Rămâi conectat

Eveniment

BiblioVacanța, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Publicat

în

BiblioVacanța, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Joi 18 iulie 2024, la ora 10.00, se va da startul proiectului „BiblioVacanța” din acest an, proiect organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.
„BiblioVacanța” este un proiect dedicat activităților pentru tineri și copii pe perioada vacanțelor. Tinerii cu vârste cuprinse între 6-14 ani pot participa la o serie de activități complexe, cum ar fi: ateliere creative, lecturi interactive sau jocuri educative. Într-un mediu plăcut, timp de o oră, participanții vor petrece clipe pline de savoare, alături de bibliotecarele de la Secția împrumut carte pentru copii, cât și de colaboratori din diverse domenii.
Astfel, joi, 18 iulie 2024, începând cu ora 10:00, în grădina de vară a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, Andreea Adam, artist plastic din Alba Iulia, vă invită să luați parte la atelierul „Natură în miniatură”, un atelier creativ de mozaic cu semințe și cereale. Sub îndrumarea Andreei Adam, copiii vor învăța să își folosească puterea imaginației, astfel luând naștere creații surprinzătoare. Vor avea parte de lecturi interactive, de un concurs cu întrebări și răspunsuri, dar și de o succintă prezentare a cărților tematice ce pot fi împrumutate de doritori atât de la Secția împrumut carte pentru copii, cât și de la Secția împrumut carte pentru adulți.
Proiectul cultural 3.8 BiblioVacanța face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și este coordonat de bibliotecara Liudmila Cioflică, care speră ca prin intermediul acestui proiect să ofere comunității cadrul proprice prin care copiii din județul Alba să petreacă o parte din vacanță cât mai plăcut, dezvoltându-și creativitatea și gustul pentru lectură.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Eveniment

„Civitas Sebus. O cronică vizuală a orașului Sebeș”, expoziție temporară îm grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”

Publicat

în

„Civitas Sebus. O cronică vizuală a orașului Sebeș”, expoziție temporară îm grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”

Până în 30 septembrie, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș poate fi vizitată expoziția documentară „Civitas Sebus. O cronică vizuală a orașului Sebeş”.

Expoziția prezintă, în mod sintetic și accesibil publicului, peste opt secole de istorie a orașului Sebeș, sub forma unei cronici, ce consemnează cronologic cei mai importanți ani și cele mai importante evenimente petrecute în acest interval de timp și care au influențat dezvoltarea localității.

Este surprinsă întreaga evoluție a acesteia, începând cu fondarea sa în anul 1150, continuând cu atestarea documentară din 1245 și cu dobândirea statutului de oraș (civitas) în 1341. Sunt menționate și evenimentele militare, sângeroase, precum invazia mongolă din 1241 și cucerirea localității de către turci (1438 și 1661), dar și etape din construcția clădirilor reprezentative ale orașului: biserica parohială, mănăstirea franciscană (fostă dominicană) și fortificația.

De o atenție specială s-a bucurat și viața culturală a localității, fiind consemnate atestarea primului profesor din Sebeș (1352) și tipărirea primelor cărți românești, „Sbornicul slavonesc” (1580) și „Sicriul de Aur” (1683).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

1 septembrie: 72 de ani de existență a Teatrului de Păpuși Prichindel Alba Iulia. Evenimentul va fi marcat cu spectacolul „Ursul păcălit de vulpe”

Publicat

în

Teatrul de Păpuși „Prichindel” aniversează, în data de 1 septembrie 2024, 72 de ani de existență.

Mai adăugăm un an, bogat în evenimente și cu multe satisfacții, cu dorința ca anii ce se vor adăuga să nu fie ani de bătrânețe, ci de maturitate creatoare.

Ca de fiecare dată, ne dorim să sărbătorim împreună acest moment aniversar, oferindu-vă în dar, vouă, publicului nostru drag, un spectacol care să aducă zâmbetul și buna dispoziție.
Așadar, vă așteptăm duminică, 1 septembrie, de la ora 12:00, la Sala 67, la spectacolul „Ursul păcălit de vulpe”, dramatizare semnată de Cristian Pepino, după povestea lui Ion Creangă, regia Teodora Popa.
Intrarea este liberă!
Cu acest spectacol deschidem, oficial, stagiunea teatrală 2024 – 2025.

„Iată-ne ajunși și la 72. Timp în care multe povești frumoase s-au spus pe scena teatrului nostru, pentru prichindeii care, de fapt, au fost sursa de inspirație pentru numele pe care îl purtăm – Prichindel.
La ceas aniversar nu pot decât să îmi doresc să realizez, împreună cu întreaga echipă a teatrului, noi proiecte cu care să atragem lumea în minunatul univers al teatrului, în general, și al teatrului de păpuși, de animație, în special.
La mulți ani! teatrule drag, La mulți ani!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Noaptea Muzeelor la Roșia Montană: Concerte și tururi ghidate, în 31 august

Publicat

în

Noaptea Muzeelor la Roșia Montană: În program, concerte și tururi ghidate

Sâmbătă, 31 august 2024, la Roșia Montană, are loc noaptea muzeelor, eveniment prin care vor fi puse în lumină Muzeul Mineritului și alte clădiri de patrimoniu din sat.

Organizatorii au pregătit tururi ghidate, prin care vizitatorii se pot bucura de frumusețile locuri, dar și concerte. Seara se va încheia cu un recital de pian, cu Agatha Mia Cristescu Zamora, la Biserica Unitariană.

PROGRAM

Sâmbătă, 31 August

-19:00 Turul galeriilor romane, la Muzeul Mineritului

-20:30 Concert world-music cu Maria Raducanu, la Muzeul Mineritului

-22:00 Tur ghidat – Centrul istoric iluminat, plecare de la Târgul Minier

-22:30 Recital de pian, cu Agatha Mia Cristescu Zamora, la Biserica Unitariană

Accesul este liber la toate evenimentele din program. Donațiile sunt bine venite pentru a putea continua aceste activități la Roșia Montană. Se plătește doar intrarea la galeria romana în valoare de 15 lei pentru cei care doresc să o viziteze.

Adresa evenimentului este strada Principală 179, Str. Minei nr.1, Roșia Montană.

Seria de evenimente Roșia Montană ALIVE 2024, implementat de Asociația Roșia Montană în Patrimoniul Mondial, cofinanțat de AFCN în parteneriat cu Muzeul Mineritului Roșia Montană, Casa Petri Rosia Montana și Adoptă o Casă la Roşia Montană.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba