Rămâi conectat

Știri

Bilanțul misiunilor executate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Avram Iancu” Alba pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, în 2024

Publicat

în

Luni, 20 ianuarie, a.c., la sediul unității a avut loc ședinta de ,,Evaluare a activităţii desfăşurate și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Avram Iancu” Alba în anul 2024”

Activitatea a fost prezidată de către dl.colonel Dumitru Ciocârlie din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Șeful Direcției Pază și Protecție Instituțională. Cu această ocazie, dl.colonel Pașca Tudor-Gheorghe, Inspectorul șef al Jandarmeriei Alba, a prezentat sintetic, activitățile organizate, misiunile executate și rezultatele obținute de unitate în cursul anului 2024.

Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării unor manifestări și adunări cu public numeros, structurile Jandarmeriei Alba au executat un număr de 475 misiuni de asigurare a ordinii publice (22 la manifestări de protest, 337 la manifestări cultural-artistice, religioase și promoționale, 107 la manifestări sportive, 4 pe timpul vizitelor oficiale și 5 la manifestări electorale), iar pe segmentul de menținere a ordinii și siguranței publice, unitatea a participat la un număr de 6481 misiuni. În anul ce a trecut, Compartimentul Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale a pregătit și executat 203 acțiuni de intervenție preventivă în zona de responsabilitate.

Pe timpul misiunilor desfăşurate, au fost constatate 176 fapte de natură penală cu 150 de autori reprezentând o creștere cu 102,3% față de anul precedent. În perioada de referință au fost aplicate un număr de 2375 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 751800 lei.

Pe linie de pază și protecție instituțională, s-au desfășurat 153 transporturi de produse cu caracter special și 87 de transporturi de bunuri și valori, toate misiunile fiind derulate în condiții bune, nefiind înregistrate evenimente nedorite.

Pe linia punerii în executare a actelor procedurale emise de organele de urmărire penală/instanţe de judecată au fost executate un număr total de 788 mandate de aducere. Jandarmeria Alba a planificat și executat 11 exerciții de intervenție, dintre care 2 exerciții complexe în cooperare cu alte instituții și a intervenit la 463 de intervenții/situații în urma apelurilor prin 112.

Pentru anul 2025 principala preocupare a instituției este aceea de a furniza cetățenilor un înalt climat de ordine și siguranță publică. La nivelul Jandarmeriei Alba ne propunem îmbunătățirea capacității manageriale, operaționale și de răspuns pentru întreg segmentul de misiuni pe care instituția noastră le execută în domeniul ordinii publice și al situațiilor de urgență, prin dezvoltare cantitativă și calitativă a personalului și instruire și adaptare la realitățile și provocările actuale.

În urma prezentării materialului, dl. colonel Dumitru Ciocârlie a expus concluziile domniei sale și a prezentat mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, domnul general-maior Mastan Alin, care a transmis un gând de mulțumire și apreciere pentru activitatea desfășurată de Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Avram Iancu” Alba în anul 2024, dar și de susținere pentru activitățile și proiectele propuse pentru anul 2025.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Știri

Rezultatele Alba Chess, festivalul ce are ca scop promovarea şahului în rândul copiilor, ediția a doua

Publicat

în

Rezultate Alba Chess, Ediția a doua

După ce anul trecut a fost un real succes pe plan județean, Festivalul Alba Chess, organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba continuă în școlile din județ. Adresat elevilor din clasele 0-8, festivalul are ca scop promovarea şahului în rândul copiilor.

Sub coordonarea doamnei director Laura Teban, la şcoala „Ioan Mihu” din Vinerea, s-au înscris pentru ediţia a doua a concursul de şah „Alba Chess Festival” 12 elevi. Primele locuri au fost ocupate de către Brînduşan Ioan, Herlea Natalia şi Hăprean Luca.
La şcoala generală numărul 3 din Cugir, participarea a fost una impresionantă, 27 de elevi la ciclul primar şi 9 elevi la ciclul gimnazial. Clasamentul, la ciclul primar, a fost următorul: Cândea Tatiana-Maria, Onesc David, Muntean Brianna Delena şi Brînduşan Filip. La ciclul gimnazial concursul a fost câştigat de către Vinceler Iulia, urmată de către Scurtu Alexandru şi Boca Robert. Profesor coordonator: Monalisa Borza.
La şcoala generală din Sălişte, doamna profesoară Mihaela Popa a mobilizat 22 de elevi la ciclul primar şi 15 elevi la ciclul gimnazial. Câştigătorii ciclului primar au fost: Frăsinel Efrem, Bran Adrian şi Molodeţ Ianis. La ciclul gimnazial au urcat pe podium: Vărărean David, Frăsinel Serafim şi Jibotean Dragoş.
Şcoala generală „Iosif Pervain” din Cugir a avut o participare de 13 elevi ciclul primar şi 9 elevi la ciclul gimnazial. Câştigători la ciclul primar au fost Chiriţoiu Dragoş, Vasiu Iosif şi Leşnican Bianca. La ciclul gimnazial laurii au fost pentru Zuga Karen Mikaela urmată de Bejan David şi Beldie Alexandru. Profesor coordonator : Mihai Jurj.
La şcoala generală „Singidava” din Cugir s-a desfăşurat o competiţie foarte puternică, unde participanţii au dovedit bune cunoştinte ale şahului. Doamna profesoară Maria Avram a înscris în concurs 20 de elevi la ciclul primar şi 7 elevi la ciclul gimnazial. La sfârşitul concursului clasamentele erau următoarele: la ciclul primar – Hentea Teodor, Florea David, Laţiu Sorana, Iagăr Daniel şi Slizkov Artur, iar la ciclul gimnazial – Laţiu Sara, urmată de Bîrluţiu Aris şi Cîrjan Ana. Profesor coordonator : Maria Avram.
Competițiile s-au desfășurat în condiții foarte bune și au fost arbitrate de maestrul Ovidiu Crăciun.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Vești bune despre trei dintre proiectele pe fonduri europene pe care Primăria Blaj le derulează

Publicat

în

Vești bune despre trei dintre proiectele pe fonduri europene pe care Primăria Blaj le derulează

Împreună cu secretarul general al municipiului Blaj, Sergiu Ștefănescu, primarul Gheorghe Valentin Rotar a fost prezent, la București, la Ministerul Dezvoltării și cel al Transporturilor, pentru trei dintre proiectele pe fonduri europene pe care Primăria Municipiului Blaj le derulează.

Veștile sunt bune, potrivit edilului blăjean.

A fost semnat actul adițional la contractul de finanțare a construirii Creșei nr. 2, din „Lunca Ciufudului”, o investiție finanțată de Ministerul Dezvoltării, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acest act adițional era necesar deoarece valoarea licitată a proiectului a fost sub valoarea contractului ințial. Conform actului adițional, Ministerul Dezvoltării se angajează să acorde o finanțare nerambursabilă în valoare de peste 12,36 milioane de lei pentru noua creșă.

A fost primit avizul Comisiei Tehnice pentru Siguranța Circulației Rutiere, din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru o porțiune din Varianta Ocolitoare a Municipiului Blaj, urmând ca, până la finalul aceste luni, administrația locală din Blaj să depună, la Ministerul Transporturilor, solicitarea pentru acordarea Autorizației de Construire.

„Îmi doresc foarte mult ca în această primăvară să începem efectiv lucrările la Varianta Ocolitoare a municipiului Blaj, un obiectiv de o importanță deosebită pentru strategia de dezvoltare a Blajului”, a anunțat primarul Georghe Valentin Rotar.

S-a desfășurat, tot zilele trecute, și ședința de avizare tehnică a Studiului de Fezabilitate privind proiectul „Modernizare DN 14B – Drum Transregio Blaj-Teiuș-A10”, în cadrul Comisiei Tehnice pentru Siguranța Circulației Rutiere. În urma analizării documentației depuse de proiectant, comisia a solicitat clarificări suplimentare, conform HGR nr. 907/2016, un demers foarte important, care aduce municipalitatea din Blaj în linie dreaptă pentru obținerea acestui aviz.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Lucrări la conducta de apă de pe strada Tudor Vladimirescu din Aiud: Precizări ale primăriei

Publicat

în

Lucrări la conducta de apă de pe strada Tudor Vladimirescu din Aiud: Precizări ale primăriei

În ultima perioadă Primăria Aiud a primit numeroase mesaje și sesizări cu privire la lucrările la conducta de apă de pe strada Tudor Vladimirescu.

Reprezentanții primăriei au precizat că zilele trecute a fost trimisă a doua adresă către executant. Au fost solicitate informații cu privire la stadiul lucrărilor.

Executantul trebuie să finalizeze probele la instalațiile de apă, fără de care nu ar putea efectua lucrările de refacere a părții carosabile, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

În același timp, executantul a fost atenționat cu privire la obligațiile care-i revin pe parcursul execuției lucrării: disconfort minim pentru locuitorii din zonă și drum practicabil în condiții de siguranță.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba