Rămâi conectat

Societate

La Târgul de Crăciun al LPS Alba Iulia, aproximativ 13 mii de euro strânși pentru modernizarea bibliotecii

Publicat

în

La Târgul de Crăciun al LPS Alba Iulia, aproximativ 13 mii de euro strânși pentru modernizarea bibliotecii

Târgul de Crăciun al Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, o inițiativă de lăudat, a dus la strângerea sumei de aproximativ 13 mii de euro, fonduri care vor fi folosite la modernizarea bibliotecii.

Propriu-zis, la cele două evenimente, spectacolul „Fericire de Crăciun” de la Casa de Cultură a Studenților, respectiv târgul cu strângere de fonduri, din Sala “Nicușor Marcu”, s-au adunat în jur de 8 mii de euro, la care se mai adaugă încă 5 mii de euro de la Narada, partener în acest proiect.

După modelul de succes din 2022, când s-au strâns fonduri pentru realizarea unui teren de sport acoperit, lucrările fiind în desfășurare, și în acest an Târgul de Crăciun al Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia a avut un scop bine definit: crearea unei biblioteci funcționale, sub deviza „Împreună pentru școala noastră” (un proiect național ce cuprinde alte 59 de școli din țară), rezultând doi pași impresionanți pentru sprijinirea educației și a comunității școlare.

Ziua de 18 decembrie a fost una de poveste, una deosebită pentru elevii și profesorii liceului, mai ales că întreaga comunitate a pus umărul la această reușită. Eforturile depuse și susținerea primită din partea partenerilor și a celor ce s-au alăturat proiectului au fost cu adevărat remarcabile.

Târgul cu produse realizate de elevi s-a dovedit o oportunitate excelentă, iar tombola cu premii speciale de la foștii elevii Nicolae Stanciu (căpitanul echipei naționale a Românei) și Andreea Fleșer (baschetbalistă la FCC Baschet UAV Arad) a creat o atmosferă plină de bucurie si entuziasm.

Mai trebuie adăugate bradul „construit” din cărți, standurile cu jocuri atractive și activitățiile boboceilor din clasele primare, toate bucurându-i pe cei prezenți la târg, de la mic la mare.

sursa: Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

5 martie: Ziua Mondială a Eficienţei Energetice

Publicat

în

Zi mondială dedicată eficienței energetice

„Ziua Mondială a Eficienţei Energetice”, marcată pe 5 martie, este sărbătorită în cinstea celei dintâi reuniuni a experţilor din lume, care a avut loc pe 5 martie 1998, în Austria, unde s-a discutat despre criza energetică şi soluţiile sale posibile.

Marcarea zilei este o oportunitate de a reflecta asupra practicilor ce vizează o utilizare durabilă şi raţională a energiei, precum şi asupra angajamentului guvernelor, companiilor şi instituţiilor de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Agenția Internațională a Energiei estimează o creștere a consumului mondial de energie cu 40% în următoarele două decenii, ceea ce înseamnă că guvernele ar trebui să pună în aplicare măsuri speciale, cum ar fi utilizarea de energie din surse regenerabile, dar, mai presus de toate, să promoveze campanii pentru o utilizare mai eficientă și de economisire a energiei.

În acest context, încă din aprilie 2020 a fost elaborat Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030. Acesta cuprinde numeroase direcții de acțiune pentru trecerea la o utilizare a energiei cu o eficiență crescută. De asemenea, sursele de producere a energiei trebuie folosite mai eficient. Tendința este (sau ar trebui să fie) utilizarea unor surse sustenabile, regenerabile și cât mai prietenoase cu mediul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

20 februarie: Ziua mondială a justiției sociale

Publicat

în

Zi mondială dedicată justiției sociale

La data de 20 februarie este marcată, anual, Ziua mondială a justiţiei sociale, la iniţiativa Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) din 26 noiembrie 2007. 

ONU lansează un apel tuturor statelor membre, organizaţiilor care militează pentru justiţie socială, tinerilor şi societăţii civile de a găsi, prin dialog şi cooperare, mijloace eficiente prin care să reducă inegalităţile sociale, conflictele din interiorul societăţilor şi să întărească instituţiile care protejează drepturile celor care muncesc.

ONU atrage atenţia că, în ultimii ani, tensiunile sociale şi problemele economice au fost exacerbate pe fondul pandemiei de COVID-19, dezastrelor naturale, disputelor geopolitice şi conflictelor armate.

Scopul Zilei mondiale a justiţiei sociale este de a atrage atenţia factorilor responsabili asupra unor probleme precum sărăcia, şomajul şi excluziunea socială. În literatura de specialitate, se consideră că un individ este exclus social dacă este rezident într-o zonă geografică a societăţii, dar din motive în afara controlului său nu poate participa la activităţile normale ale cetăţenilor din acea societate, chiar dacă şi-ar dori să o facă.

Totodată, cu prilejul acestei zile sunt promovate valori precum solidaritatea, echitatea şi tratamentul egal oferit cetăţenilor indiferent de sex, rasă, religie, cultură sau stare a sănătăţii. Inegalităţile imense de venit atât pe plan naţional, cât şi internaţional, reprezintă, la rândul lor, un factor ce poate ridica obstacole în calea justiţiei sociale.

sursa: agerpres.ro

foto: un.org


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

17 februarie: Ziua bunătății spontane

Publicat

în

Zi internațională dedicată bunătății spontane

Ziua bunătăţii spontane, marcată în 17 februarie, a debutat în Noua Zeelandă, după ce Josh de Jong, blocat în trafic şi înconjurat de şoferi nervoşi şi agresivi s-a gândit ce bine ar fi, dacă măcar o zi pe an oamenii ar fi mai buni unii cu alţii, fără să aştepte răsplată.

Această zi creşte în popularitate de la an la an, fiind sărbătorită de indivizi, grupuri şi organizaţii, și subiect de carte şi film.

„Join Me” este o carte scrisă de umoristul Danny Wallace şi în care oamenii sunt încurajaţi să facă fapte bune, în special în zilele de vineri, numite „vinerile bune”. Wallace a mai scris şi „Bunătatea spontană: 365 de moduri în care poţi face din lume un loc mai frumos”.

Subiectul este abordat şi în filmul „Evan Almighty” (2007), dar şi în cartea lui Karen McCombie „The Seventeen Secrets of the Karma Club”.

sursa: tvrinfo.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba