Rămâi conectat

Știri

Baza sportivă din Zlatna reabilitată energetic. Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Baza sportivă din Zlatna urmează să fie reabilitată energetic. Licitația a fost lansată în SEAP

Primăria Zlatna a scos pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice proiectul prin care se dorește reabilitarea energetică a clădirii bazei sportive din Zlatna. Aceasta are o valoare aproximativă de 1.236.301,74 de lei.

Imobilul este amplasat în orașul Zlatna, Str. Calea Moților, nr. 23A, localitatea Zlatna, județul Alba. Imobilul nu este inclus în lista monumentelor istorice sau în zona de protecție a acestora. Clădirea existentă, cu funcțiunea de bază sportivă la care se intervine are regimul de înălțime P+1E. Accesul principal se realizează din incintă în partea nord.

Contractul are ca scop execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții „Lucrări de intervenție în vederea creșterii eficienței energetice a bazei sportive oraș Zlatna, județ Alba.” Se vor realiza lucrări de intervenție în vederea creșterii eficienței energetice a bazei sportive din orașul Zlatna, cu regim de înălțime parter+etaj, ce va avea funcțiunea de bază sportivă.

Construcția este realizată dintr-o structură de zidărie portantă din cărămidă GVP cu grosimea de 29 cm, cu stâlpi ori și centuri din beton armat. În vederea realizării lucrărilor de îmbunătățire a condițiilor de exploatare în clădirea bazei sportive din Zlatna prin creșterea eficienței energetice, se propun executarea următoarelor lucrări:

– izolarea termică a fațadei cu vată minerală (1 x 15cm);
– izolarea termică a soclului cu polistiren extrudat (1 x 5cm);
– izolarea termică a planșeului superior cu vată minerală (2 x 10cm);
– înlocuirea tâmplăriei exterioare din lemn, atât uși de acces în imobil, cât și ferestrele, cu tâmplărie PVC cu geam termopan în 3 straturi;
– desfacerea balustradei de la etaj;
– introducerea unei balustrade de sticlă la scara de acces de la etaj și în zona terasei acoperite;
– închiderea parțială a terasei de la etaj cu tâmplărie PVC cu geam termopan în 3 straturi;
– dezafectarea șarpantei existente și introducerea unei șarpante noi, corespunzător ancorată;
– închiderea golului de ușă din ax 3 (parter) și crearea unui gol nou de ușă între încăperea Po8 și Po8′ (conform planșei de arhitectură Ao2);
– închiderea golurilor de fereastră din ax 2 și F (etaj 1) și crearea de goluri de fereastră noi în ax 1 și G (conform planșei de arhitectură Ao3);
– refacerea tencuielilor și finisajelor exterioare și interioare (unde este cazul);
– refacerea sistemului de captare a apelor pluviale;
– Pentru finisajele exterioare se vor utiliza adeziv cu plasă de fixare și tencuială decorativă culoare albă și culoare RAL 7016.
– La interior, se vor utiliza tencuieli pe bază de ipsos, glet, amorsă și straturi de vopseluri lavabile.
– Pardoselile interioare vor fi realizate din gresie sau parchet, conform planșelor de arhitectură.
– Glafurile exterioare vor fi realizate din tablă vopsită.
– Pentru preluarea și direcționarea apelor pluviale de pe acoperiș, se va executa un sistem de jgheaburi și burlane din tablă, de culoare RAL 7016.
– Construcția este realizată dintr-o structură de zidărie portantă din cărămidă GVP cu grosimea de 29 cm, cu stâlpi ori și centuri din beton armat.
– Planșeul peste parter este realizat din beton armat cu grosimea de 15 cm.
– Planșeul pe sol este realizat din beton cu grosimea de 10 cm.
– Planșeul peste etaj este realizat din lemn cu grosimea de 20 cm.
– Acoperișul este tip șarpantă eclectică din lemn de rășinoase cu învelitoarea din țigle ceramice, culoare gri antracit.
– Se va aplica o termoizolație de vată minerală cu grosimea de 15 cm.

Licitația are o valoare aproximativă de 1.236.301,74 de lei. Data limită de depunere a ofertelor este 17.06.2024.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

La Alba Iulia, de astăzi, ”Săptămâna Europeană a Mobilității”: În 20 septembrie, transportul public gratuit pe toate autobuzele STP

Publicat

în

Astăzi începe ”Săptămâna Europeană a Mobilității”

În perioada 16-22 septembrie, se va desfășura a XXIII-a ediție a campaniei ”Săptămâna Europeană a Mobilității”, care promovează schimbarea comportamentului în favoarea mobilității active, a transportului public și a altor soluții de transport curate și inteligente.

În cadrul acestei inițiative, angajații municipalității sunt încurajați să vină la serviciu cu mijloace de transport în comun, cu bicicleta sau pe jos.
”Vineri, 20 septembrie 2024, transportul public va fi GRATUIT pe toate autobuzele STP, pentru toți cei care vor să folosească rețeaua modernă de transport în comun din Alba Iulia.
Tot vineri, dar după orele de program, angajații care doresc pot face un tur al municipiului cu autobuzul electric sau cel etajat, atât ca oportunitate de a petrece timp împreună, în afara spațiului de lucru convențional, cât și de a conștientiza, încă o dată, importanța utilizării transportului public, mai ales că lucrările la proiectele de mobilitate se apropie de final”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Lucrări pe ultimul tronson al loturilor de mobilitate urbană din Alba Iulia

Publicat

în

Lucrări pe ultimul tronson al loturilor de mobilitate urbană din Alba Iulia

În aceste zile a început execuția lucrărilor de dublare a conductei de canalizare din zona cimitirului municipal din Alba Iulia, lucrări pentru care s-a întârziat cu aproape 3 luni finalizarea ultimului lot al proiectului de mobilitate.

La orice ploaie mai serioasă în acea zonă erau mari probleme cu preluarea și transportul apelor pluviale, fiindcă vechea rețea era subdimensionată.

„Chiar dacă, inițial, această problemă nu s-ar fi rezolvat prin lucrările de mobilitate, am preferat să le întârziem decât să „îngropăm gunoiul sub preș” și să ne trezim, la următoarea ploaie, că suntem în aceeași situație. Am hotărât, alături de constructor, proiectanți și colegii de la APA CTTA, să dublăm porțiunea de conductă subdimensionată, anume de la intersecția cu strada Octavian Goga și până la strada Traian. Dublarea, pe toată lungimea de 480 de metri, se va face cu conducte ceramice cu diametrul interior de 100cm și cămine de vizitare, care vor fi așezate în paralel cu vechea conductă.

Sperăm ca până la sfârșitul lunii octombrie să finalizăm aceste lucrări și să scăpăm de disconfortul creat în zonă”, a precizat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Drumul TransRegio Blaj-Teiuș-A10, proiect implementat de Primăria Municipiului Blaj, într-o nouă etapă

Publicat

în

Drumul TransRegio Blaj – Teiuș – A10, proiect implementat de Primăria Municipiului Blaj, intră într-o nouă etapă

Împreună cu Secretarul General al Municipiului Blaj, Sergiu Ștefănescu, primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a participat, la București, la ședința Comisiei Tehnice pentru Siguranța Circulației Rutiere din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), unde a fost susținut proiectul drumului TransRegio Blaj – Teiuș – A10, după avizarea acestuia de către APM Alba, proiect care va fi implementat, pe întreg tronsonul de 20,9 km, de Primăria Municipiului Blaj, a precizat edilul Blajului.

Proiectul a primit avizul Comisiei Tehnice pentru Siguranța Circulației Rutiere și va intra într-o nouă etapă de implementare!

„Sperăm ca până la începutul anului viitor, cel târziu în luna martie 2025, proiectul să beneficieze de toate avizele necesare, astfel încât să fie votat în Guvernul României și să avem Hotărârea de Guvern care să ne permită organizarea licitației pentru lucările de execuție. Ne dorim că investiția să înceapă cât mai repede, pentru a fi finalizată în anul 2028!”, a precizat edilul din Blaj.
„Modernizare DN 14B + Poduri (peste CF M200-Teiuș și CF M300 Crăciunel) (+creșterea siguranței)” este un obiectiv de investiții aprobat în Master Planul General de Transport al României, finanțat exclusiv prin Programul Operațional de Transport 2021 – 2027, care se desfășoară pe raza județului Alba și care traversează teritoriul următoarelor unități administrativ-teritoriale: Teiuș, Mihalț, Crăciunelu de Jos și Blaj, în intravilanul și extravilanul acestora.

În lungime de 20,9 km (foto: traseul verde pe planuri; punct de reper: calea ferată reprezintă traseul roșu), noul drum va cuprinde sectoare care traversează actualul DN 14B și 4 zone de drum nou. Nu vor mai exista localități traversate pe ruta Blaj – Teiuș și nici pasaje de cale ferată, fiind prevăzute construirea a două poduri rutiere peste pasajele de cale ferată de la Teiuș și Crăciunelu de Jos și scoaterea traficului greu din comuna Crăciunelu de Jos. În plus, la ieșirea din Crăciunelu de Jos spre Blaj va exista un sens giratoriu care va face ca drumul TransRegio Blaj – Teiuș – A10 să coboare, pe un sector nou, către lunca râului Târnava, având un punct de apropiere de 12 metri față de râul Târnava, revenind către axul drumului existent doar în proximitatea Heliportului Blaj, evitându-se astfel serpentinele de la intrarea/ieșirea din Blaj.

Drumul TransRegio Blaj – Teiuș – A10 are ca obiectiv principal siguranța rutieră maximă – zero accidente și reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte de mobilitate pentru Blaj și pentru județul Alba. Alături de Varianta Ocolitoare a municipiului Blaj, va asigura o conexiune rapidă a Blajului cu autostrada A10 (Sebeș – Turda).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba