Rămâi conectat

Știri

Marțea, ziua lui Marte: De ce sunt trei ceasuri rele în această zi și ce semnificație au

Publicat

în

O superstiție veche de când lumea spune că marți sunt trei ceasuri rele și că, orice am face, tot nu scăpăm de ele. Iar dacă un ghinion se abate în calea ta marți, fii sigură că nu vine singur

Cele trei ceasuri rele de marți provin dintr-o serie de superstiții legate de Marte și de influența acestui astru asupra zodiilor. Superstiții și nu prea.

S-a demonstrat de multe ori că Marte este cel mai dificil astru, singurul care ne pune la încercare și care ne încurcă planurile tocmai atunci când lucrurile par să meargă de minune.

Marțea, ziua lui Marte

Conform calendarului zodiacal, ziua de duminică este ziua Soarelui, luni este ziua Lunii, marți este ziua lui Marte, miercuri este ziua lui Mercur, joi este ziua lui Jupiter, vineri este ziua lui Venus, iar sâmbătă este ziua lui Saturn.

Dintre toate cele 7 astre, Marte este considerat cel mai complicat, dificil și greu de stăpânit. Influența lui este și benefică, și răuvoitoare, în funcție de context, dar cea mai importantă trăsătură a acestui astru este că încurcă și complică lucrurile, amplificând problemele aparent simple.

Marte era zeul războiului în mitologia antică, iar romanii considerau că era zeul cel mai curajos şi singurul de neînfrânt. Când energia lui este benefică, Marte înseamnă energie, dinamism, simţ practic, francheţe, hărnicie, curaj, tărie de caracter, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Dar, de cele mai multe ori, energia lui Marte este nefastă și presupune brutalitate, gelozie, răzbunare, imprudenţă, pierdere, distrugere, accident, tragedie sau risipă de bani.
Cum a apărut teama de cele trei ceasuri rele

În astrologia veche, ziua era împărțită în ore planetare. Aceste ore nu durează 60 de minute și nu au legătură cu orele de pe ceas pe care le știm cu toții.

O zi astrologică durează de la răsăritul la apusul soarelui și se împarte în câte 7 intervale orare egale, guvernate de 7 astre: Soarele, Luna, Marte, Mercur, Jupiter, Venus și Saturn. De-a lungul unei zile astrologice, cele 7 ore planetare se succed de cel puțin 2 ori. Zilele de marți și de sâmbătă constituie o excepție, deoarece marțea sunt 3 ore patronate de Marte, iar sâmbăta sunt 3 ore patronate de Saturn.

Cum marți este ziua lui Marte, prima oră planetară de la răsăritul Soarelui îi aparține lui Marte, apoi mai există încă două ore patronate de Marte după amiaza și seara târziu. Acestea sunt cele trei ceasuri rele de care ne temem marțea și, de multe ori, ele atrag ghinionul. Iar un necaz care se anunță dimineața se complică până seara și nu-i mai dăm de cap, scrie libertateapentrufemei.ro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Obiectele pe care trebuie să le ai în mașină iarna

Publicat

în

Când vremea este înzăpezită, înghețată și de-a dreptul imprevizibilă, este esențial să aveți în mașină câteva provizii de urgență esențiale

Iata o lista cu cateva obiecte ce trebuie sa le aveti in masina pe perioada iernii.

 Un recipient cu nisip – te va ajuta fie să ajuți rapid la pornirea mașinii pe zăpadă, fie să previi aburirea geamurilor.

O pătură – dacă te aventurezi la drum lung pe timp de iarnă, când ninge abundent, ar fi bine să ai la tine o pătură, pentru orele în care s-ar putea să rămâi blocat în nămeți.

Apă – din aceleași motive, ia la tine câteva sticle c apă.

Mănuși – nu știi niciodată cât va trebui să stai în frig ca să deszăpezești mașina.

Încărcătorul telefonului mobil – va fi extrem de util dacă vei rămâne înzăpezit, mai ales că multe smartphone-uri se descarcă mult mai repede din cauza temperaturilor scăzute.

Si lista ar putea continua, de exemplu,  kiturile de urgență pentru mașină – care includ cabluri de pornire, lanternă, trusă de prim ajutor, plus multe alte mărunțișuri care pot face diferența atunci când ne lovim de situații neprevăzute, , o banda adeziva, un briceag universal, un pix si un carnetel sau haine de schimb.

Aceasta este o listă orientativă și poate varia în funcție de nevoile (speciale) ale fiecăruia.

Pregătirea mașinii de iarnă este crucială pentru a rămâne în siguranță în caz de urgențe pe vreme rece pe șosea. Fiind pregătiți, lucrurile vor fi mai ușoare dacă veți avea un accident, o defecțiune sau veți rămâne blocați în zăpadă în această iarnă.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Curiozități despre iarnă: Cât a măsurat cel mai mare fulg de zăpadă și care a fost cea mai scăzută temperatură

Publicat

în

Sosirea iernii, cu tot alaiul ei de atribute, precum gerul, zăpada şi gheaţa trezesc în noi nostalgii hibernale

Prima ninsoare este cel mai așteptat moment de iubitorii celui mai rece anotimp din an. Chiar dacă iarna nu este tocmai anotimpul tău preferat și numeri zilele până la venirea primăverii, nu putem nega că iarna are un farmec aparte, și nu vorbim doar de magia sărbătorilor de iarnă.

Există lucruri în natură care ne fascinează, tocmai de aceea ne-am gândit să dezvăluim 10 lucruri neștiute despre iarnă, care vă vor stârni sigur curiozitatea:

Cea mai scăzută temperatură a fost de -89,2 grade Celsius și a fost înregistrată în 1983, în Vostok Station din Antarctica.
Zăpada pare albă, dar nu este. Zăpada pare albă pentru că este formată din cristale de gheață care, așezate unul lângă celălalt, reflectă și refractă lumina soarelui, iar „culoarea” albă este provocată de lumina refractată în cristale. Albul nu este nimic mai mult decât combinația tuturor nuanțelor vizibile de pe spectru. În realitate însă, fiecare cristal de gheață este translucid.
Cel mai mare fulg a măsurat 38 cm. Se știe că fulgii de zăpadă există în diverse mărimi. Însă, cel mai mare fulg de nea care a căzut vreodată pe pământ a măsurat, potrivit Guinnes World Records, 38 cm în lățime și 20 cm în grosime. Acesta a căzut în 28 ianuarie, 1887, în Fort Keogh, Montana din Statele Unite ale Americii.
Un fulg cade cu 5km/h. Un fulg de nea cade în mod normal cu o viteză de aproape 5 km pe oră.
Chinofobie, teama de zăpadă. Teama de zăpadă sau, mai degrabă, teama patologică de a fi prins de zăpadă se numește chionofobie.
Zăpada conține mai mult aer decât apă. Spre deosebire de precipitații, un banc de zăpadă pufoasă conține mult aer. De aceea, un centimetru de ploaie este egal cu aproximativ 10 centimetri de zăpadă.
Iarna, Pământul este cel mai aproape de Soare. În fiecare Ianuarie (începutul sezonului de iarnă în emisfera nordică) Pământul atinge punctul cel mai apropiat de Soare. În ciuda unor concepții greșite, scăderea temperaturii nu are nicio legătură cu distanța planetei noastre față de Soare, ci cu direcția în care se înclină axa Pământului.
24,75 m – cel mai mare strat de zăpadă. Cea mai mare cantitate de zăpadă într-o singură ninsoare a fost depusă la Thompson Pass, Alaska – 24,75 metri de zăpadă, în iarna anului 1952-1953. Și în țara noastră au existat astfel de ninsori abundente. În iarna anului 1954, în București, zăpada a atins 5 metri înălțime.
Zăpada este un bun izolator termic. Zăpada proaspătă, compactă, este compusă în proporție de 90%-95% din aer izolat (ceea ce înseamnă că nu poate transfera căldura în exterior). Acest fenomen explică de ce temperatura din interiorul unui iglu este totuși ridicată – căldura emanată de corpul uman rămâne între pereții de zăpadă care acționează ca foarte buni izolatori. Numeroase animale, precum urșii, sapă gropi adânci în zăpadă pentru a hiberna pe parcursul iernii.
Cel mai mare om de zăpadă din lume a măsurat 37,21 metri. A fost ridicat în anul 2008 în orașul american Bethel, iar în loc de “crenguțe” puse pe post de mâini, oamenii au folosit doi brazi întregi.

Sursa.ajusto.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Bradul de Crăciun, cel mai iubit simbol al sărbătorilor de iarnă: Când se împodobește

Publicat

în

Bradul de Crăciun, cel mai iubit simbol al sărbătorilor de iarnă: Când se împodobește. Care sunt obiceiurile și superstițiile populare

Bradul de Crăciun este unul dintre cele mai iubite simboluri ale sărbătorilor de iarnă. În fiecare an, pomul festiv aduce bucurie, lumină și un strop de magie în casele oamenilor, fiind foarte apreciat, mai ales de copii.

Împodobirea bradului este o tradiție universală, însă în fiecare colț al lumii există obiceiuri și superstiții care o însoțesc.
Când se împodobește bradul

Dacă ții cont de tradiția creștină, bradul de Crăciun trebuie să fie împodobit numai în Ajunul Crăciunului, adică pe 24 decembrie. Această dată este asociată cu așteptarea Nașterii Domnului, bradul fiind un simbol al speranței, al vieții veșnice și al comuniunii dintre cer și pământ.

Tradiția bradului decorat este inspirată de obiceiuri străvechi. Acești pomi erau considerați sacri datorită faptului că rămân verzi și în timpul iernii, simbolizând continuitatea vieții.

În schimb, în unele culturi, bradul poate fi împodobit mai devreme, odată cu începutul Postului Crăciunului, de pe 15 noiembrie, pentru a marca perioada de pregătire spirituală.

În familiile moderne, multe persoane preferă să împodobească bradul în prima sau a doua săptămână a lunii decembrie, pentru a beneficia de bucuria sărbătorilor din timp.

Dacă ne raportăm local, la România, există credința că bradul trebuie împodobit numai în perioada dintre Ignat (20 decembrie) și Ajunul Crăciunului. Se spune că împodobirea bradului mai devreme aduce ghinion sau „cheamă” probleme în familie.

Totodată, este considerat bine să se desfacă bradul după Bobotează, adică pe 6 ianuarie, pentru a marca astfel sfârșitul sărbătorilor de iarnă, scrie bizbrasov.ro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba