Rămâi conectat

Administrație

Instituțiile publice din România, beneficiare ale unei infrastructuri cloud în valoare de 77,7 milioane lei

Publicat

în

Instituții publice din România, precum Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) sau Academia Română, vor avea acces la servicii de cloud computing, precum Biblioteca virtuală sau Date deschise, cu scopul de creștere a gradului de informare și transparență, prin intermediul proiectului ‘Infrastructura de tip cloud pentru instituțiile publice din România’ ICIPRO, implementat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, în valoare de circa 77,7 milioane de lei. Citește mai mult pe radiounirea.ro.

‘Cred că acest proiect demonstrează că ceea ce noi am gândit în urmă cu 4 ani, adică dezvoltarea unui sistem cloud în primul rând pentru Cercetare, a fost o gândire corectă. Conform obiectivelor proiectului, trebuia, în primul rând, să asigurăm clădirea în care urma să fie așezate echipamentele, serverele cu capacitate de stocare de 40 TB, să implementăm infrastructura de Overdata, Biblioteca digitală și serviciile de infrastructură. Proiectul nu s-a terminat. La finele lunii noiembrie — începutul lui decembrie, acesta se va termina pe hârtie, dar mai există o lună de sistem birocratic ce trebuie trecut până la încheierea proiectului. Zona în care putem oferi platforma pentru învățare se situează în cadrul instituțiilor de cercetare’, a declarat, vineri, în cadrul conferinței de final a proiectului de infrastructură cloud, directorul general al ICI București, Doina Banciu.

Citește și Firmele și instituțiile publice sunt obligate prin lege să aibă cel puțin un angajat specializat în managementul deșeurilor

Potrivit acesteia, până la ora actuală, în cadrul infrastructurii de cloud computing au fost invitate 42 de instituții, dintre care 22 sunt institute naționale de cercetare. De asemenea, 16 entități publice au semnat deja protocolul de intrare în sistem, 5 sunt în așteptare, iar 11 au deja datele postate în cloud, respectiv ANPC, Academia Română, inclusiv ICI București. Serviciile furnizate prin intermediul acestui proiect sunt: Infrastructură, Catalogul de aplicații/Servicii în cloud, Biblioteca virtuală și Date deschise. În cazul Bibliotecii virtuale, instituțiile publice din România primesc acces la servicii de arhivare electronică și la posibilitatea de a expune într-un portal cu acces public documentele electronice. Totodată, prin serviciul de Date deschise, entitățile publice contribuie la creșterea gradului de transparență în administrația publică, având posibilitatea de a publica într-un mod standardizat informații de interes public, din proprie inițiativă, sau ca răspuns la solicitările formulate de către public. Toate aceste servicii sunt puse la dispoziția instituțiilor publice interesate, în mod gratuit, iar cei interesați pot obține informații detaliate la adresa de e-mail [email protected].

sursa agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești (intersecție cu Transapuseana)

Publicat

în

Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești

Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești (intersecție cu Transapuseana), a anunțat Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Marius Hațegan a revenit pe acest șantier în cursul zilei de miercuri, împreună cu colegul său Ciprian Gatea de la Serviciul de Drumuri Județene.

„Sunt mulțumit de felul în care acționează echipele de muncitori care, în aceste zile, intervin pe partea de rigole. Tragem nădejde să finalizăm totul într-un timp foarte scurt, având în vedere că se lucrează complet mecanizat. Adaug promisiunea că încă un drum din județ va arăta impecabil, a declarat Marius Hațegan.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Lucrările la noua Grădiniță 16 din Alba Iulia, recepționate: Din toamnă, spații și dotări moderne pentru 160 de preșcolari

Publicat

în

Lucrările la noua Grădiniță cu P.P. nr. 16 din Alba Iulia au fost recepționate: Spații și dotări moderne pentru 160 de preșcolari

Lucrările la noua Grădiniță cu P.P. nr. 16 din Alba Iulia, prima construită de la zero de Primăria Alba Iulia, au fost finalizate, recepția fiind realizată luni, 24 martie 2025.  Din toamnă, 160 de preșcolari vor beneficia de spații moderne și europene.

După 33 de ani în care a funcționat la parterul unei clădiri a Colegiului „Alexandru Domșa”, improprie din punct de vedere al condițiilor și a spațiului insuficient, cu ajutorul primăriei, grădinița cu program prelungit nr.16 din Alba Iulia, are o locație proprie. Grădinița are două structuri arondate, respectiv grădinița cu program prelungit nr. 14 și grădinița cu program prelungit Bărăbanț.

În noua locație se va muta grădinița nr. 14 și se va forma un tot unitar, grădinița nr. 16, cu un efectiv de 160 de preșcolari distribuiți în 8 grupe, de la grupa mică până la grupa mare. Grădinița va fi dotată conform standardelor europene și va fi o locație în care activitatea se va desfășura conform nivelului de vârstă pe care copiii din grădinița îl vor avea, respectiv de la 3 până la 6 ani. Sălile de grupă vor fi amplasate la etaj, fiecare având vestiar și baie proprie. La parter se va găsi o bucătărie cu sală de mese. De asemenea, vor exista o spălătorie, un cabinet logopedic și un birou de consiliere psihologică pentru copii, părinți și cadre didactice. Grădinița va include și un cabinet medical dotat cu izolator. În exterior, va fi amenajat un spațiu generos de joacă,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Reîncep lucrările de modernizare pe drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos

Publicat

în

A fost dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pe drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos

Acestea au fost iniţiate în septembrie 2024 şi sistate în perioada de iarnă.

Este vorba de un tronson cu o lungime totală de 5097 metri, între localitatea Sebeș, intersecția cu DN7 de la km 0+038 și intersecția cu drumul județean DJ 705B, la km 5+152.
Modernizarea acestui tronson de drum va determina:
creşterea mobilităţii populației din zonele deservite către zone urbane din județul Alba, cum ar fi Municipiul Sebeș, importantă zonă dezvoltată economic, puternic industrializată
diminuarea poluării prin scăderea cantităților de noxe și a prafului generat de traficul auto
reducerea duratei de deplasare prin creşterea vitezei medii de deplasare
posibilitatea circulaţiei pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, în condiţii de siguranţă şi confort
dezvoltarea economică a zonei
crearea de condiţii îmbunătățite de tranzit pentru posibili noi investitori din zonă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba