Știri
Concurs de proiecte de tineret, organizat prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba
Ministerul Tineretului şi Sportului organizează prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba, în perioada 18 mai – 15 iulie 2016, Concursul local de proiecte de tineret – 2016.
Tema Concursului este ”Stimularea implicării tinerilor la viaţa societăţii”.
Obiectivele concursurilor:
- Îmbunătăţirea ofertei de educaţie non-formală;
- Stimularea interesului tinerilor şi studenţilor de a participa la activităţi de educaţie non-formală;
- Direcţionarea educaţiei non-formale spre reintegrarea socială a tinerilor excluşi social, asigurarea menţinerii sau restabilirii accesului la educaţia formală în paralel cu o reală promovare a învăţării non-formale şi informale şi a recunoaşterii competenţelor dobândite;
- Creşterea gradului de participare a tinerilor şi studenţilor la viaţa comunităţii, sub toate aspectele ei, sociale, educaţionale, culturale, economice, de sănătate;
- Creşterea gradului de participare a tinerilor si studenţilor la vot;
- Creşterea gradului de sensibilizare a opiniei publice cu privire la importanţa implicării în activităţi de voluntariat;
- Dezvoltarea de programe de voluntariat pentru tineri şi studenţi.
Priorităţi: Vor avea prioritate toate proiectele care au ca beneficiari tineri cu oportunităţi reduse (tineri cu dizabilităţi, tineri care părăsesc sistemul de protecţie a copilului, tineri care aparţin etniei romă, tineri care aparţin minorităţilor sexuale, tineri inactivi, care nu sunt încadraţi profesional şi nu urmează nici un program educaţional sau de formare (NEETs), tineri imigranţi etc.).
Aplicanţii eligibili pentru Concursul local de proiecte de tineret 2016 sunt organizaţiile neguvernamentale nonprofit (ONG) înfiinţate legal şi cu sediul în România, astfel:
- asociaţii, fundaţii şi federaţii, constituite şi care funcţionează conform prevederilor OG nr. 26/2000 cu modificările şi completările ulterioare;
- Fundaţiile Judeţene pentru Tineret şi a Municipiului Bucureşti şi Fundaţia Naţională pentru Tineret, care funcţionează conform Legii nr. 146/2002 cu modificările şi completările în vigoare.
Data limită de depunere a proiectelor este 16 iunie 2016, orele 16.00
Calendarul de desfăşurare a Concursului:
– perioada de depunerea a proiectelor: 18 mai-16 iunie 2016, între orele 8-16 (cu excepţia zilelor nelucrătoare), la secretariatul DJST Alba, din Alba Iulia , str. Dr. I Ratiu, nr 34, sau prin poştă (nu se vor lua în considerare proiectele sosite la sediul DJST Alba , prin poştă, înregistrate după data de 16 iunie 2016, ora 16.00 sau depuse la registratura DJST Alba după data de 16 iunie 2016, ora 16.00);
– etapa de analiză administrativă:17-21 iunie 2016;
– afişarea rezultatelor etapei de analiză administrativă: 22 iunie 2016;
– clarificări şi completări:23 -29 iunie 2016;
-verificarea clarificărilor şi completărilor depuse: 30 iunie -01 iulie 2016;
– afişarea rezultatelor etapei administrative: 01 iulie2016;
– evaluarea pe bază de punctaj: 01 – 05 iulie 2016;
– afişarea rezultatelor: 06 iulie 2016;
– depunerea contestaţiilor:07 – 08iulie 2016;
– analiza contestaţiilor şi afişarea acestora: 11-14 iulie 2016;
– afişarea rezultatelor finale: 15 iulie 2016
Perioada de derulare a proiectelor de tineret este 27 iulie- 13 noiembrie 2016
Bugetul alocat Concursului local de proiecte de tineret 2016 la nivelul DJST Alba este 24.300 lei, cu o limită maximă pe proiect de 10.000 lei. Această limită poate fi extinsă cu 2.000 lei alocaţi pentru activităţi de formare pentru membrii organizaţiei şi voluntarii ei, având ca obiectiv dezvoltarea organizaţională (ajungându-se la proiecte cu buget maxim de 12.000 lei).
Detalii suplimentare referitoare la concursuri, inclusiv metodologia, se pot obţine de pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului şi pe site-ul direcţiei, www.djstalba.ro.
Informaţii suplimentare cu privire la Concursul local de proiecte de tineret 2016 se pot solicita la adresa de mail [email protected].
Știri
Rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în Gârbova, Reciu și Cărpiniș: Undă verde din partea APM Alba
Rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în Gârbova, Reciu și Cărpiniș
Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba
Agenția pentru Protecția Mediului Alba a decis, ca urmare a consultărilor desfășurate în cadrul sedinței CAT din data de 19.11.2024, că proiectul “Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în comuna Gârbova, județul Alba”, nu se supune evaluarii impactului asupra mediului.
Beneficiarii proiectului sunt comuna Gârbova, satele Gârbova, Reciu și Cărpiniș.
În prezent, localitățile din UAT Gârbova nu beneficiază de alimentare cu gaze naturale. Se dorește înființarea unei rețele inteligente de distribuție gaze naturale în COMUNA GÂRBOVA cu satele aparținătoare, rețea de distribuție gaze naturale presiune redusă în lungul străzilor, drumuri de exploatare, a DJ 106F și a DC 50, realizat din material tubular PE100 SDR11, în lungime totală de 33.370,0 m.
Racordarea în vederea alimentării cu gaze naturale a localităților aparținătoare comunei Gârbova, jud. Alba, se va face conform avizului tehnic care propune realizarea unei conducte de gaze naturale de presiune redusă, cu o lungime aproximativă L=2895 m, Dn 160 mm PE 100 SDR 11, amplasată pe raza UAT Miercurea Sibiului, unde Delgaz Grid deține calitatea de concesionar.
Localitatea Gârbova L = 23230 m
Reciu = 3460 m
Cărpiniș = 3245 m
Miercurea Sibiului = 3432 m
T = 33367 m
Știri
„Christmas în România”, tema lunii decembrie a Clubului de limbă și civilizație engleză „English 4 Kids”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba
Clubul de limbă și civilizație engleză „English 4 Kids”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba
Joi, 5 decembrie 2024, în intervalul orar 16:00 – 17:00, profesoara Diana Mortură va susține la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba o nouă ediție a clubului de limbă și civilizație engleză „English 4 Kids”.
Tema abordată cu acest prilej va fi una specifică lunii decembrie: „Christmas in Romania”.
Clubul de limbă și civilizație engleză „English 4 Kids” va debuta cu interpretarea unor cântece și poezii de Crăciun.
După momentul muzical se vor desfășura activități tematice interactive, folosindu-se mijloace audio-vizuale, astfel încât copiii prezenți să învețe cât mai ușor noile cuvinte și expresii englezești. Fixarea cunoștințelor se va face prin intermediul jocului didactic și a dialogului.
Activitatea este organizată de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și este coordonată de bibliografa Ana-Maria Pienar, care va prezenta cu acest prilej câteva dintre cărțile pentru copii care abordează tema dezbătută, cărți ce pot fi împrumutate la domiciliu, în baza permisului de bibliotecă.
Știri
Târgul de Crăciun de la Sebeș începe în seara de Moș Nicolae
Târgul de Crăciun de la Sebeș începe în seara de Moș Nicolae
Începând cu seara de Moș Nicolae, în luna decembrie, la Sebeș vom crea împreună o poveste de iarnă, cu personaje care să aducă bucurie copiilor și căsuțe decorate cu produse specifice Crăciunului. La Centrul Cultural „Lucian Blaga”, atât în spațiile interioare, cât și în zona exterioară decorată de sărbătoare, vor sosi colindători, pentru a colora atmosfera cu cele mai frumoase cântece de iarnă și pentru a le oferi celor prezenți bucuria colindului străbun.
Din agenda evenimentelor face parte concertul extraordinar de Crăciun, de miercuri, 11 decembrie 2024, oferit de Ștefan Hrușcă, filmul românesc dedicat compozitorului George Enescu, în data de 13 decembrie 2024, alături de o serie de alte spectacole pregătite de cei mai mici artiști din oraș.
Nu va lipsi nici Moș Crăciun, care va sosi la întâlnirea cu cei mai mici locuitori ai Sebeșului însoțit de personaje de poveste, pentru a primi scrisorile copiilor și pentru a le oferi dulciuri.
Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” din Sebeș a pregătit calendarul de Advent cu cele mai atractive cărți și activități distractive, pentru a ne bucura împreună de atmosfera unică a Crăciunului.
În Parcul Tineretului se fac ultimele pregătiri pentru a pune în funcțiune patinoarul cu acces gratuit pentru toți copiii care au o pereche de patine, ceilalți achitând doar contravaloarea închirierii patinelor.
Crăciun cu bucurie!
PROGRAMUL COMPLET al TÂRGULUI DE CRĂCIUN de la SEBEȘ
Joi, 5 decembrie 2024
Platoul din fața Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș
Ora 17.00: Deschiderea Târgului de Crăciun și aprinderea iluminatului de sărbători
Momente artistice cu: Școala de muzică „DoReMi” și Alexandra Pamfilie, Adina Hada, Trupa de Dansuri Săsești, Fanfara din Petrești, Ordinul Scutierilor de Mühlbach, personaje de poveste și Moș Crăciun
Vineri, 6 decembrie 2024
Primăria Municipiului Sebeș
Expoziție personală de pictură Eugen Măcinic
6, 13, 16, 18 decembrie 2024
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / Biblioteca
Ora 10.30: „Ninge cu… filme” – vizionări educative pentru copii
Sâmbătă, 7 decembrie 2024
Biserica Evanghelică Sebeș
Ora 10.00: Târgul caritabil de turtă dulce organizat de Trupa de Dansuri Săsești și Biserica Evanghelică Sebeș
Luni, 9 decembrie 2024
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”
Ora 09.30: Serbarea Grădiniței „Busy Angels”
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / Biblioteca
Ora 10.00: „Noi umblăm… pe bunici să-i colindăm!”, alături de beneficiarii Căminului pentru Persoane Vârstnice
Marți, 10 decembrie 2024
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”
Ora 10.00: Serbarea Grădiniței „Heidi”
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala „Gheorghe Maniu”
Ora 10.30: Lansare de carte pentru copii, în prezența autoarei, Laura Iviniș
Miercuri, 11 decembrie 2024
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”
Ora 18.00: Concert de colinde, susținut de ȘTEFAN HRUȘCĂ
11, 17 decembrie 2024
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / Biblioteca
Ora 11.00: O POVESTE DE CRĂCIUN VIII (ateliere de lectură și creație)
Joi, 12 decembrie 2024
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala „Gheorghe Maniu”
Ora 17.00: Serată culturală aniversară, ediția a VII-a. Vernisajul expoziției personale de pictură – Voicu Preja
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”
Ora 17.00: Spectacolul de Crăciun al Clubului Copiilor Sebeș
Vineri, 13 decembrie 2024
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”
Ora 18.00: Proiecție cinematografică: „ENESCU, JUPUIT DE VIU”, în prezența echipei artistice
Sâmbătă, 14 decembrie 2024
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”
Ora 19.00: Concert de colinde susținut de Organizația Tinerilor de pe „Valea Sebeșului”
Marți, 17 decembrie 2024
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”
Ora 10.00: Serbarea Grădiniței „Mirela”
Ora 19.00: Spectacolul de colinde al Bisericii Penticostale Eben Ezer Sebeș
Miercuri, 18 decembrie 2024
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / Biblioteca
Ora: 11.00 „Cartea poveștilor de iarnă începe cu «A fost odată ca niciodată… Es war einmal»”. Atelier educativ de Ziua Minorităților Naționale din România
Ora 18.00: Spectacol muzical de Crăciun cu Școala de muzică „DoReMi”, coord. de prof. Alexandra Pamfilie
Joi, 19 decembrie 2024
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”
Ora 17.00: Spectacol de teatru cu Trupele „Pied Piper” și „Gepetto”, coord. de prof. Lavinia Donose
Vineri, 20 decembrie 2024
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”
Ora 18.00: „Steluțe dansatoare”, spectacolul Clubului „Fantasy Dance”
19 – 20 decembrie 2024
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / Biblioteca
Ora 18.00: „Un gând bun pentru Moș Crăciun”. Scrisorile copiilor cuminți la bibliotecă
Duminică, 22 decembrie 2024
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”
Ora 18.00: „Taina Crăciunului”, spectacol de teatru pentru copii
6 – 24 decembrie 2024
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / Biblioteca
Calendarul de Advent al Cărților
-
Știriacum 2 săptămâni
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 2 săptămâni
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 3 zile
1 decembrie 1918: Cum s-a făcut Marea Unire
-
Știriacum o săptămână
De ce bat clopotele la biserică: Un obicei care datează de sute de ani
-
Știriacum 2 zile
3 decembrie: Ziua internațională pentru persoanele cu dizabilități: Statisticile spun că 15% din populaţia lumii trăieşte cu anumite forme de dizabilitate
-
Știriacum 5 zile
Noaptea de 29 spre 30 noiembrie este specială pentru fetele de măritat, ele își pot afla ursitul
-
Știriacum 3 zile
Samoilă Mârza, „fotograful Unirii“ din 1918: Un singur fotograf printre 100.000 de români
-
Știriacum 2 săptămâni
De când începem să cântăm colinde: Potrivit tradiției, din 21 noiembrie e voie a se cânta despre nașterea Domnului, odată cu sărbătorirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului