Rămâi conectat

Eveniment

„Micii Cavaleri” în vizită la colegiul militar albaiulian

Publicat

în

„Micii Cavaleri” în vizită la colegiul militar albaiulian

Aproximativ 40 de copii aflați în Tabăra de vară „Micii Cavaleri” au poposit în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.
Tabăra, aflată la cea de-a patra ediție, este organizată de Batalionul 912 Tancuri „Scythia Minor” în perioada 24-30 iunie în garnizoana Brad din județul Hunedoara. La tabără participă copii ai militarilor din Batalionul 912 Tancuri „Scythia Minor” și din unitățile subordonate Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești”.
Organizatorii le-au pregătit copiilor activități sportive militare, drumeții montane și vizitarea obiectivelor turistice din județul Hunedoara. De asemenea, o zi din cadrul taberei a fost dedicată vizitării municipiului Alba Iulia și Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”.
Cu prilejul vizitei în colegiul militar, copii s-au familiarizat cu specificul unui colegiu militar și au aflat informații despre activitățile școlare și extrașcolare pe care le desfășoară elevii.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Eveniment

A treia etapă „Cultură pentru Cultură” din acest an, în Poiana cu Goruni din Vinerea, duminică, 7 iulie 2024

Publicat

în

Urmează cea de-a treia etapă „Cultură pentru Cultură” din acest an, în Poiana cu Goruni din Vinerea, duminică, 7 iulie 2024, de la ora 12:00

Festivalul Concurs de Tradiții și Obiceiuri Cultură pentru Cultură, un proiect marca Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” și Consiliul Județean Alba, este  cel mai important proiect de cercetare, conservare, promovare și valorificare a patrimoniului Cultural Imaterial din județul Alba

Cea de-a treia etapă este organizată cu sprijinul Primăriei Orașului Cugir și al Centrului Cultural Cugir, cărora le mulțumim pentru excelenta colaborare.
Ajuns la ediția a XVII-a, acest eveniment unic în România și în Europa aduce împreună comunități din mediul rural pentru a celebra și a menține vii tradițiile și obiceiurile străvechi.
• ̆ ̗ ̗ ̗̆
Vino și degustă din bucatele tradiționale preparate special pentru acest eveniment. Este ocazia perfectă să redescoperi sau să faci cunoștință cu meșteșugurile tradiționale practicate de bunii și străbunii noștri. Pășește în interioarele de gospodărie tradițională reconstituite și trăiește autenticitatea vieții de odinioară. Nu în ultimul rând, lasă-te prins de atmosfera de sărbătoare și cântă și dansează alături de tinerii și bătrânii satului.
• ̗ ̗
Comunitățile din mediul rural se vor întrece și se vor prezenta în fața publicului și a membrilor juriului prin intermediul unor soliști și grupuri vocale, rapsozi și poeți populari, soliști și grupuri instrumentale, obiceiuri tradiționale, reconstituirea interiorului de gospodărie tradițională, dansuri și minorități naționale, gastronomie și meșteșuguri tradiționale.

Festivalul „CULTURĂ PENTRU CULTURĂ” nu este doar o competiție, ci și o sărbătoare a identității noastre culturale. Fiecare moment este o ocazie de a învăța, de a te bucura și de a celebra împreună valorile care ne definesc. Fiecare ediție aduce noi descoperiri și amintiri prețioase, făcând din acest eveniment un punct de referință pentru întreaga comunitate.
̆ ̆ reunește personalități marcante din domeniul Patrimoniului Cultural imaterial din România:
• , etnomuzicolog, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Română, membru în juriul talent-show-ului ,,Vedeta populară” – TVR1.
• ̗̆, cercetător etnolog la Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”, instituție aflată Sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.
• ̗ , etnolog, realizator și prezentator al emisiunii ,,Tezaur folcloric” la Televiziunea Română,
• Ionut Fulea, interpret de folclor, Președinte Uniunea Artistilor Interpreti de Folclor Muzical din Romania, inițiator al proiectului în anul 2008 alături de Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba
Cea de-a treia etapă „̆ ̆” se va încheia cu un spectacol extraordinar susținut de orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba alături de soliștii IONUȚ FULEA, ROXANA RECHE, FLORICICA MOGA, DORINA NARIȚA și NICOLAE PLUTĂ, dirijor ALEXANDRU PAL.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Elevii cu Skepsis apreciați și premiați la Cluj-Napoca

Publicat

în

Elevii cu Skepsis apreciați și premiați la Cluj-Napoca

Vineri 28 iunie, elevii cu Skepsis (SKEPSIS STUDIO), au participat la prima editie a Festivalului Național de Teatru pentru Elevi „CEZARA” Cluj-Napoca, cu spectacolul „Elegii pentru ființe mici”, dramatizare de Viorel Cioflică, după texte lirice de Eugen Ionesco.
Rolurile au fost interpretate de Alexandra Panțîru, Ioana Voj, Carmen Câmpean, Irina Blaj, Georgiana Florea, Alexandra Mermezan, Anda Pașca, Petru Albu și Sara Bărbat.
Prestația a fost apreciată de publicul prezent și de juriu, fiind răsplatită cu aplauze binemeritate și cu mai multe distincții:
– premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, locul III: Sara Bărbat
– premiul special pentru prezență scenică: Ioana Voj
– premiul special pentru dramatizare: Viorel Cioflică

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

2 iulie: Ziua internațională a ziaristului sportiv

Publicat

în

Zi internațională dedicată ziaristului sportiv

În ziua de 2 iulie a fiecărui an este marcată Ziua internaţională a ziaristului sportiv.

Această dată a fost aleasă în 1994, de către Asociaţia Internaţională a Presei Sportive (AIPS), cu prilejul aniversării a 70 de ani de la înfiinţare.

Semnificaţia datei de 2 iulie vizează marcarea înfiinţării AIPS şi evidenţierea realizărilor, precum şi rolul jurnaliştilor sportivi din întreaga lume. Jurnalismul sportiv nu se rezumă doar la relatări şi statistici competiţionale, ci poate contribui la asigurarea păcii şi bunei înţelegeri între naţiunile implicate în diverse întreceri. Sportul şi fairplay-ul sunt bune prilejuri de apropiere între oameni, iar un bun jurnalist sportiv ştie şi foloseşte acest prilej.

În această zi se organizează conferinţe şi evenimente menite să accentueze rolul jurnalistului sportiv în mass-media, precum şi numeroase competiţii sportive la care participă jurnalişti.

Jurnalismul sportiv a cunoscut o ascensiune remarcabilă în mass-media începând cu anii ’50-’60 ai secolului trecut. De atunci, au apărut nenumărate publicaţii, posturi de radio şi televiziuni dedicate exclusiv sportului. Din domeniul presei scrise, câteva titluri care au marcat istoria jurnalismului sportiv sunt L’Equipe din Franţa, Gazzetta dello Sport din Italia, franciza americană Sports Illustrated şi Sporting News (SUA).

Asociaţia Presei Sportive din România (APS) este afiliată AIPS.

APS a luat fiinţă în decembrie 1927, atunci când mai mulţi gazetari sportivi din Bucureşti au luat iniţiativa înfiinţării asociaţiei şi au ales primul comitet de conducere.

La începutul anului 2018, APS a semnat un Protocol de colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport, prin care cele două organisme se angajează să se sprijine reciproc pentru răspândirea informaţiilor şi studiilor cercetării în domeniul sportului, pentru creşterea gradului de educaţie şi cultură sportivă în rândul tinerilor sportivi.

În data de 21 martie 2018, Asociaţia Presei Sportive din România a primit Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Regale.

sursa: agerpres.ro

foto: Cristian Țopescu; sursa: csasteua.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba