Rămâi conectat

Știri

Blăjenii își pot plăti impozitele şi taxele locale pentru anul 2025 din 13 ianuarie

Publicat

în

De săptămâna viitoare, blăjenii își pot plăti impozitele şi taxele locale pentru anul 2025

Primăria Municipiului Blaj anunţă că luni, 13 ianuarie 2025, va începe încasarea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2025.

Plățile se pot face la Biroul Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Blaj sau ONLINE pe platforma Servicii Electronice – https://se.primariablaj.ro/infopage/plati.html de pe site-ul Primăriei Blaj și pe www.ghiseul.ro.

La Biroul Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Blaj, plăţile se pot face în zilele de luni, marți, joi și vineri, între orele 8:15-15:15, iar miercurea între orele 8:15-16:30.

Blăjenii (persoane fizice) care îşi vor achita integral impozitul pe clădiri, teren şi auto până pe 31 martie 2025 vor primi o bonificaţie de 8%, stabilită prin hotărâre a Consiliului Local Blaj.

Conform legii, impozitul pe clădiri, teren şi auto se plăteşte anual în două rate egale, până la datele scadente de 31 martie şi 30 septembrie.

Impozitele și taxele locale în municipiul Blaj au rămas aceleași ca în anul 2024, la care se adaugă, conform Codului Fiscal, rata inflației din anul anterior (10,4%).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Diversități Culturale la Aiud: Expoziție de artă românească la Galeriile „Inter-Art”, cu prilejul sărbătoririi Zilei Culturii Naționale

Publicat

în

Diversități Culturale la Aiud. Expoziție de artă românească la Galeriile „Inter-Art”, cu prilejul sărbătoririi Zilei Culturii Naționale

În data de 15 ianuarie 2025, cu prilejul sărbătoririi Zilei Culturii Naționale are loc ediţia a XXXV-a a evenimentului Ceasul de taină al poeziei: Mihai Eminescu. Cu această ocazie, la Galeriile Inter-Art din Aiud se va organiza o expoziție de artă românească la care participă 50 de artiști români și 21 de etnii.

Vernisajul va începe ora 16.00 la Galeriile Inter-Art Aiud, în Piața Cuza Vodă, nr.1. În cadrul evenimentului va avea loc un recital susținut de Daniel & Dan Avram.

Organizatorii evenimentului sunt Fundația „Inter-Art” Aiud, România, Primăria municipiului Aiud – Direcția de Cultură, Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud, în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice, Guvernul României.
Program de vizitare

Joi, 16 ianuarie: 11,00-12,00 – 16,00-17,00
Vineri, 17 ianuarie: 11,00-12,00 – 16,00-17,00
Artiști

Anghiuş Locker Viktor – comunitatea germană
Balog Stefan – comunitatea maghiară
Balog Zoltán – comunitatea maghiară
Besu Marieta – comunitatea română
Boeriu Mircea – comunitatea română
Boicescu Traian Ştefan – comunitatea italiană
Caratănase Răzvan Constantin – comunitatea română
Cociş Cosmin – comunitatea română
Cozma Georgiana – comunitatea română
Cristea Elena – comunitatea română
Culuş Bianca – comunitatea română
Darida Alexandru – comunitatea română
Dub Vasile – comunitatea evreiească
Dumitrescu Mirela – comunitatea macedoneană
Gnandt Stefan – comunitatea germană
Horváth Gyöngyvér – comunitatea maghiară
Iaia Ferodin – comunitatea tătară
Ifrim Lacme – comunitatea turcă
Ionescu Berechet Cristina – comunitatea elenă
Ispas Alexandru Nicolae – comunitatea română
Karkus Blazena Miroslava – comunitatea slovacă
Lavrente Irina – comunitatea ruşilor lipoveni
Lipot Ştefan – comunitatea română
Lixandru Robert – comunitatea maghiară
Lovász Noemi – comunitatea maghiară
Lucaciu Adriana – comunitatea română
Mirea Nevena – comunitatea sârbă
Mleziva Iosif – comunitatea cehă
Munteanu Gheorghe – comunitatea ucraineană
Nanciu Denis – comunitatea romă
Nani Corina – comunitatea română
Neagu Ecaterina – comunitatea maghiară
Oprisa Cristina Gloria – comunitatea română
Oprişan Letiţia – comunitatea română
Panighianţ Ovidiu – comunitatea armeană
Pîrvan Rus Lelia – comunitatea română
Poca Ecaterina – comunitatea română
Rus Andreea – comunitatea română
Sas Anca – comunitatea română
Semenescu Kureta Oriola – comunitatea albaneză
Sepi Valeriu – comunitatea germană
Simionescu Atena – comunitatea română
Strugaru Rodica – comunitatea română
Ştirbu Gheorghe – comunitatea română
Tincul Adrian – comunitatea croată
Tomaselli Angela – comunitatea italiană
Truţulescu Marian – comunitatea română
Ungureanu Constantin – comunitatea ruteană
Vasilcin Ivan – comunitatea bulgară
Zapotoţchi Cristina Emanuela – comunitatea poloneză


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

1308 unități de bibliotecă achiziționate la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în trimestrul al IV-lea din 2024

Publicat

în

1308 unități de bibliotecă achiziționate la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în trimestrul al IV-lea din 2024

Începând cu anul 2017, achiziția de unități de bibliotecă la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba se desfășoară după o politică de achiziție coerentă, bazată pe înnoirea și diversificarea fondului existent, în deplin acord cu nevoile comunității.

Ținând cont de această politică de achiziții, dar și de restricțiile financiare impuse de ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 107 din 4 septembrie 2024 pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare în domeniul gestionării creanțelor bugetare și a deficitului bugetar pentru bugetul general consolidat al României în anul 2024, în trimestrul al IV-lea al anului 2024 s-au achiziționat 915 titluri de carte însumând un total de 1308 unități de bibliotecă. Acestora li s-au adăugat cele 7 abonamente la ziare și reviste pentru anul 2025.
Bugetul alocat pentru achiziția de carte, ziare și reviste în trimestrul al IV-lea a fost de 50.000 de lei, din care s-a cheltuit suma de 47.156,44 lei.
Pentru întregul an 2024, a fost alocată pentru achiziția de unități de bibliotecă, suma de 200.000 lei, din care s-a cheltuit în total 196.908,16 lei. Au fost achiziționate 3169 titluri, respectiv 4540 exemplare.
Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba stă la dispoziția cititorilor în fiecare zi lucrătoare, între orele 9:00 – 17:00, cărțile putând fi împrumutate în sala de lectură sau la domiciliu pe baza permisului de intrare. Cei interesați de împrumut de carte sau de activitățile de animație culturală se pot informa la adresa https://www.bjalba.ro/ și pe pagina de Facebook, la adresa https://www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaLucianBlagaAlba”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Velo Apuseni prinde contur: Licitația pentru serviciile de proiectare și execuție a lucrărilor, lansată pe SEAP

Publicat

în

Velo Apuseni, proiect de realizare a 37 km de pistă de biciclete în Munții Apuseni

Administrația județului Alba, a lansat recent pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația care prevede achiziționarea serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor pentru construirea unei piste de biciclete de peste 37 km care va fi amenajată în Munții Apuseni.

Valoarea estimată a contractului este de 13.824.747,38 lei, fără TVA.

Potrivit documentației, se vor achiziționa servicii de proiectare și execuție lucrări pentru investiţia – „VELO APUSENI-amenajare trasee cicloturistice în munții Apuseni, pe zona județelor Bihor, Alba, Cluj – LOT JUDEȚUL ALBA”.

Potrivit Caietului de sarcini, în cadrul contractului vor fi realizate următoarele activități:
Faza I. Proiectare:

Elaborarea documentațiilor tehnico-economice corespunzătoare etapelor III și IV definite prin Art. 1, alin. (2) din Hotărârea 907/2016 și asigurarea asistenței tehnice pe parcursul execuției lucrărilor.
În acest sens se vor întocmi următoarele:
– Documentaţia tehnică pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire: DTAC + DTOE,
– Documentațiile pentru obținerea avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de urbanism, pentru acele avize/acorduri care nu au fost obținute la faza SF.
– Proiectul tehnic de execuție – PT, Detalii de execuție – DE și Caiete de sarcini – CS.
– Serviciile de verificare tehnică de calitate a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie
Faza II. Asistența tehnică
Executia lucrărilor

Proiectul de investiție VELO APUSENI – Amenajare trasee cicloturistice în Munții Apuseni, pe zona județelor Alba, Bihor, Cluj – lot județul Alba” își propune să creeze un traseu cicloturistic extins în județ Alba, integrat în situl NATURA 2000 și Parcul Natural Apuseni. Traseul va străbate o distanță de 37209,87 m, traversând comunele Gârda de Sus, Scărișoara și Horea, oferind multiple facilități pentru cicliști, inclusiv spații de odihnă, refugii și stații de încărcare pentru biciclete electrice.

Proiectul are o importanță semnificativă atât din punct de vedere turistic, cât și ecologic, având în vedere amplasarea sa într-o zonă naturală protejată. De asemenea, acest proiect contribuie la dezvoltarea infrastructurii turistice în județul Alba, promovând turismul activ și sustenabil.

Următoarele variante sunt concepute pentru a respecta criteriile esențiale de siguranță, eficiență, coerență, atractivitate și confort, fundamentale pentru orice proiect de infrastructură destinată ciclismului. Siguranța este asigurată prin separarea clară a căii de rulaj a bicicletei, limitarea vitezei autovehiculelor și marcarea vizibilă a traseului cicloturistic. Coerența și accesibilitatea sunt garantate printr-o rețea continuă și bine marcate, conectate cu alte mijloace de transport. Atractivitatea și confortul sunt asigurate prin integrarea estetică în peisaj și menținerea unei suprafețe de rulare netede și bine întreținute.
VARIANTA 1 (RECOMANDATĂ) – Traseu pe cale de rulare existentă

Se propun trasee de biciclete care vor fi amplasate pe partea carosabilă pe întreaga lungime a traseului. Traseul destinat bicicliștilor va fi poziționat pe partea dreaptă a carosabilului și va funcționa pe dublu sens de circulație, asigurând astfel o navigare clară și sigură. Această dispunere este concepută pentru a separa fluxul bicicliștilor de traficul auto, reducând riscul de accidente și facilitând o circulație mai fluentă.

Va fi amenajat un traseu cu dublu sens pe întreaga lungime a rutei, cu scopul de a minimiza necesitatea traversării carosabilului. Această abordare are rolul de a spori siguranța bicicliștilor, reducând semnificativ riscul de incidente și oferindu-le o rută clară și continuă. Prin eliminarea frecventei traversări a drumului, se îmbunătățește atât eficiența navigării, cât și confortul participanților, asigurând o experiență fluidă și sigură pe întreaga durată a traseului.
Limitări de viteză și gabarit pentru autovehicule

– Limitarea vitezei auto la 30 km/h (recomandat 20 km/h) pe întreg traseul contribuie la siguranța tuturor participanților la trafic.
-Reducerea gabaritului și a tonajului la 7,5 tone.
-Volumul și viteza traficului motorizat să fie sunt reduse în apropierea cicliștilor, în special în cazul căilor de circulație cu trafic mixt.
-bănci fixe.
VELO APUSENI – 8 popasuri în mijlocul unor peisaje de vis

De-a lungul celor 7 tronsoane vor fi amenajate mai multe popasuri, după cum urmează:

Popas 1- Spațiu de odihnă cu loc de luat masa, localizat pe segmentul de drum DJ 750 la hm 1+785,79, aferent tronsonului 1.

Pentru primul popas se propune realizarea unei construcții neîncălzite, semideschisă cu închideri perimetrele pe trei laturi. Ca funcționalitate, acest spațiu servește drept loc de luat masa, care are în zona adiacentă un spațiu pentru relaxare/odihnă.

Construcția va fi dotată cu o masă din lemn masiv, fixată în pardoseală și 8 scaune din lemn masiv, de asemenea cu prindere în pardoseală, pentru zona de luat masa, iar zona de relaxare, se va dota cu mobilier de stat tip bănci fixe.

