Sport
Cinci talente fotbalistice de la Olimpia Aiud, la Ripensia Timișoara
Cinci talente fotbalistice de la Olimpia Aiud, la Ripensia Timișoara
În continuare fără echipă de seniori, Aiudul fotbalistic produce talente pe bandă rulantă.
Astfel, în această vară Olimpia Aiud, campioana județeană la Under 16, a transferat cinci jucători la Academia de Fotbal Ripensia Timișoara. în Banat formându-se o adevărată „legiune aiudeană”. Este vorba despre Raul Ocnean, David Dondoș și Rafa Palco (toți din 2009), care vor evolua la Under 16, respectiv Ștefan Deac și Alexandru Szobo (ambii din 2008), aceșția jucând la Under 17, toți elevi ai antrenorului Marius Ștefan Călușer.
Este un pas înainte pentru tinerii fotbaliști aiudeni, care astfel au oportunitatea să crească la un alt nivel de performanță, respectiv la categoria Elite.
Anul trecut, Luca Alexandru Boancă (născut în 2008), și el golgheter județean la Under 16, fost căpitan la Olimpia Aiud, a ajuns la Ripensia Timișoara, club care în 2023 la clasificarea FRF a academiilor a fost pe locul 6 iar în prezent se plasează pe locul al 18-lea la nivel național.
sursa: Ziarul Unirea
Sport
Cinci victorii din cinci posibile în campionat pentru Volei Alba Blaj: Meci în cupele europene
Cinci victorii din cinci posibile în campionat pentru Volei Alba Blaj: Meci în cupele europene
Volei Alba Blaj a obținut a cincea victorie din tot atâtea posibile în Divizia A1 la volei feminin.
În partida de pe teren propriu cu CSM Târgoviște vicecampioana României a remontat după ce a fost condusă cu 1-0 la seturi. Scorul pe seturi în victoria cu 3-1 a fost 23-25, 25-14, 25-16 și 25-21.
Urmează un meci în cupele europene. Marți, de la ora 19.00, tot în “Alba Blaj Arena”, Volei Alba Blaj va întâlni formația nordmacedoneană Rabotnicki Skopjie în Cupa CEV.
foto: facebook Volei Alba Blaj
Sport
Victorie pentru CSU în derby-ul albaiulian cu CSM Unirea
Victorie pentru CSU în derby-ul albaiulian cu CSM Unirea
CS Universitar din Alba Iulia a câștigat partida de pe teren propriu cu CSM Unirea Alba Iulia din liga a treia de fotbal.
Scorul final al derby-ului albaiulian de la Baza Sportivă „Pielarul” din Sebeș a fost 1-0 pentru CSU. În finalul primei reprize „căpitanul” gazdelor, Kilyen, a înscris după ce Mihalcea a trimis în bara din stânga portarului Roman din lovitură de la 11 metri. Oficialii uniriști au contestat acordarea acestui penalty, însă după meci antrenorul Alexandru Pelici a refuzat să comenteze arbitrajul.
Eșecul de la Sebeș, primul din campionat, coroborat cu victoria cu 3-0 a Gloriei Bistrița-Năsăud la Codlea, a coborât CSM Unirea Alba Iulia pe locul 2 în clasament, lideri fiind acum bistrițenii.
CS Universitar din Alba Iulia este la a patra victorie consecutivă și se menține pe locul 3 în seria a șaptea a ligii a treia, însă la egalitate de puncte, 23, cu primele două clasate.
foto: facebook CSM Unirea Alba Iulia
Sport
Înotătorii de la LPS Alba Iulia-CSS Alba Iulia, 34 de medalii la Cupa Timișoara-Memorialul „Ion Bădescu”
Înotătorii de la LPS Alba Iulia-CSS Alba Iulia, 34 de medalii la Cupa Timișoara-Memorialul „Ion Bădescu”
Sâmbătă 20 octombrie, a avut loc în bazinul Dacia din Timișoara, concursul de înot Cupa Timișoara-Memorialul „Ion Bădescu”, dedicat memoriei fostului antrenor timișorean, Ion Bădescu.
La întrecere au participat peste 300 de înotători, de la 14 cluburi din zona Ardealului și trei cluburi din Serbia.
Liceul cu Program Sportiv-Clubul Sportiv Școlar Alba Iulia a fost reprezentat de 18 înotători pregătiți de prof. Daniela Bob și Nicolae Bob. Echipa de înotători care a reprezentat Alba Iulia s-a clasat pe locul 2 pe echipe cu un număr de 34 medalii (19 de aur, 11 de argint și patru de bronz). Au urcat pe podium următorii:
*Ilinca Ileană-Pienariu (cadeți, 12 ani): 4 medalii de aur la 100 metri spate, 100 m liber, 100 m fluture și 200 m procedeu la alegere (200 m spate) unde a obținut 411 puncte FINA;
*Andrea Zsebe (juniori II): 3 medalii de aur la 100 m bras, 100 m fluture, 200 m procedeu la alegere (mixt) unde a obținut 530 puncte FINA;
*Lorand Palfi (copii 10 ani): 3 medalii de aur la 50 m liber, 50 m bras, 50 m fluture, o medalie de argint la 50 m spate;
*Mihai Stănilă (copii 8 ani): 3 medalii de aur la 50 m liber, 50 m bras, 50 m fluture și o medalie de argint la 50 m spate;
*Nicolas Dan (copii 8 ani): două medalii de aur la 50 m bras, 50 m spate, două medalii de argint la 50 m liber, 50 m fluture;
*Ștefan Nechita-Vesa (copii 11 ani): două medalii de aur la 50 m bras, 50 m fluture; o medalie de bronz la 50 m liber;
*Maria Vlad (juniori): o medalie de aur la 100 m fluture, o medalie de argint la 100 m liber;
*Alexandra Lefter (copii 11 ani): o medalie de aur la 50 m spate;
*Casian Dragomir (copii 9 ani): 4 medalii de argint la 50 m liber, 50 m bras, 50 m spate, 50 m fluture;
*Vlad Moldovan (juniori): o medalie de argint la 100 m spate și o medalie de bronz la 200 m procedeu la alegere (spate) unde a obținut 419 puncte FINA;
*Ada Medruț (juniori): o medalie de argint la 200 m procedeu la alegere (spate) unde a obținut 368 puncte FINA și o medalie bronz la 100 m spate;
*Pavel Peterliceanu (copii 10 ani): o medalie de bronz la 50 m spate.
Deși nu au cucerit medalii au reușit rezultate de timp foarte bune și următorii: *Ema Ciucă (cadeți): locul IV la 100 m liber și 200 m procedeu la alegere (liber) cu 322 puncte FINA; *Antonia Vecsei (cadeți): locul IV la 100 m spate; *Matei Bodae (cadeți): locul IV la 100 m bras; *Alex Radu (cadeți): locul VII la 100 m bras; *Catarina Pohonțiu (copii 8 ani): locul VII la 50 m spate; *Iulia Stănilă (copii 11 ani): locul XII la 50 m spate, 50 m liber și 50 m fluture.
Concursul din Banat a fost un bun prilej de verificare a stadiului de pregătire pentru întrecerile naționale din finalul anului. Următorul concurs de verificare va fi la Reșița în data de 9 noiembrie, apoi vor fi Campionatele Naționale de Juniori, Tineret și Seniori în bazin de 25 metri, la Otopeni.
sursa: Ziarul Unirea
-
Știriacum o săptămână
Mirul și puterea lui vindecătoare: Ce taină ascunde ceremonialul miruirii
-
Știriacum o zi
Servus, salutul ardelenilor: De unde provine și ce semnifică
-
Știriacum 5 zile
31 octombrie: Tradiții, obiceiuri și superstiții de Halloween, Sărbătoarea tuturor sfinților
-
Știriacum o săptămână
Linia principală Arad-Alba Iulia, prima cale ferată transilvăneană: În 1868, cei 211 km dintre Arad și Alba Iulia, parcurși în aproape 9 ore
-
Știriacum o săptămână
Frumusețile toamnei: Care sunt cele mai colorate și frumoase flori
-
Știriacum 3 zile
1 noiembrie 2024: 425 de ani de la intrarea triumfală, în Alba Iulia, a lui Mihai Viteazul
-
Știriacum o săptămână
Atracțiile turistice din Alba: Peștera Pojarul Poliței, un adevărat muzeu natural din Apuseni
-
Știriacum o săptămână
O mare bătălie uitată: De ce sărbătorim în 25 octombrie Ziua Armatei