Eveniment
Daruri de la administrația locală pentru copiii din Sebeș
Daruri de la administrația locală pentru copiii din Sebeș
Primăria Municipiului Sebeș a continuat tradiția ultimilor ani și a achiziționat 5.600 de pachete conținând dulciuri, care au pornit spre toate școlile și grădinițele din oraș și din localitățile aparținătoare – Lancrăm, Răhău și Petrești, pentru a aduce bucurii celor mai mici cetățeni ai orașului.
Preșcolarii și elevii claselor primare au primit deserturile ambalate într-o căsuță de carton care poate fi colorată și care cuprinde detalii surpriză.
Elevii din clasele mai mari au primit cadoul sub forma unei pungi vesel colorate purtând inscripția „Drag de Sebeș”.
foto: facebook Mihai Zgârdea
Eveniment
„Intelectuali români în temnița comunistă de la Aiud”: Unde a avut loc conferința
„Intelectuali români în temnița comunistă de la Aiud”: Unde a avut loc conferința
Liceul Tehnologic Ocna Mureș și Penitenciarul Aiud, în colaborare cu Colegiul Național „Horia, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Unirea, Școala Gimnazială „Simion Lazăr” Lunca Mureşului, Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud și Liceul Tehnologic Aiud, au organizat recent, în incinta penitenciarului, conferința „Intelectuali români în temnița comunistă de la Aiud!” (III), în cadrul proiectului în parteneriat „Poezia-mărturie din temnița comunistă” (ediția a cincea), inițiat de Liceul Tehnologic Ocna Mureș.
Conferința a fost susținută de pr. prof. Paul Bogdan Ivanov, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
În discursul său, pr. prof. Bogdan Ivanov a vorbit despre suferința celor închiși în perioada comunistă, ca memoria pe care se poate construi conștiința unui popor liber.
De asemenea, a mai făcut trimitere la faptul că o parte dintre corifeii Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia au sfârșit tragic în închisorile comuniste, fapt ce subliniază încă odată caracterul criminal și antinațional al comunismului românesc.
sursa: aiudinfo.ro
Eveniment
Activități pentru elevi la Tribunalul Alba
Activități pentru elevi la Tribunalul Alba
Elevii premianți ai Concursului de eseuri cu tema „Umbra Bullying-ului asupra drepturilor copilului”, organizat în perioada octombrie-noiembrie 2024, au participat la programul pregătit special pentru ei de către conducerea Tribunalului Alba.
Câştigătorul premiului I, Alexandru Meteșan, elev al Liceului Tehnologic Dorin Pavel Alba Iulia a petrecut o zi alături de un judecător din cadrul Tribunalului Alba iar câștigătoarea premiului II, Ayana Maria Rancea, elevă la Liceul Teoretic Teiuș, a avut ocazia, pentru o zi, să cunoască îndeaproape atribuţiile îndeplinite de către un grefier de şedinţă din cadrul Tribunalului Alba. Aceștia au vizitat sediul instanței, birourile personalului și alte zone în care accesul este restricționat. La activitățile de educație juridică, pregătite pentru câștigătoarea premiului III, eleva Alexandra Valentina Tacu de la Liceul Tehnologic Sebeș, au participat elevii claselor a XI-a Liceul Teoretic Teiuș și a XI-a Liceul Tehnologic Sebeș.
Celor prezenți le-au fost prezentate informaţii referitoare la sistemul de justiție, s-a discutat despre reguli de comportare în societate, Constituție și legi, drepturile şi obligaţiile cetăţeneşti și despre rolul și însemnătatea serviciului public al Justiției în viaţa oamenilor.Tribunalul Alba, în cadrul Programului ”Școala altfel”, a desfăşurat și alte activităţi de educaţie juridică la care au participat elevii mai multor școli din judeţul Alba.
La întâlnirea cu judecătorii, grefierii, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și ai Baroului Alba, au venit elevii clasei a IV-a B ai Școlii „Vasile Goldiș” Alba Iulia și elevii claselor a X-a și a XI-a de la Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna. Au avut loc activități similare și la Școala gimnazială „Avram Iancu” Zlatna, unde s-a pus accentul pe comportamentul elevilor în școală și nu numai, s-a vorbit despre bullying și discriminare, cum îi afectează pe copii și cum s-ar putea evita.
Elementul principal al întâlnirii a fost simularea unui proces, copii din clasele a VI si VII au jucat foarte bine rolurile de reclamant, pârât, avocat și judecător într-un proces civil având ca temă răspunderea contractuală.
Eveniment
Spectacol special The Motans la Alba Iulia: Când va avea loc
Spectacol special The Motans la Alba Iulia
Un spectacol special The Motans este programat la Alba Iulia.
„Grand Christmas” nu este doar un concert, este o adevărată experiență de sărbătoare, creată special pentru familia The Motans, au transmis membrii trupei.
Pe scenă vor fi aduse piesele The MOtans preferate, însoțite de o atmosferă caldă și festivă, menită să aducă spiritul Crăciunului și sentimentul de „acasă”.
„Vă invităm să vă alăturați acestei povești și să scriem împreună un nou capitol, acolo unde ne simțim mereu acasă: alături de voi”, este îndemnul lansat de trupa The Motans.
Spectacolul The Motans de la Alba Iulia va avea loc sâmbătă 21 decembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților.
-
Știriacum o săptămână
Cadourile și bunele maniere: Cum oferim și cum primim daruri
-
Știriacum o zi
MESAJE, SMS, URĂRI ce poţi transmite de SFÂNTUL VASILE
-
Știriacum o săptămână
Ce semnifică steaua sau îngerașul din vârful bradului de Crăciun
-
Știriacum 7 zile
De ce nu se îngenunchează în biserică între Crăciun și Bobotează
-
Educație și Culturăacum o săptămână
26 decembrie: Una din cele mai vechi sărbători în cinstea Fecioarei Maria
-
Știriacum 2 zile
Anul Nou la români: Sorcova, Pluguşorul, Capra sau umblatul cu Ursul, câteva dintre cele mai frumoase obiceiuri
-
Știriacum 6 zile
Bunele maniere: Cum să spunem ”La mulți ani”. Ce ne recomandă eticheta
-
Știriacum 4 ore
„Gerul Bobotezei”: Expresia datează de câteva sute de ani, dintr-o perioadă în care România avea calendarul pe rit vechi