Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Știri

Încă un telescaun la Șureanu: Ce lungime va avea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu

Un nou telescaun urmează să fie instalat la Domeniul Schiabil Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba.

Instalația de transport pe cablu a funcționat până acum doi ani în zona Tirol din Austria și are o lungime de peste 2.300 de metri.

Telescaunul „Pătru III”  va fi cea mai lungă instație din zonă.

Acesta va avea vehiculele de transport sub formă de scaune cu patru locuri, dotate cu copertine rabatabile și preîncălzire în scaune și va putea transporta 1.500 de persoane pe oră.

Implicit se vor reduce timpii de așteptare pentru urcarea pe pârtii la Domeniul Schiabil Șureanu.

sursa: ziarulunirea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

S-a făcut recepția lucrărilor executate pe un al treilea contract din cele cinci încheiate de municipiul Alba Iulia pe mobilitate urbană

Publicat

în

S-a făcut recepția lucrărilor executate pe un al treilea contract din cele cinci încheiate de municipiul Alba Iulia pe mobilitate urbană

Este vorba de lotul 1, respectiv bulevardul Regimentul V Vânatori, bulevardul Ferdinand și strada I.C. Brătianu.

De-a lungul celor 3,03 km de carosabil, a fost modernizată infrastructura rutieră, cu delimitarea benzilor de transport public, reabilitarea trotuarelor, crearea de piste pentru bicicliști, amenajarea spațiilor verzi, asigurarea scurgerii apelor de pe suprafața străzilor, semaforizarea intersecțiilor principale cu prioritizarea transportului public, realizarea unor stații moderne și iluminate de autobuz, dar și realizarea unui sistem de bike-sharing.
Pe tronsonul recepționat, executantul a fost Elis Pavaje SRL, valoarea lucrărilor fiind de 30.269.547 lei fără TVA, iar garanția acestora 60 de luni. Așa cum am anunțat, până la 1 decembrie vom recepționa toate lucrările contractate, bicicletele pentru bike-sharing și centrul de management integrat al traficului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Raftul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, la Valea Lungă: Inaugurarea va avea loc miercuri, 18 septembrie 2024

Publicat

în

Raftul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, la Valea Lungă

Odată cu începerea noului an școlar, comunitatea din Valea Lungă va primi un dar neașteptat din partea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Raftul Bibliotecii cu peste 300 de volume va poposi la Biblioteca „Ion Bianu” din localitate așteptându-și cititorii de toate vârstele.

Inaugurarea Raftului Bibliotecii va avea loc miercuri, 18 septembrie 2024, de la ora 13:00, la Biblioteca „Ion Bianu” din Valea Lungă.

Evenimentul se va desfășura în prezența domnului Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, a domnului Dan Florin Aldea – primar al comunei Valea Lungă, a domnului Silvan Stâncel – manager Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și a doamnei Camelia Rotar – director al Școlii Gimnaziale „Ion Bianu” Valea Lungă. Pentru că biblioteca poartă numele ilustrului academician și bibliograf Ion Bianu, la inaugurare vor participa reprezentanți ai ASTRA – Despărțământul „Timotei Cipariu” Blaj alături de președintele Ioan Mihălțan și reprezentanți ai Cercului ASTRA „Ion Bianu” din Valea Lungă, cerc condus de Călina Comșa – cadru didactic și consilier local. Alături de reprezentanții principalelor instituții organizatoare și de partenerii lor sunt invitați să participe la eveniment scriitori, care pot face donații de carte nouă și locuitori ai comunei Valea Lungă, care vor putea să împrumute pe loc noile volume din Raftul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.
La finalul inaugurării se va semna un parteneriat între Primăria Comunei Valea Lungă și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, prin care cele două părți se obligă să se sprijine reciproc în implementarea de proiecte culturale. Activitatea se va încheia cu un program artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale „Ion Bianu” din Valea Lungă.
Proiectul 2.9 Fondul Special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba are ca scop sprijinirea bibliotecilor publice din județul Alba în diversificarea fondului de carte și îndrumarea metodologică a bibliotecarilor în desfășurarea unor activități de promovare a cărții, a scriitorilor și de implementare a unor activități cultural-educative cu cartea. Proiectul este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria Comunei Valea Lungă și a Școlii Gimnaziale „Ion Bianu” din Valea Lungă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Nou parc de joacă și fitness în Dumitra: Pregătiri pentru edificare

Publicat

în

Nou parc de joacă și fitness în Dumitra: Pregătiri pentru edificare

În satul Dumitra, din comuna Sântimbru, va începe în curând construcția un parc de joacă și fitness în aer liber.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Sântimbru, Ioan Iancu Popa. Acesta a vizitat recent locația aleasă de autorități. Potrivit primarului din Sântimbru, proiectantul și constructorul au început măsurătorile, ridicările topografice și pregătirea designului. Acesta va fi al treilea loc de joacă edificat în 2024 în comuna Sântimbru.

„Planul nostru de a avea în satele noastre unele din cele mai moderne parcuri de joacă și fitness în aer liber din județul Alba. Pe toate le-am gândit și le gândim atent, așa încât fiecare dintre noi, îndiferent de vârstă, să ne putem bucura de ele și să fim și în siguranță”, a precizat primarul Ioan Iancu Popa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba