Muzică
Aproape 100 de piese românești au fost înscrise la Eurovision 2015 iar în finala națională vor ajunge doar 12
Voltaj, Nicola, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Luminiţa Anghel, Ozana Barabancea, Trooper, Amna feat. Glance, trupa Băieţii sau membrii fostei trupe Rednex se numără printre cei pe care i-am putea vedea pe scena concursului, dacă piesele lor vor trece de preselecţia din 9, 10 şi 11 februarie.
Eurovision România 2015 a atras aproape 100 de piese în cursa pentru un loc în finala din 8 martie, de la Craiova. Vedete autohtone, dar şi mulţi compozitori străini – suedezi, norvegieni, germani, britanici, australieni – speră să reprezinte România la concursul de la Viena, din luna mai. Astăzi (9 februarie), dosarele de înscriere sunt verificate, pentru a fi validate, însă, faţă de ediţiile anterioare, participanţii ale căror dosare nu îndeplinesc toate condiţiile impuse de Regulament mai au la dispoziţie 24 de ore pentru a-şi completa documentele.Numărarea şi verificarea plicurilor conţinând melodiile trimise s-a desfăşurat la sediul TVR, unde documentele au fost deschise şi verificate în prezenţa unui notar autorizat. Perioada de înscrieri pentru etapa naţională a concursului s-a încheiat duminică, 8 februarie, la ora 20.00, pentru înscrierile expediate în plicuri şi la ora 00.00, pentru cele trimise prin e-mail.Cei care trec de verificarea dosarului intră la preselecţie, ce se va desfăşura de luni, 9 februarie, până miercuri, 11 februarie, când juriul de specialitate va putea anunţa cele 12 piese pentru finala naţională. Voltaj, Nicola, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Luminiţa Anghel, Ozana Barabancea, Trooper, Amna feat. Glance, trupa Băieţii sau membrii fostei trupe Rednex se numără printre cei pe care i-am putea vedea pe scena concursului, dacă piesele lor vor trece de preselecţia din 9, 10 şi 11 februarie. În aceeaşi competiţie intră şi câteva compoziţii semnate de Andrei Tudor, Mihai Alexandru.Melodia câştigătoare va fi aleasă pe 8 martie, într-un spectacol televizat, cu public, desfăşurat la Sala Polivalentă din Craiova.„Anul acesta, s-au înscris nume mari ale muzicii. Este fantastic! Îmi doresc foarte mult ca una dintre cele 12 piese care vor intra în finală să însemne ceva în istoria muzicii, măcar la noi în ţară, fiindcă prea multe piese bune au dispărut. Sper să se schimbe felul în care europenii ne privesc, iar muzicienii pot contribui la asta. Muzica e mai mult decât un act artistic, este un mesager. Cred în valoarea fundamentală a muzicii, în rostul ei. Let‘s speak româneşte în 2015!”, a spus Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision.Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2015, la Viena, Austria, în 19, 21 şi 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.
Sursa:Evz.ro
Muzică
Concert 3 Sud Est la Alba Iulia: Când va avea loc
Concert 3 Sud Est la Alba Iulia
Un concert 3 Sud Est va avea loc la Alba Iulia în prima parte a anului 2024.
Concertul este programat în 29 martie, de la ora 19.30, și va fi găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor.
„Primăvara sună bine cu 3 Sud Est. Vino să cântăm împreună hiturile lansate de noi in cei 26 de ani de carieră. Încă o dată vom fi INSEPARABILI!”, au transmis membrii trupei.
Muzică
Tradiții de Crăciun, spectacol de colinde cu nume mari ale genului, în 22 decembrie, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia
Tradiții de Crăciun – spectacol de colinde cu nume mari ale genului
Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia organizează joi, 22 decembrie, ora 19.00, a doua ediție a spectacolului ”Tradiții de Crăciun”.
“Vestim Nașterea Domnului!” este îndemnul prin care artiști consacrați, dar și tineri în plină afirmare, vor da viață tradițiilor românești și, mai ales, frumoaselor colinde. Sava Negrean Brudașcu, Corul de Copii “Theotokos”, Duo Art, Cristian Fodor și Gino vor încânta publicul albaiulian, alături de Tudor Limbean (Micul Patriot), Ioana Mărginean, George Drăgan, Georgiana Zbutea și Vlad Lință.
La spectacol intrarea este liberă (în limita locurilor disponibile).
Evenimentul este realizat cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în cadrul Anului European al Tineretului în România
Muzică
2 august: Serată muzicală la Biserica Greco-Catolică din Sebeș
Astăzi, serată muzicală la Biserica Greco-Catolică din Sebeș
Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș alături de Biserica Greco-Catolică Sfânta Cruce Sebeș au plăcerea de a vă invita luni, 2 august 2021, la ora 19:00, la sediul lăcașului de cult păstorit de părintele Florin Gatea, situat în Piața Cardinal Alexandru Todea, la o seară de muzică de cameră în compania instrumentiștilor Flavius Ignat (violă), Ana-Teodora Buia (vioară) și Ioana Grünner (pian).
Programul va conține trei lucrări de referință din repertoriul cameral: Sonata în Re minor pentru violă și pian de M. Glinka, Märchenbilder op. 113 pentru pian și violă de R. Schumann, Sonata nr. 2 op.13 în Sol major pentru vioară și pian de E. Grieg.
Momentul muzical va fi completat de vernisajul expoziției de grafică, „Chipuri din temnița Aiudului. Memoria iconică a închisorilor comuniste”, a artistului plastic botoșănean Aida Șușter-Boțan. Expoziţia cuprinde portretele unor mari personalităţi ale culturii și spiritualității româneşti, începând din perioada interbelică până în contemporaneitate, fiind expresia respectului și pioasei aduceri aminte față de înaintași.
Accesul este gratuit, cu respectarea condițiilor de distanțare și cu portul măștii de protecție.
-
Știriacum 3 zile
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 2 zile
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 3 zile
TRADIŢII şi OBICEIURI de 21 noiembrie: Intrarea în biserică a MAICII DOMNULUI (OVIDENIA)
-
Știriacum 7 zile
Costumul popular din Apuseni: Păstrează unitatea portului românesc prin piesele ce îl compun
-
Știriacum 7 zile
Top 10 locuri de vizitat toamna: Casa de Piatră, cătun din Parcul Natural Apuseni, între destinațiile recomandate
-
Știriacum 2 zile
De când începem să cântăm colinde: Potrivit tradiției, din 21 noiembrie e voie a se cânta despre nașterea Domnului, odată cu sărbătorirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului
-
Știriacum o săptămână
Lăsata Secului în Postul Crăciunului: Tradițiile și obiceiurile zilei de 14 noiembrie
-
Sănătateacum o săptămână
Cum îți dai seama că suferi de diabet: 14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului