Tineret
Elevi din șapte licee, din Alba Iulia și Sebeș, au participat la workshop-ul de orientare în carieră
Elevi din șapte licee, din Alba Iulia și Sebeș, au participat la workshop-ul de orientare în carieră organizat de Casa de Cultură a Studenților
Prima ediție a workshop-ului de orientare în carieră destinat liceenilor din județ a fost desfășurată cu succes de către Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, evenimentul fiind realizat cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în cadrul Anului European al Tineretului în România.
Au participat elevi din șapte licee din județ – Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”, Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan”, Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” (Alba Iulia) și Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, liceeni preocupați de viitoarea lor carieră și care și-au dorit să afle, într-o manieră practică, în ce profesii ar putea performa.
O bună orientare în carieră și dezvoltarea unor abilități personale conduc implicit la o reușită a tinerilor pe piața muncii și la satisfacția de a activa în domeniul dorit. Acest workshop va contribui la creșterea conștientizării liceenilor participanți, care vor fi capabili să facă alegeri mai bune în ce privește viitoarea lor carieră.
”Este doar prima ediție pe care am organizat-o și în mod cert vom continua acest demers. Ne-am întâlnit cu liceeni ambițioși și am constatat, cu bucurie, că sunt și realiști, pentru că într-un procent covârșitor țintele lor profesionale au fost confirmate prin acest workshop” – Gheorghe Berghian, director Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia.
Alba Iulia, 17.01.2023
Tineret
Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina
Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina
În perioada 18-23 august 2024, la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud s-a desfășurat Tabăra de vară creștin-ortodoxă intitulată „Vară de poveste. În pas de supererou”, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani.
Evenimentul, proiect al Asociației Start Up Ed, a fost organizat prin programul „Școala de la Găbud”, având ca scop petrecerea timpului liber într-un spirit ortodox. Activitățile au cuprins ateliere cu povești, ateliere de comunicare, ateliere practice și de învățare nonformală, drumeții, jocuri, dar și participarea la programul liturgic al Schitului „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud.
Joi 22 august, tinerii au vizitat Cetatea Alba Carolina, unde i-au avut ca îndrumători, gazde și prieteni pe voluntarii ASCOR Alba Iulia, care au organizat itinerariul și au călăuzit pașii copiilor pe toată durata zilei. Tinerii au vizitat Catedrala Reîntregirii și Încoronării, dar și Muzeul Național al Unirii, unde au fost primiți de către istoricul Dragoș Ursu. Acesta i-a ajutat să descopere tezaurul istoric românesc din vechiul Bălgrad, oferindu-le amănunte prețioase despre Marea Unire de la 1918 și Încoronarea Regilor Ferdinand I și Maria.
Momentele favorite ale copiilor au fost plimbarea cu bus-ul prin Cetatea Alba Carolina, dar și degustarea înghețatei cu care cei mici au fost răsplătiți pentru atenția de care au dat dovadă la muzeu.
foto: Alexandru Samuel Popa
Tineret
O tânără din Timișoara, câștigătoare a trofeului „Voices”, la Alba Iulia
O tânără din Timișoara, câștigătoare a trofeului „Voices”, la Alba Iulia
Tineret
Un nou concurs cu tematică de protecție civilă în Alba: Care au fost câștigătorii
Care au fost câștigătorii concursului cu tematică de protecție civilă din Alba
„Cu viața mea apăr viața!” este deviza sub care se desfășoară an de an concursurile cu tematică de protecție civilă în care elevii din școlile gimnaziale și licee din Alba își consolidează cunoștințele și deprinderile în situații de urgență.
-
Știriacum 2 zile
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 2 zile
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 3 zile
TRADIŢII şi OBICEIURI de 21 noiembrie: Intrarea în biserică a MAICII DOMNULUI (OVIDENIA)
-
Știriacum 6 zile
Costumul popular din Apuseni: Păstrează unitatea portului românesc prin piesele ce îl compun
-
Știriacum 6 zile
Top 10 locuri de vizitat toamna: Casa de Piatră, cătun din Parcul Natural Apuseni, între destinațiile recomandate
-
Știriacum 2 zile
De când începem să cântăm colinde: Potrivit tradiției, din 21 noiembrie e voie a se cânta despre nașterea Domnului, odată cu sărbătorirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului
-
Știriacum o săptămână
Lăsata Secului în Postul Crăciunului: Tradițiile și obiceiurile zilei de 14 noiembrie
-
Sănătateacum o săptămână
Cum îți dai seama că suferi de diabet: 14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului