Connect with us

Știri

Aviz de mediu solicitat pentru construirea unei extensii a corpului principal de clădire a Spitalului Municipal Sebeș

Published

on

Aviz de mediu solicitat pentru construirea unei extensii a corpului principal de clădire a Spitalului Municipal Sebeș

Administrația Spitalului Municipal Sebeș a solicitat avizul de mediu din partea APM Alba pentru proiectul care prevede construirea unui corp pentru extinderea clădirii spitalului.

Terenul este situat în intravilanul municipiului Sebeș, în zona centrală a municipiului, în cadrul ansamblului Spitalului Municipal Sebeș. Accesul pe parcelă se face dinspre strad Șurianu.

Tema proiectului cere realizarea unui corp nou de clădire ce va funcționa ca o extensie a corpului de clădire principal, acesta completând practic lipsurile existente în prezent în cadrul spitalului dând soluții următoarele funcțiuni și necesități:

-bloc operator centralizat
-diferite secții de spiatlizare
-rețele și sisteme tehnico-utilitare
-rețele și sisteme tehnico-medicale

Prin implementarea investiției propuse se va realiza un ansamblu unitar care să poată exprima un program architectural specific petru o clădire cu funcțiunea de spital. Totodată, prin realizarea acestei investiții va apărea o influență benefică asupra comunității locale prin creșterea nivelului de sănătate.
BILANȚ TERITORIAL:

-Regim de înălțime- D+P+4E – DEMISOL+PARTER+4 ETAJE
– Suprafața parcelei este de: ST = 19.586 mp
– Aria construită la sol existentă: 3.079 mp
– Aria construită desfășurată existentă: 6.736 mp
– Aria construită la sol propusă:2.427 mp
– Aria construită desfășurată propusă:12.238 mp
– Spații verzi amenajare: 8.180 mp
– Platforme betonate, parcări, alei: 5.900 mp

Obiective preconizate a fi atinse prin realizarea investiției publice în condițiile prezentate mai sus:

-acordarea celor mai bune servicii medicale prin îmbunătățirea stării de sănătate a populației și realizarea unui sistem de sănătate modern și eficient bazat pe servicii medicale de înaltă clasă;
-creșterea dotării tehnico-medicală;
-îmbunătățirea condițiilor de munca a cadrului medical și a personalului spitalului;
-creare de locuri de muncă
-minimalizarea bolilor nosocomiale și intraspitalicești
-optimizarea raportului cost — eficiență în administrația spitalului;


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

DSVSA Alba a aprobat organizarea unei expoziții de animale în localitatea Sebeșel, pe 17 noiembrie

Published

on

DSVSA Alba a aprobat organizarea unei expoziții de animale, pe 17 noiembrie, în localitatea Sebeșel

Ca urmare a unei solicitări din partea Asociației Crescătorilor de ovine Săsciori, conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a aprobat organizarea unei expoziții de animale (ovine, bovine și cabaline), la data de 17 noiembrie 2024, în localitatea Sebeșel.

Organizarea expoziției a fost aprobată după analizarea situației epidemiologice și cu obligativitatea respectării planului de măsuri privind organizarea târgurilor și expozițiilor de animale, adoptat prin Decizia prefectului nr. 20.103/08.07.2021, în cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor. De asemenea, medicii veterinari din cadrul instituției se vor asigura că expoziția se va desfășura cu respectarea măsurile pentru prevenirea răspândirii bolilor la animale.
Conform planului de măsuri nr. 20.000/07.07.2021, privind organizarea târgurilor de animale, pentru a funcționa trebuie să se respecte anumite condiții din care amintim:
– locul în care acestea se desfășoară să fie împrejmuit, pentru a împiedica intrarea/ieșirea persoanelor și/sau animalelor prin alt loc decât cel destinat acestui scop;
– să se asigure facilități și soluții dezinfectante pentru executarea dezinfecției mijloacelor de transport și a încălțămintei persoanelor la intrarea și ieșirea din expoziția de animale vii;
– să dispună de facilități de mișcare necesare fiecărei specii;
– să se asigure o sursă de apă potabilă;
– dispozitivele de adăpare să fie în stare bună de funcționare.
Pentru a preveni vânzarea porcilor, având în vedere evoluția pestei porcine africane pe teritoriul județului Alba, organizatorul expoziției are obligația de a informa Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba și Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) ”Avram Iancu” Alba cu privire la organizarea acestui eveniment și acordarea sprijinului necesar pentru respectarea restricțiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Continue Reading

Știri

Lucrările pe drumul județean dintre Vingard și Ohaba au fost recepționate

Published

on

A fost făcută recepția la terminarea lucrărilor pentru drumul dintre Vingard și Ohaba

Obiectivul a fost finalizat înainte de termen, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Alba.

Potrivit acestora, în cifre, Drumul Județean 106 K Vingard-Ohaba înseamnă o investiție de aproape 30 de milioane de lei și are o lungime de peste 8 kilometri.

Banii au fost alocați prin intermediul programului Anghel Saligny, iar finalizarea proiectului facilitează deplasarea din Ohaba către Sebeș și Autostrada A1, dar și cea către Alba Iulia.

„Nota 10 pentru constructor, care a reușit să livreze, în timp record, o lucrare de maximă calitate. Aduc, de asemenea, mulțumiri pentru colaborare și implicare primarilor din Șpring și Ohaba, precum și colegilor mei din Consiliul Județean”, a transmis Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Continue Reading

Știri

13 noiembrie, Ziua internațională a educației copiilor nevăzători

Published

on

In 13 noiembrie se marchează, din 1946, în ziua de naștere a pedagogului francez Valentin Hauy (1745-1822), cel care a întemeiat prima școală pentru nevăzători din lume, la Paris, în 1784

O altă zi, a nevăzătorilor, este marcată la 15 octombrie.

În 1946, în SUA, a fost votată Legea Protecției Educației Nevăzătorilor. În același an, a fost lansată prima revistă dedicată copiilor nevăzători și a fost organizată Ziua națională a educației copiilor nevăzători. Ulterior, acest eveniment a căpătat un caracter internațional, fiind marcat în lumea întreagă.

Prin manifestările dedicate Zilei internaționale a educației copiilor nevăzători se dorește atenționarea și sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor cu care se confruntă această categorie socială. Educația nevăzătorilor nu diferă prea mult de cea a persoanelor cu vedere normală, doar cadrul didactic este diferit. Există școli speciale, unde copiii nevăzători învață materii obișnuite, precum tainele calculatorului, cu ajutorul unor echipamente speciale și îndrumați de profesori special pregătiți.

Statisticile arată că, la ora actuală, în lume trăiesc 400 de milioane de oameni cu deficiențe de vedere.

Sunt organizate o serie de evenimente la care participă nevăzători și persoane care văd parțial. Sunt oferite cărți care pot fi citite de către aceștia.

Organizația Mondială a Sănătății a decis marcarea la această dată a Zilei internaționale a nevăzătorilor. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, la fiecare cinci secunde, în lume, o persoană își pierde vederea. Aproximativ 45 de milioane de oameni sunt complet orbi. La fiecare minut, orbește un copil.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Continue Reading

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba