Administrație
Amenajarea Centrului de colectare a deșeurilor prin aport voluntar la Aiud: Predare a amplasamentului
Amenajarea Centrului de colectare a deșeurilor prin aport voluntar la Aiud: Predare a amplasamentului
A fost predat amplasamentul pentru amenajarea Centrului de colectare a deșeurilor prin aport voluntar la Aiud.
La finalizarea investiției de peste 2 milioane lei, finanțare nerambursabilă, aiudenii vor putea duce la centrul repsectiv hârtie/carton, plastic, textile, vopsea, medicamente expirate, baterii, electrice/electronice, mobilier din lemn, sticlă, metal, anvelope, deșeuri vegetale, precum și deșeuri provenite din construcții.
Centrul de colectare urmează să fie construit pe un teren cu acces din strada Tribun Tudoran, la ieșirea din Aiud spre Gâmbaș.
Terenul pe care se va amenaja centrul de colectare deșeuri are o suprafață de 2.944 de metri pătrați.
Administrație
Sebeș: Creșa din Parcul Arini, realizată în proporție de 60%
Sebeș: Creșa din Parcul Arini, realizată în proporție de 60%
La Sebeș, creșa din Parcul Arini are un stadiu de avansare a lucrărilor de circa 60%, a anunțat primarul Dorin Nistor.
Capacitatea noii instituții de învățământ va fi de 40 de locuri, iar valoarea finanțării pe care primăria șocală a obținut-o de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții este de 11,8 milioane de lei.
Creșa pe care administrația locală din Sebeș o construiește în Parcul Arini a reprezentat una din temele unei întâlniri de la București, de la sediul Companiei Naționale de Investiții, în prezența ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, și a numeroși primari din întreaga țară, interesați de bunul mers al proiectelor de investiții în anul 2025, un an care se anunță cu multe provocări pentru administrațiile publice din România.
„Educația este un domeniu prioritar, iar finalizarea noului Liceului Tehnologic este o realizare cu care orice locuitor al orașului se mândrește. Învățământul preșcolar a beneficiat, de asemenea, de o atenție specială, ținând cont de nevoile familiilor tinere. După concretizarea creșei și grădiniței din cartierul Valea Frumoasei, planurile de dezvoltare continuă în anul 2025”, a precizat primarul Dorin Nistor.
Administrație
Lucrări de modernizare pe străzi din Teiuș
Lucrări de modernizare pe străzi din Teiuș
După câteva zile de temperaturi mai scăzute, constructorul a reluat lucrările de reabilitare a străzilor rămase nemodernizate din orașul Teiuș.
Astfel, pe strada Roșiori se montează scurgerea pluvială pe conducte PVC și guri de scurgere de tip Geiger.
„În ciuda multor discuții generate de necunoașterea problemei de pe strada Roșiori, legată de înclinarea străzii și de imposibilitatea colectării eficiente a apei de ploaie, soluția tehnică adoptată va rezolva în scurt timp o problemă majoră, de zeci de ani”, au precizat reprezentanții administrației locale.
Pe străzile Mihail Kogălniceanu și Aleea Sportivă, unde s-a turnat primul strat de asfalt, constructorul lucrează la ridicarea la cota finală a căminelor de canalizare, pregătind în acest fel terenul pentru stratul final de asfalt, mai precis stratul de uzură.
Administrație
Acces modern către Poiana cu Goruni din Vinerea: Demersuri preliminare ale Primăriei Cugir
Acces modern către Poiana cu Goruni din Vinerea: Demersuri preliminare ale Primăriei Cugir
Primăria Cugir a accesat fonduri naționale din Programul „Anghel Saligny” pentru modernizarea drumului Calea Gorunilor, care face legătura între Vinerea şi Pişchinți.
Primarul Adrian Teban și echipa primăriei s-au deplasat, luni, 20 ianuarie, în teren pentru predarea de amplasament constructorului.
Potrivit reprezentanților administrației cugirene, drumul va oferi un acces modern către Poiana cu Goruni şi va face legătura mai uşoară cu Pișchințul.
S-a discutat despre amplasament, măsuratori, canalizare, distribuție electrică, modernizare carasobil şi înființare trotuare.
În următoarele trei luni se va realiza proiectul tehnic. Ulterior vor începe efectiv lucrările de modernizare.
Lungimea drumului este de 3,3 kilometri, valoarea contractului fiind de aproape 6 milioane de lei. Lucrările au termen de execuție de 28 de luni.
Se va moderniza partea carosabilă, se vor înființa trotuare şi rigole și se va realiza o perdea forestieră de protecție.
-
Știriacum 3 zile
Cum a evoluat uniforma școlară de-a lungul anilor: În 1897, primele uniforme
-
Știriacum 2 zile
27 ianuarie 2025: Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiţi actori români, împlinește 89 de ani
-
Știriacum 2 săptămâni
16 ianuarie, SânPetru lupilor, sărbătorit în luna lui gerar: Tradiții și obiceiuri
-
Știriacum 5 zile
Curiozități legate de MICA UNIRE din 24 ianuarie 1859: Unirea Principatelor Române, aspecte mai puțin cunoscute
-
Știriacum 5 zile
24 ianuarie 1990: „Deşteaptă-te, române!”, imnul actual al României, stabilit prin decret-lege de Consiliul Frontului Salvării Naţionale
-
Educație și Culturăacum 2 săptămâni
15 ianuarie: Ziua nașterii lui Eminescu, Ziua Culturii Naționale
-
Știriacum o săptămână
Cafeaua, energizantul de dimineață: Care sunt beneficiile consumului dar și riscurile
-
Știriacum o săptămână
21 ianuarie 1648: La Alba Iulia apare prima traducere integrală în limba română a Noului Testament