Eveniment
Eveniment folk la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia
Eveniment folk la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia
Casa de Cultură a Studenților, cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, va organiza. joi 31 octombrie, de la ora 18.30, în sala de spectacole, evenimentul Alba Folk „Poezie pe muzică” – Ediția I.
Scopul evenimentului este să reunească tineri reprezentanți ai genului, artiști albaiulieni recunoscuți la nivel național și un invitat special care a făcut istorie în muzica folk.
Anul acesta veți avea ocazia să îi vedeți și să îi ascultați pe Alexandra Florea, Alina Cucui, Maria Mariș, Daniel și Dan Avram, Silvan Stâncel, alături de Liviu Cernat (vioară) și Cristian Alexievici (clape), Vasile Șeicaru, însoțit de Nicolae Matei, la claviaturi.
Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.
Eveniment
Un nou atelier de parenting la Alba Iulia: Care este tema
Un nou atelier de parenting la Alba Iulia
Miercuri 30 octombrie, de la ora 17:00, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba (sala de lecvtură) se va desfășura atelierul de parenting „BebeBiblioteca”, care are ca temă „Cum încurajăm copiii să fie mai încrezători”.
„Bazele încrederii în propriile forțe o pun părinții, în copilărie astfel încât copilul să nu se îndoiască de propriile calități. Un copil care se prețuiește are puterea de a-și gestiona propriile greșeli și se simte mult mai capabil să treacă peste adversitățile vieții”, afirmă psihoterapeutul Adina Drimbe.
Ce veți afla participând la acest atelier:
~ Cum recunoaștem un copil încrezător?
~ Cum creștem un copil cu încredere în forțele lui?
~ Cum îți pregătești copilul pentru un viitor imprevizibil?
~ Cum să fii alături de copilul nesigur cu o stimă de sine redusă?
~ Sfaturi practice pentru a gestiona situațiile dificile cu copiii
Eveniment
Proiecție specială la Sebeș a filmului „Moromeții 3”: Când va avea loc
Proiecție specială la Sebeș a filmului „Moromeții 3”
Filmul „Moromeții 3” va putea fi văzut în avanpremieră la Sebeș, luni 4 noimebrie, de la ora 19.00.
Proiecția specială este programată la Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.
Anul 1954 îl pune pe Niculae Moromete la încercare: iubirea tumultoasă cu o femeie măritată, criza de conștiință politică și pierderea încrederii în breasla literară îl copleșesc. Apariția providențială în viața lui a unei tinere poete îi oferă o cale de ieșire din dilemele profesionale și personale, inspirându-l să publice romanul Moromeții.
Distribuție: Horațiu Mălăele, Alex Călin, Olimpia Melinte, Mara Bugarin, Răzvan Vasilescu, Iulian Postelnicu, Cătălin Herlo, Dana Dogaru, Cuzin Toma, Ana Ciontea Laurențiu Bănescu, Conrad Mericoffer, Ioan Andrei Ionescu, Andreea Bibiri, Ilinca Hărnuț, Dorina Chiriac Cu participarea extraordinară a Oanei Pellea.
O producție Libra Films
Scenariul: Stere Gulea
Imaginea: Vivi Drăgan Vasile
Producători: Oana Bujgoi Giurgiu, Tudor Giurgiu
Eveniment
Garda Apulum, 12 ani de existență la Alba Iulia
Garda Apulum, 12 ani de existență la Alba Iulia
Sâmbătă 26 octombrie, de la ora 13.00, pe esplanada din fața Porții a IV-a a Cetății Bastionare Alba Carolina, Garda Apulum va susține un spectacol de reconstituire istorică antică.
Evenimentul marchează aniversarea a 12 ani de când trupa de voluntari albaiulieni, care compun formațiunile Legiunea XIII Gemina, Ludus Apulensis, Lupii Apoulonului și Magna Nemesis dau viață perioadei antice a orașului Alba Iulia.
Acest proiect de reconstituiri istorice antice a debutat în Alba Iulia la 26 octombrie 2012, când, sub coordonarea Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, Legiunea XIII Gemina „s-a întors acasă”, în vechiul castru Apulum. Alături de ea și-a făcut apariția și trupa de gladiatori, Ludus Apulensis, pentru ca un an mai târziu, lor să li se alăture și războinicii daci din Apoulon, iar apoi trupa de dansatoare reunite sub denumirea de Magna Nemesis. La 12 ani de la lansare, peste 80 de voluntari sunt implicați în acest proiect, mare parte dintre ei din oraș, dar și din țară.
Astăzi, Garda Apulum, devenită un brand al orașului Alba Iulia, se poate lăuda cu susținerea a sute de reprezentații de reconstituire istorică antică, majoritatea în Cetatea Bastionară Alba Carolina, în cadrul tradiționalului spectacol de vineri, din timpul sezonului aprilie-septembrie. Dar în același timp, reenactorii albaiulieni au promovat patrimoniul antic local în cadrul a sute de evenimente la care au participat, atât în țară, cât și în străinătate, se arată într-un comunicat de presă.
-
Știriacum 4 zile
Mirul și puterea lui vindecătoare: Ce taină ascunde ceremonialul miruirii
-
Știriacum 2 săptămâni
Cetatea Trascăului din comuna Rimetea, Alba, loc încărcat de istorie și de legende: Povestea maiestuoaselor fortificații
-
Știriacum 19 ore
31 octombrie: Tradiții, obiceiuri și superstiții de Halloween, Sărbătoarea tuturor sfinților
-
Știriacum 4 zile
Linia principală Arad-Alba Iulia, prima cale ferată transilvăneană: În 1868, cei 211 km dintre Arad și Alba Iulia, parcurși în aproape 9 ore
-
Știriacum 2 săptămâni
18 Octombrie 1599- Bătălia de la Șelimbăr: Mihai Viteazul devine principele Transilvaniei. Deschide drumul spre Prima UNIRE a românilor
-
Știriacum 2 săptămâni
Sfântul Luca, sărbătorit pe 18 octombrie: Este socotit şi patronul iconografiei creştine, el fiind cel care a pictat primele icoane ale Maicii Domnului
-
Știriacum 4 zile
Frumusețile toamnei: Care sunt cele mai colorate și frumoase flori
-
Știriacum 2 săptămâni
În 21 octombrie 1754 se inaugurau primele școli din Blaj: Orașul devenea centrul învățământului românesc din Transilvania