Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Eveniment

Colocviile Romanului Românesc Contemporan, ediția a 17-a, 4-5 octombrie 2024, la Alba Iulia

Publicat

în

Colocviile Romanului Românesc Contemporan, ediția a 17-a, 4-5 octombrie 2024, la Alba Iulia

Unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, un proiect cultural de importanță națională al Uniunii Scriitorilor din România, va avea loc la acest sfârșit de săptămână, în zilele de vineri și sâmbătă, în Sala Senatului Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
Este vorba despre Colocviile Romanului Românesc Contemporan, manifestare care ajunge în acest an la cea de-a 17-a ediție.
Scriitori și critici literari din toată țara vin să dezbată pe tema „Romanul sfârșiturilor”, sesiunile urmând a fi moderate de scriitorul și criticul literar Cristian Pătrășconiu, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Acestea vor avea loc după cum urmează: prima sesiune, vineri 4 octombrie, de la ora 17.00, cu deschiderea oficiată de președintele Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, Cornel Nistea, iar a doua sesiune: sâmbătă 5 octombrie, de la ora 10.00.
La Colocviile Romanului Românesc Contemporan din acest an participă conferențiarii: Adrian Alui Gheorghe, Adriana Babeți, Gabriel Chifu, Augustin Cupșa, Horia Gârbea, Andrea Hedeș, Florina Ilis, Adrian Lesenciuc, Mircea Mihăieș, Angelo Mitchievici, Ioan T. Morar, Irina Petraș, Marta Petreu, Ovidiu Pecican, Nicolae Prelipceanu, Vasile Spiridon, Dan Stanca, Adrian Tudurachi, Varujan Vosganian, Mihai Zamfir.
„Suntem onorați ca timp de două zile să-i audiem la Alba Iulia pe câțiva dintre cei mai importanți romancieri și istorici și critici literari români contemporani și am fi bucuroși ca tema abordată să suscite interesul cât mai multor oameni și în special interesul tinerei generații”,  a declarat Cornel Nistea, președintele Filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.
Colocviile Romanului Românesc Contemporan sunt organizate de Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. Și în acest an, proiectul se bucură de sprijinul financiar al Ministerului Culturii, iar principalul partener în proiect este Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
Intrarea la eveniment este liberă, iar cei care nu vor putea participa în mod direct pot urmări lucrările colocviilor pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Eveniment

157 de elevi, premiați de Asociația Maria Agapia Aiud

Publicat

în

157 de elevi, premiați de Asociația Maria Agapia Aiud

Conform unei tradiții vechi de peste două decenii, Asociația Caritabila Maria Agapia Aiud a organizat și în acest an festivitatea de premiere a elevilor olimpici.

Este vorba despre elevii din clasele IV-XII, care au ocupat locurile 1, 2 și 3 la fazele județene ale olimpiadelor școlare și la concursurile aflte pe listele Minsterului Educației.

„Mare bucurie am avut să invitam 157 de copii însoțiți de profesorii lor, dar mare a fost și mândria acestora să fie împreună, să se cunoască și să împărtășească experientele.  A fost o seară minunată cu oameni fericiți. Este cea mai iubită și așteptată acțiune a asociației. E important să  putem spune din suflet: ,,BRAVO, COPII! VOI SUNTEȚI MÂNDRIA ȘI  BUCURIA NOASTRĂ!”. a precizat dr. Adriana Câmpean, președinta Asociației Maria Agapia Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Teatru cu Skepsis, la Medgidia: Ce spectacol va fi prezentat

Publicat

în

Teatru cu Skepsis, la Medgidia

În perioada 27-29 septembrie, grupul albaiulian de teatru Skepsis va prezenta spectacolul „Ăștia-s Balcanii” la Medgidia, în cadrul programului Festivalului Național de Teatru „Tanța și Costel”.

Sala Cercului Militar Medgidia (Casa Armatei) va fi gazda celei de-a 11-a ediții a Festivalului Național de Teatru „Tanța și Costel”.

Iubitorii de artă teatrală sunt așteptați să se delecteze cu spectacole pregătite de 11 trupe din țară.

Actorii celor 11 trupe de teatru vor urca pe scena din Medgidia pentru a oferi publicului piese de teatru memorabile iar organizatorii promit trei zile pline de artă și emoție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Vineri 27 septembrie, o nouă întâlnire a Laboratorului de C’ArteTeatru al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Publicat

în

Vineri 27 septembrie, o nouă întâlnire a Laboratorului de C’ArteTeatru al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Vineri 27 septembrie, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc  o nouă întâlnire a Laboratorului de C`ArteTeatru, coordonat de actrița Cătălina Mihăilă, lector universitar doctor la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, și bibliotecara Liudmila Cioflică.

Astfel, de la ora 15.00, la sediul instituției sunt așteptați tinerii interesați să facă parte din trupa iubitorilor de carte și teatru a bibliotecii județene. Tema întâlnirii de vineri este „Teatrul ca formă de dezvoltare a imaginației și a umorului”, iar vreme de două ore, participanții vor face diverse exerciții, de la cele pentru încălzirea vocii, dicție și mișcare, până la cele de improvizație, pornind de la o selecție de poezii și fragmente de proză, alese din volumele ce vor fi prezentate în încheierea activității, ca recomandări de lectură.

Proiectul Laboratorul de C’ArteTeatru este un proiect multiart al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, de promovare a fondului de carte, de încurajare a lecturii, și de promovare a scriitorilor, utilizând forme de expresie teatrală, în colaborare cu unul sau mai mulți parteneri și colaboratori, prin realizarea de produse culturale pentru publicul general, în sensul promovării culturii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba