Rămâi conectat

Știri

COVID-19 și redeschiderea școlilor: Sfaturi pentru elevi și părinți pentru a diminua riscul de infectare si pentru a face fata provocărilor

Publicat

în

Anul 2020 a venit cu o problema neasteptata, ne-a schimbat rutina de zi cu zi, ne-a pus la încercare flexibilitatea, capacitatea de a ne adapta si de a gasi raspunsuri potrivite, ne-a aratat vulnerabilitatile si cat de mult depindem unii de ceilalalti.

Ne ingrijoram nu atat pentru noi insine, cat pentru copiii nostri, parintii si bunicii nostri, iar inceperea noului an scolar vine sa ne rascoleasca, ne determina sa luam decizii, si nu doar in numele nostru.

Deciziile pe care le iau parintii colegilor copiilor nostri ne influenteaza si pe noi, realitatea este ca sanatatea tuturor depinde de fiecare in parte. Pentru ca deocamdata nu avem un vaccin impotriva SARS-CoV-2, trebuie sa luam alte masuri pentru a diminua riscul de infectare si pentru a face fata provocarilor: evitarea aglomeratiei de la inceputul anului scolar, necesitatea de a ramane activ fizic, necesitatea de a avea relatii sociale sanatoase. Fiecare copil trebuie sa aiba sansa si oportunitatea de a invata intr-un mediu sigur, iar parintii pot contribui la acest lucru.

Pregatirea copiilor pentru scoala

Intoarcerea la scoala este una dintre cele mai mari provocari anuale ale parintilor si copiilor deopotriva. Anul acesta, provocarea este si mai mare. Vestea buna este ca exista multe lucruri pe care parintii le pot face pentru a sprijini si pregati copiii si adolescentii pentru intoarcerea la scoala in timpul pandemiei COVID-19.

1. Controlul medical

Inceputul de an scolar este asociat momentului de “triaj epidemiologic”. Un cadru medical examineaza elevii in cautarea unor afectiuni transmisibile, pentru a se evita raspandirea acestor boli. Reintoarcerea din vacanta este momentul potrivit pentru controlul medical, deoarece, in timpul vacantei, copiii participa la diferite activitati care pot predispune la boli contagioase. Acest lucru ajuta atat la depistarea afectiunilor si stabilirea tratamentului potrivit prevenind aparitia complicatiilor, cat si la prevenirea transmiterii bolii catre alti copii. Responsabilitatea parintilor este de a observa copilul si de a merge la medic atunci cand suspicioneaza o boala transmisibila.

Este important sa nu neglijati nici controlul medical anual periodic. Acest control poate sa evidentieze la timp eventuale probleme de sanatate ale copilului, astfel incat acestea sa poata fi abordate si tratate.

2. Vaccinarea

Este important ca atunci cand se intorc la scoala elevii sa aiba administrate toate vaccinurile necesare, conform schemei nationale de vaccinare. Copiii trebuie protejati impotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare. Conform reprezentantilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), suferinta si complicatiile evitabile cauzate de lipsa accesului la vaccinurile de rutina ar putea fi mult mai mari decat riscurile asociate infectiei COVID-19. Expertii OMS sustin ca parintii nu trebuie sa se ingrijoreze in privinta administrarii vaccinurilor in conditii de siguranta, inclusiv in timpul pandemiei actuale.

3. Vaccinarea antigripala – mai importanta ca oricand!

Este foarte probabil ca virusurile gripale si noul coronavirus sa circule in sezonul rece, putand exista persoane care depistate cu ambele tipuri de infectii, atat gripa, cat si COVID-19. In aceste cazuri, creste riscul aparitiei complicatiilor severe. In plus, medicii ar putea fi coplesiti de numarul mare de cazuri de gripa, dar si cazuri COVID-19. In acest context, medicii atrag atentia ca vaccinarea antigripala este cu atat mai importanta, intrucat este o masura eficienta si sigura de prevenire a gripei si a complicatiilor acesteia.

Expertii CDC sustin ca desi administrarea unui vaccin antigripal nu ofera protectie impotriva infectiei COVID-19, asigura beneficii importante:

  • S-a demonstrat ca vaccinurile antigripale reduc complicatiile asociate bolilor gripale, cum ar fi pneumonia si chiar decesul
  • Administrarea unui vaccin antigripal poate reduce costurile de asistenta medicala necesare ingrijirii pacientilor cu infectie COVID-19

4. Prezenta la cursuri

Copiii sanatosi, care nu prezinta niciun simptom al unei infectii respiratorii, cum ar fi febra sau tuse, trebuie sa mearga la scoala. In loc sa tina copiii acasa, parintii sunt incurajati sa-i invete sa adopte comportamente sanatoase cum ar fi regulile de igiena a mainilor si a respiratiei.

Cum pot parintii incuraja copiii sa respecte masurile de igiena:
Una dintre cele mai bune modalitati de a proteja copiii de COVID-19 si de alte boli este de a-i invata sa se spele des si corect pe maini. Copiii sunt mai repectivi atunci cand invata prin joaca, deci incercati sa ii obisnuiti sa cante melodia lor preferata sau sa danseze in timp ce se spala pe maini. Cautati metode distractive pentru a le arata ca germenii si microbii, desi sunt invizibili, sunt pe mainile lor si trebuie indepartati cu apa si sapun. Acesta ii ajuta pe copii sa inteleaga de ce este important sa nu-si mai atinga ochii, nasul si gura daca nu si-au spalat corect mainile. Atunci cand copiii inteleg de ce trebuie sa se spele pe maini, este foarte probabil sa continue sa o faca. De asemenea, va puteti juca impreuna cu cei mici pentru a-i invata cum sa stranute in pliul cotului.

6. Purtarea mastii

Ideea de a purta masca in spatiile publice inchise era aproape de neconceput in urma cu 20 ani, la fel cum ideea ca medicii trebuie sa se spele pe maini inainte de a asista o nastere a parut imposibila cu 200 de ani in urma. Pandemia actuala ne-a fortat sa adoptam si sa ne obisnuim cu noi comportamente, cum ar fi purtarea mastii de protectie. In scoli, masca este obligatorie pentru toti copiii cu varste peste 5 ani. In timp ce unii dintre ei vor putea purta masti cu usurinta, altora le va fi mai greu. Parintii isi pot ajuta copiii sa inteleaga si sa accepte mai usor masca de protectie, urmand sfaturile de mai jos:

  • Incurajati copilul sa-si aleaga masca prezentandu-i cateva dintre cele mai noi modele adaptate pentru copii
  • Discutati cu micutul vostru pentru a-i intelege temerile cu privire la purtarea mastii – poate il sperie faptul ca altii poarta masca, il pserie ideea de a atinge o masca, de a purta masca pentru perioada scurte de timp sau pentru perioade mai lungi de timp. Vorbiti cu el despre cum poate gestiona aceste temeri
  • Incurajati copilul sa nu se lase prada panicii atunci cand poarta masca si sa incerce sa-si controleze respiratia cantand sau ascultand muzica, astfel incat sa-si distraga atentia de la faptul ca poarta masca
  • Exersati impreuna strategii de calmare, cum ar fi respiratia profunda, plimbarile etc.

7. Sanatatea mintala si stresul

Copiii pot raspunde la stres in moduri diferite. Pot manifesta dificultati de somn, pot incepe sa ude patul, pot avea dureri de stomac sau de cap, pot fi anxiosi, retrasi, agitati sau pot arata ca le este frica sa stea singuri. Parintii trebuie sa raspunda empatic la toate aceste reactii, fara sa se enerveze si sa-i pedepseasca si, mai ales, sa le explice ca sunt reactii normale la o situatie anormala. Este important ca parintii sa vorbeasca si sa incurajeze copiii sa vorbeasca despre emotiile lor, pentru a-i linisti, aratandu-le afectiunea si ajutandu-i astfel sa se simta in siguranta.

8. Atentie la rutina zilnica!

Incercati sa reveniti treptat la structura si rutina obisnuita din timpul anului scolar. Vorbiti copiilor despre importanta rutinelor pentru dezvoltarea lor armonioasa. Este important sa reincepeti sa stabiliti un program de somn, pe care sa-l modificati treptat, astfel incat sa faceti trecerea lina catre orele de trezire si de culcare din timpul anului scolar. Luati in considerare postarea unui calendar familial evidentiind data de incepere a scolii, pentru a ajuta copiii sa vada cate zile mai raman pana la inceperea scolii. De asemenea, notati noul program al anului scolar, mentionand ora de trezire, ora de plecare spre scoala, cat timp sta copilul la scoala, ora la care il asteptati in fata scolii etc

9. Socializarea la scoala

Continuati sa va incurajati copilul sa socializeze cu prietenii si colegii, mentinand, bineinteles, distanta sociala. Acest lucru ii va ajuta sa se simta mai conectati.

Este posibil ca atat parintii, cat si copiii sa simta, cel putin pentru o vreme, ca reintoarcerea la scoala in timpul pandemiei COVID-19 nu este asa cum si-au imaginat. Chiar daca, deocamdata, nu exista un raspuns simplu la toate ingrijorarile pe care le avem, putem sa respectam reguli care si-au dovedit pana acum utilitatea si care sa reprezinte modul nostru vigilent de a ne pozitiona impotriva coronavirusului. Indiferent ca scoala va reincepe normal sau online, este nevoie de sprijinul tuturor factorilor implicati pentru a oferi elevilor acces sigur si echitabil la educatie.

Sursa:reginamaria.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

APRILIE, Prier: Datini, tradiții și obiceiuri românești

Publicat

în

Prier înseamnă timp favorabil, prielnic atât pentru semănatul holdelor dar și pentru turmele de animale. Datini, tradiții și obiceiuri românești, în luna aprilie

Conform tradiției populare românești, luna aprilie se mai numește și „Prier”. Această denumire populară, a lunii aprilie, provine de la verbul “a prii” și înseamnă timp prielnic pentru semănături, ori lucrări în gospodărie .

Când vremea este înșelătoare, cu timp friguros și secetos pentru lucrările de primăvară, aprilie anunță sărăcie și se numește și ”Traistă-n băț”. De fapt, în spiritualitatea populară se și spune că ”Prier priește, dar și jupuiește!”, aluzie la zilele capricioase, cu timp potrivnic lucrărilor de sezon. În această lună se continuă semănatul de primăvară, început în martie. Acum se închid țarinile, ceea ce înseamnă că oile și vitele nu mai au voie să pască libere iar pășunatul devălmaș este întrerupt pentru câteva luni, se formează turmele, se repară gardurile țarinilor, se tund oile înainte de a fi urcate la munte etc. Se mai spune, despre luna aprilie, că este o lună capricioasă în care vremea va fi ori geroasă, ori călduroasă. Totodată, în luna lui aprilie se fac prevestiri ale vremii ce va urma, astfel se nasc o parte din superstițiile acestei luni.

Dacă în luna lui Prier este vreme frumoasă și călduroasă, atunci luna mai va avea vreme rece, cu înghețuri; Dacă la Prier este vreme posomorâtă și rece, atunci luna lui mai va avea vreme frumoasă și călduroasă; Negura de la răsărit, din luna aprilie, e semn bun pentru anul în curs; Dacă în aprilie tună și fulgeră, atunci nu există motive să ne temem de ger; Vremea frumoasă din luna aprilie ne va aduce o vară furtunoasă, etc.

Veseli de 1 aprilie – superstiții de 1 aprilie

Ziua Păcălelilor şi Ziua internațională a păsărilor. Dar pe noi ne interesează primul aspect. De unde vine? Cum se … manifestă? şi ce superstiții avem de 1 Aprilie?
Ziua de 1 Aprilie a fost întotdeauna un prilej de distracție şi cum e sănătos să râzi, ne bucurăm şi noi când avem prilejul. Se pare că originile acestei zile se regăsesc, ca multe alte obiceiuri, în schimbarea calendarului gregorian. Se spune că, odată cu această schimbare, mulți nu s-au putut obişnui cu noile date ale sărbătorilor. Și atunci, în timpul lui Carol al IX-lea, mulți neadaptați sărbătoreau Anul Nou la… 1 Aprilie! Cei ce sărbătoreau astfel erau numiți „nebuni de Aprilie”. Apoi obiceiul s-a perpetuat până-n zilele noastre, pierzându-şi semnificația inițială şi păstrând doar… ”nebunia”. Pentru că e o nebunie veselă şi plăcută! Superstiţia spune că păcăleala de 1 Aprilie trebuie făcută până la ora 12:00, cele după această oră, se zice că aduc ghinion. Tot o superstiţie spune că în ziua de 1 Aprilie nu se fac căsătorii, pentru că: ori acestea nu durează, se destramă, ori soţul va fi „sub papuc”. La noi, se spune că dacă nu păcăleşti pe nimeni de 1 Aprilie, tot anul până la celălalt 1 Aprilie vei fi tu cel păcălit. Tot anul? Nu-i cam mult? Dar dacă aşa zice superstiţia, să ne grăbim să păcălim pe cineva. Pardon: ce vă spunem mai jos nu-i păcăleală.

 Sărbătoarea Floriilor – tradiții și obiceiuri

Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile este prima sărbătoare cu dată schimbătoare din calendarul anului bisericesc. Totodată, Floriile deschid ciclul sărbătorilor pascale, care se încheie la Înălțarea Domnului.  În ziua de Florii există obiceiul de a merge la Biserică cu ramuri de salcie înmugurite, pentru a fi sfințite de către preot. Conform tradiției creștine, obiceiul ne amintește de intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, înainte de Patimi, când a fost întâmpinat de mulțime cu ramuri de măslin și crenguțe de palmier sau flori. Crenguțele de salcie vor fi împărțite credincioșilor ce au participat la slujba de Florii. Aceștia vor lua crenguțele acasă și le vor pune la geamuri, la uși și la porți pentru a le apăra casele de rele și necazuri. În unele zone ale țării, oamenii de la sate se încing cu ramurile de salcie, peste mijloc, deoarece se spune că acest ritual îi apără de boli și îi face mai robuști. Exista și obiceiul ca părinții sa-și lovească copiii cu nuielușa de salcie, când veneau de la biserică. Credeau că așa vor crește sănătoși și înțelepți. Oamenii le puneau și pe pomii fructiferi, pentru a-i ajuta să rodească. Exista credința că abia acum pomii prind putere să rodească. De aceea, nu se plantau pomi înainte de Florii, de teama ca aceștia să nu rămână fără rod. În ziua de Florii, stupii erau împodobiți cu ramurile de salcie sfințite, ca albinele să se bucure de binecuvântarea divină. În unele sate, mâțișorii erau aruncați în curte când începea să bată grindina. Însă, ramurile de salcie aveau în principal menirea de a-i feri pe oameni de duhurile necurate, sau erau utilizate și în scopuri terapeutice, oamenii înghițeau mâțișori de pe ramura de salcie, pentru a fi feriți de diferite boli. Un alt obicei, întâlnit în ziua de Florii, este acela de a trece pe la mormintele rudelor pentru a le agăța de cruci crenguțele de salcie, astfel aceștia vor ști că Paștele se apropie. Tot în ziua de Florii, șnurul de mărțișor se va agăța într-un copac înmugurit sau înflorit pentru a avea sănătate și belșug în anul ce urmează. Totodată, ziua de Florii este prilej de sărbătoare pentru cei cu nume de flori, deoarece își serbează onomastica.

Obiceiul Lazaritelor

Înainte de a intra în Ierusalim, Hristos l-a înviat pe Lazăr. Învierea lui Lazăr este simbolul învierii viitoare a neamului omenesc. În popor se crede că Lazăr era un fecior tânăr, fratele fetei care s-a căsătorit cu Dragobete, Cap de Primăvară. Potrivit tradiției, într-o sâmbătă Lazăr a plecat cu oile la păscut, lăsând-o pe mama sa să facă plăcinte. Urcând întru-un copac să ia muguri pentru animale, își aduce aminte de plăcinte. Se grăbește să coboare, cade și moare. Potrivit legendei că Lazăr ar fi murit de dorul plăcintelor, exista obiceiul ca în această sâmbătă, femeile de la țară să facă ofranda de pomenire a morților împărțind plăcinte de post. Profesorul Ion Ghinoiu afirma că în ajunul sau sâmbăta Floriilor, se efectua un ceremonial complex, numit Lazarita, care era structurat după modelul colindelor. Ion Ghinoiu afirma că    Lazarita era un ceremonial la care participau numai fetele. „Una din fete, numita Lazarita, se îmbrăca în mireasă și colinda împreună în fața ferestrelor caselor unde au fost primite. Lazarita se plimba cu pași domoli, înainte și înapoi, în cercul format de colindătoarele care povestesc, pe o melodie simpla, drama lui Lazăr sau Lazarica: plecarea lui Lazăr de acasă cu oile, urcarea în copac pentru a da animalelor frunza, moartea neașteptată prin căderea din copac, căutarea și găsirea trupului neînsuflețit de către surioarele lui, aducerea acasă, scăldatul ritual în lapte dulce, îmbrăcarea mortului cu frunze de nuc, aruncarea scaldei mortului pe sub nuci”.

 Sărbătoarea dinților

Ziua de 11 aprilie este dedicată Sfântului Antipa, despre care oamenii din popor cred că vindecă durerile de dinți și măsele. Sfântul Antipa s-a rugat pentru cei care îi vor face pomenire să fie feriți de patimi și de alte boli, între care și nesuferita durere a dinților.

  Sursa:azm.gov.ro, sursa foto:dragusanul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Ziua Păcălelilor: Originea acestei zile și cum este sărbătorită în alte țări. Nimeni nu are voie să se supere pe 1 aprilie

Publicat

în

De Ziua Păcălelilor nimeni nu are voie să se supere: Care este originea zilei

În fiecare an, la 1 aprilie, oamenii din lumea întreagă marchează Ziua păcălelilor, cunoscută și ca Ziua păcălitului sau Ziua nebunilor, când fiecare încearcă, cu mai mult sau mai puțin succes, să-i facă o șotie colegului, prietenului, vecinului, unui membru de familie, mai exact, toată lumea păcălește pe toată lumea.

Celebrarea Zilei Pacalelilor isi are originile in Franta, in secolul al XVI-lea, cand a fost adoptat calendarul Gregorian, care a mutat Anul Nou de la 1 aprilie la 1 ianuarie. Vestea noului calendar s-a raspandit incet iar cei care continuau sa sarbatoreasca anul nou de 1 aprilie era considerati ″pacalitii de 1 aprilie″.

In Franta, 1 APRILIE, ZIUA PACALELILOR, este numita Poisson d’Avril, adica „pestele de aprilie”, cu referire la un peste tanar, usor de capturat. Francezii obisnuiesc sa-si pacaleasca prietenii lipind-le pe spate un peste de hartie. In momentul in care cineva descopera farsa, acesta trebuie sa strige „Poisson d’Avril!”.

Timp de 200 de ani, practica farselor de 1 APRILIE, ZIUA PACALELILOR, s-a raspandit in Anglia si in Statele Unite. Toate farsele trebuie sa fie facute pana la ora pranzului. Orice farsa facuta dupa aceasta ora va aduce ghinion farsorului.

ZIUA PACALELILOR, 1 APRILIE – Cei care nu raspund cu zambetul pe buze unei farse facute de vor fi urmariti de ghinion tot anul. Barbatii pacaliti de o femeie frumoasa de Ziua Pacalelilor vor ajunge sa o ia de nevasta, sau, daca barbatul este casatorit, cei doi vor ramane prieteni foarte buni.

Originea acestui obicei nu este cunoscută cu exactitate. Unii consideră că aceasta este legată de schimbarea anotimpului, în timp ce alții cred că provine de la adoptarea noului calendar. Ipoteza acceptată de majoritate, însă, susține că obiceiul păcălelilor de 1 aprilie a apărut în vestul Europei, pe la jumătatea secolului al XVI-lea, conform site-ului www.infoplease.com. În vechiul calendar iulian, Anul Nou se sărbătorea la 1 aprilie, dar în 1582, papa Grigorie al XIII-lea a făcut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea să-i poarte numele — calendarul gregorian, sărbătoarea Anului Nou mutându-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme în a se obișnui cu noua dată a acestei sărbători și au continuat să-și trimită felicitări și să-și facă urări tot pe 1 aprilie. Cei care continuau să sărbătorească Anul Nou la 1 aprilie au fost numiți „nebuni de aprilie”, de unde și denumirea de Ziua nebunilor (April Fools’ Day) sau Ziua păcălelilor. Cu timpul, felicitările trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au început să fie considerate farse, fiind însoțite adeseori de cadouri hazlii, relatează Agerpres.

Ziua de 1 aprilie este recunoscută ca Zi a păcălelilor în majoritatea țărilor lumii. Marcată mai întâi în Europa, a trecut peste ocean și s-a răspândit apoi în majoritatea țărilor de pe glob. Este totuși sărbătorită cu preponderență în Europa și în America și mai puțin de civilizațiile orientale.

La noi în țară, Ziua păcălelilor se sărbătorește începând cu secolul al XIX-lea. Potrivit site-ului www.istorie-pe-scurt.ro, se obișnuiește ca farsele să fie făcute până la ora prânzului, altfel acestea aduc ghinion păcăliciului. Tradiția spune că dacă o fată frumoasă reușește să te păcălească, trebuie să o iei de nevastă sau măcar să fii prietenul ei. Dar nu este indicat să te căsătorești la 1 aprilie, pentru că bărbatul însurat în această zi va fi toată viața sub papucul nevestei. Copiii născuți la 1 aprilie vor avea succes pe aproape toate planurile, dar ar fi bine să stea departe de jocurile de noroc.

Prin celebrarea acestei sărbători, ziua de 1 aprilie devine un prilej de bucurie și de distracție pentru toți cei care au simțul umorului, sau, așa cum spunea scriitorul Mark Twain, „ziua de 1 aprilie este ziua în care ne amintim ce suntem în celelalte 364 de zile ale anului”.

Alte superstitii de 1 APRILIE – ZIUA PACALELILOR:

=> In regiunea Tirol, din Elvetia, un manunchi de paie este ingropat de 1 APRILIE, pentru ca recolta sa fie bogata in sezonul urmator.

=> Copiii nascuti de  ZIUA PACALELILOR vor fi norocosi in afaceri, dar vor fi urmariti de ghinion la jocurile de noroc.

=> Indragostitii nu ar trebui sa se casatoreasca pe 1 APRILIE, pentru ca mariajul nu va functiona, ori pentru ca femeia va fi “cocosul” in familie.

=> Cel care nu va pune la cale o farsa de ZIUA PACALELILOR va fi pacalit pentru tot restul anului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Digitalizare a Serviciului de Ambulanță Județean Alba: Licitație pentru achiziții de peste 2,8 milioane de lei

Publicat

în

Digitalizare a Serviciului de Ambulanță Județean Alba

Serviciul de Ambulanță Județean Alba a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o procedută de achiziție derulată în cadrul unui amplu proiect de digitalizare finanțat prin PNRR.

Achiziția are o valoare totală estimată de peste 2,8 milioane de lei.

Serviciul de Ambulanță Județean Alba a semnat, la sfârșitul lunii septembrie 2024, contractul de finanțare pentru implementarea proiectului ”Digitalizarea Serviciului de Ambulanță Județean Alba”.

Scopul proiectului este implementarea unui sistem informatic integrat printr-un ansamblu arhitectural digital ce îmbină în mod armonios echipamentele hardware și aplicațiile software.

Obiectivele proiectului sunt îmbunătățirea/dezvoltarea rețelelor de comunicații și a infrastructurii IT și hardware la nivelul instituției și implementarea unui software non-clinic integrat și interoperabil.

Achiziția în curs cuprinde echipament si accesorii pentru computer, computere portabile, computer de birou, surse de alimentare electrică continuă, echipament de rețea, pachete software pentru editare de text, servere și servicii de instalare de computere și de echipament de procesare a informațiilor.

Data limită pentru primirea ofertelor este 28 aprilie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba