Sport
Blăjeanca Cristina Man, pentru a treia oară antrenorul anului în Alba
Cristina Man, antrenorul anului 2022 în Alba
Antrenoarea de atletism Cristina Man (46 de ani) a fost desemnată la finele anului trecut cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi olimpice.
Este a treia distincție din cariera de aproape două decenii, după cele din 2010 și 2014, detronându-l pe albaiulianul Gabriel Avram, cel care a primit respectivul titlu 7 ani la rând! Activitatea Cristinei Man se leagă de CSS Blaj, dar mai ales de Atletic Club “Mica Romă” Blaj, entitatea sportivă privată susținută din resursele familiei.
“2022 a fost un an extraordinar de bun în plan profesional. În primul rând amintesc medalia de aur de la Europenele de cros, un rezultat care mi-a încununat munca de antrenor și manager, întrucât am reușit să construiesc o echipă de valoare la nivel european. Aceasta a fost cea mai mare realizare, plus calificarea Mihaelei Blaga la Campionatele Mondiale. După toate problemele de sănătate avute n-am crezut, la un moment dat, că e posibilă, însă Mihaela a izbutit și o prestație foarte bună în Columbia, calificându-se în finala probei”, a spus Cristina Man, aleasă în mai 2021 în funcția de vicepreședinte al Federației Române de Atletism.
sursa: Ziarul Unirea
Sport
Înotători de la LPS Alba Iulia la Campionatul Național de poliatlon, copii 11 ani
Înotători de la LPS Alba Iulia la Campionatul Național de poliatlon, copii 11 ani
Înotători de la LPS Alba Iulia au participat, în orașul Bacău, la Campionatul Național de poliatlon, copii 11 ani, sportivii din Cetatea Marii Uniri având comportări mulțumitoare.
Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia a fost reprezentat de patru sportivi, pregătiți de profesorii Daniela Bob și Marius Lobonțiu, aceștia obținând performanțe de timp superioare întrecerilor anterioare și clasări bune.
La acest concurs au fost înscriși 212 înotători (97 fete și 115 băieți), de la 49 de cluburi, competitori care au participat la șase probe obligatorii.
În clasamentul pe probe David Begov-Ungur s-a clasat pe locul 27 în proba de 200 de metri mixt, pe 28 în proba de 50 de metri bras, pe 35 în proba de 200 de metri liber, pe 45 în proba de 50 de metri spate și pe 50 în probele de 50 de metri liber și 50 de metri fluture.
Ștefan Nechita-Vesa a realizat următoarele rezultate: locul 31 la 50 de metri bras, locul 33 la 50 de metri spate și 200 de metri mixt, locul 36 în proba de 50 de metri fluture, locul 51 la 200 de metri liber si locul 66 la 50 de metri liber.
În ierarhia fetelor de 11 ani, Cristiana Adam a terminat pe locul 44 în proba de 50 de metri bras, pe 53 în proba de 200 de metri mixt, pe 60 la 50 de metri spate, pe 62 la 50 de metri liber, pe locul 65 la 200 de metri liber și pe locul 73 la 50 de metri fluture.
Iulia Stănilă a încheiat pe locul 85 la 200 de metri liber, pe locul 87 la 200 de metri mixt, pe locul 89 la 50 de metri spate și 50 de metri fluture și pe locul 90 la 50 de metri bras.
În clasamentul individual cumulat masculin David Begov-Ungur s-a clasat pe locul 39, cu 442 de puncte, iar Ștefan Nechita-Vesa s-a clasat pe locul 41, cu 427 de puncte, din cei 11 sportivi. În clasamentul individual cumulat feminin, Cristiana Adam s-a clasat pe locul 62, cu 213 puncte, iar Iulia Stănilă pe locul 90, cu 35 de puncte, din cele 93 de înotătoare.
În clasamentul pe echipe, la masculin, echipa LPS Alba Iulia s-a clasat pe locul 15, cu 869 de puncte din cele 39 echipe, iar echipa fetelor s-a clasat pe locul 29, cu 248 de puncte, din cele 36 echipe participante. În clasamentul general cumulat, mica echipă a LPS Alba Iulia s-a poziționat pe locul 22, cu 1117 puncte, din cele 48 de cluburi participante.
sursa: Ziarul Unirea
Sport
Miruna Măda și Denisa Mărcuș, triumf în Cupa României la ciclocros
Miruna Măda și Denisa Mărcuș, triumf în Cupa României la ciclocros
Rezultate excelente în acest final de an pentru cei trei cicliști din Alba legitimați la CSM Mediaș: aceștia au terminat pe podium la finalul Cupei României de ciclocros, Miruna Măda și Denisa Maria Mărcuș – pe locul întâi, iar Radu Măda – pe poziția a treia.
Astfel, Miruna și Denisa au câștigat trofeul, iar Radu a obținut medalia de bronz.
Titlurile au fost decernate la Cluj în cadrul Cluj Winter Race by Singletrack Racing, gazdele ultimei etape din Cupa României de Ciclocros.
După șase etape desfășurate la Florești (Prahova), Vatra Dornei, Arad, Timișoara, Porumbacu și în final Cluj-Napoca, Cupa României la Ciclocros si-a desemnat câștigătorii intr-un decor de vis, în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca.
Deși este primul an la categoria U23, după 4 victorii și două clasări pe locul 2, Miruna Măda a reușit să termine prima la categoria Elite, îmbrăcând pentru a treia oară la rând tricoul alb.
Denisa Mărcuș îmbracă același tricou de lider pentru prima dată, în primul ei an la ciclocros, la categoria cadeți, după cinci victorii și un singur loc 2!
Radu Măda a încheie al treilea în clasamentul general la categoria juniorilor, o categorie extrem de disputată, unde a avut la start campionii disciplinei, Mihai Brânză și Luca Bodareu. Parcursul său a fost unul foarte bun, cu trei poziționări pe locul 4, două pe locul 3 și una pe locul 2!
Pentru sportivii legitimați la CSM Mediaș urmează o scurta vacanță, cei trei reluând antrenamentele imediat după Sărbători, deoarece ciclocrosul se încheie acolo unde a și început, în 12 ianuarie 2025, la Florești (Prahova) cu Campionatul Național de Ciclocros.
Miruna Măda, sportivă născută în anul 2006, originară din satul Geoagiu de Sus, comuna Stremț și elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, a concurat primul an la Under 23. Fratele său mai mic, Radu, este elev în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” din municipiul reședință din județ. Denisa Maria Mărcuș este din Geomal și elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Timotei Ovidiu Tarnu” din Stremț.
sursa: Ziarul Unirea
Sport
Adrian „Bagheera” Radu, originar din Ocna Mureș, antrenorul anului la volei copii și juniori feminin
Adrian „Bagheera” Radu, originar din Ocna Mureș, antrenorul anului la volei copii și juniori feminin
La Gala Voleiului Românesc 2024, eveniment care a avut loc la București, au fost acordate premii pentru trei personalități sportive care au legătură cu județul Alba, antrenorii Adrian „Bagheera” Radu și Gianni Crețu, ambii legați de Ocna Mureș, respectiv voleibalista Nneka Onyejekwe, fost căpitan al formației Volei Alba Blaj.
În cadrul acestei gale, desfășurate la Sheraton Hotel, Federația Română de Volei și-a premiat performerii, acordându-se trofeele care au recompensat performanțele realizate în acest an în sportul de lângă fileu.
Adrian „Bagheera” Radu, originar din Ocna Mureș, si antrenor al echipelor de juniori ale clubului Dinamo București, a obținut (pentru a cincea oară) titlul de antrenorul anului la copii și juniori feminin. Această distincție vine ca urmare a calificării echipei României U18 la Campionatul European, competiție desfășurată în „Alba Blaj Arena” în această vară. Impresionat a fost discursul lui, dedicând titlul celui care l-a îndrumat și format în această meserie, regretatul profesor Augustin Drăguț.
În cadrul acestei gale, titlul de antrenorul român cu cele mai bune rezultate obținute a revenit ocamureșeanului prin adopție Gianni Crețu, cel care a reușit un loc 5 la Jocurile Olimpice de la Paris cu naționala masculină a Sloveniei.
Titlul de cea mai buna voleibalistă a fost decernat Elizei Inneh Varga, iar titlul pentru cel mai bun voleibalist român a fost obținut de Adrian Aciobăniței.
A fost acordat și un premiu pentru întreaga carieră voleibalistei Nneka Onyejekwe, care a făcut istorie în tricoul echipei din „Mica Romă”, jucătoare care în această toamnă s-a retras din activitate.
„Felicitări și respect maxim, «Bagheera»a! Cu siguranță domnul profesor Drăguț, de acolo de unde este, trebuie să fie tare mândru!”, a transmis Marius Stîncel, fost membru în Consiliul Director al FRV timp de 4 ani, până în luna octombrie.
Anul trecut, în cadrul Galei voieiului românesc 2023, Volei Alba Blaj a fost desemnată echipa anului, iar antrenorul Gianni Crețu a primit un premiu pentru „performanța anului”.
sursa: Ziarul Unirea
-
Știriacum 7 zile
Tradiții şi superstiții: Ce să faci și ce nu trebuie să faci în sfânta zi de duminică
-
Știriacum 7 zile
Expresii românești: Care sunt originile și semnificația lor
-
Știriacum 2 săptămâni
3 decembrie: Ziua internațională pentru persoanele cu dizabilități: Statisticile spun că 15% din populaţia lumii trăieşte cu anumite forme de dizabilitate
-
Știriacum 2 săptămâni
Samoilă Mârza, „fotograful Unirii“ din 1918: Un singur fotograf printre 100.000 de români
-
Știriacum 3 zile
Sfântul Spiridon, făcătorul de minuni: De ce femeile nu trebuie să lucreze în ziua de 12 decembrie
-
Știriacum 2 săptămâni
Sfinții Varvara și Sava, în 4 și 5 decembrie: Tradiții și obiceiuri
-
Știriacum o săptămână
Pregătește-ți ghetele pentru venirea lui Moș Nicolae: Moșul vine cu dulciuri și jucării dar și cu nuielușe
-
Știriacum 2 săptămâni
Discursuri rostite în fața celor 100.000 de români veniți la Alba Iulia, la 1 decembrie 1918: Iuliu Maniu, în fața Marii Adunări Naționale