Știință și Tehnologie
Aplicații de chat pentru telefon: cum să comunici rapid și gratuit prin cele mai bune servicii
Aplicații de chat pentru telefoanele mobile sunt o mulțime și îți oferă posibilitatea de a comunica în timp real cu oricine dorești, prin text, fotografii și apeluri video.
Iată care sunt cele mai populare și utile, fără să iau în calcul Facebook Messenger pe care o poți avea doar cu un cont de Facebook.Mesajele text și apelurile propriu-zise pierd teren în fața acestor aplicații din două motive principale: în general pot fi descărcate gratuit și se folosesc de o conexiune la Internet pentru a funcționa, fie că este vorba de o conexiune WiFi, fie că este una de date. Am făcut o selecție a celor mai eficiente, pe care le-am încercat personal.
Fără îndoială, WhatsApp este cea mai populară aplicație de chat, în principal datorită ușurinței de utilizare. Play Store ține evidența instalărilor pentru fiecare aplicație, iar potrivit statisticilor, WhatsApp numără mai mult de un miliard de descărcări.
Aplicația este disponibilă pentru Android, iOS, și Windows Phone. Teoretic, WhatsApp ar solicita o taxă de 1 dolar/an după expirarea primului an de utilizare. Practic, rămâne gratuit.
O altă aplicație de chat pentru telefon care se bucură de popularitate este Viber. Este o aplicație care îți permite să efectuezi apeluri telefonice și să trimiți mesaje tuturor utilizatorilor de Viber din lista ta de contacte. Poți suna chiar și persoanele care nu au cont de Viber, dar vei fi taxat ca pentru un apel de voce normal, de pe cartela. O funcționalitate care face aplicația mai interesantă este Public Chats, clasificată ca un mic Twitter. Vă permite să “urmăriţi” postările unor vedete, companii şi instituţii.
Hangouts este aplicația cross-platform (valabilă atât pentru mobil, cât și pentru desktop) pentru chat pe Google. Google Hangouts oferă o calitate video superioară, chiar și în conversațiile în grupuri de până la 10 persoane simultan. Ceea ce îi lipsește acestui serviciu este, în principal, compatibilitatea cu toate sistemele de operare pentru telefoane. Este disponibilă pentru iOS și Android, dar nu și pentru Windows Phone.
Nimbuzz este o aplicație de chat eficientă, însă nu tocmai populară în România. Poate fi descărcată direct de la adresa get.nimbuzz.com și este disponibilă pentru absolut toate platformele mobile, de la Android la Windows Phone și Blackberry. O funcție interesantă a Nimbuzz este că îți poate salva toată agenda telefonului. În caz că pierzi sau îți schimbi telefonul, o poți recupera ușor și gratuit de la ei.
Tango este foarte asemănătoare cu WhatsApp și poate fi folosită atât de pe mobil, cât și de pe PC. Nu are foarte multe opțiuni, este ușor de utilizat, calitatea video și sunetul sunt decente. Nu aș numi-o o aplicație indispensabilă pentru chat, dar se poate dovedi utilă. Este disponibilă pentru orice sistem de operare.
Sursa:playtech.ro
Știință și Tehnologie
Planul de Acțiune pentru un Oraș Verde lansat la Palatul Principilor din Alba Iulia
Alba Iulia: Lansare a Planului de Acțiune pentru un Oraș Verde
Palatul Principilor Transilvaniei a găzduit evenimentul de lansare a Planului de Acțiune pentru un Oraș Verde al municipiului Alba Iulia realizat de Primăria Municipiului Alba Iulia împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție si Dezvoltare (BERD).
Scopul acestui proiect este de a elabora un document strategic de dezvoltare urbană într-un mod integrat și sistemic, astfel Alba Iulia devenind parte integrantă a Programului Cadru Orașe Verzi, implementat deja în peste 50 de orașe din lume.
Proiectul va include analiza situației actuale a municipiului Alba Iulia, prioritizarea aspectelor de interes pentru municipiul Alba Iulia și elaborarea unei viziuni și a obiectivelor strategice care vor stabili direcția de dezvoltare a orașului pentru următorii 15 ani, dezvoltarea unui portofoliu de investiții și concepte de proiecte care să poată fi implementate pe termen scurt și va oferi asistență tehnică pentru dezvoltarea capacităților municipiului Alba Iulia de implementare a planului amintit.
La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai primăriei, operatori de servicii publice, participanți din mediul de afaceri și academic, precum și cetățeni ai municipiului.
IT
Concursul de realizare și prezentare de aplicații software de la UAB și-a desemnat câștigătorii
Concursul de realizare și prezentare de aplicații software de la UAB și-a desemnat câștigătorii
Facultatea de Informatică și Inginerie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a organizat cea de-a cincea ediție a concursului IN4IT.
Această ediție inedită s-a desfășurat sub forma unui Hackathon la universitatea albaiuliană, fiind vorba despre o competiție între tinerii pasionați ai domeniului – elevi, studenți și masteranzi – constând în elaborarea și prezentarea unor aplicații software.
S-a urmărit crearea unor aplicații inovatoare integrabile în ceea ce reprezintă, astăzi, conceptul „Smart City”.
Știință și Tehnologie
Numărul de turiști din județ a crescut în luna decembrie a anului 2022 cu 41,7% față de luna aferentă a anului 2021 | radiounirea.ro
Numărul de turiști din județ a crescut în luna decembrie a anului 2022 cu 41,7% față de luna aferentă a anului 2021 | radiounirea.ro
În luna decembrie 2022, în unităţile turistice din judeţul Alba (cu minim 10 locuri pat) au fost cazaţi 12449 turiști, majoritatea au fost cazați în hoteluri (42,7%), pensiuni agroturistice (30,3%), pensiuni turistice (16,4%), înregistrându-se o scadere cu 170 persoane (-1,3%) faţă de luna anterioară si o crestere cu 3665 persoane (+41,7%) faţă de luna corespunzatoare din anul 2021.
Numărul de înnoptări ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţ (cu minim 10 locuri pat) înregistrate în decembrie 2022 a fost de 22503, mai mult cu 38 innoptari (+0,2%) faţă de luna anterioara si cu 6487 (+40,5%) faţă de luna decembrie 2021. Durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în această lună a fost de 1,81 zile, față de 1,82 zile cea înregistrată în decembrie 2021.
Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din judeţ în luna decembrie 2022 a fost de 16,9%, mai mare atat fata de luna anterioară (16,6%) si mai mare fata de luna corespunzatoare din anul anterior (15,6%), pe ţară înregistrându-se un indice de 25,8%.
În anul 2022 în unităţile turistice din judeţul Alba (cu minim 10 locuri pat) au fost cazaţi 188993 turişti, înregistrându-se o crestere cu 23,4% faţă anul 2021; turiştii români deţin o pondere de 92,1% din numărul total de turişti înregistraţi la nivelul județului Alba (188993 persoane), iar turiştii străini (14898 persoane) si reprezintă 7,9%. Aura Unirii, unul dintre cele mai noi hoteluri din Alba Iulia de 4 stele cu piscină interioară și SPA este una unitățile de cazare deschise în județul Alba.
Numărul de înnoptări ale turiştilor în structurile de primire turistică din judeţ (cu minim 10 locuri pat) a fost de 345537 ( 27482 turisti straini ), mai mult cu 25,5% faţă de anul 2021, durata medie a sejurului în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare în anul 2022 fiind de 1,83 zile.
-
Știriacum 3 zile
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 3 zile
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 4 zile
TRADIŢII şi OBICEIURI de 21 noiembrie: Intrarea în biserică a MAICII DOMNULUI (OVIDENIA)
-
Știriacum 2 ore
De ce bat clopotele la biserică: Un obicei care datează de sute de ani
-
Știriacum o săptămână
Costumul popular din Apuseni: Păstrează unitatea portului românesc prin piesele ce îl compun
-
Știriacum o săptămână
Top 10 locuri de vizitat toamna: Casa de Piatră, cătun din Parcul Natural Apuseni, între destinațiile recomandate
-
Știriacum 3 zile
De când începem să cântăm colinde: Potrivit tradiției, din 21 noiembrie e voie a se cânta despre nașterea Domnului, odată cu sărbătorirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului
-
Știriacum 2 săptămâni
Lăsata Secului în Postul Crăciunului: Tradițiile și obiceiurile zilei de 14 noiembrie