Construcția va fi dotată cu panouri fotovoltaice, dar va dispune și de branșament la rețeaua existentă pentru iluminat și încărcarea dispozitivelor mobile.

La exterior se prevăd tomberoane pentru colectarea selectivi 3 deșeurilor, o cișmea alimentată de un rezervor de 1 metru cub cu apă menajeră (alimentat de o cisternă pe perioada de sezon care se propune a fi din martie până în noiembrie), o toaletă ecologica și un sistem rastel pentru biciclete.

Popas 2 – Spațiu de odihnă cu loc de luat masa, localizat pe segmentul de drum DJ 750 ta km 7+558, situat ta finalul tronsonului 1 și începutul tronsonului 2

Pentru al doilea popas se propune realizarea unei construcții neîncălzite, semideschisă cu închideri perimetrele, pe 3 laturi. Ca funcționalitate, acest spațiu servește drept loc de luat masa, care are în zona adiacentă un spațiu relaxare/odihnă. Construcția va fi dotată cu o masă din lemn masiv fixată în pardoseală și 8 scaune din lemn masiv, de asemenea cu prindere în pardoseală, pentru zona de luat masa, iar zona de relaxare se va dota cu mobilier tip bănci fixe. Construcția va fi dotate cu panouri fotovoltaice, dar va dispune și de branșament la rețeaua existentă pentru iluminat și încărcarea dispozitivelor mobile.

La exterior se prevăd tomberoane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, o cișmea alimentată de un rezervor de 1 metru cub cu apă menajeră (alimentat de o cisternă pe perioada de sezon care se propune a fi din martie până în noiembrie), o toaletă ecologică și un sistem rastel pentru biciclete.

Popas 3 – Refugiu cu stație de încărcare biciclete și spațiu de odihnă cu loc de luat masa -focalizat pe segmentul de drum DJ 750 la km 11+290, situat la finalul tronsonului 2 ți începutul tronsonului 3

Pentru al treilea popas se propune realizarea a două construcții distincte. Realizarea unei construcții neîncălzite, semideschisă cu închideri perimetrele pe trei laturi. Ca funcționalitate, acest spațiu servește drept loc de luat masa, care are în zona adiacentă un spațiu pentru relaxare/odihnă. Construcția va fi dotată cu o masă din lemn masiv fixată în pardoseală și 8 scaune din lemn masiv, de asemenea cu prindere în pardoseală, pentru zona de luat masa, iar zona de relaxare, se va dota cu mobilier de stat tip bănci fixe. Construcția va fi dotată cu panouri fotovoltaice, dar va dispune și de branșament la rețeaua existentă pentru iluminat și încărcarea dispozitivelor mobile.

La exterior, se prevăd tomberoane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, o cișmea alimentată de un rezervor de 1 metru cub cu apă menajeră (alimentat de o cisternă pe perioada de sezon care se propune a fi din martie până în noiembrie), o toaletă ecologică și un sistem rastel pentru biciclete.

Se propune și realizarea unei construcții de tip spațiu închis, încălzit, cu funcțiune de refugiu montan. Construcția va fi dotată cu sistem de încălzire electric și sistem de iluminat. Mobilarea acestui tip de spațiu se propune a se realiza prin montarea a 4 platforme supraetajate din lemn masiv, care servesc drept loc temporar pentru dormit, pentru 8 persoane. De asemenea, construcția propusă va fi dotată cu panouri fotovoltaice, dar va dispune și de branșament la rețeaua existentă pentru sistemul de iluminat, sistemul de încălzire și pentru încărcare dispozitive mobile.

La exterior se prevăd tomberoane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, o cișmea alimentată de un rezervor de 1 metru cub cu apă menajeră (alimentat de o cisternă pe perioada de sezon care se propune a fi din martie până în noiembrie), o toaletă ecologică.

Tot la exterior, în zona aferentă celor două construcții se propune o stație pentru încărcare a bicicletelor electrice, alimentată de la branșament.

Popas 4 – Spațiu de odihnă cu loc de luat masa – localizat pe segmentul de drum forestier 1 ta km 16+913,47, situat la finalul tronsonului 3

Pentru popasul 4 se propune realizarea unei construcții neîncălzite, semideschisă cu închideri perimetrale pe trei laturi. Ca funcționalitate, acest spațiu servește drept loc de luat masa, care are în zona adiacentă un spațiu pentru relaxare/odihnă. Construcția va fi dotată cu o masă din lemn masiv, fixată în pardoseală și 8 scaune din lemn masiv, de asemenea cu prindere în pardoseală, pentru zona de luat masa, iar zona de relaxare, se va dota cu mobilier
de stat tip bănci fixe. Construcția va fi dotată cu panouri fotovoltaice, dar va dispune și de branșament la rețeaua existentă pentru iluminat și încărcarea dispozitivelor mobile.

La exterior se prevăd tomberoane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, o cișmea alimentată de un rezervor de 1 metru cub cu apă menajeră (alimentat de o cisternă pe perioada de sezon care se propune a fi din martie până
în noiembrie), o toaleta ecologică și un sistem rastel pentru biciclete.

Popas 5 – Refugiu și spațiu de odihnă cu loc de luat masa – localizat pe segmentul de drum comunal DC 264 la km 28+528,49, situat la finalul tronsonului 5 și începutul tronsonului 6 al traseului de biciclete, aferent intersecției drumului comunal 254 cu drumul județean 750

Pentru popasul 5 se propune realizarea a două construcții distincte. Realizarea unei construcții neîncălzite, semideschisă cu închideri perimetrele pe trei laturi. Ca funcționalitate, acest spațiu servește drept loc de luat masa, care are în zona adiacentă un spațiu pentru relaxare/odihnă. Construcția va fi dotată cu o masă din lemn masiv fixată în pardoseală și 8 scaune din lemn masiv, de asemenea cu prindere în pardoseală, pentru zona de luat masa, iar zona de relaxare, se va dota cu mobilier de stat tip bănci fixe. Construcția va fi dotata cu panouri fotovoltaice, dar va dispune șl de branșament la rețeaua existentă pentru iluminat și încărcarea dispozitivelor mobile.

La exterior se prevăd tomberoane pentru colectarea selectivă a deșeurilor o cișmea alimentată de un rezervor de 1 metru cub cu apă menajeră (alimentat de o cisternă pe perioada de sezon care se propune a fi din martie până in noiembrie), o toaletă ecologică și un sistem rastel pentru biciclete.

Se propune și realizarea unei construcții de tip spațiu închis, încălzit, cu funcțiune de refugiu montan. Construcția va fi dotată cu sistem de încălzire electric și sistem de iluminat. Mobilarea acestui tip de spațiu se propune a se realiza prin montarea a 4 platforme supraetajate din lemn masiv, care servesc drept loc temporar pentru dormit, pentru 8 persoane. De asemenea construcția propusă va fi dotată cu panouri fotovoltaice, dar va dispune și de branșament la rețeaua existentă pentru sistemul de iluminat, sistemul de încălzire și pentru încărcare dispozitive mobile.

La exterior, se prevăd tomberoane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, o cișmea alimentată de un rezervor de 1 metru cub cu apă menajeră (alimentat de o cisternă pe perioada de sezon care se propune a fi din martie până în noiembrie), o toaletă ecologică.

Popas 6 – Self-service de biciclete cu stație de încărcare biciclete și spațiu de odihnă cu loc de luat masa — localizat la intersecția segmentului de drum DJ 750 și drum comunal DC260 la km 23+772,1

Pentru popasul 5 se propune realizarea a două construcții distincte. Realizarea unei construcții neîncălzite, semideschisă cu închideri peri metr ale pe trei laturi. Ca funcționalitate, acest spațiu servește drept loc de luat masa, care are în zona adiacentă un spațiu pentru relaxare/odihnă. Construcția va fi dotată cu o masă din lemn masiv fixată în pardoseală și 3 scaune din lemn masiv, de asemenea cu prindere în pardoseală, pentru zona de luat masa, iar zona de relaxare, se va dota cu mobilier de stat tip bănci fixe. Construcția va fi dotată cu panouri fotovoltaice, dar va dispune și de branșament la rețeaua existentă pentru Iluminat și încărcarea dispozitivelor mobile.

La exterior se prevăd tomberoane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, o cișmea alimentată de un rezervor de 1 metru cub cu apă menajeră (alimentat de o cisternă pe perioada de sezon care se propune a fi din martie până în noiembrie), o toaletă ecologică și un sistem rastel pentru biciclete.

Se propune și realizarea unei construcții de tip spațiu închis, încălzit, cu funcțiune de refugiu montan. Construcția va fi dotată cu sistem de încălzire electric și sistem de iluminat. Mobilarea acestui tip de spațiu se propune a se realiza prin montarea a 4 platforme supraetajate din lemn masiv, care servesc drept loc temporar pentru dormit, pentru 3 persoane. De asemenea, construcția propusă va fi dotată cu panouri fotovoltaice, dar va dispune și de branșament Fa rețeaua existentă pentru sistemul de iluminat, sistemul de încălzire și pentru încărcare dispozitive mobile.

La exterior se prevăd tomberoane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, o cișmea alimentată de uz rezervor de 1 metru cub cu apă menajeră (alimentat de o cisternă pe perioada de sezon care se propune a fi din martie până în noiembrie), o toaletă ecologică.

Tot la exterior, în zona aferentă celor două construcții se propune o stație pentru încărcare a bicicletelor electrice, alimentată de la branșament.

Pentru popasul 7 se propune realizarea unei construcții neîncălzite, semideschisă cu închideri perimetrele pe trei laturi. Ca funcționalitate, acest spațiu servește drept loc de luat masa, care are în zona adiacentă un spațiu pentru relaxare/odihnă. Construcția va fi dotată cu o masă din lemn masiv fixată în pardoseală și 8 scaune din lemn masiv, de asemenea cu prindere în pardoseai, pentru zona de luat masa, iar zona de relaxare, se va dota cu mobilier de stat tip bănci fixe. Construcția va fi dotată cu panouri fotovoltaice, dar va dispune și de branșament ia rețeaua existen ă pentru iluminat și încărcarea dispozitivelor mobile.

La exterior se prevăd tomberoane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, o cișmea alimentată de un rezervor de 1 metru cub cu apă menajeră (alimentat de o cisterna pe perioada de sezon care se propune a fi din martie lână în noiembrie), o toaletă ecologică și un sistem rastel pentru biciclete.

Popas 8 – Spațiu de odihnă cu foc de luat masa – localizat pe segmentul de drum DC 260 la km 32+646,13, situat la finalul tronsonului 6 și începutul tronsonului 7

Pentru popasul 8 se propune realizarea unei construcții neîncălzite, semideschisă cu închideri perimetrele pe trei laturi Ca funcționalitate, acest spațiu servește drept ioc de luat masa, care are în zona adiacentă un spațiu pentru relaxare/odihnă. Construcția va fi dotată cu o masă din lemn masiv fixată în pardoseala și 8 scaune din lemn masiv, de asemenea cu prindere în pardoseală, pentru zona de luat masa, iar zona de relaxare, seva dota cu mobilier de stat tip bănci fixe. Construcția va fi dotată cu panouri fotovoltaice, dar va dispune și de branșament la rețeaua existentă pentru iluminat și încărcarea dispozitivelor mobile.

La exterior se prevăd tomberoane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, o cișmea alimentată de un rezervor de 1 metru cub cu apă menajeră [alimentat de o cisternă pe perioada de sezon care se propune a fi din martie până în noiembrie}, o toaleta ecologică și un sistem rastel pentru biciclete.

În momentul de față, zona studiată intră în proprietatea statului, aparținând domeniului public al Județului Alba, aflat în administrarea Consiliului Județean Alba, domeniul public al comunei Gârda de Sus și Scărișoara, aflat în administrarea Consiliilor locale. Folosința actuală a terenului studiat este de zonă cu drum județean DJ 750, drumuri comunale DC 264, drumuri forestiere, drum Gârda Seacă – Munună – sat Ghețar – DC260J, drum local amplasat pe teritoriul administrativ al comunei Horea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba