Administrație
În comuna Pianu, campanie de strângere a câinilor fără stăpân: Sancțiuni pentru persoanele care abandonează patrupede
Campanie de strângere a câinilor fără stăpân în comuna Pianu: Sancțiuni pentru persoanele care abandonează patrupede
O campanie de strângere a câinilor fără stăpân va avea loc, luni, 3 februarie 2025, în comuna Pianu.
În context viceprimarul Ovidiu Iancu Voișan a lansat un apel către localnici, cerându-le în primul rând acestora să-și țină câinii în curte sau în spații sigure pentru a se preveni orice incident.
„Dacă aveți informații despre zone în care ați observat câini fără stăpân, vă rugăm să ne semnalați aceste situații la nr. de tel 0784272479 (viceprimar comuna Pianu)”, a precizat Ovidiu Iancu Voișan.
Acesta a menționat și că Primăria Pianu achită suma de 1.000 de lei pentru fiecare câine capturat, conform contractului încheiat cu firma de specialitate, și a anunțat că de acum înainte abandonarea câinilor va fi monitorizată video, iar persoanele identificate vor fi sancționate conform legii.
„Colaborarea dumneavoastră este esențială pentru siguranța comunității noastre. Vă mulțumesc anticipat pentru sprijin și implicare!”, a mai afirmat viceprimarul comunei Pianu în mesajul adresat localnicilor.
Administrație
Colaborare a județului Alba cu județele învecinate: Discuții în Bihor
Colaborare a județului Alba cu județele învecinate: Discuții în Bihor
Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, și Amalia Mărginean, arhitect-șef al județului Alba, au efectuat o vizită de lucru la Consiliul Județean Bihor.
Gazde au fost Ioana Mirabela Filip, arhitect-șef al județului Bihor, precum și Mircea Malan, care deține, în prezent, atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Bihor.
Unul dintre punctele importante asupra căruia s-au purtat discuții a fost acela al CATUC (Codul Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor). În clipa de față, documentul se află în faza de dezbatere, așa că s-a decis ca, împreună cu colegii bihoreni, oficialii din Alba să trimită mai multe propuneri de simplificare care privesc domeniul urbanistic. S-a mai vorbit despre digitalizare, despre problema transportului public, precum și despre investițiile în infrastructură.
Un alt punct asupra căruia s-a insistat este cel al Planulului de Amenajare a Teritoriului Judetean. „Este un proiect extrem de important, la care atât Alba cât și Bihorul sunt printre primele județe din România aflate în faza finală de avizare. Nu ascund faptul că întâmpinăm anumite probleme din partea instituțiilor avizatoare, în speță APM și Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, dar sunt încrezător că, în final, toate lucrurile își vor găsi rezolvare”, a explicat Marius Hațegan.
Alt aspect foarte important dezbătut a fost legat de o colaborare pe zona în care Alba se învecinează cu județele Cluj și Bihor prin inițierea unui Plan de Amenajare a Teritoriului Zonal „Munții Apuseni”. Acest subiect a fost discutat, zilele trecute, și la Cluj. Vestea momentului este că Alba, Clujul și Bihorul și-au dat acordul să pună în practică acest ambițios proiect.
Administrație
Lucrări de cadastru și de modernizare a străzilor în cartierul Dăneață din Teiuș
Lucrări de cadastru și de modernizare a străzilor în cartierul Dăneață din Teiuș
În cadrul lucrărilor de cadastrare gratuită pe raza orașului Teiuș, topografii unei firme de specialitate au început lucrările de cadastrare a cartierului Dăneață și a caselor aferente.
Potrivit reprezentanților administrației locale, cartierul Dăneață a intrat și în programul de reabilitare al străzilor.
Prima etapă (canalizarea pluvială) este deja rezolvată. Urmează canalizarea menajeră și apoi așternerea asfaltului pe toate străzile.
Administrație
Sebeș: Creșa din Parcul Arini, realizată în proporție de 60%
Sebeș: Creșa din Parcul Arini, realizată în proporție de 60%
La Sebeș, creșa din Parcul Arini are un stadiu de avansare a lucrărilor de circa 60%, a anunțat primarul Dorin Nistor.
Capacitatea noii instituții de învățământ va fi de 40 de locuri, iar valoarea finanțării pe care primăria șocală a obținut-o de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții este de 11,8 milioane de lei.
Creșa pe care administrația locală din Sebeș o construiește în Parcul Arini a reprezentat una din temele unei întâlniri de la București, de la sediul Companiei Naționale de Investiții, în prezența ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, și a numeroși primari din întreaga țară, interesați de bunul mers al proiectelor de investiții în anul 2025, un an care se anunță cu multe provocări pentru administrațiile publice din România.
„Educația este un domeniu prioritar, iar finalizarea noului Liceului Tehnologic este o realizare cu care orice locuitor al orașului se mândrește. Învățământul preșcolar a beneficiat, de asemenea, de o atenție specială, ținând cont de nevoile familiilor tinere. După concretizarea creșei și grădiniței din cartierul Valea Frumoasei, planurile de dezvoltare continuă în anul 2025”, a precizat primarul Dorin Nistor.
-
Știriacum o săptămână
Cum a evoluat uniforma școlară de-a lungul anilor: În 1897, primele uniforme
-
Știriacum o săptămână
27 ianuarie 2025: Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiţi actori români, împlinește 89 de ani
-
Știriacum o săptămână
Curiozități legate de MICA UNIRE din 24 ianuarie 1859: Unirea Principatelor Române, aspecte mai puțin cunoscute
-
Știriacum 18 ore
Lista gustului în luna februarie: Fructele și legumele de sezon
-
Știriacum o săptămână
24 ianuarie 1990: „Deşteaptă-te, române!”, imnul actual al României, stabilit prin decret-lege de Consiliul Frontului Salvării Naţionale
-
Știriacum o zi
2 Februarie: Întâmpinarea Domnului sau Ziua Ursului. Ce obiceiuri sunt legate de această zi, în tradiția populară
-
Știriacum 2 săptămâni
21 ianuarie 1648: La Alba Iulia apare prima traducere integrală în limba română a Noului Testament
-
Știriacum o săptămână
Cum a avut loc Mica Unire: Care este semnificația zilei de 24 ianuarie