Muzică
CAPITALELE UNIRII, turneu aniversar al Corului Regal, în 25 noiembrie, la Alba Iulia, dedicat Centenarului Marii Uniri
Corul Regal, ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, desfășoară în perioada 2018-2019 cel mai amplu proiect coral din România dedicat Centenarului Marii Uniri – turneul aniversar Capitalele Unirii. Ansamblul a evoluat și va evolua în orașe românești din țară și de peste granițe, precum București, Râmnicu Vâlcea, Iași, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Chișinău, Cernăuți și Balcic.
După succesul primelor trei concerte ale turneului – lansarea de la București, care a avut loc la Biblioteca Națională a României, în 1 iulie, concertul din Râmnicu Vâlcea, care s-a desfășurat în Sala Lahovari a Filarmonicii Ion Dumitrescu, în data de 18 octombrie și cel din Iași, susținut în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu, în 2 noiembrie – Corul Regal urmează să evolueze la Alba Iulia, în Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail, duminică, 25 noiembrie, începând cu ora 19:00. Intrarea este liberă.
Acest turneu reprezintă debutul noii formule de concert a ansamblului nostru și debutul dirijorului Andrei Stănculescu la pupitrul Corului Regal.
Invitații special ai concertului sunt Corul Bărbătesc „Apulum” al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Simion Ștefan” din Alba Iulia și Corul Bărbătesc „Reîntregirea” al Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. Ambele ansambluri sunt conduse de pr. prof. dr. Nicolae Topîrcean.
Amfitrionul serii va fi tânăra actriță Alexandra Apetrei.
Așadar, Corul Regal va evolua pe parcursul turneului alături de diferite ansambluri corale care își desfășoară activitatea în cele 8 orașe ale itinerariului. În plus, repertoriul ales de către Corul Regal cuprinde creații ale unora dintre cei mai importanți compozitori români de ieri și de azi, din toate provinciile istorice ale țării noastre.
Corul Regal dorește să implice în mod activ generația tânără în seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, cu scopul de a afirma și dovedi că tinerii își asumă valorile și idealurile naționale.
Centenarul este despre trecut, despre prezent, dar, mai ales, este despre viitor. Așadar ne dorim ca acest turneu să fie un preambul al unei campanii de promovare a vieții corale românești, care să se desfășoare în perioada ce va urma.
Nu în ultimul rând, turneul Capitalele Unirii va aduce un omagiu Familiei Regale a României, care a contribuit decisiv la realizarea evenimentelor de la 1918.
Muzică
Concert 3 Sud Est la Alba Iulia: Când va avea loc
Concert 3 Sud Est la Alba Iulia
Un concert 3 Sud Est va avea loc la Alba Iulia în prima parte a anului 2024.
Concertul este programat în 29 martie, de la ora 19.30, și va fi găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor.
„Primăvara sună bine cu 3 Sud Est. Vino să cântăm împreună hiturile lansate de noi in cei 26 de ani de carieră. Încă o dată vom fi INSEPARABILI!”, au transmis membrii trupei.
Muzică
Tradiții de Crăciun, spectacol de colinde cu nume mari ale genului, în 22 decembrie, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia
Tradiții de Crăciun – spectacol de colinde cu nume mari ale genului
Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia organizează joi, 22 decembrie, ora 19.00, a doua ediție a spectacolului ”Tradiții de Crăciun”.
“Vestim Nașterea Domnului!” este îndemnul prin care artiști consacrați, dar și tineri în plină afirmare, vor da viață tradițiilor românești și, mai ales, frumoaselor colinde. Sava Negrean Brudașcu, Corul de Copii “Theotokos”, Duo Art, Cristian Fodor și Gino vor încânta publicul albaiulian, alături de Tudor Limbean (Micul Patriot), Ioana Mărginean, George Drăgan, Georgiana Zbutea și Vlad Lință.
La spectacol intrarea este liberă (în limita locurilor disponibile).
Evenimentul este realizat cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în cadrul Anului European al Tineretului în România
Muzică
2 august: Serată muzicală la Biserica Greco-Catolică din Sebeș
Astăzi, serată muzicală la Biserica Greco-Catolică din Sebeș
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș alături de Biserica Greco-Catolică Sfânta Cruce Sebeș au plăcerea de a vă invita luni, 2 august 2021, la ora 19:00, la sediul lăcașului de cult păstorit de părintele Florin Gatea, situat în Piața Cardinal Alexandru Todea, la o seară de muzică de cameră în compania instrumentiștilor Flavius Ignat (violă), Ana-Teodora Buia (vioară) și Ioana Grünner (pian).
Programul va conține trei lucrări de referință din repertoriul cameral: Sonata în Re minor pentru violă și pian de M. Glinka, Märchenbilder op. 113 pentru pian și violă de R. Schumann, Sonata nr. 2 op.13 în Sol major pentru vioară și pian de E. Grieg.
Momentul muzical va fi completat de vernisajul expoziției de grafică, „Chipuri din temnița Aiudului. Memoria iconică a închisorilor comuniste”, a artistului plastic botoșănean Aida Șușter-Boțan. Expoziţia cuprinde portretele unor mari personalităţi ale culturii și spiritualității româneşti, începând din perioada interbelică până în contemporaneitate, fiind expresia respectului și pioasei aduceri aminte față de înaintași.
Accesul este gratuit, cu respectarea condițiilor de distanțare și cu portul măștii de protecție.
-
Știriacum 2 săptămâni
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 2 săptămâni
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 2 săptămâni
TRADIŢII şi OBICEIURI de 21 noiembrie: Intrarea în biserică a MAICII DOMNULUI (OVIDENIA)
-
Știriacum 2 zile
1 decembrie 1918: Cum s-a făcut Marea Unire
-
Știriacum o săptămână
De ce bat clopotele la biserică: Un obicei care datează de sute de ani
-
Știriacum 12 ore
3 decembrie: Ziua internațională pentru persoanele cu dizabilități: Statisticile spun că 15% din populaţia lumii trăieşte cu anumite forme de dizabilitate
-
Știriacum 4 zile
Noaptea de 29 spre 30 noiembrie este specială pentru fetele de măritat, ele își pot afla ursitul
-
Știriacum 2 zile
Samoilă Mârza, „fotograful Unirii“ din 1918: Un singur fotograf printre 100.000 de români