Tineret
IKEA va transforma un desen al unui băiețel din România într-o jucărie de pluș
Compania IKEA va produce și va pune în vânzare începând cu luna noiembrie o jucărie de pluș inspirată din desenul unui băiețel de 7 ani din România, după cum se anunță într-un comunicat de presă al companiei. Albert, care a creat liliacul vesel, a fost unul din cei zece câștigători ai unui concurs organizat la nivel global în „Campania Jucăriilor de Pluş pentru Educaţie”, ediţia 2014.
Desene câștigătoare vor fi transformate de designerii IKEA într-o colecţie limitată de jucării de pluş, vândută începând din noiembrie 2015 în magazinele companiei din toată lumea.
Desenele câştigătoare au fost realizate de copii din Norvegia, Belgia, Insulele Canare, Malaezia, Marea Britanie, Croaţia, Cipru, Olanda, România şi Taiwan.
Potrivit comunicatului, desenele sunt amuzante, creative şi reflectă imaginaţia bogată a copiilor. Printre cele zece creaţii se află un tigru-omidă, un sconcs cu numele de Stinky, dinozauri fioroşi şi o pată albastră cu un singur ochi. Desenul câştigător din România este liliacul vesel imaginat de Albert.
„Am ales 10 creaţii câştigătoare dintre mii de desene realizate cu bucurie de către copii. Desenele finale sunt figuri fantastice, unice, care demonstrează că orice este posibil în imaginaţia copiilor. Jucăriile de pluş vor fi produse amuzante, simpatice şi surprinzătoare, pline de personalitate. Noi am ajuns să îndrăgim aceste personaje şi sunt sigură că ele vor fi foarte populare şi printre clienţi”, a declarat Maria Thörn, Range Manager la Children’s IKEA.
Competiţia de desen s-a desfăşurat în magazinul IKEA din Bucureşti, special pentru membrii „IKEA Family”, între 10 şi 23 noiembrie 2014. Creaţiile copiilor au fost afişate pe site-ul IKEA România, unde vizitatorii au votat cele mai apreciate 50 de desene. Dintre acestea, un juriu format din reprezentanţi IKEA România a selectat 20 de desene pentru a le trimite în Suedia. În final, echipa globală a ales cele 10 personaje care vor deveni jucării de pluş.
„Credem că ştim de ce micul liliac (realizat de băieţelul din România, n.r.) arată aşa de surprins: este singurul din lume care poate zbura cu aripile orientate invers!”, a spus Maria Thörn, vorbind despre elementul de originalitate al desenului din România.
Pentru fiecare jucărie de pluş cumpărată în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2016, IKEA Foundation va dona un euro pentru educaţia copiilor către UNICEF şi Salvaţi Copiii. Donaţia va fi folosită pentru a sprijini şcolile din Asia, Africa şi Europa de Est să devină mai sigure şi mai bine echipate, cu profesori instruiţi pentru toţi copiii, fete sau băieţi, inclusiv copiii din minorităţi etnice şi copiii cu nevoi speciale.
Sursa: www.mediafax.ro
Tineret
Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina
Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina
În perioada 18-23 august 2024, la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud s-a desfășurat Tabăra de vară creștin-ortodoxă intitulată „Vară de poveste. În pas de supererou”, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani.
Evenimentul, proiect al Asociației Start Up Ed, a fost organizat prin programul „Școala de la Găbud”, având ca scop petrecerea timpului liber într-un spirit ortodox. Activitățile au cuprins ateliere cu povești, ateliere de comunicare, ateliere practice și de învățare nonformală, drumeții, jocuri, dar și participarea la programul liturgic al Schitului „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud.
Joi 22 august, tinerii au vizitat Cetatea Alba Carolina, unde i-au avut ca îndrumători, gazde și prieteni pe voluntarii ASCOR Alba Iulia, care au organizat itinerariul și au călăuzit pașii copiilor pe toată durata zilei. Tinerii au vizitat Catedrala Reîntregirii și Încoronării, dar și Muzeul Național al Unirii, unde au fost primiți de către istoricul Dragoș Ursu. Acesta i-a ajutat să descopere tezaurul istoric românesc din vechiul Bălgrad, oferindu-le amănunte prețioase despre Marea Unire de la 1918 și Încoronarea Regilor Ferdinand I și Maria.
Momentele favorite ale copiilor au fost plimbarea cu bus-ul prin Cetatea Alba Carolina, dar și degustarea înghețatei cu care cei mici au fost răsplătiți pentru atenția de care au dat dovadă la muzeu.
foto: Alexandru Samuel Popa
Tineret
O tânără din Timișoara, câștigătoare a trofeului „Voices”, la Alba Iulia
O tânără din Timișoara, câștigătoare a trofeului „Voices”, la Alba Iulia
Tineret
Un nou concurs cu tematică de protecție civilă în Alba: Care au fost câștigătorii
Care au fost câștigătorii concursului cu tematică de protecție civilă din Alba
„Cu viața mea apăr viața!” este deviza sub care se desfășoară an de an concursurile cu tematică de protecție civilă în care elevii din școlile gimnaziale și licee din Alba își consolidează cunoștințele și deprinderile în situații de urgență.
-
Știriacum 2 săptămâni
Ăștia sunt ardelenii: Care sunt expresiile folosite în Ardeal
-
Știriacum 5 zile
Cetatea Trascăului din comuna Rimetea, Alba, loc încărcat de istorie și de legende: Povestea maiestuoaselor fortificații
-
Știriacum 2 săptămâni
Țara Moților, inima Apusenilor: Cătune, peșteri, legende, obiceiuri, atrag turiștii aflați în căutare de peisaje de poveste
-
Știriacum 2 săptămâni
Nume românești despre care nu știai că simbolizează flori
-
Știriacum 4 zile
APRILIE, Prier: Datini, tradiții și obiceiuri românești
-
Știriacum 6 zile
Cugireana, trenul care a făcut naveta 100 de ani între Teiuș și Cugir: Cândva, cel mai lung tren de călători din Europa, ducea zilnic până la 10.000 de navetişti
-
Știriacum 5 zile
Povestea lui Mihăilă Gritta, legenda din Apuseni: Minerul din Roșia Montană a extras din baia ”Despicata” tone de aur, ridicând biserici și școli pentru românii din partea locului
-
Știriacum 2 săptămâni
23 martie, Ziua Mondială a Meteorologiei: La Alba Iulia a funcționat cea mai veche stație meteo din România, mai bine de 100 de ani