Rămâi conectat

Știri

Ce fac oamenii de succes înainte de ora nouă dimineaţa

Publicat

în

Probabil crezi că ziua nu începe cu adevărat până nu ajungi la birou şi începi să te ocupi de sarcinile de zi cu zi. Dar adevărul este că modul în care petreci fiecare moment, chiar din clipa în care te trezeşti contează. De fapt, există o serie de obiceiuri matinale care pot da tonul unei zile plăcute şi productive.

Asta nu înseamnă că ar trebui să adopţi toate aceste obiceiuri imediat – în schimb, încearcă să-ţi dai seama caredintre ele funcţionează pentru tine. Iată 10 moduri în care poţi începe ziua cu dreptul.

Trezeşte-te devreme

Când începi să citeşti despre ruina de dimineaţa a oamenilor de succes unul dintre lucrurile pe care le vei afla este că se trezeşte când răsare soarele, dacă nu chiar şi mai devreme. Expertul în managementul timpului Laura Vanderkam a analizat programul a 20 de directori executivi şi a aflat că 90% dintre ei se trezeau înainte de ora 6 dimineaţa, în timpul săptămâni.

Chiar dacă nu eşti la conducerea unei companii, faptul că începi ziua devreme te-ar putea ajuta să avansezi în carieră. Studii recente arată că angajaţii care ajung la birou devreme sunt percepuţi de şefii lor ca fiind mai eficienţi decât cei care întârziau – chiar dacă persoanele care ajung devreme pleacă devreme.

Fă câteva mişcări de stretching

Dacă în momentul în care sună alarma, prima ta reacţie este să te gehmuieşti mai bine în pat şi să speri că se opreşte, ar fi înţelept să-ţi schimbi rutina. Potrivit psihologului Amy Cuddy de la Universitatea Harvard, primul lucru pe care ar trebui să-l faci când te trezeşti este să-ţi întinzi corpul pe cât de mult posibil. Cuddy crede că trupul îţi influenţează mintea, iar prin această extindere începi să te simţi mai puternic, mai încrezătoare şi chiar mai fericită pentru restul zilei.

Citește și Oamenii de știință au stabilit de ce nu dormim bine într-un pat străin

Fă-ţi patul

De ce să-ţi faci patul dimineaţa dacă urmează să te culci din nou mai târziu? În cartea “Puterea Obişnuinţei”, jurnalistul Charles Duhigg susţine că aranjarea patului în fiecare dimineaţă poate ajuta o persoană să renunţe la obiceiuri proaste, în favoarea celor productive. Mai mult, Duhigg observă că persoanele care îşi fac patul tind să aibă un sentiment de fericire mai accentuat şi o mai m are capacitate de a respecta un buget.

Încearcă să meditezi

Celebrităţi precum starul NBA Kobe Bryant sau actorul Jerry Seinfeld se trezesc devreme pentru a-şi limpezi mintea prin meditaţie.  Profesorul budist Ethan Nichtern scrie în cartea Drumul spre acasă că meditaţia practicată dimineaţa te poate ajuta să îţi păstrezi concentrarea pentru restul zilei.
Ne trezim speriaţi în legătură cu ziua noastră, aşa că este un mod minunat de ordona mintea şi de a vedea lucrurile mai clar, spune Nichtern.

Ţine un jurnal

Tim Ferriss, autorul cărţii „Săptămâna de lucru de 4 ore”, este doar unul dintre oamenii de succes care petrec fiecare dimineaţă notându-şi ideile şi emoţiile în jurnal. Ferriss spune că simplul act de a scrie, şi nu neapărat produsul final, îl ajută foarte mult. În plus, aşa scapi de anumite idei contradictorii care nu te vor mai distrage pe parcursul zilei de lucru.

Mergi la sală

Pentru unii dintre noi, gândul de a merge la sală înainte de ora 9 dimineaţa este un coşmar. Însă, nenumărate studii arată că antrenamente dimineaţa te ajută să te concentrezi mai bine şi să fii mai productiv. Un studiu din 2013 arată că după 15 minute de mers pe bicicletă, participanţii au obţinut rezultate mai bune la diferite sarcini cognitive decât cei care nu au făcut mişcare.

Ia micul dejun

Nutriţioniştii sunt de acord că prima masă a zilei îţi activează metabolismul şi reglează nivelul glicemiei pentru a te concentra şi a fi productivă pe parcursul zilei. În caz contrar, s-ar putea să te simţi irascibilă şi să ai dificultăţi de concentrare. Optează pentru un mic dejun uşor de pregătit cum ar fi fulgii de ovăz cu fructe sau un smoothie plin de proteine.

Vizualizează ce urmează să faci în ziua respectivă

În a doua sa carte „Smarter Faster Better”, Charles Duhigg recomandă să-ţi spui poveşti despre cum se va desfăşura ziua. O echipă de cercetători de la MIT care a studiat cei productivi oameni de la o firmă de recrutare a arătat că aceştia erau obsedaţi să încerce să-şi explice lumea atât lor cât şi colegilor pe măsură ce povesteau despre zilele lor. De exemplu, rugau colegi să-i ajute să-şi imagineze cum s-ar putea desfăşura o conversaţie viitoare sau o prezentare pentru a fi mai pregătiţi în momentul în care chiar au loc. Duhigg recomandă să faci din această strategie un obicei si să-ţi petreci drumul spre birou spunându-ţi o poveste detaliată despre restul zilei.

Planifică-ţi ziua

Rezistă impulsului de a-ţi verifica mailurile şi începe ziua cu o a aşa numită „sesiune de planificare”.
Ron Friedman scrie într-un articol pentru The Harvard Business Review: „Ziua s-a încheiat şi plec de la birou cu un sentiment de împlinire. Ce am realizat?”
Friedman recomandă să împarţi fiecare sarcină într-o serie de acţiuni şi apoi să acorzi prioritate celor mai importante. Astfel vei şti exact ce trebuie să realizezi în următoarele ore şi cum să faci asta.

Începe cu cele mai importante lucruri

Psihologii au identificat recent un fenomen numit oboseala decizională, care explică de ce este bine să începi cu cele mai complicate lucruri pe care le ai de făcut, dimineaţa. Avem o rezervă de energie mentală limitată, iar pe măsură ce epuizăm acea energie pe decizii vestimentare sau alimentare, ne rămâne mai puţină energie pentru lucruri importante. Acest concept este mult mai nuanţat decât s-a crezut iniţial. Dacă crezi că voinţa este limitată, atunci sunt mai multe şanse să te simţi epuizat mental la finalul zilei. Însă, dacă crezi că voinţa este nelimitată, te vei simţi pregatită să faci faţă oricăror provocări.

Sursa:csid.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Școala Gimnaziala Crăciunelu de Jos modernizata cu fonduri PNRR: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Școala Gimnaziala Crăciunelu de Jos modernizata cu fonduri PNRR

Primăria comunei Crăciunelul de Jos a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație ce privește dotarea cu materiale didactice în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale din comuna.

În urma analizei de nevoi desfășurate la nivelul Școlii Gimnaziale Crăciunelu de Jos, s-au evidențiat mai multe aspecte legate de resursele educaționale disponibile pentru elevi și cadre didactice. Constatările arată că lipsa materialelor didactice necesare îngreunează procesul de predare-învățare, iar unele activități educaționale nu se pot desfășura la potențialul dorit.

Pentru a sprijini un act educațional modern și a facilita dezvoltarea competențelor elevilor, este necesară dotarea școlii cu diverse materiale didactice. Aceasta include achiziția de resurse de bază pentru diferite discipline, oferind structuri de lecții și informații esențiale, resurse interactive și instrumente didactice adaptate cerințelor actuale. Utilizarea unor astfel de resurse va contribui nu doar la creșterea competențelor cognitive, digitale și de comunicare a elevilor, ci și la îmbunătățirea întregului proces educațional, oferindu-le oportunități mai variate de învățare practică și interactivă. Scopul principal al acestui demers este de a asigura un mediu de învățare adaptat cerințelor moderne, care să motiveze elevii și să contribuie la formarea unor competențe esențiale pentru viitor. Astfel, s-a identificat posibilitatea accesării unei finanțări nerambursabile prin intermediul apelului de proiecte PNRR/2022/C15/MEDU/I9./I11./I13./I14./ Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe.Valoarea investiției este de peste 285 de mii de lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Laboratoarele Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi dotate cu echipamente digitale și mobilier

Publicat

în

Laboratoarele Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi dotate cu echipamente digitale și mobilier

Reprezentanții liceului de arte „Regina Maria” din Alba Iulia au lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede dotarea a două laboratoare din cadrul instituției de învățământ.
Contractul cuprinde furnizarea de echipamente IT&C pentru proiectul de investiție „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, contract de finanțare nr. 95Smart/2023 Valoarea totală maximă estimată a contractului de furnizare pe 6 luni (include valoarea maximă a tuturor loturilor) este de 532.224,79 lei fără TVA.

Pentru cele două laboratoare ale Liceului de arte „Regina Maria” Alba Iulia se vor achiziționa:
LOT 1 – Echipamente IT & C

Tablă interactivă 75” Buc 1
Tablă interactivă 85” Buc 1
Suport mobil tablă interactivă Buc 2
All-in-one (touchscreen) Buc 1
All-in-one (touchscreen) Buc 17
Cameră de documente Buc 2
Servicii de instalare Buc 2
Tabletă lidar – profesională 12,9” + tastatură + stylus Buc 10
Tableta grafică Buc 6
Tableta grafică Buc 10
LOT 2 – Echipamente audio-video

Kit 16 x Ochelari VR Buc 1
Ochelari VR (SL)Buc 10
Kit sistem videoconferință Buc 1
Kit sistem videoconferință Buc 1
Sistem sunet Buc 2
LOT 3 – Echipamente 3D

Scanner 3D Buc 2
Creion 3D Buc 18
LOT 4 – Kit-uri robotice

Robot cu braț multifuncțional Buc 2
Pachet 12 Kituri robotice Buc 2
LOT 5 – Pachete software

Software educațional Buc 2
Conținut educațional – Laborator digital Buc 2
Platformă e-learning creare conținut educațional (20 profesori, 1 an) Buc 1
Software specializat grafică și producție digitală Buc 1
Software specializat arte (muzica & grafica) Buc 1
LOT 6 – Mobilier

Mobilier STEAM (Masa si scaun) Buc 10
Mobilier imprimantă 3D Buc 2


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

22 noiembrie: Minți geniale de Gordon Korman, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Publicat

în

Minți geniale de Gordon Korman, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Vineri, 22 noiembrie 2024, la ora 16.00, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, are loc o nouă întâlnire a Clubului de lectură „Lucian Blaga”.

Cartea lunii noiembrie este „Minți geniale”, scrisă de Gordon Korman și poate fi împrumutată de la Secția împrumut carte pentru copii a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Romanul scris de Gordon Korman este unul captivant și plin de umor, explorând teme precum prietenia, curajul și încrederea în sine.

Cartea spune povestea a patru adolescenți care studiază într-o școală specială pentru copii supradotați, iar acțiunea se centrează pe conflictele lor interioare, dar și pe pericolele care apar atunci când un grup de oameni cu talente extraordinare ajunge să lucreze împreună. Korman reușește să creeze astfel o poveste dinamică, în care cititorul este ținut în suspans, iar umorul subtil și stilul de narare accesibil sunt punctele forte ale romanului.
Dacă v-am trezit interesul, vă așteptăm să faceți parte din clubul nostru de lectură, un club în creștere, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 -14 ani. Cu siguranță discuțiile pe marginea cărții propuse vor fi savuroase!
Proiectul 3.18 Clubul de lectură Lucian Blaga face parte din Programul 2 Animație culturală și este un proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba