încredere pe mierea de albine naturală.
Întăreşte sistemul imunitar
Proprietăţile antioxidante şi anti-bacteriane ale mierii pot să îmbunătăţească sistemul digestiv, te ajută să te menţii sănătos şi să lupţi împotriva bolilor.
Previne cancerul
Propolisul conţine fitochimicale care au numeroase proprietăţi de prevenire a cancerului şi proprietăţi anti-tumorale. Printre substanţele binefăcătoare sunt: acidul cafeic, metal cafet, feniletil cafeat etc. Aceste substanţe previn cancerul de colon prin inhibarea activităţii a două enzime implicate în producerea de compuşi ce cauzează cancerul.
Oferă un somn bun şi relaxat
Mierea conţine 80% zaharuri naturale care ridică uşor nivelul insulinei, ajutând triptofarnul (substanţa resposabilă cu somnul) să ajunga mai repede la creier. Este indicat să iei o linguriţă de miere seara, înainte de culcare, în special dacă ai insomnii.
Creşte performanţa sportivă
Deşi multi sportivi se bazează în primul rând pe carbohidraţi pentru a face faţă unui antrenament solicitant, glucoza din compoziţia mierii este chiar mai valoroasă pentru a creşte rezistenţa fizică şi nivelul de energie. Încearcă să iei o linguriţă de miere înainte de antrenament sau prepară-ţi o limonadă proaspată din lâmaie şi miere.
Conferă străluciere părului
Pentru ca părul să strălucească este recomandat ca acesta s fie tratat cu un amestec de miere, apă şi suc de lămâie, se formează o mască ce se aplică pe părul uscat şi se menţine timp de câteva ore după care se spală cu apă calduţă şi se şamponează.
Leac pentru mahmureală
Mierea este o sursă foarte concentrată de fructoză, o formă de zahăr care accelerează oxidarea alcoolului în ficat. Consumaţi miere, dacă aţi avut parte de o noapte sălbatică; aceasta ajută la eliminarea alcoolului care rămâne în corpul dumneavoastră.
Ameliorează tusea
Într-un studiu realizat de Universitatea Penn, s-a descoperit că mierea are un efect mult mai puternic în ameliorarea tusei decât orice alt medicament prescris de medic. Studiul realizat de către doctorul Ian Paul a identificat că o cantitate redusă de miere consumată înainte de culcare a avut un rezultat foarte bun în cazul copiilor care sufereau de o tuse puternicî pe timpul nopţii.
Menţine dinţii sănătoşi
O linguriţă de miere şi o cană cu apă călduţă este tot ce trebuie pentru o dantură sănătoasă. Dacă se spală gura cu acest amestec, mierea curăţă şi omoară germenii şi oferă o repiraţie mai proaspată.
Te scapă de alergii
Dacă ai alergie de sezon, naturiştii recomandă să consumi zilnic câte puţină miere timp de două luni şi înainte de anotimpul care-ţi înrăutăţeşte simptomele. Explicaţia este una simplă: albinele transportă polenul responsabil cu exacerbarea simptomelor, iacesta rămâne în miere, iar acest lucru permite organismului să se obişnuiască cu această substanţă şi să nu reacţioneze agresiv.
Vindecă tăieturile şi juliturile
Mierea de albine are proprietăţi antibacteriene şi împiedică infectarea zonelor cu tăieturi minore şi julituri. Datorită consistenţei groase, mierea nu permite bacteriilor să pătrundă în rană. Dacă te-ai julit sau te-ai tăiat aplică puţină miere de albine şi bandajează zona afectată.
Contribuie la frumuseţe
Mierea este combinată cu lămaie, ovăz sau alte ingrediente şi creme. Există multe semne care indică dispariţia petelor şi a acneei, datorită utilizării de miere, precum şi furnizarea de elasticitate la nivelul feţei şi gâtului, evitând apariţia ridurilor. De asemenea, acest nectar este folosit şi pentru prepararea şamponului sau săpunului.
Vindecă ulcerul
Medicii susţin că mierea de albine ucide bacteria Helicobacter pylori, resposabilă de dezvoltarea gastritei care dacă nu este tratată poate să conducă la ulcer.
sursa: realitatea.net
Sănătate
Echipamente medicale pentru dotarea laboratorului de microbiologie de la Spitalul Municipal Blaj
Echipamente medicale pentru dotarea laboratorului de microbiologie de la Spitalul Municipal Blaj: Licitația, lansată pe SEAP
Spitalul Municipal Blaj, a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Pubice, care prevede achiziționarea de echipamente medicale pentru dotarea laboratorului de microbiologie.
Valoarea investiției este estimată la 1.499.065 de lei, fără TVA.
Potrivit documentației, proiectul vizează furnizarea și instalarea de echipamente în cadrul proiectului „Investiții în infrastructura laboratorului de microbiologie din cadrul Spitalului Municipal Blaj”, finanțat prin Programul Sănătate 2021 – 2027.
Obiectivul general al proiectului este dotarea laboratorului din cadrul spitalului cu echipamente și aparatură medicală care să asigure accesul egal la asistența medicală pentru oamenii din zona județului Alba.
Se vor achiziționa:
-Analizor clinic MDRO și urocultură, lichide puncții – 1 buc.
-Termostat 100 L – 1 buc.
-Centrifuga 24 poziții – 1 buc.
-Centrifugă – 1 buc.
-Hotă – 1 buc.
-Microscop – 1 buc.
-Maldi TOF – 1 buc.
Sănătate
Cum îți dai seama că suferi de diabet: 14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului
14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului
Află de pe radiounirea.ro că persoanele cu diabet zaharat de tip II pot fi asimptomatice timp de mulți ani sau chiar decade înainte de a fi diagnosticate, deoarece simptomele bolii sunt destul de subtile.
Această afecțiune este atât de răspândită în întreaga lume încât medicii au catalogat-o drept ,,epidemică”. Astfel, prevenirea sau detectarea bolii în stadiu incipient este extrem de importantă, întrucât pot fi evitate complicații majore precum afecțiuni ale rinichilor, pierderea vederii sau chiar amputarea de membre.
Iată cum îți dai că suferi de diabet zaharat de tip 2!
Cum îți dai seama că suferi de diabet – urinare frecventă
Urinarea frecventă sau în cantități mai însemnate decât de obicei reprezintă un simptom comun al diabetului – acesta este modul prin care corpul ,,scapă” de excesul de zahăr.
Cum îți dai seama că suferi de diabet – sete persistentă
Datorită urinării frecvente, corpul pierde mai multe lichide într-o perioadă scurtă de timp, astfel încât deshidratarea este inevitabilă.
Cum îți dai seama că suferi de diabet – apetit crescut
În cazul diabetului netratat, nivelul glicemiei poate varia în funcție de momentul zilei; când nivelul glicemiei este scăzut, apare și senzația intensă de foame.
Cum îți dai seama că suferi de diabet – gura uscată
Senzația apare ca urmare a urinării excesive și a deshidratării organismului, acesta fiind unul dintre cele mai frecvente simptome ale bolii.
Cum îți dai seama că suferi de diabet – fluctuații ale greutății
Pierderea în greutate este un alt indiciu al bolii. Atunci când celulele organismului sunt private de glucoza din sânge, corpul reacționează ca și cum ar fi înfometat și începe să consume din rezervele de proteine pentru a-și conserva nivelul de energie.
Cum îți dai seama că suferi de diabet – lipsă de energie
Oboseala cronică și lipsa de energie apar ca urmare a încercării organismului de a compensa lipsa glucozei din celule.
Cum îți dai seama că suferi de diabet – vedere încețoșată
Mulți dintre pacienții cu diabet dezvoltă în timp manifestări oculare, dintre care retinopatia diabetică este cea mai importantă. Diabetul determină afectări ale vaselor sanguine mici de la nivelul retinei (o componentă a ochiului situată în partea posterioară a acestuia, care are rol de a capta imaginile și de a trimite informațiile la creier).
Retinopatia diabetică se poate manifesta prin tulburări de vedere. Se poate preveni apariția retinopatiei prin menținerea glicemiei în limite normale sau aproape de normal.
Cum îți dai seama că suferi de diabet – rănile și zgârieturile care se vindecă mai greu
Reprezintă un indiciu clasic în ceea ce privește prezența diabetului și asta pentru că boala slăbește vasele de sânge, făcând mai greu transportul lui către rană, implicit îngreunarea procesul de vindecare a rănii.
Cum îți dai seama că suferi de diabet – risc crescut de infecții
Organismul este mult mai vulnerabil în fața infecțiilor și a microbilor atunci când diabetul este netratat.
Sursa:clicksanatate.ro si realitatea.net
Sănătate
Întâlnire de lucru a Direcției de Sănătate Pulblică Alba cu asistenții medicali comunitari
Întâlnire de lucru a Direcției de Sănătate Pulblică Alba cu asistenții medicali comunitari
Consiliul Județean Alba deschide porțile parteneriatelor interinstituționale, susținând programele de promovare a sănătății și educație pentru sănătate.
În această săptămână, la sediul Consiliului Județean Alba, s-a desfășurat întâlnirea de lucru a Direcției de Sănătate Publică Alba cu asistenții medicali comunitari din 52 de comunități.
Tema abordată a fost importanța promovării sănătății și a prevenției, obiective prioritare din Strategia Județului Alba în domeniul sănătății.
Întâlnirea de lucru a fost deschisă de către Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, care a adus mulțumiri tuturor pentru activitatea depusă și a încurajat asistenții medicali comunitari în misiunea pe care o au de îndeplinit, aceea de a veni în sprijinul persoanelor aflate în nevoie.
Ședința de lucru a fost moderată, din partea DSP Alba, de către medicul Olimpia Candrea, iar din partea administrației județene, de către directorul executiv Liliana Negruț.
-
Știri13 ore ago
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știri8 ore ago
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știrio zi ago
TRADIŢII şi OBICEIURI de 21 noiembrie: Intrarea în biserică a MAICII DOMNULUI (OVIDENIA)
-
Știri4 zile ago
Costumul popular din Apuseni: Păstrează unitatea portului românesc prin piesele ce îl compun
-
Știri4 zile ago
Top 10 locuri de vizitat toamna: Casa de Piatră, cătun din Parcul Natural Apuseni, între destinațiile recomandate
-
Știri5 ore ago
De când începem să cântăm colinde: Potrivit tradiției, din 21 noiembrie e voie a se cânta despre nașterea Domnului, odată cu sărbătorirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului
-
Știrio săptămână ago
Lăsata Secului în Postul Crăciunului: Tradițiile și obiceiurile zilei de 14 noiembrie
-
Sănătateo săptămână ago
Cum îți dai seama că suferi de diabet: 14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului