Rămâi conectat

Știri

Ce să NU faci în mijloacele de transport în comun

Publicat

în

000074873063_Unapproved.jpg

Între mijloacele de transport în comun și oameni există o relație de iubire platonică, aproape dependentă, aș putea spune. De câte ori nu s-a întâmplat să zicem „Nu mai merg în viața mea cu metroul!„, „Eu, să mai urc în tramvai? Nici vorbă, domne’!„. Dar, inevitabilul se produce și ne vedem din nou în același mijloc de transport, pe aceeași rută și de regulă cu aceiași oameni.

Cred că oamenii își petrec un sfert din viață în mijloacele de transport în comun. Astfel, relația dintre ei a ajuns o obișnuință, ca într-o căsnicie de lungă durată, în care nu te mai deranjează că partenerul își numără firele de păr din nas lângă tine (am văzut asta în metrou). Dar ce se întâmplă când obișnuința conduce către obiceiuri care nu trebuie să părăsească locuința? Ce se întâmplă când oamenii se simt atât de confortabil în metrou/tramvai/autobuz, încât ajung să-și facă o parte din pregătirile pentru serviciu, în mers?

Oameni buni, mijlocul de transport în comun nu este baia/camera/bucătăria noastră, în care ne putem permite să facem orice! Acest „orice” se referă la tăiatul unghiilor, parfumatul, mâncatul și orice alt gest care i-ar putea deranja pe cei din jur. Astfel, a venit momentul să aflăm care sunt acele lucruri pe care să NU le facem în mijloacele de transport în comun.

Nimic care să implice atentate olfactive

Începem seria de „AȘA NU” din mijloacele de transport în comun cu un episod marca „ce nu poți face acasă, faci în în mijloacele de transport în comun„. Personajul în cauză, un domn pe care l-am numit „Flămânzilă”. Ce a făcut? A luat masa în mijlocul de transport. Ce a mâncat? O shaorma cu-de-toate, iar acele „toate” se prelingeau pe degetele sale și ajungeau pe jos și pe pantofii lui. A avut Flămânzilă o intenție să-și șteargă urmele? Sigur… că NU!

Evident, apar întrebările „Dacă îi era foame, ce era să facă?„, „Ce să mănânce?„. Iată și răspunsurile: NU mănânci nimic mirositor în mijloacele de transport în comun, sau cu sosuri ce curg, sau cu orice altceva ce poate întoarce stomacul pe dos celorlați călători. Sfat: Înlocuiește-le cu produse care nu deranjează vizual și olfactiv pe nimeni.

Ce să NU mai facem în mijloacele de transport în comun? Ah, da! Să nu ne parfumăm! Gusturile nu se discută, tocmai de aceea nu este plăcut să simți parfumul altcuiva. Există lucruri care se fac acasă, cum ar fi parfumatul. Dragile mele domnișoare, haideți să păstrăm astfel de ritualuri în intimitate, nu în văzul zecilor de perechi de ochi!

Am făcut câteva săpături de astfel de povești în rândul prietenelor mele. Am întrebat simplu „Ce credeți că nu ar trebui să facem în mijloacele de transport în comun?” și avalanșa a pornit înainte să-mi termin întrebarea.
Iată ce am ales. „Da, ce să nu faci în tramvai? Să tragi vânturi și să faci „curent” cu fusta să se ducă mirosul mai departe! Asta nu se face niciodată. Am văzut în tramvai o doamnă, care era așezată și dintr-o dată a început să se miște și să-și vânture fusta.
Odată am văzut o tipă care și-a dat cu parfum în metrou. În secunda următoare, fata din spatele ei a vomitat.
S-a urcat un individ de la Politehnică cu un covrig cu șuncă și cașcaval. A stat să-l mânânce fix lângă mine și a fost suficient să nu mai vreau să miros/gust în viața mea așa ceva.

Citește și Bunele maniere la cinema, teatru, concerte şi expoziţii

Nimic care să implice „arme biologice”

Poate suna dramatic, dar în mijloacele de transport în comun există câteva „arme biologice”. Din nefericire, se întâmplă și chiar frecvent ca oamenilor să nu le pese sub nicio formă de cei din jurul lor.
Tăiatul unghiilor. Nu, nu vorbim despre tăiatul unghiilor acasă (acolo unde este normal), ci în metrou. Pentru că desigur, mijlocul de transport în comun este casa noastră. Da, s-a întamplat ca cineva să-și „retușeze” forma unghiilor în timpul călătoriei. A fost plăcut? NU! A intervenit cineva? NU! S-a simțit doamna în cauză vreo secundă vinovată? Evident, că NU!

Pentru mine, altă „armă biologică” din mijloacele de transport în comun este nesimțirea. (NESIMȚIRE = 1. Pierdere a cunoștinței; leșin. 2. Lipsă de bun-simț; purtare a celui nesimțit. 3. Indiferență, răceală; lipsă de sensibilitate).

Nesimțire este atunci când nu poți coborî din autobuz/tramvai/metrou pentru că te transformi într-un sandwich fără voia ta. De ce? Pentru că oamenii nu știu că mai întâi se coboară și apoi se urcă. Nu știu că este normal să faci loc celui care vrea să iasă, nu să te așezi ca Vodă în lobodă în fața ușii și să te strâmbi că ești îmbrâncit.

Nesimțirea este atunci când îți atingi/scarpini/așezi zonele intime în văzul tuturor. Nimeni nu este obligat să te privească pe tine, domnule, care vrei să-ți pui în ordine alfabetică testiculele și nici pe tine, doamnă, care ai luat sutienul cu 2 numere mai mici și nu mai știi cum să-ți acoperi sânii cu bluza minusculă. Să nu mai spunem de cei care își calmează mâncărimile provocate de hemoroizi…

Când ne mai lovim de nesimțire? Când observi o femeie însărcinată că urcă în tramvai/metrou/autobuz. Nu, nu ești obligat să-i cedezi locul, ci este de BUN SIMȚ! Dar ce face călătorul nostru? Evită contactul vizual cu viitoarea mămică și așteaptă stație după stație ca la semafor, să se facă verde și să coboare din vehicul. De ce nu am introdus și bătrânii la cedatul locului? Pentru că unii dintre ei chiar nu merită acest privilegiu. Acele femei în vârstă care ies în miezul zilei din casă, care se urcă în autobuz și transformă umărul tău în suport pentru geantă. Și mai mult decât atât, vorbesc destre educație și „tineretul din ziua de astăzi„.

Cine merită să le lași locul? Oamenii trecuți de vârsta tinereții care evită să se apropie de tine tocmai pentru a nu te simți presat să-i lași locul. Unei doamne cu părul ca zăpada, care șterge picăturile de apă căzute din buchetul de flori, de pe scaunul de lângă ea. Sau uneia care găsește resturi de la un ștrudel pe scaunul din față și le strânge cu un șervețel, nu le face vânt pe jos.

Nimic care să atenteze la integritatea fizică

Totul până la atins! Poți privi din colțul tău scenele de groază din mijloacele de transport în comun, dar atunci când începi să faci parte din distribuția de actori, situația se schimbă. Astfel, începem o nouă serie de „ce să NU faci…” cu animalele de companie care zburdă în libertate în autobuz/tramavi/metrou. Recunosc, îmi plac foarte mult animalele și aș vrea să mângâi aproape toate pisicile și cățeii simpatici pe care îi întâlnesc. Însă, atunci când un câine de talie mijlocie vine lângă mine și începe să mă adulmece și să se frece de picioarele mele, spun cu mâna pe inimă, mă apucă groaza.

În categoria „zburdat liber” aș vrea să introduc și copiii care cred că mijlocul de transport în comun este mașina personală a părinților. Grupurile de copii care se întorc de la școală și se îmbrâncesc unii pe alții deranjând astfel călătorii. Care se stropesc cu apă și care prind Pokemoni. Partea proastă este că există de cele mai multe ori un adult cu ei, dar acesta este doar de decor. Ce să NU faci? Să nu stai nepăsător la astfel de situații și să încerci să faci o schimbare.

Un alt lucru pe care să nu-l facem în mijloacele de transport în comun este să invadăm spațiul personal al oamenilor. De ce să stai lipit de cineva, dacă este suficient loc în colțul opus? De ce să stai atât de aproape, încât să-i citești nonșalant mesajele sau să descoperi ce melodie ascultă în căști? Cine știe, poate te-ai blocat la un nivel de Candy Crush și vrei să „furi” mutările de la tipa de lângă tine.

Ultimul lucru, dar nu cel din urmă, mai bine zis „lucrurile”, pe care nu-mi doresc niciodată să le văd, sunt dovezile de iubire. Sărutările pătimașe și pline de zgomot umed, îmbrățișările strânse și încurcate cu picioare și mâini împleticite, declarațiile de dragoste pline de alinturi și frânturi despre ceea ce o să urmeze în câteva minute (în intimitate, sper). Este adevărat, cu toții am fost adolescenți și fiorii iubirii puternice ne-au făcut să vrem să exprimăm totul prin fiecare por. Dar oare o făceam atât de evident? Oare săruturile noastre semănau cu sorbitul unei supe fierbinţi? Oare îmbrățișările și atingerile noastre păreau desprinse din paginile Kama Sutra? Vreau să cred că nu! Astfel, adolescenții ar trebui să conștientizeze locul în care se află și șă-și înfrâneze pornirile, cel puțin pentru moment.

Alte lucruri pe care să NU le facem în mijloacele de transport în comun:
– așezatul picioarelor pe scaun;
– așezatul bagajelor pe scaun;
– schimbatul șosetelor/pantofilor;
– încercările de „agățare”;
– ascultatul muzicii fără căști;
– scuipatul semințelor pe jos;
– retușarea machiajului/coafurii;
– inventarul lucrurilor din geantă.

Sursa:qbebe.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

APRILIE, Prier: Datini, tradiții și obiceiuri românești

Publicat

în

Prier înseamnă timp favorabil, prielnic atât pentru semănatul holdelor dar și pentru turmele de animale. Datini, tradiții și obiceiuri românești, în luna aprilie

Conform tradiției populare românești, luna aprilie se mai numește și „Prier”. Această denumire populară, a lunii aprilie, provine de la verbul “a prii” și înseamnă timp prielnic pentru semănături, ori lucrări în gospodărie .

Când vremea este înșelătoare, cu timp friguros și secetos pentru lucrările de primăvară, aprilie anunță sărăcie și se numește și ”Traistă-n băț”. De fapt, în spiritualitatea populară se și spune că ”Prier priește, dar și jupuiește!”, aluzie la zilele capricioase, cu timp potrivnic lucrărilor de sezon. În această lună se continuă semănatul de primăvară, început în martie. Acum se închid țarinile, ceea ce înseamnă că oile și vitele nu mai au voie să pască libere iar pășunatul devălmaș este întrerupt pentru câteva luni, se formează turmele, se repară gardurile țarinilor, se tund oile înainte de a fi urcate la munte etc. Se mai spune, despre luna aprilie, că este o lună capricioasă în care vremea va fi ori geroasă, ori călduroasă. Totodată, în luna lui aprilie se fac prevestiri ale vremii ce va urma, astfel se nasc o parte din superstițiile acestei luni.

Dacă în luna lui Prier este vreme frumoasă și călduroasă, atunci luna mai va avea vreme rece, cu înghețuri; Dacă la Prier este vreme posomorâtă și rece, atunci luna lui mai va avea vreme frumoasă și călduroasă; Negura de la răsărit, din luna aprilie, e semn bun pentru anul în curs; Dacă în aprilie tună și fulgeră, atunci nu există motive să ne temem de ger; Vremea frumoasă din luna aprilie ne va aduce o vară furtunoasă, etc.

Veseli de 1 aprilie – superstiții de 1 aprilie

Ziua Păcălelilor şi Ziua internațională a păsărilor. Dar pe noi ne interesează primul aspect. De unde vine? Cum se … manifestă? şi ce superstiții avem de 1 Aprilie?
Ziua de 1 Aprilie a fost întotdeauna un prilej de distracție şi cum e sănătos să râzi, ne bucurăm şi noi când avem prilejul. Se pare că originile acestei zile se regăsesc, ca multe alte obiceiuri, în schimbarea calendarului gregorian. Se spune că, odată cu această schimbare, mulți nu s-au putut obişnui cu noile date ale sărbătorilor. Și atunci, în timpul lui Carol al IX-lea, mulți neadaptați sărbătoreau Anul Nou la… 1 Aprilie! Cei ce sărbătoreau astfel erau numiți „nebuni de Aprilie”. Apoi obiceiul s-a perpetuat până-n zilele noastre, pierzându-şi semnificația inițială şi păstrând doar… ”nebunia”. Pentru că e o nebunie veselă şi plăcută! Superstiţia spune că păcăleala de 1 Aprilie trebuie făcută până la ora 12:00, cele după această oră, se zice că aduc ghinion. Tot o superstiţie spune că în ziua de 1 Aprilie nu se fac căsătorii, pentru că: ori acestea nu durează, se destramă, ori soţul va fi „sub papuc”. La noi, se spune că dacă nu păcăleşti pe nimeni de 1 Aprilie, tot anul până la celălalt 1 Aprilie vei fi tu cel păcălit. Tot anul? Nu-i cam mult? Dar dacă aşa zice superstiţia, să ne grăbim să păcălim pe cineva. Pardon: ce vă spunem mai jos nu-i păcăleală.

 Sărbătoarea Floriilor – tradiții și obiceiuri

Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile este prima sărbătoare cu dată schimbătoare din calendarul anului bisericesc. Totodată, Floriile deschid ciclul sărbătorilor pascale, care se încheie la Înălțarea Domnului.  În ziua de Florii există obiceiul de a merge la Biserică cu ramuri de salcie înmugurite, pentru a fi sfințite de către preot. Conform tradiției creștine, obiceiul ne amintește de intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, înainte de Patimi, când a fost întâmpinat de mulțime cu ramuri de măslin și crenguțe de palmier sau flori. Crenguțele de salcie vor fi împărțite credincioșilor ce au participat la slujba de Florii. Aceștia vor lua crenguțele acasă și le vor pune la geamuri, la uși și la porți pentru a le apăra casele de rele și necazuri. În unele zone ale țării, oamenii de la sate se încing cu ramurile de salcie, peste mijloc, deoarece se spune că acest ritual îi apără de boli și îi face mai robuști. Exista și obiceiul ca părinții sa-și lovească copiii cu nuielușa de salcie, când veneau de la biserică. Credeau că așa vor crește sănătoși și înțelepți. Oamenii le puneau și pe pomii fructiferi, pentru a-i ajuta să rodească. Exista credința că abia acum pomii prind putere să rodească. De aceea, nu se plantau pomi înainte de Florii, de teama ca aceștia să nu rămână fără rod. În ziua de Florii, stupii erau împodobiți cu ramurile de salcie sfințite, ca albinele să se bucure de binecuvântarea divină. În unele sate, mâțișorii erau aruncați în curte când începea să bată grindina. Însă, ramurile de salcie aveau în principal menirea de a-i feri pe oameni de duhurile necurate, sau erau utilizate și în scopuri terapeutice, oamenii înghițeau mâțișori de pe ramura de salcie, pentru a fi feriți de diferite boli. Un alt obicei, întâlnit în ziua de Florii, este acela de a trece pe la mormintele rudelor pentru a le agăța de cruci crenguțele de salcie, astfel aceștia vor ști că Paștele se apropie. Tot în ziua de Florii, șnurul de mărțișor se va agăța într-un copac înmugurit sau înflorit pentru a avea sănătate și belșug în anul ce urmează. Totodată, ziua de Florii este prilej de sărbătoare pentru cei cu nume de flori, deoarece își serbează onomastica.

Obiceiul Lazaritelor

Înainte de a intra în Ierusalim, Hristos l-a înviat pe Lazăr. Învierea lui Lazăr este simbolul învierii viitoare a neamului omenesc. În popor se crede că Lazăr era un fecior tânăr, fratele fetei care s-a căsătorit cu Dragobete, Cap de Primăvară. Potrivit tradiției, într-o sâmbătă Lazăr a plecat cu oile la păscut, lăsând-o pe mama sa să facă plăcinte. Urcând întru-un copac să ia muguri pentru animale, își aduce aminte de plăcinte. Se grăbește să coboare, cade și moare. Potrivit legendei că Lazăr ar fi murit de dorul plăcintelor, exista obiceiul ca în această sâmbătă, femeile de la țară să facă ofranda de pomenire a morților împărțind plăcinte de post. Profesorul Ion Ghinoiu afirma că în ajunul sau sâmbăta Floriilor, se efectua un ceremonial complex, numit Lazarita, care era structurat după modelul colindelor. Ion Ghinoiu afirma că    Lazarita era un ceremonial la care participau numai fetele. „Una din fete, numita Lazarita, se îmbrăca în mireasă și colinda împreună în fața ferestrelor caselor unde au fost primite. Lazarita se plimba cu pași domoli, înainte și înapoi, în cercul format de colindătoarele care povestesc, pe o melodie simpla, drama lui Lazăr sau Lazarica: plecarea lui Lazăr de acasă cu oile, urcarea în copac pentru a da animalelor frunza, moartea neașteptată prin căderea din copac, căutarea și găsirea trupului neînsuflețit de către surioarele lui, aducerea acasă, scăldatul ritual în lapte dulce, îmbrăcarea mortului cu frunze de nuc, aruncarea scaldei mortului pe sub nuci”.

 Sărbătoarea dinților

Ziua de 11 aprilie este dedicată Sfântului Antipa, despre care oamenii din popor cred că vindecă durerile de dinți și măsele. Sfântul Antipa s-a rugat pentru cei care îi vor face pomenire să fie feriți de patimi și de alte boli, între care și nesuferita durere a dinților.

  Sursa:azm.gov.ro, sursa foto:dragusanul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Ziua Păcălelilor: Originea acestei zile și cum este sărbătorită în alte țări. Nimeni nu are voie să se supere pe 1 aprilie

Publicat

în

De Ziua Păcălelilor nimeni nu are voie să se supere: Care este originea zilei

În fiecare an, la 1 aprilie, oamenii din lumea întreagă marchează Ziua păcălelilor, cunoscută și ca Ziua păcălitului sau Ziua nebunilor, când fiecare încearcă, cu mai mult sau mai puțin succes, să-i facă o șotie colegului, prietenului, vecinului, unui membru de familie, mai exact, toată lumea păcălește pe toată lumea.

Celebrarea Zilei Pacalelilor isi are originile in Franta, in secolul al XVI-lea, cand a fost adoptat calendarul Gregorian, care a mutat Anul Nou de la 1 aprilie la 1 ianuarie. Vestea noului calendar s-a raspandit incet iar cei care continuau sa sarbatoreasca anul nou de 1 aprilie era considerati ″pacalitii de 1 aprilie″.

In Franta, 1 APRILIE, ZIUA PACALELILOR, este numita Poisson d’Avril, adica „pestele de aprilie”, cu referire la un peste tanar, usor de capturat. Francezii obisnuiesc sa-si pacaleasca prietenii lipind-le pe spate un peste de hartie. In momentul in care cineva descopera farsa, acesta trebuie sa strige „Poisson d’Avril!”.

Timp de 200 de ani, practica farselor de 1 APRILIE, ZIUA PACALELILOR, s-a raspandit in Anglia si in Statele Unite. Toate farsele trebuie sa fie facute pana la ora pranzului. Orice farsa facuta dupa aceasta ora va aduce ghinion farsorului.

ZIUA PACALELILOR, 1 APRILIE – Cei care nu raspund cu zambetul pe buze unei farse facute de vor fi urmariti de ghinion tot anul. Barbatii pacaliti de o femeie frumoasa de Ziua Pacalelilor vor ajunge sa o ia de nevasta, sau, daca barbatul este casatorit, cei doi vor ramane prieteni foarte buni.

Originea acestui obicei nu este cunoscută cu exactitate. Unii consideră că aceasta este legată de schimbarea anotimpului, în timp ce alții cred că provine de la adoptarea noului calendar. Ipoteza acceptată de majoritate, însă, susține că obiceiul păcălelilor de 1 aprilie a apărut în vestul Europei, pe la jumătatea secolului al XVI-lea, conform site-ului www.infoplease.com. În vechiul calendar iulian, Anul Nou se sărbătorea la 1 aprilie, dar în 1582, papa Grigorie al XIII-lea a făcut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea să-i poarte numele — calendarul gregorian, sărbătoarea Anului Nou mutându-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme în a se obișnui cu noua dată a acestei sărbători și au continuat să-și trimită felicitări și să-și facă urări tot pe 1 aprilie. Cei care continuau să sărbătorească Anul Nou la 1 aprilie au fost numiți „nebuni de aprilie”, de unde și denumirea de Ziua nebunilor (April Fools’ Day) sau Ziua păcălelilor. Cu timpul, felicitările trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au început să fie considerate farse, fiind însoțite adeseori de cadouri hazlii, relatează Agerpres.

Ziua de 1 aprilie este recunoscută ca Zi a păcălelilor în majoritatea țărilor lumii. Marcată mai întâi în Europa, a trecut peste ocean și s-a răspândit apoi în majoritatea țărilor de pe glob. Este totuși sărbătorită cu preponderență în Europa și în America și mai puțin de civilizațiile orientale.

La noi în țară, Ziua păcălelilor se sărbătorește începând cu secolul al XIX-lea. Potrivit site-ului www.istorie-pe-scurt.ro, se obișnuiește ca farsele să fie făcute până la ora prânzului, altfel acestea aduc ghinion păcăliciului. Tradiția spune că dacă o fată frumoasă reușește să te păcălească, trebuie să o iei de nevastă sau măcar să fii prietenul ei. Dar nu este indicat să te căsătorești la 1 aprilie, pentru că bărbatul însurat în această zi va fi toată viața sub papucul nevestei. Copiii născuți la 1 aprilie vor avea succes pe aproape toate planurile, dar ar fi bine să stea departe de jocurile de noroc.

Prin celebrarea acestei sărbători, ziua de 1 aprilie devine un prilej de bucurie și de distracție pentru toți cei care au simțul umorului, sau, așa cum spunea scriitorul Mark Twain, „ziua de 1 aprilie este ziua în care ne amintim ce suntem în celelalte 364 de zile ale anului”.

Alte superstitii de 1 APRILIE – ZIUA PACALELILOR:

=> In regiunea Tirol, din Elvetia, un manunchi de paie este ingropat de 1 APRILIE, pentru ca recolta sa fie bogata in sezonul urmator.

=> Copiii nascuti de  ZIUA PACALELILOR vor fi norocosi in afaceri, dar vor fi urmariti de ghinion la jocurile de noroc.

=> Indragostitii nu ar trebui sa se casatoreasca pe 1 APRILIE, pentru ca mariajul nu va functiona, ori pentru ca femeia va fi “cocosul” in familie.

=> Cel care nu va pune la cale o farsa de ZIUA PACALELILOR va fi pacalit pentru tot restul anului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Digitalizare a Serviciului de Ambulanță Județean Alba: Licitație pentru achiziții de peste 2,8 milioane de lei

Publicat

în

Digitalizare a Serviciului de Ambulanță Județean Alba

Serviciul de Ambulanță Județean Alba a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o procedută de achiziție derulată în cadrul unui amplu proiect de digitalizare finanțat prin PNRR.

Achiziția are o valoare totală estimată de peste 2,8 milioane de lei.

Serviciul de Ambulanță Județean Alba a semnat, la sfârșitul lunii septembrie 2024, contractul de finanțare pentru implementarea proiectului ”Digitalizarea Serviciului de Ambulanță Județean Alba”.

Scopul proiectului este implementarea unui sistem informatic integrat printr-un ansamblu arhitectural digital ce îmbină în mod armonios echipamentele hardware și aplicațiile software.

Obiectivele proiectului sunt îmbunătățirea/dezvoltarea rețelelor de comunicații și a infrastructurii IT și hardware la nivelul instituției și implementarea unui software non-clinic integrat și interoperabil.

Achiziția în curs cuprinde echipament si accesorii pentru computer, computere portabile, computer de birou, surse de alimentare electrică continuă, echipament de rețea, pachete software pentru editare de text, servere și servicii de instalare de computere și de echipament de procesare a informațiilor.

Data limită pentru primirea ofertelor este 28 aprilie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba