Știri
Cum recunoşti un angajator de evitat înainte de interviul de angajare
1. Ești sunat ca urmare a vizualizării CV-ului tău și ți se spune să ajungi la sediul companiei în 4-5 ore deoarece este foarte urgent
2. Ești programat la ora 19:00 sau 20:00
Este prea târziu, spune mai bine că ești disponibil prin Skype, Telefonic sau pe E-mail. Dacă este vară sau primăvară, poți accepta ora 18:00 sau maxim ora 18:30, dar spune-le cel puțin câtorva rude cu care te vezi des la ce adresă ai interviul, puncte de reper pentru zona respectivă, numele companiei, pentru ce interviu participi etc. Poate chiar iei o persoană de încredere cu tine și te așteaptă pe holul firmei sau în apropierea acesteia.
Probabil ți-ai dat seama că din motive de siguranță a fost menționat punctul al doilea. Iarna este recomandat ca ultima oră pe care o poți accepta pentru un interviu să fie 17:00 – 18:00.
3. Ești invitat la interviu prin telefon, dar intervievatorul face greşeli de gramatică în mod constant
O eroare, două, trei poate (poate) sunt permise, dar dacă obișnuința își face loc, atunci probabil că nu ai dori să lucrezi pentru cineva care nu se poate exprima.
Dacă ești invitat prin e-mail și, la fel, acesta este foarte neglijent (gramatical spre exemplu sau foarte sărac în informații – nu ți se comunică persoana de contact, punctele de reper despre cum să ajungi la sediu etc.), atunci gândește-te de mai multe ori înainte de a răspunde afirmativ invitației.
4. Intervievatorul nu te anunță că va întârzia la interviu
Tu ajungi la sediu, aștepți 20 de minute în sala de interviu și nimeni nu îți spune cât va dura întârzierea sau cel puțin nu ți se comunică că domnul sau doamna respectivă au ceva urgent de rezolvat sau ceva asemănător.
5. În timpul interviului mai multe persoane intră periodic în sală (să spunem o dată la 10 minute) pentru a ridica o cutie, pentru a-l întreba ceva pe intervievator etc
Desigur, poate fi și o strategie, și anume să ți se testeze răbdarea, atenția ș.a.m.d. Dacă totuși este vorba despre asta, intervievatorul probabil îți va comunica acest lucru la finalul întrevederii. Deci nu te grăbi să judeci, dar totuși analizează bine situația. Astfel de probe pot avea loc în cadrul interviurilor pentru vânzări, comunicare și marketing, relații publice, responsabil relații clienți sau chiar achiziții, producție ori dispecerat.
Citește și Cum să procedezi când ești respins la interviu : nu te lăsa învins de un refuz
6. Intervievatorul nu dă mâna cu tine nici la începutul interviului nici la finalul acestuia
7. Nu primești feedback (rezultatul interviului) la data la care ți s-a promis că vei primi
La fel – aici poate fi un test. Spre exemplu un angajator poate încerca să observe dacă tu ai sau nu inițiativă. Primul pas așadar ar fi să telefonezi tu și să afli rezultatul, după ce perioadă promisă pentru feedback a trecut. Iar dacă nici așa nu funcționează și primești răspunzuri evazive, atunci da, ai de a face cu neprofesioniști sau dubioși. Asigură-te totuși că le trimiți și un e-mail prin care adresezi întrebările ce te interesează – poate vei primi răspuns.
8. Nu ți se spune clar cum va fi contractul tău de muncă, ce beneficii salariale ai ș.a.m.d.
Anumiți angajatori nu îți declară tot salariu pe cartea de muncă, nu oferă salariile la timp, fac anumite rețineri din salariul tău despre care nu ți s-a menționat, contractul de muncă conține foarte multe greșeli gramaticale, poate chiar legislative, nu este actualizat conform legilor în vigoare etc. Așasar, citește cel puțin de două ori contractul tău de muncă înainte de a semna. Poate ai și o persoană apropiată (unul dintre părinți spre exemplu sau un frate ori o soră) care pot citi și ei și astfel să ai cel puțin două opinii despre respectivul contract din partea a doua persoane.
9. În timpul interviului nu primești informațiile de bază: care este obiectivul firmei, unde sunt filialele companiei, unde se vor face cele mai multe investiții, dacă ți se oferă un loc de muncă stabil sau nu, cine va fi șeful tău direct, cum vei avea programul de lucru etc.
10. Prea multe interviuri
În regulă – există unul, două, trei, patru, cinci… Dar când vezi că decizia se tot amână și ți se spune să ai răbdare, să participi și la al șaselea interviu în condițiile în care porți discuții cu firma respectivă de mai bine de 5–7 săptămâni, atunci decide tu să închei discuțiile – mai ales dacă nu ai fost anunțat câte interviuri vor avea loc încă de la prima interacțiune pe care ai avut-o cu reprezentantul companiei.
11. Ți se comunică că prima lună sau primele două luni de zile nu vei avea contract de muncă
Deja riști prea mult, mai ales că nu doar angajatorul poate suferi rigorile legii. Și tu le poți suporta. Mai mult, chiar dacă nu ți se întâmplă nimic grav, vechimea nu ți se va lua în calcul pentru fondul de pensii.
12. Intervievatorul ți se pare dubios
Este exagerat de neîngrijit, nu vorbește coerent, se exprimă greșit din punct de vedere gramatical, este vag în oferirea informațiilor.
13. Intervievatorul stă prea relaxat, prea comod, răspunde la telefon, nu și-l închide, plescăie guma de mestecat
Important: Dacă intervievatorul dorește să folosească telefonul, atunci acesta trebuie să anunțe candidatul dinaintea începerii interviului că va trebui să răspundă la telefon întrucât așteaptă câteva apeluri urgente.
14. Îți sunt adresate întrebări personale (exagerate)
Exemplu: Ai iubită/iubit?; Ce fel de bărbați/femei îți plac din punct de vedere fizic? Ești dispus/dispusă pentru relații apropiate cu anumiți oameni din firmă? (Aici mai bine întreabă ce vrea să spună prin relații apropiate);
Sursa:cariereonline.ro
Știri
Școala Gimnaziala Crăciunelu de Jos modernizata cu fonduri PNRR: Licitația, lansată în SEAP
Școala Gimnaziala Crăciunelu de Jos modernizata cu fonduri PNRR
Primăria comunei Crăciunelul de Jos a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație ce privește dotarea cu materiale didactice în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale din comuna.
În urma analizei de nevoi desfășurate la nivelul Școlii Gimnaziale Crăciunelu de Jos, s-au evidențiat mai multe aspecte legate de resursele educaționale disponibile pentru elevi și cadre didactice. Constatările arată că lipsa materialelor didactice necesare îngreunează procesul de predare-învățare, iar unele activități educaționale nu se pot desfășura la potențialul dorit.
Pentru a sprijini un act educațional modern și a facilita dezvoltarea competențelor elevilor, este necesară dotarea școlii cu diverse materiale didactice. Aceasta include achiziția de resurse de bază pentru diferite discipline, oferind structuri de lecții și informații esențiale, resurse interactive și instrumente didactice adaptate cerințelor actuale. Utilizarea unor astfel de resurse va contribui nu doar la creșterea competențelor cognitive, digitale și de comunicare a elevilor, ci și la îmbunătățirea întregului proces educațional, oferindu-le oportunități mai variate de învățare practică și interactivă. Scopul principal al acestui demers este de a asigura un mediu de învățare adaptat cerințelor moderne, care să motiveze elevii și să contribuie la formarea unor competențe esențiale pentru viitor. Astfel, s-a identificat posibilitatea accesării unei finanțări nerambursabile prin intermediul apelului de proiecte PNRR/2022/C15/MEDU/I9./I11./I13./I14./ Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe.Valoarea investiției este de peste 285 de mii de lei.
Știri
Laboratoarele Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi dotate cu echipamente digitale și mobilier
Laboratoarele Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi dotate cu echipamente digitale și mobilier
Reprezentanții liceului de arte „Regina Maria” din Alba Iulia au lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede dotarea a două laboratoare din cadrul instituției de învățământ.
Contractul cuprinde furnizarea de echipamente IT&C pentru proiectul de investiție „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, contract de finanțare nr. 95Smart/2023 Valoarea totală maximă estimată a contractului de furnizare pe 6 luni (include valoarea maximă a tuturor loturilor) este de 532.224,79 lei fără TVA.
Pentru cele două laboratoare ale Liceului de arte „Regina Maria” Alba Iulia se vor achiziționa:
LOT 1 – Echipamente IT & C
Tablă interactivă 75” Buc 1
Tablă interactivă 85” Buc 1
Suport mobil tablă interactivă Buc 2
All-in-one (touchscreen) Buc 1
All-in-one (touchscreen) Buc 17
Cameră de documente Buc 2
Servicii de instalare Buc 2
Tabletă lidar – profesională 12,9” + tastatură + stylus Buc 10
Tableta grafică Buc 6
Tableta grafică Buc 10
LOT 2 – Echipamente audio-video
Kit 16 x Ochelari VR Buc 1
Ochelari VR (SL)Buc 10
Kit sistem videoconferință Buc 1
Kit sistem videoconferință Buc 1
Sistem sunet Buc 2
LOT 3 – Echipamente 3D
Scanner 3D Buc 2
Creion 3D Buc 18
LOT 4 – Kit-uri robotice
Robot cu braț multifuncțional Buc 2
Pachet 12 Kituri robotice Buc 2
LOT 5 – Pachete software
Software educațional Buc 2
Conținut educațional – Laborator digital Buc 2
Platformă e-learning creare conținut educațional (20 profesori, 1 an) Buc 1
Software specializat grafică și producție digitală Buc 1
Software specializat arte (muzica & grafica) Buc 1
LOT 6 – Mobilier
Mobilier STEAM (Masa si scaun) Buc 10
Mobilier imprimantă 3D Buc 2
Știri
22 noiembrie: Minți geniale de Gordon Korman, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba
Minți geniale de Gordon Korman, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba
Vineri, 22 noiembrie 2024, la ora 16.00, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, are loc o nouă întâlnire a Clubului de lectură „Lucian Blaga”.
Cartea lunii noiembrie este „Minți geniale”, scrisă de Gordon Korman și poate fi împrumutată de la Secția împrumut carte pentru copii a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Romanul scris de Gordon Korman este unul captivant și plin de umor, explorând teme precum prietenia, curajul și încrederea în sine.
Cartea spune povestea a patru adolescenți care studiază într-o școală specială pentru copii supradotați, iar acțiunea se centrează pe conflictele lor interioare, dar și pe pericolele care apar atunci când un grup de oameni cu talente extraordinare ajunge să lucreze împreună. Korman reușește să creeze astfel o poveste dinamică, în care cititorul este ținut în suspans, iar umorul subtil și stilul de narare accesibil sunt punctele forte ale romanului.
Dacă v-am trezit interesul, vă așteptăm să faceți parte din clubul nostru de lectură, un club în creștere, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 -14 ani. Cu siguranță discuțiile pe marginea cărții propuse vor fi savuroase!
Proiectul 3.18 Clubul de lectură Lucian Blaga face parte din Programul 2 Animație culturală și este un proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.
-
Știriacum o zi
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum o zi
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 2 zile
TRADIŢII şi OBICEIURI de 21 noiembrie: Intrarea în biserică a MAICII DOMNULUI (OVIDENIA)
-
Știriacum 5 zile
Costumul popular din Apuseni: Păstrează unitatea portului românesc prin piesele ce îl compun
-
Știriacum 5 zile
Top 10 locuri de vizitat toamna: Casa de Piatră, cătun din Parcul Natural Apuseni, între destinațiile recomandate
-
Știriacum o zi
De când începem să cântăm colinde: Potrivit tradiției, din 21 noiembrie e voie a se cânta despre nașterea Domnului, odată cu sărbătorirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului
-
Știriacum o săptămână
Lăsata Secului în Postul Crăciunului: Tradițiile și obiceiurile zilei de 14 noiembrie
-
Sănătateacum o săptămână
Cum îți dai seama că suferi de diabet: 14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului