Eveniment
Classic Unlimited in Harmony la Roșia Montană: Când va avea locevenimentul
Classic Unlimited in Harmony la Roșia Montană
Turneul național de pian Classic Unlimited revine anul acesta, în lunile septembrie și octombrie, cu o nouă serie de concerte: In Harmony.
Concertul de la Roșia Montană va avea locîn 28 septembrie, de la ora 18.00, la Biserica Romano-Catolică.
Publicul prezent va putea explora alături de muzicieni și compozitori contemporani evoluția armoniei muzică – (om) – natură, din baroc până în zilele noastre.
Auditoriul va putea asculta lucrări ale unor compozitori renumiți precum: Johannes Brahms, Johann Sebastian Bach, Jean Philippe Rameau, Franz Liszt, George Enescu, Jean Sibelius și Claude Debussy, dar și creații ale tinerilor compozitori Anamaria Meza și Ciprian Gabriel Pop.
Eveniment
Vernisajul expoziţiei şi prezentarea catalogului „Apuseni, țara de piatră”, la Alba Iulia
Vernisajul expoziţiei şi prezentarea catalogului „Apuseni, țara de piatră”, la Alba Iulia
La Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia a avut loc vernisajul expoziţiei şi prezentarea catalogului „Apuseni, țara de piatră” din cadrul proiectului Romania Student Tour, fondat de Paul Bordaș, eveniment organizat în seria activităților Festivalului Național Studențesc „Serbările Unirii” – ediția 29-a, dedicat Zilei Naționale a României.
„Apuseni, țara de piatră” introduce privitorul într-o lume fascinantă, care înmănunchează fotografii cu chipuri mai vechi și mai noi din Munții Apuseni, realizate de artiști fotografi sub umbrela concursului „Fotogeografica” al Casei de Cultură Studenților București.
În palmaresul programului Romania Student Tour – program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural – sunt consemnate alte 15 albume de succes: Comorile Olteniei de sub munte; Maramureș, moștenirea unui neam; Ținutul Pădurenilor, inima de fier a Daciei Străbune; Civilzația Mărginimii; Transilvania, inima României; Dobrogea la răscrucea timpurilor; Descoperirea naturii în Gorjul montan; Ținutul Vulcanilor, izvor de civițizație; Pădurea Craiului, Țara dintre Crișuri; Din lumea Banatului; Haţeg, ţinutul dinozaurilor; Din tainele Bucovinei, Ţinutul Neamţului, leagăn de legendă, Enigmele Buzăului și Plaiurile Vrancei.
Catalogul a fost realizat de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti. sub egida Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
Expoziția poate fi vizitată până pe data de 12 decembrie.
Eveniment
Concert de cântece patriotice la Biserica „Buna Vestire” din Alba Iulia: Când va avea loc
Concert de cântece patriotice la Biserica „Buna Vestire” din Alba Iulia
Pe 1 Decembrie sunteți invitați la celebrarea Zilei Naționale a României printr-un concert de cântece patriotice susținut de corul de copii „Buna Vestire”, dirijat de profesoara Adriana Irimie, alături de venerabilul părinte Doru Gheaja, o voce emblematică a cântecului românesc.
Concertul va avea loc după Sfânta Liturghie la Biserica „Buna Vestire”, din centrul municipiului Alba Iulia.
„Este o ocazie minunată de a ne bucura împreună de frumusețea cântecelor dedicate patriei noastre. Vă așteptăm cu bucurie să fim împreună la acest moment deosebit!”, au transmis organizatorii.
Eveniment
„Tinerii și provocările lumii moderne”, conferință susținută de părintele Constantin Necula
„Tinerii și provocările lumii moderne”, conferință susținută de părintele Constantin Necula
Luni, 2 decembrie, de la ora 19.00, va avea loc, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, conferința cu titlul „Tinerii și provocările lumii moderne”, susținută de părintele Constantin Necula.
Fumatul, alcoolul, drogurile, jocurile de noroc, violența și abandonul școlar afectează foarte mult tinerii din ziua de azi. Părintele Constantin Necula propune o discuție liberă despre aceste provocări, dar și despre rolul important pe care Dumnezeu și Biserica îl are în societate.
Părintele Constantin-Valer Necula este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți preoți ortodocși ai acestor vremuri. Prin intermediul predicilor sale, al cărților, al conferințelor pe care le susține și prin participarea la diverse emisiuni și rubrici difuzate la televiziune, la radio și în online, acesta a ajuns la sufletele oamenilor de toate vârstele, ortodocși – dar nu numai – din țară și din străinătate.
Accesul la conferință este gratuit în limita locurilor disponibile.
Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului Național Studențesc „Serbările Unirii”, ediția a 28-a, și este finanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
-
Știriacum 2 săptămâni
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 2 săptămâni
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 2 săptămâni
TRADIŢII şi OBICEIURI de 21 noiembrie: Intrarea în biserică a MAICII DOMNULUI (OVIDENIA)
-
Știriacum 2 zile
1 decembrie 1918: Cum s-a făcut Marea Unire
-
Știriacum o săptămână
De ce bat clopotele la biserică: Un obicei care datează de sute de ani
-
Știriacum 11 ore
3 decembrie: Ziua internațională pentru persoanele cu dizabilități: Statisticile spun că 15% din populaţia lumii trăieşte cu anumite forme de dizabilitate
-
Știriacum 4 zile
Noaptea de 29 spre 30 noiembrie este specială pentru fetele de măritat, ele își pot afla ursitul
-
Știriacum 2 zile
Samoilă Mârza, „fotograful Unirii“ din 1918: Un singur fotograf printre 100.000 de români