Rămâi conectat

Administrație

Construirea unei artere ocolitoare pe latura de sud-vest a municipiului Alba Iulia, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 17 august

Publicat

în

Consilierii locali din Alba Iulia se întrunesc la începutul săptămânii viitoare, luni, 17 august 2020, în ședință , în regim de videoconferință. Pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre privind aprobarea Fișei de proiect de investiție pentru obiectivul „Fluidizarea traficului rutier prin măsuri de mobilitate urbană durabilă – construire arteră ocolitoare pe latura de sud-vest a municipiului Alba Iulia”.

Având în vedere demersurile iniţiate de către Municipiul Alba lulia pentru dezvoltarea durabilă a comunităţii locale, a fost identificată oportunitatea de sprijin pentru pregătirea documentaţiilor tehnico-economice considerate prioritare pentru perioada de programare 2021-2027 în cadrul apelului de proiecte din Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014-2020, Axa prioritară 1 întărirea capacităţii beneficiarilor de a pregăti şi implementa proiecte finanţate din FESI şi diseminarea informaţiilor privind aceste fonduri, Obiectivul Specific 1.1 întărirea capacităţii beneficiarilor de proiecte finanţate din FESI de a pregăti şi de a implementa proiecte mature; Acţiunea 1.1.1 Asistenţă orizontală pentru beneficiarii FESI şi specifică pentru beneficiarii POAT, POIM şi POC, inclusiv instruire pentru aceştia şi pentru potenţialii beneficiari FESI.

În vederea depunerii Fişei de proiect de investiţie (ideea de proiect) pentru obiectivul „FLUIDIZAREA TRAFICULUI RUTIER PRIN MĂSURI DE MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ- CONSTRUIRE ARTERĂ OCOLITOARE PE LATURA DE SUD – VESTA MUNICIPIULUI ALBA IULIA’’ şi ţinând seama de faptul că aceasta face parte din categoria proiectelor de mobilitate urbană, conform OUG 88/2020, este necesară aprobarea acesteia prin Hotărâre de Consiliul Local, condiţie de eligibilitate pentru obţinerea sprijinului financiar pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice.

În acest sens, propunem luarea în dezbatere şi adoptarea de către Consiliul Local Alba lulia a hotărârii privind participarea Municipiului Alba lulia în cadrul Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014-2020 cu Fişa de proiect de investiţie pentru elaborarea documentaţiei tehnico-econmice pentru obiectivul de investiţii ” fluidizarea TRAFICULUI RUTIER PRIN MĂSURI DE MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ- CONSTRUIRE ARTERĂ OCOLITOARE PE LATURA DE SUD – VESTA MUNICIPIULUI ALBA IULIA”.

Sistemul actual al infrastructurii căilor de comunicaţie rutiere al Municipiului Alba lulia şi al zonei periurbane este astăzi incomplet în raport cu necesităţile perspectivei de dezvoltare urbane şi zonele funcţionale de interes local. în prezent, în zona de sud-est a Municipiului Alba lulia, transportul se realizează pe un tronson de drum cu capacitate de circulaţie redusă, cu zone de pământ, o flora dezvoltata care nu corespunde cerinţelor de trafic actuale şi de perspectivă dar şi de estetică urbană.

Prin dezvoltarea infrastructurii de transport rutier în zona administrativ-teritorială a mun. Alba lulia, de-a lungul arterei ocolitoare latura de de sud-est a Municipiului Alba lulia se creează premisele unor noi oportunităţi pentru populaţie, agenţi economici şi administraţie şi se realizează legături eficiente între centrul administrativ al municipiului şi regiunile periferice, dar şi interconectarea la axele de transport existente.

Ţinând seama de faptul că prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014­2020, Axa prioritară 1 întărirea capacităţii beneficiarilor de a pregăti şi implementa proiecte finanţate din FESI şi diseminarea informaţiilor privind aceste fonduri, Obiectivul Specific 1.1 întărirea capacităţii beneficiarilor de proiecte finanţate din FESI de a pregăti şi de a implementa proiecte mature; Acţiunea 1.1.1 Asistenţă orizontală pentru beneficiarii FESI şi specifică pentru beneficiarii POAT, POIM şi POC, inclusiv instruire pentru aceştia şi pentru potenţialii beneficiari FESI, s-a creeat oportunitatea de sprijin pentru pregătirea documentaţiilor tehnico-economice considerate prioritare pentru perioada de programare 2021-2027;

în vederea depunerii Fişei de proiect de investiţii (ideea de proiect) pentru obiectivul” FLUIDIZAREA TRAFICULUI RUTIER PRIN MĂSURI DE MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ- CONSTRUIRE ARTERĂ OCOLITOARE PE LATURA DE SUD – VESTA MUNICIPIULUI ALBA IULIA” şi ţinând seama de faptul că aceasta face parte din categoria proiectelor de mobilitate urbană, conform OUG 88/2020, este necesară aprobare acesteia prin Hotărâre de Consiliul Local în vederea îndeplinirii criteriilor de eligibilitate pentru obţinerea sprijinului financiar pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice;


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești (intersecție cu Transapuseana)

Publicat

în

Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești

Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești (intersecție cu Transapuseana), a anunțat Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Marius Hațegan a revenit pe acest șantier în cursul zilei de miercuri, împreună cu colegul său Ciprian Gatea de la Serviciul de Drumuri Județene.

„Sunt mulțumit de felul în care acționează echipele de muncitori care, în aceste zile, intervin pe partea de rigole. Tragem nădejde să finalizăm totul într-un timp foarte scurt, având în vedere că se lucrează complet mecanizat. Adaug promisiunea că încă un drum din județ va arăta impecabil, a declarat Marius Hațegan.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Lucrările la noua Grădiniță 16 din Alba Iulia, recepționate: Din toamnă, spații și dotări moderne pentru 160 de preșcolari

Publicat

în

Lucrările la noua Grădiniță cu P.P. nr. 16 din Alba Iulia au fost recepționate: Spații și dotări moderne pentru 160 de preșcolari

Lucrările la noua Grădiniță cu P.P. nr. 16 din Alba Iulia, prima construită de la zero de Primăria Alba Iulia, au fost finalizate, recepția fiind realizată luni, 24 martie 2025.  Din toamnă, 160 de preșcolari vor beneficia de spații moderne și europene.

După 33 de ani în care a funcționat la parterul unei clădiri a Colegiului „Alexandru Domșa”, improprie din punct de vedere al condițiilor și a spațiului insuficient, cu ajutorul primăriei, grădinița cu program prelungit nr.16 din Alba Iulia, are o locație proprie. Grădinița are două structuri arondate, respectiv grădinița cu program prelungit nr. 14 și grădinița cu program prelungit Bărăbanț.

În noua locație se va muta grădinița nr. 14 și se va forma un tot unitar, grădinița nr. 16, cu un efectiv de 160 de preșcolari distribuiți în 8 grupe, de la grupa mică până la grupa mare. Grădinița va fi dotată conform standardelor europene și va fi o locație în care activitatea se va desfășura conform nivelului de vârstă pe care copiii din grădinița îl vor avea, respectiv de la 3 până la 6 ani. Sălile de grupă vor fi amplasate la etaj, fiecare având vestiar și baie proprie. La parter se va găsi o bucătărie cu sală de mese. De asemenea, vor exista o spălătorie, un cabinet logopedic și un birou de consiliere psihologică pentru copii, părinți și cadre didactice. Grădinița va include și un cabinet medical dotat cu izolator. În exterior, va fi amenajat un spațiu generos de joacă,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Reîncep lucrările de modernizare pe drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos

Publicat

în

A fost dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pe drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos

Acestea au fost iniţiate în septembrie 2024 şi sistate în perioada de iarnă.

Este vorba de un tronson cu o lungime totală de 5097 metri, între localitatea Sebeș, intersecția cu DN7 de la km 0+038 și intersecția cu drumul județean DJ 705B, la km 5+152.
Modernizarea acestui tronson de drum va determina:
creşterea mobilităţii populației din zonele deservite către zone urbane din județul Alba, cum ar fi Municipiul Sebeș, importantă zonă dezvoltată economic, puternic industrializată
diminuarea poluării prin scăderea cantităților de noxe și a prafului generat de traficul auto
reducerea duratei de deplasare prin creşterea vitezei medii de deplasare
posibilitatea circulaţiei pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, în condiţii de siguranţă şi confort
dezvoltarea economică a zonei
crearea de condiţii îmbunătățite de tranzit pentru posibili noi investitori din zonă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba