Știri
Daruri copiilor și bătrânilor din zonele izolate din Munții Apuseni: Acțiune umanitară a Voluntarilor CERT Transilvania
Sarbatoarea Craciunului a fost celebrata anul acesta în data de 8 decembrie, când voluntarii Asociatiei CERT-Transilvania, Detasamentul de Interventie la Dezastre, au organizat o nouă ediție a Actiunii Umanitare de Craciun.
Alaturi de voluntari am reusit sa aducem putina lumina in casele celor oropsiti, sa le alinam putin durerile si singuratatea si sa asezam un suras pe chipurile copiilor.
Ne-am imbarcat in mai multe masini de teren si am patruns in inima Apusenilor, spre cele mai izolate catune, ajungand la cei care au mai multa nevoie: copii izolati, familii nevoiase si batrani singuri pe care nu-i mai viziteaza nimeni. Alimentele de stricta necesitate, dulciurile, hainutele, rechizitele si jucariile pentru copii au fost procurate cu sprijinul donatorilor si al sponsorilor care au crezut in misiunea noastra.
Actiunea umanitara face parte din amplul proiect “CERT-Transilvania – Pentru semeni “ , care a debutat in anul 2009 si prin care demonstram ca Ardealul are suflet!
Am trăit experiența de a face parte dintr-un convoi al Asociației CERT la ediția a zecea a acțiunii umanitare de Crăciun desfășurată sâmbătă, 8 decembrie, în Munții Apuseni, când peste 60 de mașini încărcate cu pachete și cadouri au ajuns în cele mai îndepărtate așezări din Măguri, Răcătău, Mărișel, Valea Ierii și Muntele Rece. La finalul celor 12 ore petrecute alături de ei ne-au făcut să credem cu tărie în puterea binelui și să conștientizăm că prin solidaritate și voluntariat putem realiza mici minuni pentru oameni care își iau situația nefericită ca atare, care caută partea bună a lucrurilor în orice s-ar întâmpla.
Cea de-a 10 a editie a Campaniei Umanitare de Craciun CERT Transilvania a fost un succes. Ne amintim cu drag, primul an in care am inceput cu 18 cazuri. An de an am identificat si am adaugat cazuri noi. De-a lungul timpului ni s-au alaturat mai multi voluntari si astfel am putut face mai multe. In 2018 am ajuns la peste 200 de beneficiari, varstnici, copii, persoane aflate aflate in dificultate. Am adunat bucuria si solidaritatea de la Atelierul Mosului, am dus Craciunul pe crestele muntilor, prin vai, pe dealuri si am cules zambete si speranta. Acesta este spiritul Craciunului, pe care noi, cei de la CERT Transilvania il traim prin bucuria celor din jur. Pentru noi, zâmbetul și acel “mulțumesc” spus de omul pe care l-am ajutat sunt suficiente, scriu pe pagina de facebook cei de la CERT Transilvania.
CERT Transilvania-Detașamentul de Intervenție la Dezastre (Community Emergency Response Team) a devenit în ultimii zece ani un punct de sprijin, în unele cazuri poate singurul, pentru zeci de familii și persoane singure care locuiesc în zone greu accesibile din Munții Apuseni și nu numai
Știri
Laboratoarele Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi dotate cu echipamente digitale și mobilier
Laboratoarele Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi dotate cu echipamente digitale și mobilier
Reprezentanții liceului de arte „Regina Maria” din Alba Iulia au lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede dotarea a două laboratoare din cadrul instituției de învățământ.
Contractul cuprinde furnizarea de echipamente IT&C pentru proiectul de investiție „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, contract de finanțare nr. 95Smart/2023 Valoarea totală maximă estimată a contractului de furnizare pe 6 luni (include valoarea maximă a tuturor loturilor) este de 532.224,79 lei fără TVA.
Pentru cele două laboratoare ale Liceului de arte „Regina Maria” Alba Iulia se vor achiziționa:
LOT 1 – Echipamente IT & C
Tablă interactivă 75” Buc 1
Tablă interactivă 85” Buc 1
Suport mobil tablă interactivă Buc 2
All-in-one (touchscreen) Buc 1
All-in-one (touchscreen) Buc 17
Cameră de documente Buc 2
Servicii de instalare Buc 2
Tabletă lidar – profesională 12,9” + tastatură + stylus Buc 10
Tableta grafică Buc 6
Tableta grafică Buc 10
LOT 2 – Echipamente audio-video
Kit 16 x Ochelari VR Buc 1
Ochelari VR (SL)Buc 10
Kit sistem videoconferință Buc 1
Kit sistem videoconferință Buc 1
Sistem sunet Buc 2
LOT 3 – Echipamente 3D
Scanner 3D Buc 2
Creion 3D Buc 18
LOT 4 – Kit-uri robotice
Robot cu braț multifuncțional Buc 2
Pachet 12 Kituri robotice Buc 2
LOT 5 – Pachete software
Software educațional Buc 2
Conținut educațional – Laborator digital Buc 2
Platformă e-learning creare conținut educațional (20 profesori, 1 an) Buc 1
Software specializat grafică și producție digitală Buc 1
Software specializat arte (muzica & grafica) Buc 1
LOT 6 – Mobilier
Mobilier STEAM (Masa si scaun) Buc 10
Mobilier imprimantă 3D Buc 2
Știri
22 noiembrie: Minți geniale de Gordon Korman, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba
Minți geniale de Gordon Korman, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba
Vineri, 22 noiembrie 2024, la ora 16.00, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, are loc o nouă întâlnire a Clubului de lectură „Lucian Blaga”.
Cartea lunii noiembrie este „Minți geniale”, scrisă de Gordon Korman și poate fi împrumutată de la Secția împrumut carte pentru copii a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Romanul scris de Gordon Korman este unul captivant și plin de umor, explorând teme precum prietenia, curajul și încrederea în sine.
Cartea spune povestea a patru adolescenți care studiază într-o școală specială pentru copii supradotați, iar acțiunea se centrează pe conflictele lor interioare, dar și pe pericolele care apar atunci când un grup de oameni cu talente extraordinare ajunge să lucreze împreună. Korman reușește să creeze astfel o poveste dinamică, în care cititorul este ținut în suspans, iar umorul subtil și stilul de narare accesibil sunt punctele forte ale romanului.
Dacă v-am trezit interesul, vă așteptăm să faceți parte din clubul nostru de lectură, un club în creștere, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 -14 ani. Cu siguranță discuțiile pe marginea cărții propuse vor fi savuroase!
Proiectul 3.18 Clubul de lectură Lucian Blaga face parte din Programul 2 Animație culturală și este un proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.
Știri
Strada Humulești din Alba Iulia va fi modernizată pe o lungime de aproape 300 de metri: Investiție de peste 930.000 de lei
O stradă din Alba Iulia va fi asfaltată și modernizată
Administrația albaiuliană a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare ce vizează o stradă din cartierul Arex din Alba Iulia, printr-o investiție de peste 930.000 de lei.
Este vorba despre strada Humulești, care va fi modernizată pe o lungime de aproape 300 m. Potrivit documentației, în prezent strada este nemodernizată, respectiv este în stadiul de drum pietruit care prezintă gropi și denivelări.
Partea carosabilă nu are asigurată panta transversală necesară, favorizând stagnarea apelor pluviale și infiltrarea acestora la nivelul patului drumului. Pietruirea existentă are grosimi variabile, între 15 și 20 cm. Toate aceste defecțiuni îngreunează foarte mult desfășurarea circulației riveranilor, a mașinilor de intervenție și afectează dezvoltarea economică a zonei. Lucrările în valoare de aproape 935 de lei constau în amenajarea carosabilului cu beton asfalt încadrat cu borduri tip A, realizare de canale tehnice îngropate, realizare de rețea de canalizare cu guri de scurgere pentru preluarea apelor pluviale și realizarea de marcaje rutiere și indicatoare, amenajarea căilor de acces la proprietăți. Termenul de prestare a serviciilor și de execuție a lucrărilor este de 5 luni.
-
Știriacum o zi
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 23 de ore
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 2 zile
TRADIŢII şi OBICEIURI de 21 noiembrie: Intrarea în biserică a MAICII DOMNULUI (OVIDENIA)
-
Știriacum 5 zile
Costumul popular din Apuseni: Păstrează unitatea portului românesc prin piesele ce îl compun
-
Știriacum 5 zile
Top 10 locuri de vizitat toamna: Casa de Piatră, cătun din Parcul Natural Apuseni, între destinațiile recomandate
-
Știriacum 20 de ore
De când începem să cântăm colinde: Potrivit tradiției, din 21 noiembrie e voie a se cânta despre nașterea Domnului, odată cu sărbătorirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului
-
Știriacum o săptămână
Lăsata Secului în Postul Crăciunului: Tradițiile și obiceiurile zilei de 14 noiembrie
-
Sănătateacum o săptămână
Cum îți dai seama că suferi de diabet: 14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului