Societate
Care sunt cele mai aşteptate filme în vara lui 2015
Iubitorii de filme din întreaga lume aşteaptă cu nerăbdare apariţiile cinematografice din această vară, printre care se numără remake-uri şi continuări ale unor serii de succes. Află de pe radiounirea.ro care sunt cele mai aşteptate filme în vara lui 2015.
Vă prezentăm filmele care nu ar trebui ratate în vara anului 2015, deoarece acestea vor putea fi vizionate şi în cinematografele româneşti:
„Anturaj/ Entourage” ajunge în România pe 12 iunie
Din 12 iunie, în cinematografele româneşti, filmul „Anturaj” readuce împreună starurile din popularul serial omonim – Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara şi Jeremy Piven. Comedia dezvăluie cu mult umor drumul spre succesul hollywoodian al celor cinci prieteni.
Vincent Chase (Grenier), Eric (Connolly), Turtle (Ferrara) şi Johnny (Dillon) îşi reiau activitatea sub îndrumarea lui Ari Gold (Piven), fost agent şi actual manager de studio. Deşi ambiţiile lor s-au schimbat, legătura dintre ei rămâne la fel de puternică în faţa capriciilor şi agresivităţii universului de la Hollywood.
Regia acestui film este semnată de Doug Ellin.
„Jurassic World”, din 12 iunie în cinematografele româneşti
Filmul „Jurassic World”, regizat de Colin Trevorrow, cu actorii Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard în distribuţie, va intra în cinematografele din România pe 12 iunie.
Au trecut 22 de ani de la evenimentele din Jurassic Park, iar parcul de distracţii imaginat de vizionarul John Hammond este acum perfect funcţional. Milioane de turişti au venit anual pe Isla Nublar, plătind preţuri piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii readuşi la viaţă de tehnologii revoluţionare, dar, în ultima vreme, numărul vizitatorilor a scăzut. Pentru a creşte vânzările, Corporaţia Patel comandă realizarea unui nou dinozaur. Comportamentul acestuia îi va uimi pe angajaţii parcului, iar natura va profita curând de ocazie pentru a arăta din nou că nu poate fi controlată de om.
Animaţia ”Inside Out / Întors pe dos” are premiera în România pe 19 iunie
Viaţa lui Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, este dată peste cap când trebuie să-şi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor complet depăşiţi de situaţie ai fetiţei. Furia, Dezgustul, Frica, Tristeţea şi Bucuria se ceartă, colaborează şi se pierd în discuţii în contradictoriu în încercarea de-a o face pe Riley să meargă mai departe şi să-şi găsească noi prieteni.
„Terminator: Genisys”, cu Arnold Schwarzenegger, va avea premiera în cinematografele din România pe 3 iulie
Regizat de Alan Taylor, filmul „Terminator: Genisys” îi va avea în ditribuţie, printre alţii, pe actorii Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke şi Jason Clarke.
„Terminator 5” va fi o cursă infernală pentru John Connor, care va ajuta forţele militare din trecut să lupte împotriva roboţilor ce au găsit o cale de a transporta înapoi în timp şi alte maşinării de calibru mai mare.
”Minions” va avea premiera în România pe 10 iulie
Simpaticii aghiotanţi ai lui Gru, transformaţi în favoriţii copiilor de cele două filme ”Despicable Me”, au parte de o animaţie dedicată lor.
„Ant-Man”, cu Michael Douglas, din 17 iulie, în cinematografele româneşti
Înarmat cu o abilitatea extraordinară de a-şi micşora dimensiunea şi de a-şi mări proporţional puterea, escrocul Scott Lang (Paul Rudd) se vede nevoit să îşi accepte latura eroică şi să vină în ajutorul mentorului său, cercetătorul Hank Pym (Michael Douglas), pentru a proteja secretul ce stă în spatele uimitorului costum Ant-Man. În ciuda obstacolelor numeroase şi aproape imposibil de depăşit, Pym şi Lang trebuie să născocească şi să ducă la îndeplinire un plan de succesul căruia depinde viitorul întregii omeniri.
Regia filmului este semnată de Peyton Reed.
„Misiune: Imposibilă. Naţiunea secretă”, cu Tom Cruise, din 31 iulie, în cinematografele româneşti
Un alt film care nu trebuie ratat în vara lui 2015 este „Misiune: Imposibilă. Naţiunea secretă/ Mission: Impossible 5”, care va intra în cinematografele din România pe 31 iulie. Regizat de Christopher McQuarrie, filmul prezintă o nouă misiune imposibilă pentru descurcăreţul agent Ethan Hunt (Tom Cruise). De această dată, agentul trebuie să înfrunte Sindicatul, o periculoasă organizaţie criminală cu planuri sumbre pentru întreaga lume.
”The Fantastic Four / Cei 4 fantastici” are premiera mondială pe 7 august
Cei Patru Fantastici, o relansare contemporană a uneia dintre cele mai longevive echipe Marvel, are în centru patru renegaţi care se teleportează într-un univers alternativ şi plin de pericole, unde fizicul li se modifică fizicul în mod şocant. Vieţile lor se schimbă irevocabil, iar echipa trebuie să înveţe să-şi stăpânească noile şi uimitoarele abilităţi şi să colaboreze pentru a salva Terra de o teribilă ameninţare.
surse: mediafax.ro, cinemagia.ro
Societate
5 martie: Ziua Mondială a Eficienţei Energetice
Zi mondială dedicată eficienței energetice
„Ziua Mondială a Eficienţei Energetice”, marcată pe 5 martie, este sărbătorită în cinstea celei dintâi reuniuni a experţilor din lume, care a avut loc pe 5 martie 1998, în Austria, unde s-a discutat despre criza energetică şi soluţiile sale posibile.
Marcarea zilei este o oportunitate de a reflecta asupra practicilor ce vizează o utilizare durabilă şi raţională a energiei, precum şi asupra angajamentului guvernelor, companiilor şi instituţiilor de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.
Agenția Internațională a Energiei estimează o creștere a consumului mondial de energie cu 40% în următoarele două decenii, ceea ce înseamnă că guvernele ar trebui să pună în aplicare măsuri speciale, cum ar fi utilizarea de energie din surse regenerabile, dar, mai presus de toate, să promoveze campanii pentru o utilizare mai eficientă și de economisire a energiei.
În acest context, încă din aprilie 2020 a fost elaborat Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030. Acesta cuprinde numeroase direcții de acțiune pentru trecerea la o utilizare a energiei cu o eficiență crescută. De asemenea, sursele de producere a energiei trebuie folosite mai eficient. Tendința este (sau ar trebui să fie) utilizarea unor surse sustenabile, regenerabile și cât mai prietenoase cu mediul.
Societate
20 februarie: Ziua mondială a justiției sociale
Zi mondială dedicată justiției sociale
La data de 20 februarie este marcată, anual, Ziua mondială a justiţiei sociale, la iniţiativa Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) din 26 noiembrie 2007.
ONU lansează un apel tuturor statelor membre, organizaţiilor care militează pentru justiţie socială, tinerilor şi societăţii civile de a găsi, prin dialog şi cooperare, mijloace eficiente prin care să reducă inegalităţile sociale, conflictele din interiorul societăţilor şi să întărească instituţiile care protejează drepturile celor care muncesc.
ONU atrage atenţia că, în ultimii ani, tensiunile sociale şi problemele economice au fost exacerbate pe fondul pandemiei de COVID-19, dezastrelor naturale, disputelor geopolitice şi conflictelor armate.
Scopul Zilei mondiale a justiţiei sociale este de a atrage atenţia factorilor responsabili asupra unor probleme precum sărăcia, şomajul şi excluziunea socială. În literatura de specialitate, se consideră că un individ este exclus social dacă este rezident într-o zonă geografică a societăţii, dar din motive în afara controlului său nu poate participa la activităţile normale ale cetăţenilor din acea societate, chiar dacă şi-ar dori să o facă.
Totodată, cu prilejul acestei zile sunt promovate valori precum solidaritatea, echitatea şi tratamentul egal oferit cetăţenilor indiferent de sex, rasă, religie, cultură sau stare a sănătăţii. Inegalităţile imense de venit atât pe plan naţional, cât şi internaţional, reprezintă, la rândul lor, un factor ce poate ridica obstacole în calea justiţiei sociale.
sursa: agerpres.ro
foto: un.org
Societate
17 februarie: Ziua bunătății spontane
Zi internațională dedicată bunătății spontane
Ziua bunătăţii spontane, marcată în 17 februarie, a debutat în Noua Zeelandă, după ce Josh de Jong, blocat în trafic şi înconjurat de şoferi nervoşi şi agresivi s-a gândit ce bine ar fi, dacă măcar o zi pe an oamenii ar fi mai buni unii cu alţii, fără să aştepte răsplată.
Această zi creşte în popularitate de la an la an, fiind sărbătorită de indivizi, grupuri şi organizaţii, și subiect de carte şi film.
„Join Me” este o carte scrisă de umoristul Danny Wallace şi în care oamenii sunt încurajaţi să facă fapte bune, în special în zilele de vineri, numite „vinerile bune”. Wallace a mai scris şi „Bunătatea spontană: 365 de moduri în care poţi face din lume un loc mai frumos”.
Subiectul este abordat şi în filmul „Evan Almighty” (2007), dar şi în cartea lui Karen McCombie „The Seventeen Secrets of the Karma Club”.
sursa: tvrinfo.ro
-
Știriacum o săptămână
Cetatea Trascăului din comuna Rimetea, Alba, loc încărcat de istorie și de legende: Povestea maiestuoaselor fortificații
-
Știriacum o săptămână
APRILIE, Prier: Datini, tradiții și obiceiuri românești
-
Știriacum 2 săptămâni
Cugireana, trenul care a făcut naveta 100 de ani între Teiuș și Cugir: Cândva, cel mai lung tren de călători din Europa, ducea zilnic până la 10.000 de navetişti
-
Știriacum o săptămână
Povestea lui Mihăilă Gritta, legenda din Apuseni: Minerul din Roșia Montană a extras din baia ”Despicata” tone de aur, ridicând biserici și școli pentru românii din partea locului
-
Știriacum o săptămână
Podul de fier de la Ocna Mureș, pentru aproape 100 de ani, singurul din Europa cu trafic rutier, feroviar şi pietonal
-
Știriacum 2 săptămâni
28 martie 1923, ziua în care a fost promulgată Constituția României adoptată după Marea Unire
-
Știriacum o săptămână
Ziua Păcălelilor: Originea acestei zile și cum este sărbătorită în alte țări. Nimeni nu are voie să se supere pe 1 aprilie
-
Știriacum o săptămână
Mănăstirea Afteia, o mândrie a ortodoxiei transilvănene, locul care a renăscut de mai multe ori